ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 433
  • 715
  •   1
Отговори
# 210
А, гаранция след нищо няма. Рецидивите са възможни след всичко. Но при другите инжекции не забелязвам неподтиснати яйчници и поява на цикъл. Та поне като се слагат, да знаеш , че това кратко, временно изчистване ще е на лице. Преди да се появи Лукрина, докторите изписваха Диферелин и Золадекс. Нямаше такива случаи да слагаш инжекции и да имаш цикъл ( освен след първата в някой случаи).

# 211
krassina77 - Много ти благодаря.. ии съжалявам, че съм от кофти случаите, които ще помниш, ама...
Казаха ми, че няма да стане с бебето да оперират и кистата, понеже по време на сексио там било силно кравоснабдено и като цяло опасно и никой няма да се наеме да го прави. Както и ме посъветваха да не се оперирам в България, освен ако не ми е тръпка да ме отварят и затварят Simple Smile
Така че следва секцио-възстановяване-проследяване-заминаване-операция. Айде този път успешна.
Тъй че най-вероятно ще пропусна момента със забременяването веднага.
Дотогава официално ще съм забравила как се правят бебета  Grinning
Второто ще го мислим, като видим какво е останало от мен, след опитите на лекарите  Simple Smile
Засега само мисля, че това втори път не знам как ще го преживея и като ви чета се хващам за всяка дума, а дано има начин да не се появява пак. Храна, вода, противозачатъчни - каквото кажете това ще правя  Grinning

# 212
  • София
Аз се чудя сега склед раждането дали да почна противозачатъчни.  Не кърмя и имам тази опция, поне докато не се реша на второ.

# 213
Весе- ако мислиш за второ бебе в рамките на следващите 2,3год. можеш да държиш положението с противозачатъчни.  Аз лично отказах , но не бях и сигурна кога и дали ще искам 2ро. При теб рецидив нямаше доста време...... но пак си е риск.

tiny- не знам в чужбина какво повече предлагат. Всичко е относително и въпрос на късмет.

# 214
  • София
Ами е трудно да направя такъв дългосрочен план. Знам обаче, че със сигурност искам второ. Ако Не бях родила със секцио бих се пробвала веднага. И без това вече си имам цикъл. Да, нямах рецидив повече от 2 години, ама Кой знае..

# 215
Аз съм с 3 рецидива и пак не могат да ме накарат да гълтам противозачатъчни. Но не казвам, че това е правилно, въпрос на личен избор.

# 216
Ей, тва Лукрина, няма ли кой да го изкара от аптеките и да го завре в най-големия казан за боклук?

Извинете ме, ама, то всеки ден се убеждавам, че в повечето случаи на действа. Как пък тези доктори, с толкова години опит не стигнаха до този извод? Действа на една от 3 жени. Честито на печелившите.

Jessika- като се свържеш с докторката си, питай я дали смяна на лекарството е възможна, или комбинация с противозачатъчни ( да подсилят ефекта).
Ти на колко дена слагаш Лукрина?
.          на 28 дни ги слагам . няма как заради протокола мисля да се променят лекарствата.  Това прокървяване означава че не ми действат инжекциите ли?  още никой не ми се е обадил от докторите ми..,,

# 217
  • София
Аз се чудя сега склед раждането дали да почна противозачатъчни.  Не кърмя и имам тази опция, поне докато не се реша на второ.

Весе аз съм на противозачатъчни тъй като след раждането като ми се възстанови цикъла ходих на преглед при АГ-то и се видя, че имам задържан фоликул. И затова се реших на 100% за момента да съм на противозачатъчни. Иначе и аз искам второ и ако имаше вариант още сега, но съм секцио и ще си почакам, поне малката да стане на година и нещо да видим как са нещата след секциото - белег, коремна стена и ще видим какво ще каже докторката.
Иначе на мен ми изписа най ниско дозираните и съм доволна - нито съм качила, нито съм свалила кг-ми, нито нещо да ми се е променило в тялото.

# 218
Красина ,  след инжекциите доктора иска да правим ин витро  веднага. А от стимулацията тази киста ще порасне пак и вече незнам какво ще правя, кой път да хващам....

Киста от 17мм не е толкова гомяма и може и да не създава проблем. Фоликулите са около 20-22 мм в деня преди да извадят яйцата.  Сигурна ли си че е ендометриома? Сигурна ли си че имаш ендометриоза само в яйчниците, а не и някъде другаде. Не познамвам историята ти и може и да се повтарям. Аз имах 42мм ендометриома която след два месеца лупрон намаля двойно, а след 8 дена стимулации си върна размера. Затова за мен най-доброто почистване е deep cleaning. Точно преди една година си направих операцията при доктор Сечкин и той изряза ендметриомата и реконструира яйчника. Все още не се е появила.

# 219
  • София
Алекс, какви пиеш?

# 220
  • София

Джаз.

# 221
Jessika и аз така след 4 консулта ме оперира коремен хирург след което събрах доста мнения на гинеколози и ми казаха,че няма нужда от инжекции.Сега вторник имам записан час и да видим ,ама много се съмнявам че е това,при мен болката е постоянна в  дясно.Всички гинеколози ми казаха ,че тази ендрометриоза била много рядка и май и те не знаеха какво трябва да се прави.Защото се почесваха и чудеха.Накрая попаднах при един които звучеше уверено зададе ми пет шест въпроса прегледа ме и ми каза ,че нямам нужда от инжекции.Да видим сега

# 222
Аз също бях на Лукрин и съм доволна от него.И страничните ми ефекти не са били толкова страшни.След първата инжекция имах слаб цикъл и след това спря Peace

# 223
А нормално ли е след първата инжекция да има кървене , но да не е цикъл? Цикъла ми мина вече!

# 224
  • София
А нормално ли е след първата инжекция да има кървене , но да не е цикъл? Цикъла ми мина вече!

Да нормално е. Все пак организма трябва да се нагоди. След това ще отмине и повече няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт