Базедова болест - тема 4

• 96 303
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Дa знам, какво пише, аз по принцип съм чувствителна и имам атопичен дерматит. Обадих се на лекарката, а тя ми каза, че не може да е от лекарството но ако съм сигурна да си взема нещо противоалергично. Само че, сега се чудя какво да правя, да чакам ли да се обрина или още сега докато само сърби да почвам да пия нещо.

# 196
  • Варна
Дa знам, какво пише, аз по принцип съм чувствителна и имам атопичен дерматит. Обадих се на лекарката, а тя ми каза, че не може да е от лекарството но ако съм сигурна да си взема нещо противоалергично. Само че, сега се чудя какво да правя, да чакам ли да се обрина или още сега докато само сърби да почвам да пия нещо.

Кактус с усмивка,
Аз също се обривах от пропицила. Ендото ми го смени с тирозол + ксизал. Имах обриви, които се появяваха и след 2 часа изчезваха и се появяваха на друго място по тялото. Това лято ме сърбеше кожата от тирозола, но пиех ксизал при нужда по 1т. Ако ме сърби, пиех, ако не - не. Има и капки ксизал. На детето ги давах, че се обрина от прополис.

# 197
Aми засега само ме сърби и леко съм зачервена в лице на моменти, купих си ксизал пък ще видим. А лекарството тирозол равностойно ли е на пропицила?

# 198
  • Варна
Aми засега само ме сърби и леко съм зачервена в лице на моменти, купих си ксизал пък ще видим. А лекарството тирозол равностойно ли е на пропицила?

Kaktus s usmivka,
Тирозола върши същото като пропицила, но са с различни активни съставки. Трябва лекар да ти го смени, да ти каже дозировка и т.н.

Вижте какво ми показа позната
https://www.youtube.com/watch?v=-x75x4K3hkg и https://www.youtube.com/watch?v=p0da1xrELcA[/b][/color]

# 199
Направих си днес контролни изследвания и резултатите са наистина добри за мен.

TSH 0,85  (при реф.стойности 0,27 -5,50)
FT3 4,65 (3,1 - 6,8)
FT4 13,83 (12,00 - 22,00)

Щастлива съм защото най-сетне хормоните ми влязоха в граница, особено TSH, което дълги месеци беше 0.005. В понеделник съм на консултации при ендокринолога, ще пиша пак.

PS. Тони Бонбони наистина интересно видео. Дали в възможно липсата на витамини да води до заболяване на ЩЖ и съответно приемът им до нейното излекуване?!?

# 200
Много хубави резултати - Браво!  Simple Smile

Тони, аз сега видях клипчетата. Ще ги пусна в Хашимотото.

# 201
Здравейте, имам един въпрос към тези които пият метизол: може ли да се пие бира Embarassed, не че ми е важно но предвид дългото лечение? Поздрави!

# 202
Може, но не с хапчето заедно  Wink Да има някакво разстояние от алкохола.
Аз за 3 години си пийвам всичко каквото ми се пие. Естествено не всекидневно, и умерено.

# 203
Здравейте! 
Бих искала да се присъединя към вас , за съжаление.
От 6 дни съм с тази диагноза. От години имам хашимото, но хормоните ми бяха в норма. От 2 години не се бях изследвала и сега преди месец ми започна едно треперене на краката и ръцете, умора, сърцебиене и изпотяване. За капак започнах да получавам и причерняване , което трае по 1 час, изтръпват ми ръцете и лицето и направо си е вид припадък според мен, защото в такива моменти и не мога да мисля адекватно. Отидох на лекар и ми направиха изследвания. Предписаха ми Тирозол 5мг. - 3  по 2 хапчета. Пия ги вече 6 дена, но не забелязвам полза. Другата седмица съм на преглед отново. Кога според вас се усещат първите симптоми на подобряване?

# 204
При мен подобренията настъпиха още първите няколко дена, но при всеки е индивидуално.
Бета блокер имаш ли предписан?

# 205
Пия пропицил в момента 3х1 табл и забелязах подобрение още след един-два дни. Преди това се събуждах с тежка глава, главоболие, сърцебиене. Сега вече получавам сърцебиене като прекаля с храната вечер. Странно, но при мен е това. Нямам предписани бета блокери или нещо друго, тъй като кърмя.

# 206
Аз започнах да се чувствам отново като нормален човек може би някъде  3 месеца след започването на Тирозола. И аз започнах с 6 таблетки дневно, още на следващият месец хормоните ми бяха много по-добре, но много бавно се възстановявах физически. Може би след около година, година и половина лечение.

# 207
Благодаря! Аз явно ще съм от тези, които по-късно усещат подобрение ...... Бета блокери не ми изписаха, защото лекарката каза , че кардиограмата ми е добре, пък и тия прилошавания които получавам, явно са от рязко смъкване на кръвното, а от тези лекарства можело още да падне. Приятна вечер!

# 208
Да, явно няма нужда от тях. Просто попитах.  Simple Smile

# 209
Да помоля момичетата, които са получили нежелана реакция от лекарства да споделят, обрив ли се прояви при вас, или само сърбеж по тялото? Някакви други реакции като задух, стягане в гърдите, тежест, болка в гърдите?  От кое лекарство точно и ако помните в какъв период беше? Пихте ли някакво противоалергично, противовъзпалително? Смениха ли ви лекарството и как протече по-нататък лечението?

Общи условия

Активация на акаунт