Синдром на раздразненото черво

• 417 668
  • 2 536
  •   3
Отговори
# 2 295
Аз лично не бих препоръчала ваксина за човек с такива проблеми, никой не знае какво ще стане. Може и всичко да е ок, но може и да се влоши положението.
Стига бе хора!
Какво да стане?
Аз си сложих жена ми с хашимото си сложи.
След като мед. сестра миналата година за ковид болен ми каза по-добре да не постъпва в болница си дадох сметка колко е зле положението.

Я си представи със СРДЧ да пиеш 20 дни антибиотик.

# 2 296
И аз си сложих, и майка ми с астма си сложи и 2 роднини с хашимото си сложиха и почти всички приятели и роднини. Всички са живи и здрави до момента, да чукна на дърво. Не мога да кажа също за познатите без ваксина.

# 2 297
Около мен всички с ваксини са ок. Дано и занапред е така. Единствено вчера чух за близка на свекърите, която е с ваксина и в болница, но щом по телефон са се чули, надявам се е добре.
Иначе и аз като повечето познати имам познати починали от Ковид, без ваксина.
Аз нямам ваксина. Година и три месеца (месец след старта на пандемията) живяхме на село, направо изолирани, ама то на село е така. Дойдохме си август, докато се чудя да слагам или не и каква, и изобщо какво да правя, защото са ми активни антителата към автоимунното заболяване, и разнопосочните мнения конкретно за моето заболяване... и мъжът ми се разболя. Минаха 40-50 дни. Не съм пуснала да видя дали не съм изкарала безсимптомно. Аз бях "слугинчето" и бяхме под карантина. Никакви симптоми нямах. Мъжът ми без ваксина го изкара по-леко от настинка (съвсем малко Т- 37,5) и загуба на обоняние за няколко дни, но не всеки има този късмет, а казват, че вирусът си носи последствия, дори при леко изкаралите го.

Майка ми е с диабет, бронхиална астма, алергии сериозни има, болни бъбреци и е хипертоник. 2 дози Пфайзер без проблем понесе. Само сънливост в деня на ваксината. Тя е на 72 г. Работи на 2 места, активна е.
И въпреки че периодично има проблеми с диабета, ето сега и астмата се обостри сезонно, скочи захарта... за миг не се поколеба.
2-3 дни преди и след ваксинация пи противоалергични. Личната ѝ ги изписа.
Иначе доста възрастни се дърпат да сложат ваксина точно заради хипертония, астма, диабет.
Да ми е здрава майчето. Аз за нея пояече се тревожа, отколкото за себе си.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:58 от Merelenda

# 2 298
  • Бургас
Мери,да е жива и здрава!
Днес моето борбено бабе навършва 92.
Искахме да отидем при нея,няма как.
За ваксината всеки си решава,ако не бяха алергиите и анафилаксиите,нямаше и да се замисля,щях да си сложа и 5 дози ако трябва.
В крайна сметка аз карах варицела на 27 и само дето не умрях от нея...Ако знаех,че не съм карали,ако можех да сложа ваксина...
И сега е много кошмарно,но в болница не отивам.Кой знае какво ще ми изпробват.Все ми слагат нещо и ме уверяват,че няма страшно...и започва страшното.
И да,дали е СРДЧ или УК явно няма да разбера,но има реален шанс да изкървя и да започнат множество диарии от антибиотиците.Не искам да се разболявам,но...
В крайна сметка май повече няма да нося маска.Писна ми.Носих си я като хората...А сега-болна.И искам,не искам,с антибиотици.
И без това вирусът удря в стомаха и червата,диария всички имахме,майка ми и повръщане.
Коремът си ме боли,пия Дуспаталин,заредила съм се с Хидрасек,било по-добре от Лопедиум...
Не знам и аз вече.
Преди и от инжекции Гентамицин съм се подрисквала.И каквото и да опитам след това(за антибиотик говоря),пак ме избива на диария.
Ужас някакъв.Дано организмът ми този път да издържи антибиотичното лечение.Иначе и системи да слагат,пак няма смисъл.
За разреждане на кръвта нищо не пия...
Не искам кървене от червата.

# 2 299
Аз имам проблеми с червата, но става въпрос за колит и гастрит, не за автоимунно заболяване. Ваксинирана съм, не съм забелязала проблемът ми да се е влошил след ваксината.

