ДУБАЙ 3

• 88 221
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Моля, някой да ми каже как да стига до Global Village в Дубай от Novotel Al Barsha?
И има ли вход, за да влезеш/посетиш  в Глобал Вилидж? Thinking
Предварително Благодаря!

Global Village е част от Dubailand (заедно с Miracle Garden Dubai, Dubai Outlet Mall...), а този комплекс е близо (макар и не точната дума) до Ал Барша. Някой беше писал, че има автобус до Miracle Garden, възможно е той да обикаля всички атракции на Dubailand. Но ако не- вземете такси. От Mall of the Emirates до Градините на нас ни взеха 22 дирхама мисля че, а Global Village е на още около 10-12км от там. Според мен за около 35 дирхама (в случаи, че хванете от Mall of the Emirates) ще сте там. Входната такса, ако не ме лъже паметта, е 20 дирхама. Работното време е след 16ч. всеки ден.

# 721
http://www.toptravels.bg//img/PROGRAMI_POC/BIG_Dubai%20akvarium_ … 8209821662152.jpg

някой може ли да ми каже в кой от всичките аквариуми е това Simple Smile

Аквариумът в Dubai Mall.

# 722
Имам следния проблем.. на 30.12 ще пътувам за Дубай с Марботурс (чартърен полет). Вчера ми изпратиха готовите документи, които включват и правила за багажа при пътуване.. Ужасно тъпо е, че на отиване е позволен багаж 20кг., а на връщане 18кг..Вместо да е обратното за да може човек да купи нещо за спомен явно очакват там да оставим част от багажа  Laughing Както и да е поне за килограмите са оставили "вратичка" да се заплаща всеки килограм вповече с 5 евро. По-лошото е, че има изисквания за големината на куфара - 158 сантиметра за сбора на дължина+ширина+дълбочина. Тъкмо миналия ден си купих нов куфар (като си мислих, че е по-добре да си имам по голям куфар за да не го тъпча и спокойно да си нося нещата), който според етикета си образува сбор от 157 сантиметра.. Притеснява ме факта че при измерване много лесно може да се получи разлика от сантиметър и в листа който ми е пратен няма изяснение какво става ако надвишава размера...
Има ли някой, който да е пътувал по този начин и да сподели опит?  newsm78

# 723
За първи път чувам да има сбор от сантиметри и това с килограмите и то е много странно, според мен няма кой да тръгне да ти го мери със сантиметър, представяш ли си какво ще стане, ако тръгнат на всеки да го мерят  Laughing Laughing така че затова не се притеснявай според мен  Wink

# 724
За първи път чувам да има сбор от сантиметри и това с килограмите и то е много странно, според мен няма кой да тръгне да ти го мери със сантиметър, представяш ли си какво ще стане, ако тръгнат на всеки да го мерят  Laughing Laughing така че затова не се притеснявай според мен  Wink

Съгласна съм че е много странно Simple Smile Изобщо не го очаквах дори за това като проверих правилата на няколко авиолинии реших че няма да има проблем с размера на куфара и поръчах голям.. а сега се чудя ще имам ли проблем.... Мисля че е мерен без колелата и за това ме е страх че може ако мерят от земята да е над нормата.. От друга страна ме съмнява сами да мерят.. после си мисля че може да е като в ръчния багаж (онова като клетка в което се вкарва чантата) но и така няма логика.. те като са дали сбор може куфара да е 2 метра но тесен  Laughing и пак да не се побере.. Щура работа....

# 725
Да няма как да е като клетката, защото не са ти дали размери, а сбор което е най странното. Сбор с клетка няма как да го разберат, само с мерене се разбира. Няма да има кой да седне да ти мери и да смята    и то за нова година Laughing Laughing Laughing

# 726
Да няма как да е като клетката, защото не са ти дали размери, а сбор което е най странното. Сбор с клетка няма как да го разберат, само с мерене се разбира. Няма да има кой да седне да ти мери и да смята    и то за нова година Laughing Laughing Laughing

А за килограмите 20 на отиване 18 на връщане...... Аз се надявах от там да си купя нещо сега май ще трябва от моя багаж да оставя нещичко  Joy

# 727
но на теб изобщо не ти трябват 20 кила багаж, освен ако не носиш багаж за роднини  Peace не забравяй че нямаш тежки дрехи.

