Есента скоро ще отлети,нека всички я изпратим с така желаните две черти-тема 44

• 19 768
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Ами това е лекарска комисия, която преценява оплакванията и дали да ти даде болничен, но има и вариант без нея, ако лежиш в болницата 3 дни и след това ти дадат болничен 1 месец, моя позната така правеше, само че от петия месец нататък.

# 436
taniahy първия преглед при АГ обикновено при нормалните здравомислещи жени  Laughing е около 2 седмици след закъснението,освен ако по медицински причини не е наложителен по ранен такъв!! Peace Преди това също може да отидеш и да се установи наличие на бременност ,но е относително дали ще се види плоден сак,и дали вътре ще се види точицата /ембриона/. В повечето случай се вижда или само уголемена лигавица,или само сакче,зависи кога е била овулацията и т.н..Аз лично поради стечение на обстоятелствата и наложителни причини отидох на 4дневно закъснение.Видя се и сакчето и точицата,с вагинален трансдюсер.След около 2седмици АГ те вика за установяване на сърдечна дейност.Повечето жени отиват именно заради това на по късен етап,а не веднага когато им закъснее цикъла-около 2седмици закъснение,което е някъде около 6г.с. за да чуят направо сърчице и да си спестят ходенето.
В момента аз лично си взех болничен от личния лекар.Малката ми беше болна и нещата съвпаднаха.Утре съм на работа,но работата не ми е тежка на бюро съм.Мисълта ми е че в началото може да си вземаш такъв от личния лекар.На него можеш да кажеш за какво става въпрос,но да ти пише други диагнози.Я бронхит,я пневмония...И аз се моля другата седмица като отида на лекар да чуем сърчицето и от тогава да излизам в болничен вече.При мен по скоро е психически напрежението.Но още седмица две ще издържа.А и не искам да им казвам толкова рано!

Пожелавам ти успех и много скоро да видиш двете чертички  Hug

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 21:06 от червенокоса вещица щастлива :-)

# 437
Благодаря,успех и на теб,на всички вас  Hug

# 438
Здравейте, момичета. Аз днес бях затрупана от работа, та затова не съм писала нищо. При мен нищо особено не се случва. Освен, че научих мъжа си как да меси хляб. Много е сладък, днес ми е омесил супер вкусотия.
Таня, такъв документ се издава при установяване на сърдечна дейност. Оттам нататък - всичко е наред. Аз вече съм решила, че ще спра работа две седмици преди инвитрото, когато и да е и ще подновя само ако е неуспешен опитът. Иначе ще се пренасоча към преводи, колкото и да ми е мъчно за преподаването, но на това бременна няма да издържа.
От мен лека вечер, аз се отдавам на заслужена почивка.

# 439
Явно това, че чакаме децата си по-дълго от обикновеното, ни кара да не поемаме никакви излишни рискове и аз съм решила, че като забременея, няма да ходя на работа, защото е изключително напрегнато и стресиращо и без да са бременна,а не мога да си представя как ще се чувствам ако съм! Дай боже, скоро да ни случи вече това чудо! Praynig

# 440
Здравейте и от мен! Ние изкарахме един много хубав есенен уикенд. Ходихме до природен резерват, брахме последни билки от малката ни градинка в задния двор и т.н. Сега отивам на фитнес. Чакам да ми дойде днес или утре. По закона на Мърфи, ще е точно когато съм в тежка командировка с много ходене напред назад в началото на тази седмица. Обаче хубавото е, че след 2 седмици сме отново в играта. Ще пия една чаша вино като за пред-последно тази вечер Simple Smile

Завиждам ви за възможността да си пускате болнични от толкова рано и т.н. Де да имахме и тук такъв лукс - наслаждавайте се!

# 441
При мен луксът идва от това, че работя за себе си, а мъжът ми е много подкрепящ. Иначе ако бях на предната си работа...  ooooh! Шефката ми правеше планове да ме праща в командировки с бебето.

# 442
Ха! Като гледам - моята любима тема сте подхванали  Mr. Green Аз съм от нетърпеливите да видят двете черти и да бягат за болничен  Peace  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
От както решихме да бебеправим (от 6 месеца) си "стоя на дупето" и спрях да търся друга работа, заради хубавите осигуровки, които получавам в момента. Но бих искала да се занимавам със съвсем друга дейност! Simple Smile
Та.. Добре дошли на Таня и Малката лисичка   bouquet  bouquet Hug Hug
Аз с две думи да кажа как мина вчера сватбата - хванах букета!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Нали не ми се ходеше, щото съм грипава, ама после си викам "Айде ще отида - да видя хората колко голяма лудница ще направят, как това, как онова... че да взема вече да се откажа от това да изхарчим няколко хиляди да нахраним родата и приятелите" - ДА ама НЕ! Отидох, видях, веселих се и вече знам - ИСКАМ СВАТБА!  Crazy
Лека и бебеносна, момичета! (Ние и тази вечер ще гоним целеустремено яйцето и после ще си се надяваме Simple Smile )

# 443
Аууу,Estlar  какъв жест от нейна страна! LaughingПоне не ти е казала,че някой ще ти гледа бебето,а ти трябва да ходиш на командировки.Аз когато обикалях да си търся работа на всяко интервю ме питаха кой ще ми гледа детето,когато съм извънредно на работа,когато е болно..на всякъде им се тросках и им казвах,че ще го водя с мен на работа.Естествено,не получавах работата,но и аз самата никога не бих приела такава.Как може да ти поставят едва ли не ултиматум да извираш между работата и детето си  Tired

Афродита,стискам палци да хванете яйцето и този месец да е твоя  Praynig

# 444
  • София
Аз пък се надявам, че един ден живот и здраве като забременея всичко ще е наред и ще мога да продължа да си ходя на работа. Не, че работя кой знае колко доходоносна работа, не че ми е такъв мерак да ходя всеки ден, не че не ми се мързелува... Малка фирма сме, малко хора в офиса, но пак е по-добре от седенето по цял ден вкъщи и чудене какво да правя. С колежките се забавляваме, ядосваме, клюкарим, споделяме. Ако не съм на работа и не съм ангажирана с някакви задачи, то по цял ден ще се търтя, ям и търкалям.
Просто се моля, когато чудото стане, че всичко ще мине без сериозни проблеми.  Praynig

# 445
Привет и от мен дами  newsm51 Не съм ви забравила да знаете , чета ви постоянно но не пиша защото няма с какво да се похваля. Доста ми е криво този месец заради хапчетата и за това , че трябваше да отложим бебеправенето , но дано да е за добро. Стискам палци на всяка една от вас в гоненето на ицето  Grinning Аз искам да питам нещо , че съм в чуденка  newsm78 Вчера ми беше последната таблетка от хапчетата и се чудех дали с милото вече може спокойно да се обичаме, пък знам ли може още да има шанс за този месец Simple Smile Вие какво ще кажете? Спокойна вечер на всички от мен и много  Hug Hug

# 446
Привет на всички! Simple Smile
Ще ми се едно кафенце да ви сервирам, но да си призная, не знам как! Simple Smile По същата причина ви се размина и почерпката за моя РД, който беше в събота! Wink

Минавам само да дам признаци на живот, тъй като нямам нищо за отчитане!
Чакам си МЦ, този месец сме сигурни, че нищо не е станало, заради О, която беше 4-5 дни след заминаването на съпруга ми.
Но все пак се моля да се позабави, което ще означава че лутеалната фаза е малкичко по-дълга. А може би и малко избързвам, все пак взимам Тироксин само 10 дни, но знае ли човек, пък и надеждата последна умира!

Не знам защо бях решила, че кръвният ми тест е назначен за днес, снощи погледнах и си е за 28/11, т.е. както всички казахте 40 дни след началото на хормоналната терапия (лечение? кое е правилно?).

Момиче, има ли НЕчакащи тези дни? Стискам палци на всички, и на Нечакащите и на чакащите О и гонещите Ицето! Време е за хубави новини!
Хубав ден на всички!

# 447
Добро утро на всички  smile3525
Хайде днес да ви черпя една закуска с дъх на лято , че скоро не съм го правила Simple Smile

Пожелавам ви хубава и позитивна седмица.

# 448
Благодаря за закуската, Ниана.
Аз не съм проследила. Какви хапчета си пила?

# 449
taniahy за да не спамя темата виж тук :
Скрит текст:
taniahy болничен при бременност над 2 пъти по 7 дни в един месец се дава само при две ситуации заплашващ аборт или ли риск от преждевременно раждане .Има и ограничение е срока , което не включва цялата бременност , та ако искаш да е цялата освен на ЛКК ще трябва да ходиш и на ТЕЛК.Ако лежиш в болница ще ти плеснат същата диагноза и няма гаранция ,че ще искат да ти подновяват болничния.
Това , което сподели ти до колкото разбирам касае условията на труд и то не се разглежда като повод за болничен.Единствени изключения са рисковите професии например рентгеновите лаборанти ,но там риска за здравето е пряк.Това ,което ти казваш е разгледано от закона по - друг начин , а именно след регистрирана бременност имаш право да преговориш условията на труд и работното време , като работодателя е длъжен да се съобрази с исканията ти , но има право да намали заплатата ти  Peace
Чета ви всеки ден , но няма какво да споделя  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Общи условия

Активация на акаунт