Базедова болест - тема 4

• 96 372
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
 Merelenda, благодаря, не помислих, че мога да намаля с половин таблетка.

# 331
Къде си, ciarabella? Изгуби се нещо това момиче  Laughing
Сетих се за теб, че ровех тук в лекциите на Папазова.

# 332
                        Здравейте, момичета!
     Не съм писала от миналата година, когато проблемът ми беше Базед и евентуална операция.
Е, от 3 месеца вече съм оперирана, като е отстранена 80-90% от ЩЖ. Чувствам се добре без шепата хапчета - няма сърцебиене, няма задушаване, не се уморявам толкова, раздразнителност и нервност - "в норма". Засега резултатите от изследванията са в норма, дано са такива и в началото на август.

На ред е да се заема с лечението на ТАО 4а,3а,20/а . Чета в темата, че много от вас имат същия проблем - екзофталм, дразнимост откъм светлина, но най-страшното при мен е двойното виждане - пречи и на работата ми и при шофиране/ от 4-5 месеца не съм го правила/.
      Миналото лято бях в Ендокринология- Майчин дом, но не ми приложиха Пулс-терапия /изследванията не позволявали/. При приемането попаднах на много добра лекарка- д-р Ралица Иванова,  но излезе в отпуск, а другите не ме впечатлиха.

Въпросът ми е - има ли сред вас такива, на които е правена Пулс терапия и какви са условията, при които може да бъде проведена? Има ли сред вас излекувани от ТАО?

Желая ви незабравимо, слънчево и безпроблемно лято!
Бъдете здрави!

# 333
  • русе
Записвам се при вас ,макар и още да не съм наясно с много неща ,тепърва ще провя ехограф и изследване на FT3  , иначе  TSH е 1.160    ,а   FT4 е 14.45 при норма 14.4
 Да питам колко време след употреба на някакви лекарства мога да направя изследването на хормона ?

# 334
  • вече в собствен дом
                        Здравейте, момичета!
     Не съм писала от миналата година, когато проблемът ми беше Базед и евентуална операция.
Е, от 3 месеца вече съм оперирана, като е отстранена 80-90% от ЩЖ. Чувствам се добре без шепата хапчета - няма сърцебиене, няма задушаване, не се уморявам толкова, раздразнителност и нервност - "в норма". Засега резултатите от изследванията са в норма, дано са такива и в началото на август.

На ред е да се заема с лечението на ТАО 4а,3а,20/а . Чета в темата, че много от вас имат същия проблем - екзофталм, дразнимост откъм светлина, но най-страшното при мен е двойното виждане - пречи и на работата ми и при шофиране/ от 4-5 месеца не съм го правила/.
      Миналото лято бях в Ендокринология- Майчин дом, но не ми приложиха Пулс-
терапия /изследванията не позволявали/. При приемането попаднах на много добра лекарка- д-р Ралица Иванова,  но излезе в отпуск, а другите не ме впечатлиха.

Въпросът ми е - има ли сред вас такива, на които е правена Пулс терапия и какви са условията, при които може да бъде проведена? Има ли сред вас излекувани от ТАО?

Желая ви незабравимо, слънчево и безпроблемно лято!
Бъдете здрави!

Аз съм лекувана с пулс-терапия. Можеш да погледнеш предишните ми постове. Там съм описала нещата!
 Hug

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 14:27 от Laura B

# 335
Записвам се при вас ,макар и още да не съм наясно с много неща ,тепърва ще провя ехограф и изследване на FT3  , иначе  TSH е 1.160    ,а   FT4 е 14.45 при норма 14.4
 Да питам колко време след употреба на някакви лекарства мога да направя изследването на хормона ?
Ако се отнася за лекарства за лечение на щитовидната жлеза: препоръчително е да се пият поне 30 дена лекарства и след това да се изследват хормоните отново. Всеки случай е индивидуален и в зависимост от предписаната доза и бързината, с която се променят хормоните, доктор преценява на колко време да се изследваш. Някои се изследваме на 30 дена, други на 45-50, други на 3 месеца веднъж (пак зависи от дозата, състоянието на пациента и други фактори).

Ако се отнася за някакви други лекарства, които не са за лечение на щитовидна жлеза, вече доктор ще каже кога да се изследваш.

ТСХ ти е добре, а ФТ4 гранично. Сама ли реши да се изследваш или доктор те насочи за изследвания?

# 336
  • русе
 Merelenda ,ендокринолог ми назначи изследване .Благодаря за отговора имах предвид други лекарства несвързани с лечението ,права си най-добре докторката да ми каже
След като мина видеозона ще знам повече

# 337
                     Лаура, благодаря! Ще изчета написаното.

# 338
                  Добра вечер, момичета!
          Върнах се да чета от начало  темата заради постовете на Лаура за ТАО и съм  newsm78 newsm78 newsm78.
          Че ние с тази диагноза и партия можем да направим, а аз си мислех, че съм рядък случай.
Вече сериозно - разбрах, че вливанията облекчават, но не излекуват ; разбрах, че причиняват и много странични проблеми.  Тогава?! Имаме ли друга алтернатива? Някъде четох за оперативно лечение. Ще се разровя, дано открия нещо. Ако някоя има информация, моля да сподели.
    Днес попаднах на това, допадна ми и го споделям с вас.
       http://www.highviewart.com/articles/view/1901
            Хубава вечер ви желая и ... бъдете здрави!

