Базедова болест - тема 4

• 96 268
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Трака май месец беше 0,3.

# 106
Сега е показателен колко е, след измеренето по-ниско ТСХ.
Ако има рецидив ще е минал горната граница, а ако се касае за друго - ще е в норма.

# 107
След месец пак тсх-то само, Трак не иска  Rolling Eyes
Мереленда, ти беше споменавала, че като си в хипер{ако не се лъжа], не те хващали никакви вируси. А аз се чудех защо всичко буха около мен, а ми няма нищо Confused  Sunglasses

# 108
След месец пак тсх-то само, Трак не иска  Rolling Eyes
Мереленда, ти беше споменавала, че като си в хипер{ако не се лъжа], не те хващали никакви вируси. А аз се чудех защо всичко буха около мен, а ми няма нищо Confused  Sunglasses
Това ме учудва, защото именно той показва дали се касае за рецидив на заболяването или не.

А за вирусите - да, така е при мен. Като съм в хипер ( респективно силна имунна система ), отгоре ми кашляха всички болни вкъщи, но мен ме подмина грип и то неведнъж.
Тая година, докато ми кихна свеки и на следващия ден бях болна. Бързичко се оправих обаче, с алтернативни средства, и се надявам да не повтаря.

# 109
След месец пак тсх-то само, Трак не иска  Rolling Eyes
Мереленда, ти беше споменавала, че като си в хипер{ако не се лъжа], не те хващали никакви вируси. А аз се чудех защо всичко буха около мен, а ми няма нищо Confused  Sunglasses
Това ме учудва, защото именно той показва дали се касае за рецидив на заболяването или не.

А за вирусите - да, така е при мен. Като съм в хипер ( респективно силна имунна система ), отгоре ми кашляха всички болни вкъщи, но мен ме подмина грип и то неведнъж.
Тая година, докато ми кихна свеки и на следващия ден бях болна. Бързичко се оправих обаче, с алтернативни средства, и се надявам да не повтаря.
 Желая ти го от сърце!  bouquet

# 110
И мен. Може да си го самоназнача другият път Rolling Eyes

# 111
  • далече в провинцията
Здравейте момичета Simple Smile при мен ноември като ми пусна док. изследване резултатите бяха - TSH 0.9 /0.38-4.31/  холестерол 5,19 /0 - 5,4/  ft4- 14.12 /10.6 - 21/ , намали ми дозата на метизол от една таблетка и половина  на една и така от 01,12,13г до оня ден, пуснаха ми оня ден пак изследване --- TSH 0.2/0.38-4.31/  холестерол 3,68 /0 - 5,4/ и ето пак - 20 дни 3 по 1 метизол . Пак раздвижване на щит. жлеза .... а уж даже говорихме за спиране... Някоя от вас пробвала ли е хомеопатия и има ли "поглед" при приложението й, аз четох съветите на д-р Михайлов за млечни компреси, клеева тинктура /прополис/ и за някакви зрънца - Calcerea fluorica 15 CHq чудь се дали да не пробвам но и малко ме е страх да не усложня положението. Вие на какво мнение сте?
Какво е ТРАК?
Преди да излезат резултатите говорихме че не е препоръчително бременност но и че не е много проблемно /при 1т. дневно/, но като и казах резултатите думите бяха " Никаква бременност сега!!!"

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 10:05 от dora_ve

# 112
Здравейте искам помощ!!! Как да тълкувам вси4ки хормони да са в норма,само тсх антирецепторни тела са завишени-при норма 2 моите са 4,8? ТСХ МИ Е 1,410, ФТ3 МИ Е 3,170, ФТ4 МИ Е 1.040
ТАТ И МАТ СА В НОРМИ СЪЩО. 5 И 30,72 СА. Възможно ли е при тези резултати да имам Базедова болест? Благодаря!!!

# 113
Здравейте!!!Много съм притеснена и моля за помощ! Имам вси4ки възможни симптоми на заболяване на щитовидната жлеза-умора,сърцебиене,ускорен пулс,косопад,скованост на стави и про4ие... Резултати от ТСХ 1,140 при норми от 0,27-4,20
ФТ3 3,170 при норми 2,02-4,43
ФТ4 1,040 при норми 0,93-1,7
Анти ТРО 5.00 при норми 0-34
Анти ТG 30,72 при норми 0-115
Анти ТСХ-рецепторни антитела 4,8  при норми до 2
Според вас това индикация за Базедова болест ли е?

# 114
gabii, разбирам притеснението ти, но успокой се.
Първо трябва да посетиш доктор и на база ехографско изследване на щитовидната жлеза + симптоми + хормонални изследвания ще каже дали се касае за заболяване.
Рецепторните антитела не са много високи, НО, предвид описаните симптоми е възможно да е започнал някакъв процес, който си уловила в самото начало и затова хормоните са в норми.
Най-важно е да се успокоиш. Стресът е враг номер 1 на този род заболявания.

