Имате ли си комшийски драматичен сериал в блока?

• 6 695
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Ами и в нашия са дрискали. Даже лудия веднъж се изпика пред майка ми, която метеше площадката на етажа.
И за кученцата, хвърлени от 9-тия етаж съм ви разказвала вече...

# 31
  • София
Виоленца, сериозно ли някой с*ре във входа? Shocked ooooh! Описаното от теб разби всичките ми представи, явно блока ви е в черния списък на събрали се кукуригалници на едно място. Това с житото и на мен ми се струва като опит за магия, нещо обичайно в БГ. А това с детето, направо като филм на ужасите. Несъмнено може да развие клаустрофобия затворено в такова тясно пространство. Тук не знам, ако някой се изходи в коридорите или на партера какво ще стане. Цялата сграда е на мокет  hahaha, то ще е направо кафява паста и няма да има миене. Tired

За абсолютно нищо не съм излъгала или преувеличила.
Повярвай ми и аз все още осъзнавам, къде се намирам и какво може още да се очаква... И аз съм си задавала въпроса, дали има по-пропаднали блокове в София и наистина ли при нас са всичките откаченяци???
Цял живот съм живяла в блок. В стария ми квартал се карахме за неща от сорта например :  ако някой си е позволил да изтупа 5 минути след определеното време или за това, че е пуснал миксера в 14:05ч... Нямам думи за това, което се случва в сегашния ни блок.
За съжаление нямаме избор засега. Но при първа възможност се махаме.

Бут, при нас основния проблем е, че той просто си ползва междуетажието на 2 и 3етаж за тоалетна... Не веднъж, а всеки ден. Най-гадно е за тези, които нямат асансьор, защото до 4тия етаж не се отварят вратите. И тия хора всеки ден прескачат изпражнения... Как ли не го молихме. Обяснихме му, че урината се стича към асансьора, може да направи късо...

# 32
violenzaa, не знам във вашия голям блок как досега не са се хванали 2-ма по-якички да го накарат да си изяде л*йната.

# 33
  • Между гори и планини
Ау, тоз последния е за лудницата бе! Няма ли си кенеф у дома  Sick
Такъв отдавна да съм го нахранила и изнесла от входа. Органи на реда, нали има? Всеки ден ако трябва ще им звъните, да му тряскат глоби, заведете дело да го освидетелстват... все нещо може да се направи!

# 34
  • London
То такъв ненормалник с молене няма да се спре. Трябва да се заплаши, обсъдете на събранието на блока и направете оплакване с подписка. Такова чудо на чудесата ежедневно не може да се търпи. Той си е чисто за освидетелстване май. #Crazy

# 35
  • Под гъбата
Изобщо нямам идея къде са социалните и мен ме изненадва, че няма намеса от тяхна страна. Rolling Eyes
Сигнализирай им, те може би не знаят какво се случва!

# 36
  • Бургас
Едно време имах един съсед, който редовно пикаеше зад входната врата на блока. Вечно беше пиян.
До скоро в апартамента до този на родителите ми живееше един клошар /едно време е бил нормален човек, но след смъртта на жена му се превърна в мръсен циганин/, който правеше много поразии. Иначе беше кротък човек, не налиташе на бой /даже него го биха/, не вдигаше шум. Палеше огън в апартамента си /нямаше ток/, за да си готви и да се топли. Вечно миришеше на изгорели боклуци. Събираше се у тях с един друг като него и се напиваха. Даже криеше у тях наркотиците на един съсед от долния етаж, който беше наркодилър. Едно лято на етажа бяха плъзнали хлебарки на талази. В майка ми беше ад. Хлебарки навсякъде - по мебелите, пълзяха по земята, по стените  Sick Извикаха фирма да ги изчисти. Оправи се положението. Явно се бяха появили от някой боклук, донесен от съседа. Той почина скоро, така че от тогава се живее по-нормално.

# 37
  • София
Има доста истории в нашия вход, а и блок като цяло.Сигурно само за бабите не знам драматични подробности.
Вероятно и ние сме известни сред съседите за нещо.
Кое е вярнп, кое не...преди известно време разбрах от зет ми, че съседа(съседен апартамент, но друг вход) е говорил глупости за баща ми-бил пияница, тормозел ни.Което абсолютно не е вярно  Shocked Той не държи много на алкохол, затова не пие,не е и много общителен и си седи вкъщи.Случвало се е да има скандали, като сме били деца, но от години е невероятно спокоен и мил баща. Страшно много се ядосах, още повече, че тези неща са били казани на зет ми, в началото на връзката му със сестра ми, с цел да я "очерни" някак.
А този съсед има брутална история, поведение, случаи. И не знам с какви очи е казал това за баща ми, при условие, че всъщност той е правил ужасии. Лично аз съм звъняла на полицията 2 пъти, заради него и семейството му.

Няма да разказвам съседските съдби, но и мен ме напрягат.Преди години един съсед на първия етаж, последно време баш съседите до вратата. Идваше полиция, баща ми е пенсиониран полицай и се наложи да ги разтървава, да седи при тях, да ги пази.Звънят ни вратата и плачат, викат. Много ме е страх понякога, мразя скандали и се разстройвам.

