Синдром на раздразненото черво

• 418 709
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 285
 Merelenda, благодаря ти... Аз след сода за хляб във вода въобще не се оригвам.. Преди когато имах киселини от някоя храна съм пробвала содата, обаче  при мен не действа и не се оригвам... Ако пия няколко глътки силно газирано безалкохолно, тогава мога да се оригна...
Кои са тези хапчета за намалена киселинност? И как се усеща тази ниска киселинност?
Питах за изследването й, защото преди доста време бях чела, че с някакви лакмусови ленти от аптеката и слюнка мисля беше, се проверява киселинността сутрин на гладно... Или урина беше, не си спомням точно...  newsm78

Да попитам някой пил ли е Daosin?

# 286
Здравейте! Препоръчвам кръвно изсл за В12.
При стомашно-чревни проблеми може изобщо да не се усвоява. Като се получи дефицит засилва тези чревни проблеми. Става манджа с грозде... Води до мн други проблеми
Аз го пия в натурална форма Methylcobalamin и съм много по добре.
http://-spam112-/portal/statii/vitamin-b12-1006.html
За раните в червата и диарията пия сварена смрадлика 1с.л за цял ден.
За дискова херния / която ми се пол от глутенова непоносимост недоказана кръвно, но на практика/ спрях напълно глутена, кафето и банани, мно9оого мъничко сладко ям. Вит Д3+К2.

Дано съм ви помогнала.
Това да 5 г мъки. Пиша ви САМО това, к ми помогнало. За това което Не е трябва роман, а не пост.

# 287
Merelenda, благодаря ти... Аз след сода за хляб във вода въобще не се оригвам.. Преди когато имах киселини от някоя храна съм пробвала содата, обаче  при мен не действа и не се оригвам... Ако пия няколко глътки силно газирано безалкохолно, тогава мога да се оригна...
Кои са тези хапчета за намалена киселинност? И как се усеща тази ниска киселинност?
Питах за изследването й, защото преди доста време бях чела, че с някакви лакмусови ленти от аптеката и слюнка мисля беше, се проверява киселинността сутрин на гладно... Или урина беше, не си спомням точно...  newsm78

Да попитам някой пил ли е Daosin?
Симптомите при мен са напълно еднакви, при ниска и висока киселинност. Затова писах за содата.
Обикновено, когато има проблем от такова естество, се предписват лекарства на протонна помпа за да намалят киселинността, а често (особено при хронични гастрити), тя не е увеличена, а намалена. Затова и подобрение при прием на лекарствата няма.
Симптоми - ври ми под лъжичката, както се казва, пак има оригване, рефлукс (връщане на храна понякога при уригване). Болка и парене високо горе в стомаха.
Затова ако киселинността е висока, би следвало да се оригнеш след приема на содата, а ако не се оригнеш до 3 минути, вероятно е понижена киселинността.
При понижена се приема ябълков оцет, по възможност чист, смесен с малко вода, или лимони. А хапчетата които взимах аз, са пробиотик с пребиотик и оцет, на фирма Пауър оф нейчър и се казват Флат Бейли. Мисля в аптеки Ремедиум ги има.

# 288
При ниска киселинност, съм чела, че пият Бетаин хидрохлорид, нямам лични наблюдения:
https://shop.bb-team.org/blog/29_betain-hidrohlorid-za-reguliran … mashnata-kiselina

Мисля, не разбрах каква е връзката между дисковата херния и глутеновата непоносимост  Thinking

# 289
При ниска киселинност, съм чела, че пият Бетаин хидрохлорид, нямам лични наблюдения:
https://shop.bb-team.org/blog/29_betain-hidrohlorid-za-reguliran … mashnata-kiselina

Мисля, не разбрах каква е връзката между дисковата херния и глутеновата непоносимост  Thinking
Lemy, накратко връзката е ГЛАД. Глад на минерали, калций, фосфор, витамини и др.
Дълго източване на калций, фосфор и сили от глутенова скрита алергия  може да увреди ЩЖ и да удари и други места не само костите, дисковете, хрущялите..
Ядеш глутен, но имаш непоносимост, алергия. Алергията прави гол поразии като Напълняване,
Неусвояване на полезното от зърнените и изобщо от храните.
На по късен етап започва атрофия на власинките в тънкото черво, които усвояват полезното. Още по късно се появява този СИМПТОМ
СРЧ. Което е точно симптом, а не диагноза, която да дава причината.
При някой може СРЧ да идва от болкоуспокояващи, антибиотици, ваксини,к увреждат стомашно-чревния тракт.
При други хора е от друг стрес...или алергия към определена храна, а може и паразити....
А може да има повече от една причина. При мен първо беше глутена, после манту  щеше да ме довърши, ако не бях взела мерки...

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 20:04 от Mislq

# 290
Гледам темата се разширява,което не е ок:confused:
Моите проблеми също продължават,най вече запека и болките.Моля да споделите възможно ли е да имам болки в сърдечната област от газовете и запека?