# 728
  • Beyond the Frontiers
Няма нищо странно, някои авиокомпании имат такива изисквания. Просто на нашия пазар са малко такива.
Принципно не би трябвало да имате проблем, освен ако не решат да се заяждат нещо.

# 729
  • София
Galactic Hug вече сме на 49 страница. Като ти остане време ако имаш желание разбира се може да направиш и новата тема- Дубай 4. Peace
Ехееее, скоро ще настигнем мамите от Истанбулската и Турската морска тема. #Crazy Joy
Те като падне темата на втора страница и  изпадат в паника newsm78. И пишат ли пишат... та така до .....
Става почти като купата сено и иглата в нея hahaha Joy

# 730
Моля, някой да ми каже как да стига до Global Village в Дубай от Novotel Al Barsha?
Предварително Благодаря!

Global Village е част от Dubailand (заедно с Miracle Garden Dubai, Dubai Outlet Mall...), а този комплекс е близо (макар и не точната дума) до Ал Барша. Някой беше писал, че има автобус до Miracle Garden, възможно е той да обикаля всички атракции на Dubailand. Но ако не- вземете такси. От Mall of the Emirates до Градините на нас ни взеха 22 дирхама мисля че, а Global Village е на още около 10-12км от там. Според мен за около 35 дирхама (в случаи, че хванете от Mall of the Emirates) ще сте там. Входната такса, ако не ме лъже паметта, е 20 дирхама. Работното време е след 16ч. всеки ден.
Точно сега четах за цената - The price of Global Village entry ticket per person is AED 15.  Meanwhile, entry is free for children below the age of 3... И който се интересува понеделник е семейния ден. Не знам какво значи - дали не пускат други хора или просто има повече развлечения за деца, но го имайте предвид и се поинтересувайте предварително. За мирикъл гардън Regular Admission (20 AED), безплатно под 3 г.... Явно не може с 1 билет и на двете места, а и като гледам какви са разстоянията ще се гръмна ако трябва да обикалям пеша между двете Joy. Мисля да съчетая глобъл вилидж в понеделник с посещение тогава на аутлет мола, който е на -50% в този ден...

*слонче* , аз имах същия проблем и смених паспортите. От юзит колърс казаха, че досега не са имали проблеми с туристи с израелски печати в паспортите, но са имали 15 случая от 10 000 туристи, които са пратили и то разхвърляно из годините. Ние сме 6 човека, от които 5 имахме печати в паспортите, а 6-тия е на 7години (беше му сменен паспорта след Израел), та сам надали ще го пуснем из дубай. Реших, че за 80 лева няма да си причинявам това главоболие и да видя какво ще стане ако се изтипосаме всички и смених паспортите с обикновена поръчка. Станаха готови за 14 дни. На сайта на външно има специално предупреждение, че може да имате проблеми - аз лично не бих си причинила това. Агенцията нищо не може да направи ако решат да ви върнат. Това е. Надали и да поемат атгажимент после няма да свият рамене. Те не могат да влияят на митническите власти. Четах много, преди да го направя и това е моето решение, ти можеш да решиш друго... Информацията в нета е супер малко по простата причина, че имало вратичка в израел да ти бият печата на картонче, а не в паспорта и това е масова практика за повечето хора. Тоест в Дубай хора, посетили израел преди това влизат малко (т.е. посетили с печат в паспорта).
Роже, дай мнение по темата - ако съчетая мирикъл гардън сутринта, шопинг в аутлет мол на обяд и вечер в глобъл вилидж дали децата няма да ме намразят  Joy. Т.е. не мога да се ориентирам колко е голям мирикъл гардън и колко глобъл вилидж. Разбрах, че са 37 павилиона, ма едно е да са по 100м2 друго е да са по 10 декара всеки... Тази информация или не я намирам или не чета където трябва... Иначе децата са печени пътешественици и ходят без да мрънкат, ма ако ще ходят сумарно над 10 км за деня ще им трябва психолог за да се отърват от спомена  Joy Joy Joy

# 731
  • Sofia
Според изрично поставен такъв въпрос на страницата на посолството на ОАЕ в САЩ няма проблеми да се влезе в ОАЕ с печат от Израел:
http://www.uae-embassy.org/embassy/faqs/passports-visas

# 732

Съгласна съм че е много странно Simple Smile Изобщо не го очаквах дори за това като проверих правилата на няколко авиолинии реших че няма да има проблем с размера на куфара и поръчах голям.. а сега се чудя ще имам ли проблем.... Мисля че е мерен без колелата и за това ме е страх че може ако мерят от земята да е над нормата.. От друга страна ме съмнява сами да мерят.. после си мисля че може да е като в ръчния багаж (онова като клетка в което се вкарва чантата) но и така няма логика.. те като са дали сбор може куфара да е 2 метра но тесен  Laughing и пак да не се побере.. Щура работа....

По този повод се сещам, че на летището говорихме с други българи, в чиито документи лимитът беше 20кг за чекирания. На нас ни бяха казали 30 (17 от които успях да оползотворя на отиване  Mr. Green ). Те се бяха притеснили и разместваха доста неща, докато изравнят до 20.
След това обаче забелязахме, че просто гледат сборно куфарите (примерно на вас и на мъжа ви) и така. Гледат да не надвишава определени килограми, които така и не разбрахме колко точно трябва да са. Това за летището в Шаржа. С няколко думи- проблем с багажа нямаше. На проверката на ръчния (първата) минахме даже с бутилките минерална вода  Crazy . Нямаше пътник, на който да не изпищи за метал или нещо друго и нито един не върнаха или провериха по-обстойно. Стана ми доста странно, дори в София са по-строги нещата (с едно нещо да се похвалим...). На втората проверка към гейтовете беше по-стегнато вече. За размери на куфара също нямаше проблеми. Уверете се единствено, че салонният ви багаж (ако имате такъв) е в нормите за големина- все пак се съобразява с помещенията над креслата. Ръчния не са ни го мерили. Аз с моята "дамска" чанта съм пренасяла 13кг в САЩ и определено бях щастлива, че не го мерят  Joy

# 733
Предварително Благодаря!

Явно не може с 1 билет и на двете места, а и като гледам какви са разстоянията ще се гръмна ако трябва да обикалям пеша между двете Joy. Мисля да съчетая глобъл вилидж в понеделник с посещение тогава на аутлет мола, който е на -50% в този ден...

Роже, дай мнение по темата - ако съчетая мирикъл гардън сутринта, шопинг в аутлет мол на обяд и вечер в глобъл вилидж дали децата няма да ме намразят  Joy. Т.е. не мога да се ориентирам колко е голям мирикъл гардън и колко глобъл вилидж. Разбрах, че са 37 павилиона, ма едно е да са по 100м2 друго е да са по 10 декара всеки...

Ооо, абсурд е пеша като цяло от точка до точка в Дубай, какво остава за тези 12км които делят Miracle Garden Dubai и Global Village.
Не съм Роже, но ще си позволя да дам съвет  Party - според мен напълно спокойно можете да посетите и трите атракции на Dubailand (Miracle Garden, Outlet Mall, Global Village) за един ден. 1во- отивате в Miracle Garden малко след 9, когато отваря. Не е кой знае колко голяма, за един час маааааксимум сте разгледали, че може и по-малко. По това време е и по-спокойно и не толкова горещо. След това отивате в Dubai Outlet Mall и имате на разположение доста време- Global Village работи след 16ч. Така ще си отделите цялата вечер за там и спокойно ще разгледате докато затвори. Децата ще издържат според мен, щом се тренирани  Mr. Green . А и ще имат по-дълги почивки в такситата- разстоянията не са малки.

# 734
  • София
Предварително Благодаря!

Точно сега четах за цената - The price of Global Village entry ticket per person is AED 15.  Meanwhile, entry is free for children below the age of 3... И който се интересува понеделник е семейния ден. Не знам какво значи - дали не пускат други хора или просто има повече развлечения за деца, но го имайте предвид и се поинтересувайте предварително. За мирикъл гардън Regular Admission (20 AED), безплатно под 3 г.... Явно не може с 1 билет и на двете места, а и като гледам какви са разстоянията ще се гръмна ако трябва да обикалям пеша между двете Joy. Мисля да съчетая глобъл вилидж в понеделник с посещение тогава на аутлет мола, който е на -50% в този ден...

*слонче* , аз имах същия проблем и смених паспортите. От юзит колърс казаха, че досега не са имали проблеми с туристи с израелски печати в паспортите, но са имали 15 случая от 10 000 туристи, които са пратили и то разхвърляно из годините. Ние сме 6 човека, от които 5 имахме печати в паспортите, а 6-тия е на 7години (беше му сменен паспорта след Израел), та сам надали ще го пуснем из дубай. Реших, че за 80 лева няма да си причинявам това главоболие и да видя какво ще стане ако се изтипосаме всички и смених паспортите с обикновена поръчка. Станаха готови за 14 дни. На сайта на външно има специално предупреждение, че може да имате проблеми - аз лично не бих си причинила това. Агенцията нищо не може да направи ако решат да ви върнат. Това е. Надали и да поемат атгажимент после няма да свият рамене. Те не могат да влияят на митническите власти. Четах много, преди да го направя и това е моето решение, ти можеш да решиш друго... Информацията в нета е супер малко по простата причина, че имало вратичка в израел да ти бият печата на картонче, а не в паспорта и това е масова практика за повечето хора. Тоест в Дубай хора, посетили израел преди това влизат малко (т.е. посетили с печат в паспорта).
Роже, дай мнение по темата - ако съчетая мирикъл гардън сутринта, шопинг в аутлет мол на обяд и вечер в глобъл вилидж дали децата няма да ме намразят  Joy. Т.е. не мога да се ориентирам колко е голям мирикъл гардън и колко глобъл вилидж. Разбрах, че са 37 павилиона, ма едно е да са по 100м2 друго е да са по 10 декара всеки... Тази информация или не я намирам или не чета където трябва... Иначе децата са печени пътешественици и ходят без да мрънкат, ма ако ще ходят сумарно над 10 км за деня ще им трябва психолог за да се отърват от спомена  Joy Joy Joy
хахахаха, Богиня, не знам за децата, но аз ако съм на тяхно място ще те намразя. Без никакви условности и сантименти hahaha Joy Joy и ще стискам палци да ти излезе пришка на крака, че да се куртолисаш на едно място Joy Joy Joy
Ти си истински терорист! И  дори и без израелския печат ако не митничарите, то поне Комитета за защита на арабските и не само арабски деца трябва да те възпрат #2gunfire Joy. Ако не от градините, то поне от аутлета Heart Eyes. Богиня, разчитам на чувството ти за хумор Hug 
А сега сериозно: Няма никакво значение колко големи са градините и тъпото световно село /по принцип аз не харесвам такива сборни павилиони, които представят уж националното в определени дължави. предпочитам да си посетя оригиналната Испания или Тайланд, а не павилионите им в Дубай, затова и 20 пъти да бъда в Дубай там няма да отида/, вие няма да поставяте рекорди на Гинес и в условията на посещение не пише- ДА СЕ РАЗГЛЕДА ОТ КРАЙ ДО КРАЙ Mr. Green за колкото имате сили, толкова Simple Smile.
Макар да си мисля, че за Вас като много обикаляли по света и градините, и селото няма да са някакво чудо невиждано.
Мисля, че силата на Дубай е в друго. Това че е един изключително високо развит технологичен град с невероятно луда съвременна архитектура. След като съм видял ботаническата градина и градината на орхидеите в Сингапур, или пък джунглите в Индонезия, или пък фестивала на лалетата в Истанбул много малко градини могат да ме изненадат, а пък изкуствени такива едва ли....
Дубай като нямат естествени градини и тропици, а пустиня са си направили една градина с цветя.
За 30-40 минути сигурно ще я обиколите.
А съм сигурен, че Вие сте посетили поне половината държави в света, чийто павилиони те представят в глобалното си село. И сте си купили сувенири от там. И не ви трябват сувенири от павилиона на Индия в Дубай, а Дубайски национални сувенири, които да ти напомнят, че сте били в тази държава.
Та ако децата се поизморят мотивирай ги с повече сладоледи и подаръци и ще припкат из аутлета и селото. Само за таткото не зная как ще го мотивираш newsm78
Можете ако искате да посетите и съкратения вариант- Мола IBN Batutta. Разделен е на 6 сектора, съответстващ на архитектурата и културата на Египет, Тунис, Индия, Китай, Андалусия, Персия.
Колкото до визите и Израел мисля, че Богиня е абсолютно права и не си заслужава човек да рискува и да проверява дали ще го пуснат да влезе в страната. По-добре да си смени паспорта и да е спокоен. Това че на сайта на американското посолство в ОАЕ, отговора на този въпрос е: "няма проблеми" това едва ли ще ви донесе успокоение, ако ви върнат Laughing
Да не бъдем толкова наивни и да рискуваме времето и парите си Peace

Общи условия

Активация на акаунт