Посети ендокринолог и след като направи ехография най-ясно ще ти каже какво следва да се предприеме, дали е нужно да се предприеме нещо и на какъв период да се следиш.

dora_ve, за съжаление, това играене в хормоните и при мен се е случвало.
Важно е да се успокоиш.
За хомеопатията - прополис приемам редовно, Калкерия флуорика съм пила по предписание на хомеопат. Както ме виждаш, в темата щъкам още, ама съм на лекарства.
Най-важно е спокойствието, да премахнем тревожността, да елиминираме дразнителите, да живеем спокоен живот, здравословен, балансиран от към хранене. Абе... все трудни неща в нашето ежедневие.
Мисля си, че лекарствата са последното нещо, което би помогнало за лекуване на автоимунно заболяване.Пък било то и хомеопатия. Но да не забравяме, че при всеки изписаното хомеопатично лекарство е различно и се уповава не на конкретното заболяване, а на различни състояния, болежки, психически проблеми, физически - или иначе казано - НА ВСИЧКО. Затова за всеки един е индивидуално.

ТРАК са ТСХ рецепторни антитела. Когато заболяването е активно са високи и когато си в ремисия са в нормата. Също показват и кога се касае за Базедова болест / Тиреотоксикозаи т.н.
При някои автоимунни тиреоидити протичащи с хиперфункция е възможно да се повишат също.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 16:09 от Merelenda

# 115
Правих ехография жлезата е уголемена с размери деен лоб 50.4/17/19.3 мм
ляв лоб 49.6/15/19,7 мм
хомогенна структура,нормална васкуларизация
огнищни промени ляв лоб-дорзално-хипоехогенен възел с размери 10,5/7.8 мм
съмнения за втори възел крантално-солиден,изоехогенен с едва набелязан ане...   контур с размери 12,8/12,4 мм

Какво ще да озна4ава вси4ко това?

# 116
Ендокринолог ли прави ехографията или в някой медицински център?
Не обясниха ли за какво се касае?
Ако не е разчетена от ендокринолог ехографията, то трябва да се насочиш към такъв специалист.
Описани са находки на възли в щитовидната жлеза. Не са големи, но налагат проследяване. Ендокринолог ще определи най-точно и ще се изкаже какво следва нататък.

# 117
Прави ми я лекарка,която изцяло се занимава с ехография на щитовидна жлеза. Обясни ми,4е е уголемена,но не разбрах коя степен,4е имам възли,но са студени(как само с поглед разбра,4е са студени),каза да се следят и оттам нататъка ендокринолога да ми постави диагноза и ле4ение. Но ендокринолога се оказа много некадърен,дори не погледна ехото и описанието,само видя антителата и хормоните и отсе4е 4е е Базедова болест и пак да отида другия 4етвъртък при него. Това е! В понеделник имам 4ас за друг ендокринолог,дано се окаже по-съвестен! Забравих да спомена,4е дядо ми е бил опериран от това заболяване!!!

# 118
Прави ми я лекарка,която изцяло се занимава с ехография на щитовидна жлеза. Обясни ми,4е е уголемена,но не разбрах коя степен,4е имам възли,но са студени(как само с поглед разбра,4е са студени),каза да се следят и оттам нататъка ендокринолога да ми постави диагноза и ле4ение. Но ендокринолога се оказа много некадърен,дори не погледна ехото и описанието,само видя антителата и хормоните и отсе4е 4е е Базедова болест и пак да отида другия 4етвъртък при него. Това е! В понеделник имам 4ас за друг ендокринолог,дано се окаже по-съвестен! Забравих да спомена,4е дядо ми е бил опериран от това заболяване!!!
Подчертаното е важно и трябва да се спомене на ендокринолога.
Не знам от кой град си, но ако те устройва някой от докторите на първа страница, то се насочи към тях. Ще влезеш в кабинета с изследванията и ще ти обяснят всичко.
Твърде вероятно е да се касае за Базедова болест, но на толкова ранен етап все пак ми звучи много категорично изказването на доктора, който дори не е погледнал ехографията.
И все пак, моето мнение е да се насочиш към препоръчан специалист, за да се изясни всичко, да се назначи проследяване, ако не е нужна терапия на този етап и да погледне възлите.

# 119
  • далече в провинцията
Ах спокойствие спокойствие ..... къде ти.... И колкото повече чета толкова се обърквам.
Merelenda как премаш прополисовата тинктура? Реших да питам док. за някакви добавки витамини и ми разреши прополисова тинктура и вигантол  newsm78 2 седмично по 5капки, за калциевия флуроид каза че не е за препоръчване защото се бил отлагал в организма  newsm78 newsm78 newsm78
Но..... напролет като се стопли ще отида във Варна за един консулт с видните от първа страница доктори. Искам бебче Simple Smile , а до тогава белтъчини зеленчуци и плодове ... и от толкова четене не ми стана ясно защо отричат рялата и зеле-подобните. .... Ще си "умра" ако не ям зеле!
При мен заболяването се получи след прекаран един грип, като четох забелязах че пигментацията също била заболяване на щ. жлеза и се сетих че баба ми имаше такава пигментация, накарах и маминка да си направи изследване...

Общи условия

Активация на акаунт