# 2 300
Всеки си знае, нали уж е въпрос на личен избор Simple Smile Уважавам вашето решение Simple Smile

# 2 301
Аз се боднах и ми няма нищо на червата, но съм в ремисия (СРЧ). Имам и рефлукс, който не е в ремисия и си е същия.
За антибиотиците, когато ми се наложи да ги пия, ги избирах течни (инжекционно или суспензия). Или имах един случай в който стривах огромните хапчета на прах и ги пих с вода. По време на ядене - отгоре и отдолу задължително да има храна и то питателна, хляб картофи, бисквити, попивна храна. Беше ужасно гнусно и горчиво и ми разваляше удоволствието от яденето, но слава Богу стомаха ми го понесе и нямах разстройство, даже се запекох малко.
Най-добре ако няма антибиотици или ако има, да са венозно. Ако са през устата, заедно с най-голямото ядене за деня.

# 2 302
Точно венозни силни антибиотици ми скапаха червата и още не мога да се оправя, минаха 2 години.

# 2 303
Мария, защо не пробваш с Азакс? Мисля, че не е толкова тежък като левофл.
Аз карах сега ковид, личната ми изписа ентерол и нямах р-во.

# 2 304
Мария, надявам се скоро да си добре. Ти как го кара юървия път, каза че сега те повтаря. Първия път пак ли беше с тест?

Аз мислех да си сложа една доза ваксина след историята с татко, ама ей на сега съм в челен сблъсък с вируса и ще изчакам. А и като слушах доц Атанасов пак взех да се замислям, като изкарала дали има нужда изобщо да ваксинирам.

# 2 305
  • Бургас
Ами 2019 накрая го карах в болница с жесток задух.И после една година не бях добре.Личната и пулмоложката казаха,че е било това,на снимките имаше точно матови петна.И белодробната болница прибра всички снимки,включително и две платени лично от мен.
През 2020 имах продължителен контакт с хора,нали работя почасово...И двама души ми се обадиха по едно и също време,че са положителни.Няколко дни след това и аз цъфнах.Но тогава още се плащаха тестовете,ако можех и имах възможността,щях да си направя тест.
И сега...
Предишните два пъти се стигаше до сериозна кашлица,сега няма,дано не се появи.
Венозен антибиотик няма кой да ми слага.Аз мога да си бия мускулни инжекции,но за вкъщи не изписват.
И без това през 2019 ме наливаха с промишлени дози Гентамицин и пеницилин и след това една година бях много зле с колита.Е,може и от самия вирус да е станало така.
Но и антибиотици много,много трудно понасям.
Мария, защо не пробваш с Азакс? Мисля, че не е толкова тежък като левофл.
Аз карах сега ковид, личната ми изписа ентерол и нямах р-во.
Тъкмо с тази група имам най-голям проблем.
Понасям Ципроглоксацин,Офлоксацин и Левофлоксацин.Също и Панцеф и Зинат(и те са подобни,т.е. един с друг си приличат,не са хинолони,а от групата на цефалоспорините).Личната каза,че Ксимебак евентуално може да ми понесе,но са ми изписвали Сепфотек или нещо подобно и не ми понесе.Съдържат едно и също лекарствено вещество.
От самия вирус също ми е много кофти на корема,не се търпи на моменти.Само се моля да издържи още 5 дни са си допия левофлоксацина.

# 2 306
Аз го карах този месец, едва преди 3 дни оздравях. Много ми се гади и ми е лошо. Разстройство се опитва да ме хване, но пия ентерол и при нужда имодиум. Гадна работа.

# 2 307
Покрай този ковид разбрах (не лично) че лекарите ни са гола вода. Изписват антибиотици профилактично, само при положителен тест което според западната преса не е правилно.
Антибиотик трябвало да се изписва при определени симптоми и след определен етап от усложнението на болестта.
В САЩ едва 20 % от ковид болните ги лекували с антибиотик, в България 100%.

# 2 308
Аз като бях болна с ковид пих азакс, е точно час след него такива спазми в корема и вода течеше направо. Мн ми разбъзика червата. Явно е много силен. Сега на мм не му дадоха аб, въпреки че кашля и има тежест в гърдите. Чудя се пък дали и с татко не закъсняхме с лечението. Някакви вини ме преследват Sad

Покрай този ковид разбрах (не лично) че лекарите ни са гола вода. Изписват антибиотици профилактично, само при положителен тест което според западната преса не е правилно.
Антибиотик трябвало да се изписва при определени симптоми и след определен етап от усложнението на болестта.

Нашите лекари верно са зле, личната на татко не вдигаше, а на мм дори лечение не даде. Намерихме друг лекар да го лекува. А да не говорим, че подозирам, че и в болницата не знаят как да лекуват. Нещо скапват с кислорода дето подават

# 2 309

Е, не всички, но в много случаи се презастраховат.

Общи условия

Активация на акаунт