Детето ми плаче постоянно в яслата

• 6 295
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте! Не видях подходяща тема и отварям.
Дъщеря ми е на почти 1 г. и 1 месец. От седмица е на ясла и плаче постоянно. Стои по 1 час, като идеята беше да се умеличи престоя. Но тя плаче постоянно  ooooh! Възпитателките казват, че от време на време се успокоява, но си плаче  Cry
Давайте съвети и споделете опит, моля!  Peace Hug

# 1
  • Ку-куландия
Доста сте малки и с обяснение ще е трудно, но може да говорите, че както вие ходите на работа така детето ходи на ясла/градина/училище! Няма лекарство, едни плачат ден-два, други година, трети до първи клас! Малкият ми син тръгна на ясла на 1г и 7 м, плака през цялата първа година и през първите два-три месеца в началото на първа група, плачеше при всяка смяна на градината и на групата, разплака се и на първия учебен ден! Големият тръгна направо на градина на 3 г - плака малко, но пък през цялото време мрънкаше как не му се ходи, сега не му се ходи на училище. Децата са различни!

Пожелавам ви бързо свикване!                       

# 2
Много е малка, за да разбере защо я оставяте в непозната среда, с непознати хора.
Водете я на детски клубчета, където може да седите с нея докато опознае какичките и се сприятели с тях и започнете да я оставяте там за известно време, като увеличавате от 10 мин. на 1 час  примерно. Това е единственния начин да разбере, че там е хубаво, има деца за игра и мама винаги се връща да я вземе.
Това е най-зловещото и нечовешко в държавните детски градини в България, как грабват на вратата децата от майките и ги стресират, затова много от тях никога не свикват с градината и я приемат като наказание. В Германия родител ходи с детето докато се адаптира напълно, би трябвало и ние да искаме промени в закона.
Успех.   bouquet

# 3
Благодаря! Утре ще направим експеримент - баща й ще я заведе, може с него да не е така ревлива.
Водете я на детски клубчета, където може да седите с нея докато опознае какичките и се сприятели с тях и започнете да я оставяте там за известно време, като увеличавате от 10 мин. на 1 час  примерно. Това е единственния начин да разбере, че там е хубаво, има деца за игра и мама винаги се връща да я вземе.
Водила съм я дори и за 2 часа. Оставям я и заминавам. Дори и не е мамосвала, една сълза не е проронвала..а в яслата се скъсва  newsm78

# 4
И при мен беше така. Баткото като го пуснахме на ясла, беше близо 2-годишен. Голям рев един месец, след това свикна и нямаше проблеми. В детската градина работеше една позната, и заради нея ми позвилиха в първите 7 дни да ходя и да оставам за по 3 часа в градината, уж да свиква с обстановката по-бързо, но като си тръгвах беше ужасно, сърцето ми се късаше, но няма начин все пак трябваше да работя. Та моя свикна за един месец, но е инфивидуално при всяко дете. Дано опита с таткото подейства! Успех  Hug

# 5
Здравейте! Не видях подходяща тема и отварям.
Дъщеря ми е на почти 1 г. и 1 месец. От седмица е на ясла и плаче постоянно. Стои по 1 час, като идеята беше да се умеличи престоя. Но тя плаче постоянно  ooooh! Възпитателките казват, че от време на време се успокоява, но си плаче  Cry
Давайте съвети и споделете опит, моля!  Peace Hug
Ако стои само по 1 час в яслата, как точно ще разберете, че плаче по цял ден? Може да поплаче един час (не е хубаво и това), но после да се успокои и да си поиграе или пък да вземе да хапне на обяд. Тя след като знае, че ще я вземете скоро, естествено, че ще се скъсва да реве. Ако се окаже, че няма да я вземете веднага, може пък по-лека лека да се успокои и да свикне. Все пак е била само 1 седмица и то за по 1 час. Вие какво очаквате, веднага да се радва ли? Яслата и градината не са клубче - тук има повече деца, госпожите/ сестрите трябва да се грижат за всички и не могат да обръщат непрекъснато внимание на всяко дете поотделно. После в яслата за разлика от клубчетата си има режим - в точно определено време се яде, сяда се на гърне, играе се, спи се и т.н. Не сравнявайте клубчетата с яслата. В детската ясла освен забавление има и учене на хигиенни навици и възпитание, малко дисциплиниране. Клубовете са направени изцяло за забавление - там не са длъжни да учат децата ви, как се яде, ходи на гърне и т.н., а само да ги забавляват, без точно да ги отглеждат.
Ако искате да помогнете на детето си - опитайте да му създадете същия режим в къщи като в детската ясла, това те могат да ви кажат и да го приложите. Опитайте се да му обясните, че сестрите и лелите не са му враг, а оставете за малко по-дълго ако може - примерно между 8.30 ч. и 12.30 ч. поне 1 ден - нека там закуси и обядва с децата. То може първоначално да откаже и нищо да не яде първия ден - но няма да умре от глад. нека свикне ,че тук се закусва и яде с другите деца и т.н. Рано е още да се отчайвате.