# 339
                  Добра вечер, момичета!
          Върнах се да чета от начало  темата заради постовете на Лаура за ТАО и съм  newsm78 newsm78 newsm78.
          Че ние с тази диагноза и партия можем да направим, а аз си мислех, че съм рядък случай.
Вече сериозно - разбрах, че вливанията облекчават, но не излекуват ; разбрах, че причиняват и много странични проблеми.  Тогава?! Имаме ли друга алтернатива? Някъде четох за оперативно лечение. Ще се разровя, дано открия нещо. Ако някоя има информация, моля да сподели.
    Днес попаднах на това, допадна ми и го споделям с вас.
       http://www.highviewart.com/articles/view/1901
            Хубава вечер ви желая и ... бъдете здрави!
Здравейте, включвам се да споделя за операцията без да твърдя, че информацията е 100% коректна. Общо взето, лекарка ми каза, че започналите изменения не се възстановяват изцяло и ако случаят е много тежък се прави операция за да се освободи място   Tiredза окото.
Аз пак да се  оплача, че от метизола започнах да вдигам килограми, не много но структурата ми е такава, че отива на д-то и веднага личи и съм една такава подпухнала. Добре, че лятото в София е циганско. Другото, което много ме мъчи са болки в краката, предимно под коленете. Болката се мести и понякога си мисля, че е в ставите но не винаги. Сякаш костите ме болят навсякъде. Мисля си какво изследване мога да си самоназнача?

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 12:18 от Kaktus s usmivka

# 340
Кактус-че,с тази влага в София как няма да те болят..аз като си имам и дискова херния-не питай как е...според мен евентуално можеш да си пуснеш Ревма фактор..
и да ви питам-как се чувствате напоследък-при мен има едно гадно сърцебиене,понякога се будя нощем от сърцетуп...броя в тъмното..около 100-120 е..ама ми е супер изнервящо...друг път сякаш нямам пулс..да си призная в момента съм на 1т.Тирозол.но се хващам,че не го пия всеки ден.Днес си пуснах само ТСХ -1,45 (0,27-4,2)...май не ми е от ТСХ-то newsm78 А ми предстои море другата седмица-мъка ми е какво да правя с този сърцетуп Crazy

# 341
На мен за болки в краката ми помагат витамини В и Магнезий.
Болката е, както я описвам на мъжа ми - "рови и дълбае"  Rolling Eyes, ревматична болка, много неприятна.
Един курс Милгама за около 30-40 дена по 2 таблетки и съм ок за дълго време. Ако пия витамин В комплекс, Неуробекс, по-слаби са и изкарвам по-кратко време без тях.
Не съм пила от месеци В витамини и пак започнаха да се обаждат болките в краката. И при мен най-често боли от коляното надолу, но болката е в костта.
Има една добавка Магнезий + В комплекс на Абофарма. Хубава е, действа ми много добре, а и не е скъпа.
Магнезият понижава и пулса и съм намалявала бета блокера като пия магнезий.

# 342
Хайде да се запиша, че отдавна не съм писала. След месец и половина на тирозол 3 по 1 ,ето до къде стигнах:
ТСХ - 24 при норма 0.27 - 4.2
Т4 - 4 при норма 10 - 25
Т3 - 3.8 при норма 2.8 - 7.1

newsm78 Ще отида при проф. Христозов за да видим какво ще правим.
Тая нашата здравна система е убийство за хората. Лекарката , която ми е по здравна каса, не ми даде направление за изследвания.Нямало още нужда, пък и ми оставало само още един път. Така , че ми каза да си пия хапчетата и да карам още 1 месец. Но аз отидох и си направих сама , като си ги платих. Ако бях чакала още месец   newsm78

# 343
Merelenda, болката е такава, каквато я описваш в костта, дълбаеща и понякога се чувствам все едно са ме били с тояга. Да споделя, че си позволих да отида на плаж за един ден и точно там под коленете успях да изгоря. Получих силна алергична реакция и след 2 дни ми блокира десния крак. Все едно вместо кости под коленете имах клечки за зъби, премазани от нещо супер тежко и изобщо не можех да се изправя на крака няколко дни. Голям кошмар преживях. Merelenda, имаш ли представа диагнозата ни ли провокиратези симптоми, или се касае за отделно заболяване[/size]

# 344
Merelenda, имаш ли представа диагнозата ни ли провокиратези симптоми, или се касае за отделно заболяване
Нямам идея. Може би самото ни заболяване да предизвиква дефицит на някои витамини, евентуално оттам да идват неврологичните проблеми Rolling Eyes  

Общи условия

Активация на акаунт