# 38
  • София
И в нашия вход има такива "сериали". Най-вече от омраза и злоба, а също така и като злоупотребо с общи пари и оттук стават едни разправии.........като кажеш истината, излизаш най-виновния, спират да говорят с теб и насъскват другите срещу теб. И съседа, който няма собствено мнение и се поддава на влияние......и той започва да те гледа на криво.

# 39
  • ENGLAND
La Catrala дано не си се обадила на соиалните, може да стане много по-зле за жената и никога да не си види детето. Тук социалните защитават  техните си каквито и кретени да са. По-добре говори с жената и ако няма съдебно решение детето да е при бащата да се свърже с организация за малтретирани жени, включва и психическо малтретиране. Да си уреди с тях дом и при първия удобен случай да си прибере детето и на уреденото място - наричат ги refuge home. Tам е безплатно, може да стои докато се стабилизира, помагат с правна помощ и никой не знае къде е. Това е сайта им http://refuge.org.uk/ Това е частна организация спонсоеирана от държавата, под тяхна закрила ли е социалните не могат да и жземат детето. Може жената да не знае това, даже и достъп до комютър да няма. Полицията в такива случаи не помага, само констатира, докато се стигне до смърт.
Иначе в наше сЕло блок няма, всички са си по къщите, даже за 7години повечето съседи на улицата не и ги познавам и не съм ги виждала даже.Виж съседката е самотна майка с две деца, още от 6 сутринта се започва с виковете по децата, ама проблема е неин, че не може да ги контролира. От другата страна съседа и той е с висок глас, ама той пък е с голям процент глухота.

# 40
  • London
Ми не свързах се с нещо като Закрила на детето в България.  newsm78  Ще видим ще сработи ли....

# 41
  • ENGLAND
Ми не свързах се с нещо като Закрила на детето в България.  newsm78  Ще видим ще сработи ли....
Ако не са частна организация, пак са част от социалните.
Разпитай жената, може да не знае какво да прави, ние сме си не само любопитни и състрадателни, не като тукашните дето за нищо не се намесват.

# 42
  • София
И в нашия блок има драми.    ...
Лудия в 3 часа с бормашината и още по-лудия, който му отговаря с чука.
За момента не се сещам, но още много са случаите Simple Smile

Лелеее, а аз си мислех, че в нашия вход всички са откачалки.  Shocked (Може би, до някаква степен и ние Mr. Green )

# 43
Нашия вход и блок като цяло е спокоен, не е имало някакви стряскащи драми, говоря за хората, които си живеем от построяването на блока. Преди 2 години някъде на петия етаж се нанесоха майка и дъщеря, но искаха да плащат месечните задължения за ток, асансьор, чистачка и т.н.т. за трима души и в началото не казваха, защото, пък и ние виждахме само тях двете. Обаче се установи, че с тях има и друг човек - сестрата на майката, която един съсед я е виждал веднъж и като я попитал къде живее, му казала "на 5 етаж" и толкова.
По принцип майката и дъщерята не са съвсем наред с главата, личи им ама не са някакъв трагичен случай. Като започнат да говорят тогава можеш да разбереш, че нещо не са читави ама всеки със съдбата си.
Иии звъни ми се един ден на вратата от полицията и започват да ме разпитват кой живее там, какви са, що са и дали искам да изпълня човешкия си дълг да стана свидетел, не ми обясняват защо и аз казвам "да, разбира се", казват ми, че след малко ще ми звъннат да отида с тях. Първото нещо, което си помислих е , че са ги ограбили и ми стана някак си мъчно. Поглеждам през прозореца и гледам пред блока 5 патрулки, линейка и криминалисти, викам си "леле, егати обира". Звънят ми след 15 минути може би, тръгвам аз нагоре по етажите и брат ми и той дойде да си изпълни човешкия дълг. Викнаха само брат ми да влезе, на мен ми казаха да се прибирам. Прибира се и брат ми (на 36 години е) след известно време - блед, с един изпит поглед, целият треперещ и започна да говори някакви несвързани неща, . Като се поуспокой разказа какво е видял - сестрата на майката се е самоубила - взела от кухнята някакъв нож с който се е намушкала няколко пъти в корема, рязала си е ръцете, краката и лицето. После с някакъв друг нож, гърлото си е рязала, гръкляна и бил извън тялото, дрехите си е разкъсала и с тях явно си е притискала раните. Умряла е в адски мъки и никой от съседите не е чул нищичко. Жената е била с психични отклонения. Парадокса в случая е, че майката и дъщерята били на погребение на техен близък, а самоубилата се била заключена по това време вкъщи.
Ей от това преживяване макар и индиректно аз не можех да спя седмици наред.
От съседния блок имаме и още една драма, ама ви отегчих с дългия си пост

# 44
Ох много ми стана жал за детенцето. Наистина, няма ли как да се сигнализира някаква инситуция (не знам как стоят нещата в Англия)? Примерно да се види защо това дете се връща постоянно при майка си. Да му се отнемат права на този човек ако не се грижи нормално. Все си мисля, че там са по-напред от нас.  Sad

И аз имам такива (не точно съседи, защото е в къща), през ден се сбиват за по 5-10 минути и после почват да се изреждат до тоалетната да се мият, която за съжаление е само една. Цирк е ама гледам не мога да им се мешам.  Tired

Хаха violenza уби ме!   Shocked  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт