ДУБАЙ 3

• 90 290
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Още 2 въпроса имам може да са малко тъпи за повечето, но да си попитам. Може ли да ходим с къси панталони и потници или трябва да сме с покрити рамена?  Също така как стои въпроса с носенето на лаптоп, трябва ли да се декларира на наща граница?
здравей,
нищо не се декларира - това е използвана техника.
относно потниците и късите панталонки - също нямай притеснения. Това, което пише за арабите - важи само за арабките Simple Smile

приятен престой в Дубай!

Само да спомена за летището, да не се разочаровате - при влизане в Дубай се прави "eye scanning" на летището. опашките са по 10 метра и всичко се слючва мноооого бавно.
Ние се изхитрихме - мъжа ми се качи на паспорт контрола (пиша качи, защото е на горното ниво, откъдето и се излиза в Дубай) и каза, че съм бременна и не можем да чакаме. Шефа ни подпечата визите и ни пусна да си ходим.

# 151
  • София
golden_eye, да разбирам, че говориш за новото летище, където кацат Уизеър. Има ли транспорт до Дубай от него - автобуси, таксита?

И аз да питам, от къде да си купим евтини телефони, че племенникът ми държи на айфон подарък от Дубай?  Grinning

# 152
Предполагам че на летището, където кацат уиз аир - няма да са толкова дълги опашките  Laughing
Някакви идеи, защо този хотел е само 2 звезди http://www.booking.com/hotel/ae/holiday-inn-express-dubai-safa-p … cted_currency=BGN изглежда ми доста приличен. Имате ли идея дали може да се разчита на двузведен хотел че е добър?

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 01:40 от Teddyto1

# 153
  • София - Бургас
доколкото разбирам, спроред статията, която ми излиза като търся в интернет инфо за тази сграда с форма на земното къбло, е в проект, така ли? newsm78 Или вече е съществува Thinking

# 154
доколкото разбирам, спроред статията, която ми излиза като търся в интернет инфо за тази сграда с форма на земното къбло, е в проект, така ли? newsm78 Или вече е съществува Thinking

тази сграда не съм я виждала на живо там

# 155
golden_eye, да разбирам, че говориш за новото летище, където кацат Уизеър. Има ли транспорт до Дубай от него - автобуси, таксита?

И аз да питам, от къде да си купим евтини телефони, че племенникът ми държи на айфон подарък от Дубай?  Grinning
сори, новото го отвориха преди седмица - не съм била там.
скъпо ще да е до Дубай, доста е далечко.

# 156
Не се притеснявайте за транспорта.По памет метростанцията е наблизо,но все пак проверете картата на метрото.Ако ли не хванете такси до нея .Относно техниката направете един тур в Дейра,проверете магазините като пазарлъка е задължителен

# 157
  • София
Не ми стана ясно относно картата за транспорта - Силвър кард, която била дневна и се презарежда. След като е дневна, може ли да се закупи, да се използва само за едно пътуване (първия ден) и остатъкът да се използва на следващия ден? Ако става така, защо се води "дневна"?
Видях на картата - от летището, където кацат Уизеър до Ал Барша, където например е нашия хотел (до Дубай Интернет Сити), разстоянието е 35 км. Заслужава ли си да взимаме такси само до първата спирка на метрото и оттам да се прехвърлим, или цената ще е почти същата като таксито да ни откара до хотела?
А коя всъщност е първата спирка на метрото откъм летището? Защото в сайта на метрото има три спирки, които се казват Jebel Ali, а картинките им са черни, а не червени, както на другите спирки и реално като първа спирка се води Ibn Battuta.
Питах в темата за Уизеър, но май никой там не знае. За да ми издадат виза, ми искат самолетния билет, обаче в сайта на Уиз той ми е все още под формата на резервация с номер и няма опция за сваляне като PDF. Какъв билет да изпратя за визата тогава? Трябва първо да направя онлайн чек ин ли?
Благодаря на тези, които ще отговорят.   bouquet

# 158
  • София
Inka777, Паметта ти доста изневерява Simple Smile. 20тина километра са от първата станция на метрото  /Джeбел Али/ до новото летище Al Maktoum International Airport .
И това съвсем не е кратко разстояние hahaha
Но пък таксита със сигурност има . PeaceС тях или до хотела, или до първата станция на метрото- Jebel Ali Peace
Има разбира се и автобус, който се движи през цялата индустриална зона и Dubai Industrial City до метростанция Ibn Battuta MS в Jebel Ali 3, т.е. третата станция на метрото след началната спирка Simple Smile.

# 159
Смисъла че Силвър кард е дневна , е че не могат да ти вземат за деня повече от 14 дирхама,колкото и да пътуваш.Ако ти останат пари ги ползваш на следващия или друг ден.

# 160
Първата отворена спирка на метрото от към DWC е Ibn Battuta, поне според сайта им. Останалите 3 - Energy, Jebel Ali Industrial, Jebel Ali са затворени.

# 161
  • София
nikimol69, мерси.
tsvetcheto, и аз останах с такова впечатление като им разглеждах картата със спирките. Добре е да се знае на коя спирка точно да остави пътуващите таксито, ако вариантът е от летището с такси до първата спирка на метрото. Иначе, май в моя случай (има още 10 км до хотела ни от метроспирката) е по-добре само таксито да се придвижим от летището до хотела. Предварително ли се пита за цената таксиметровия шофьор, каква е практиката?
Моля, кажете как изпращате самолетните билети за издаване на виза, резервацията, която имам в момента, да снимам с Prntscr или да чекирам и тогава да изпращам?

# 162
В ел.поща нямаш ли писмо с резервацията.Това трябва да ти свърши работа.

# 163
  • София
nikimol69, имам и-мейл от Уиз с пътен план и кода, с който като влезеш можеш все още да правиш промени, не е в прикачен файл, а просто и-мейл. Мисля, че ако го изпратя така с кода, може и друг човек да прави промени по полетите - като влезе с този код и фамилията от билета.

# 164
  • София
Първата работеща станция на Червената линия не е Ibn Battuta, а Jebel Ali.   Energy също не работеше, но  бе открита на 30 септември 2013 година за пътници Peace
Jebel Ali Industrial /втората станция по червената линия/ наистина все още не е отворена за пътници и единствено тя не е работеща след като откриха и Energy  Simple Smile
По червената линия метрото се движи от Jebel Ali до Rashidiya!

Общи условия

Активация на акаунт