# 291
Гледам темата се разширява,което не е ок:confused:
Моите проблеми също продължават,най вече запека и болките.Моля да споделите възможно ли е да имам болки в сърдечната област от газовете и запека?

Може, аз например имам... Лятото получих сърцебиене и дискомфорт в сърдечната област, чак се притесних и ходих на спешен лекар... Направи ми кардиограма, слуша ме и каза, че не е нищо сърдечно... Разпитва ме имам ли някакви други болести и болежки, като й казах за стомаха, лекарката ми каза, че е напълно възможно вътрешните газове да създадат и проблеми в сърдечната област... Другия вариант е да е от стрес и нерви или от комбинацията от всичко заедно...  Wink

# 292
Забелязвам че ми се случва ,когато корема ми се подуе.Спазмите са боцкаши и стрелкащи също като тези в червата.Писна ми!!!Нямат край тези мъки Angry

# 293
Забелязвам че ми се случва ,когато корема ми се подуе.Спазмите са боцкаши и стрелкащи също като тези в червата.Писна ми!!!Нямат край тези мъки Angry

Така е, тези стомашни и храносмилателни проблеми са отвратителни... Sick

# 294
Вие по колко време се борите с болки в стомаха?
И....миришат ли ви лошо .... 💩?
Добре де...може ли да имам 100 симптома!
Сега и кръвно вдигнах. За първи път в житейската ми история....!

# 295
  • Пловдив
Вие по колко време се борите с болки в стомаха?
И....миришат ли ви лошо .... 💩?
Добре де...може ли да имам 100 симптома!
Сега и кръвно вдигнах. За първи път в житейската ми история....!

niama_me, аз ти казах на ЛС според мен къде е проблема, но ако си решила, че все пак ще търсиш гастроентеролог ти препоръчвам Петко Карагьозов от Токуда. На мен  единствено той ми помогна, а и спаси свекър ми от рак на панкреаса. Даже беше избран за доктор на годината 2016. Само, че се чака доста за часове. Кажи му, че е спешно и не можеш да чакаш. Успех Simple Smile

# 296
Здравейте! Миналата събота бях по спешност на преглед, отидох с оплаквания за болки в яйчниците. Доктора ми отхвърли гинекологичен проблем и бъбреци. Според него е чревна инфекция и раздразнено черво. Тогава болките ми бяха локализирани в областа на яйчниците, целия корем и кръст. Не понасях допир до корема, дори дрехите си не търпях. Изписа ми лекарства, силните болки изчезнаха, но все още имам болки на същите места, но по-слаби и по-рядко. Само дето от няколко дни като се раздвижа повече и ме заболява по-силно, най-вече при дълго ходене краката ме заболяват доста. Вие имате ли това оплакване с болките в бедрата?

# 297
Здравейте,и аз имам проблеми със стомаха от доста време.Първо ми казаха,че имам гастрит.От началото на лятото проблемите ми се обостриха.Последно бях при Др Зоя Александрова(гастроентеролог) от Първа Градска болница.Казва,че имам спастичен колит.Като цяло моят проблем е,че каквото и да хапна корема ми се подува,като балон и по-изразено е подуването вляво.Напипвам си дебелото черво,като твърдо.По-трудно се изхождам.Гледам да внимавам какво ям,но общо взето от всяка храна имам спазми.Първо ходих на преглед в клиника Пиротска при един професор,който ми каза,че имам гастрит и колит и ми изписа съответно хапчета,които не ми помогнаха.След това реших да отида на преглед при Др Зоя Александрова(гастро в първа градска).Проведохме 2 курса на лечение.Първо пих креон,дуспаталин и флора за чревния дискомфорт(лееко подобрение) ,и след това спазмомвн и отново някакъв пробиотик,но отново без резултата.Искам да споделя,че до сега никой не сметна за добре да си направя пълна кръвна картина и разбира се аз сама си пуснах такива.Всичко е перфектно,дори си пуснах туморен маркер на дебело черво.Др Александрова ми назначи колоноскопия и не знам дали да ходя,понеже искам да бъде без упойка(невероятен ужас имам от упойки)Някой правил ли е такова изследване без упойка.В момента пия хомеопатия,предписана от Др Владимир Сугарев и ще видим дали ще има ефект.

# 298
  • София
Съветът ми е да направиш колоноскопия + гастроскопия едновременно под упойка. Поне ще си наясно дали имаш проблем и какъв.
Гастроскопия в Исул правят без упойка, за колоноскопии не знам как процедират.

# 299
Докторката ми каза,че е по желание на пациента,но ми е назначена колоноскопия.Дори не ми обясни как протича и т.н .Аз си мисля,че искат да си вземат парите по клиничната пътека.Мисля,че при мен до голяма степен се дължи на стрес и мисля да търся лечение в аюрведичната медицина.Омръзна ми да пия всяккави хапчета и без резултат.В понеделник имам час в Аюрведична клиника и мисля натам да се насоча,като лечение.

Общи условия

Активация на акаунт