# 6
Deni-meni , звучи добре така написано, но да обясниш каквото и да е,
на дете на година, не е лесна работа. Детенцето е много малко, всички тези промени му се отразяват.

# 7
  • София
И аз като Deni-meni мисля, че детето трябва да започне и за по-дълго да остава в яслата, за да свикне. Наистина, някои деца свикват по-трудно, така че готови рецепти няма, но нищо не пречи да се опитват различни неща.

Моята дъщеря тръгна на ясла на 1 г. 2 м. и през първите 2 седмици плачеше всяка сутрин, но сестрите после ми казваха, че бързо се успокоявала. Аз всеки ден на оставяне ѝ казвах, че я обичам и после ще дойда да я взема, а дотогава тя ще си играе с децата, ще яде и спи и ще рисува. Може би не е разбирала и 10% от това, което ѝ обяснявам, но аз така се чувствах по-спокойна. А в крайна сметка разбра, защото в един момент започна тя да ми казва "Мама ще дойде" и си влиза с усмивка Simple Smile

На другия полюс пък е едно момиченце от нейната група - по едно и също време тръгнаха миналата година; и то ходеше редовно, без чести и дълги отсъствия - още плаче всяка сутрин като го водят. Така че явно си е и до дете, но както написах и по-горе, нищо не пречи да се опитват различни неща. Успех и дано успее по-бързо да свикне детето.

# 8
Milla Elaine,
съгласна съм с теб. Но все пак трябва да се обяснява, дори да не разбира напълно детето, ако майката е доброжелателно настроена към яслата, то ще свикне полека-лека. Пък и е минала само 1 седмица. Моите деца също плачеха през първата седмица в яслата всеки ден, после постепенно свикнаха. Има и деца, които плачат и не искат да ходят и в 4 група. Просто смятам, че майката трябва да пусне детето по-дълго, поне до обяд, в яслата, за да може то да види какво правят там, поне веднъж да се опита да хапне, а не да се паникьосва още на първата седмица. да се опита да му пресъздаде донякъде режима на градината в къщи, за да му е по-лесен преходът. Не знам, може би пък тя да е права за себе си. Пред мен алтернатива нямаше - или ясла или ще стоим гладни. Така че плачеха, не плачеха, децата ми отивах на ясла и толкова. Нито съм стояла да ги дебна и да гледам през прозорците в групата, нито съм висяла пред детското заведение. Казаха ми 1 седмица ще идвате на обяд да взимате детето, добре идвах. Информираха ме - яло ли е детето, не е ли, много ли е плакало и т.н. След това вече край  - стояха си по цял ден. Това не значи, че са спрели да плачат веднага, но постепенно привикнаха.

# 9
Благодаря! Утре ще направим експеримент - баща й ще я заведе, може с него да не е така ревлива.
Водете я на детски клубчета, където може да седите с нея докато опознае какичките и се сприятели с тях и започнете да я оставяте там за известно време, като увеличавате от 10 мин. на 1 час  примерно. Това е единственния начин да разбере, че там е хубаво, има деца за игра и мама винаги се връща да я вземе.
Водила съм я дори и за 2 часа. Оставям я и заминавам. Дори и не е мамосвала, една сълза не е проронвала..а в яслата се скъсва  newsm78

Ако не те търси в клубчета, а не може да свикне в яслата, според мен проблема е в персонала.
Има много проклети лелки, които ги тормозят и използват това, че малките не говорят.

# 10
Благодаря ви за отговорите. Днес баща й я остави и...била по-спокойна  Shocked Само мрънкала, не плакала, не ходела до вратата и да тропа да си ходи...разлика голяма. Утре тати й пак ще я води, а аз ще я вземам докато свикне  Peace Днес стоя почти 2 часа.
Направо ми се къса сърцето, когато я чуя да плаче и съзнателно я оставям в яслата. Сълзи ми напират, но няма как..трябва да свикне милата!

# 11
Аз го пуснах на 1 година.Обаче той беше най -усмихнатото и позитивно човече.Не плачеше от други хора.Беше супер любопитен към всичко.Първата седмица стоеше до обяд и плачеше на почивки.После по цял ден и плачеше сутрин.Водеше го баба му и не плачеше.Обаче имах голяма подкрепа от страна на персонала.Включително и директорката.Гледаха го , носеха го на ръце,играеха с него...и така.Ти си до вратата от там навътре е персонала.Вярно е че са 30 деца.Но новите и плачещите са 5-6.

# 12
  • Sofia
Мен не ми напираха сълзи, направо си ревях. Трудно е, на някои деца им е нужно повече време , а и са по-чувствителни. Моят рева три месеца всяка сутрин. Тогава беше на 2,5 години. Баща му го водеше накрая, защото аз не издържах просто. Стискам палци да премине скоро.

# 13
Ще свикне, явно трябва таткото да я води  Hug

# 14
Всяко дете свиква за различен период от време не се отчайвайте ще свикне.

Общи условия

Активация на акаунт