Базедова болест - тема 4

• 96 409
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Мереленда, пиеш ли магнезий? На мен доста ми помага за съня, стига да го пия редовно.

# 391
Пия, да, но ефект май има само когато ТСХ е по-високо. Тогава спя като пън.  Rolling Eyes

# 392
  • Вила Великула
Ами и аз да се оплача-преди няколко месеца се похвалих колко добре и в норма ми е TSH, но....преди един месец си открих бучка в лявата гърда и след няколко дни ми предстои операция. Не се знае какво има там. Лекарят ми се опасява, че не е добре. Сигурна съм, че причината за появата на тази бучка са хормоните, които приемах заради болестта. Наистина никой не може да каже, че е така със сигурност, но може би има връзка.

# 393
Пипилота, и аз имам куп бучки които ме нападнаха след като се разболях, обаче са диагностицирани като кисти. Много ми е странно, как така не се знае твоите какви са, може да е киста, фиброаденом, трето, пето....Не са ли ти правили мамография, ехография, или биопсия.....? От София ли си, кой ще те оперира? Ти какви хормони си взимала, след като си с Базед?

# 394
  • Вила Великула
Lemy, естествено чу съм диагностирана. И аз имам много кисти, но това не е киста. Не се знае какво е в смисъл, че след операцията се прави хистологично изследване и се разбира точно от какъв вид е това чудо. Със сигурност не е киста, моля се да е фиброаденом, но и двамата лекари с които правих консултация/ехографско изследване, момография, кръвни изследвания и всичко което се сетиш/-казват, че дали е доброкачествено или злокачествено ще се разбере след хистологичното изследване.  Лекарствата, които съм приемала са-първо Метизол, но получих алергия от него и после преминах на Тирозол.

# 395
Аз защо знам, че Тирозола не е хормон  newsm78
И според мен причините е в хормоните, но нашите собствени, защото са разбутани.
Дано да е фиброаденом при теб, а не нещо друго.

# 396
  • Вила Великула
Тирозола може би не е хормон, не знам, но наистина нашите разбутани хормони са причина за други заболявания, а и знаеме ли какво има в тези лекарства с които ни тъпчат.

# 397
Тирозолът е тиреостатик който потиска секрецията/ свръхпроизводството на ФТ4 и ФТ3 - май. Вече съм забравила много неща, но си е тиреостатик - при това си е токсично лекарство. Затова не е желателно дълго лечение и при рецидив се прибягва до операция. Не само заради самите лекарства, а и заради пораженията върху други органи от хиперактивността на жлезата.

А за кисти, бучки и т.н. в гърдите, май сме много в темата. Помня че преди повече се разписваха с такива находки в гърдите, особено при наличие на такива и в щитовидната жлеза.
pipilota6 , дано всичко мине бързо и резултатите да са добри  Praynig

# 398
  • далече в провинцията
Аз вече съм в трети епизод ....  FT4 22.3 /10.2  - 24.4/  TSH 0.004  /0.4 - 4.0/
 Cry Cry
А така ми се искаше всичко да е добре. Мечтата ми за второ дете май става все по далечна

# 399
Дора, много неприятно наистина. Какво каза ендото?

# 400
  • далече в провинцията
Каза че ще погледне резултата и утре ще се чуем. Но предния път като се видяхме каза че ако се "раздвижи" препоръчва операция

# 401
pipilota6, аз бях така доста преди да се разболея от Базедова болест. На мен също ми казваха , че не е киста , но не бяха сигурни какво е и трябва да се оперира. Слава Богу се оказа мастопатична плака , но си ходя редовно на прегледи. Така че, не се настройвайте че нашата болест е виновна. И без нея, при жените това е често срещано.

# 402
  • UK
Здравейте и от мен Simple Smile

Ето ме пак тук, след раждане ( а и по време на бременността ми, незнам как, но държах хормоните в перфектни ст-сти!!!) след самото раждане отново хормони в норма и няколко месеца по-късно отново проблем Rolling Eyes ТСХ в нулите  Sad 0,0032 (при стойности 0.35 нещо подобно беше долната граница на реф ст-сти). Не съм спирала да пия Тирозол и Еутирокс, бяха по половин таблетка Тирозол и по 1/4 от Еутрокса, сега съм увеличила Тирозола на 1 таблетка и съм спряла Еутирокса ... Появи ми се и сърцетуп Crazy Други оплаквания нямам Crazy

# 403
  • Вила Великула
pipilota6, аз бях така доста преди да се разболея от Базедова болест. На мен също ми казваха , че не е киста , но не бяха сигурни какво е и трябва да се оперира. Слава Богу се оказа мастопатична плака , но си ходя редовно на прегледи. Така че, не се настройвайте че нашата болест е виновна. И без нея, при жените това е често срещано.
радвам се, че при теб е било най-лекото. За съжаление при мен не е така-оказа се злокачествено. Сега предстои онкокомитет и следоперативно лечение.

# 404
Пипилота, много съжалявам, че така се е получило при теб. Надявам се след следоперативното лечение всичко вече да е ок.  Hug
Къде те оперираха?

Общи условия

Активация на акаунт