Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 882
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
и аз преди пиех селен които ми го изписа докторка която ми откри болестта но не счете за редно да ми пусни изследване за хормоните да види на къде са и затова я смених, но сегашната ми докторка каза че няма никакви доказателства в медицината че селена помага.

# 286
но сегашната ми докторка каза че няма никакви доказателства в медицината че селена помага.
аз бих сменила и тази ти лекарка, в тази статия се говори за 3 международни изследвания за връзката между селен и хашимото
http://www.drdach.com/Selenium_Hashimotos.html

# 287
Запис от мен и се връщам да изчета,,,
Само да се оплача - 42 дни след раждането ТСХ  е 0,1... Sad Бива ли сега такива работи, мрън! newsm78

Редакция за първа страница - на 9 октомври ни зарадва нашето бебе София - нормално раждане без упойка. В този ред на мисли искам да ви кажа, че изключително трудно усвоих и окситоцина и коктейла от други работи (дори не ги запомних всичките) което не знам дали не се дължи на конската доза ЕлТироксин... не че съм питала някого, мое мнение си е това.

# 288
  • София
Запис от мен и се връщам да изчета,,,
Само да се оплача - 42 дни след раждането ТСХ  е 0,1... Sad Бива ли сега такива работи, мрън! newsm78

Редакция за първа страница - на 9 октомври ни зарадва нашето бебе София - нормално раждане без упойка. В този ред на мисли искам да ви кажа, че изключително трудно усвоих и окситоцина и коктейла от други работи (дори не ги запомних всичките) което не знам дали не се дължи на конската доза ЕлТироксин... не че съм питала някого, мое мнение си е това.

Ще се повиши, Начев твърди, че след 3 месец след раждането жлезата се активизирала. Аз вдигнах на 5,6 след това. Колкото до лекарствата, не ми се вярва да е от Еутироксина, на каква доза си била през бременността?

# 289
  • Русе
Здравейте, преди 5 год около спонтанен аборт изследвах TSH - беше около 5, наложи се да пия Еутирокс 3 год. след което спрях, защото вече хормона ми беше в нормата. Имам си едно детенце.
Работим за второ дете от година и половина, правихме стимулации с Клосталбегит мес октомври, пих и Естрофем. Седмица след това почна ужасен световъртеж, постепенно станах и нервна. Бях на невролог, каза ми че съм ужасно напрегната, заради опитите за бебе ми изписа само билкови лекарства. Една седмица бях добре, обаче сега почнах ужасно да треперя, да ми е студено, постоянно се стягам, имам сърцебиене, чак не мога да говоря. Реших да пусна пак един хормон TSH - показа 4,8. Не ми се струва чак толкова висок, за да ми предизвиква тия смущения. Вече 4 дни пия по 25мл Еутирокс, но не усещам някаква промяна в състоянието ми.
Определено получих тия смущения след стимулацията. Не знам на някакъв хормонален дизбаланс ли се дължи, дайте идея какво да правя. Имам час за ендокринолог чак след 7 дни, просто не знам до кога ще издържа така.

# 290
Щитовидния хормон е добре. Защо не видиш половите хормони, сигурно там се е объркало нещо. Вземи си нещо билково за успокоение, те се пият по дълго време.

# 291
  • Русе
Пия Дормиплант, но май не ми е достатъчен Sad

# 292
  • София
Viki&Niki, за мен това звучи прекалено сериозно, за да получиш съвет тук. Не може ли да се обадиш на лекаря си по спешност?

# 293
  • София
Viki&Niki, за мен това звучи прекалено сериозно, за да получиш съвет тук. Не може ли да се обадиш на лекаря си по спешност?
Peace както и да се преустановят опитите за бебе до смъкване на ТСХ под 2.

Щитовидния хормон е добре. Защо не видиш половите хормони, сигурно там се е объркало нещо. Вземи си нещо билково за успокоение, те се пият по дълго време.
Хич не е добре ТСХ 4.8 за бебе.

# 294
  • Русе
Категорично ми отказа час преди другия вторник. Знам, че не е добре за бебе, вече изгубих едно заради него, затова почнах на своя глава да пия хапчета. Щях да изгубя и второто заради "докторка". която ми спря Еутирокса в началото на бременността  ooooh!

# 295
  • София
След месец на Л тироксин по 25мг. ТСХ ми се е вдигнало от 2.38 на 2.78  Sick ФТ4 и той е мръднал малко нагоре от 7.8 на 8.45. Начев ми вдигна дозата на 75 и 50мг през ден.

Обясни ми също, че това се дължи на ниския общ белтък в кръвта - в момента ми е 61 при долна граница 64. Някой има ли инфо по въпроса? Диета някаква трябва ли да следвам? Той нищо не ми каза, а нещо не намирам връзка между белтъка и хормоните  Thinking Иначе изменения на ехографа не се откриват никакви при мен...

# 296
  • София
Здравейте, позволявам си да пиша тук, защото ми "звучите" като хора с опит. Казвам позволявам си, защото слава Богу, не мога да кажа, че съм във вашите редици, но според ред симптоми които описвате, при изследване бе могло да се окаже че... пу, пу, да не дърпам дявола за опашката.
Моля, само да ми кажете - при лечение и съответно вкарване на хормоните в норма, симптомите изчезват ли? Симптоми като- подуване, напълняване, умора, разсеяност и т.н.
От сърце ви желая непоклатимо здраве!  Heart Eyes

# 297
  • София
Здравейте, позволявам си да пиша тук, защото ми "звучите" като хора с опит. Казвам позволявам си, защото слава Богу, не мога да кажа, че съм във вашите редици, но според ред симптоми които описвате, при изследване бе могло да се окаже че... пу, пу, да не дърпам дявола за опашката.
Моля, само да ми кажете - при лечение и съответно вкарване на хормоните в норма, симптомите изчезват ли? Симптоми като- подуване, напълняване, умора, разсеяност и т.н.
От сърце ви желая непоклатимо здраве!  Heart Eyes

Умората и разсеяността при мен изчезнаха или поне силно намаляха. Напълняването само по себе си няма как да да се коригира без някакво ограничаване, споре дмен поне. Не съм имала подуване.

# 298
Аз съм от два месеца на лечение, хормона падна от 6 на 3,1, но за съжаление умората не изчезва и много ме мъчи това. Дано все пак хапчетата ми помогнат да се чувствам по-жизнена! Tired

# 299
Момичета днес 12 ден след ЗЕТ ,изследвах ЧХГ и е 1185 ,а ТСХ е 1,98 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт