Синдром на раздразненото черво

• 417 646
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 2 310
  • Бургас
Майка ми и синът ми не пият антибиотик.
Личната на сина настояваше много да му давам антибиотик,аз отказах.Че и се опитва да се кара с мен...За какво антибиотик?
Аз пия заради бронхита и най-вече синузита,че чак лицето ми се беше подуло.
И идея нямам докога червата ще издържат.През 2019 уж бяха ок и в един момент пълен срив,диарии,кървене...Направо ме побъркаха.
Никак не искам да пия антибиотици,но няма вариант.

# 2 311
Покрай този ковид разбрах (не лично) че лекарите ни са гола вода. Изписват антибиотици профилактично, само при положителен тест което според западната преса не е правилно.
Антибиотик трябвало да се изписва при определени симптоми и след определен етап от усложнението на болестта.
В САЩ едва 20 % от ковид болните ги лекували с антибиотик, в България 100%.
При ковид е задължително АБ, защото уж е вирус, но се води бактерия.
Тези дни го четох, но не запазих статията. Даже в болница слагат по 2 АБ.
Друг е въпроса такива като нас как го понасят.

# 2 312
  • Бургас
Синът и майка ми се оправиха без антибиотици.Синът имаше три дни температура около 37 градуса.И толкова.
В болницата открай време слагат по два антибиотика и...то в големи дози.
Точно след белодробната болница ми се повишиха чернодробните показатели.
Сега се натискам вкъщи и се моля да не се стига до болница.
Не всеки може да издържи на техните химически атаки с антибиотици и какво ли още не.
Не пия нито антистенокардин,нито витамин Д,цинк,селен,витамин Ц...
Само това ми липсва на смотаните черва,а и без това пия сума боклуци,които уж са лекарства,заради хроничните заболявания.

# 2 313
На тъщата чернодробните 1 месец след ковид бяха оле мале. Но тя го изкара много тежко и също и биеха 2 антибиотика венозно.
Може и да е нрмално да имаш кофти показатели при прием на антибиотици, може и от другите лекарства.

# 2 314
  • Бургас
Не знам,май след Ковид всичко е оле мале.
Обаче да чукам на дърво, Левофлоксацинът ми спря болките в корема.
Един стар гастроентеролог в Бургас,Андронов,ме лекуваше освен с преднизолон и с Ципрофлоксацин или Офлоксацин+Метронидазол(стария Трихомонацид,сега Флажил).
Това са показни за колити антибиотици.
Ще гъкам яко и пробиотици...
Дано се оправят поне червата.

# 2 315
Не знам,май след Ковид всичко е оле мале.
Обаче да чукам на дърво, Левофлоксацинът ми спря болките в корема.
Един стар гастроентеролог в Бургас,Андронов,ме лекуваше освен с преднизолон и с Ципрофлоксацин или Офлоксацин+Метронидазол(стария Трихомонацид,сега Флажил).
Това са показни за колити антибиотици.
Ще гъкам яко и пробиотици...
Дано се оправят поне червата.
да, Андронич и на мен е давал ципрофлоксацин, учудващо диарията беше спряла тогава

# 2 316
  • Бургас
Андронов си беше много добър специалист.
Нямам представа жив ли е,за съжаление много остаря и не работи вече.
Много често диарията се дължи на бактериален свръхрастеж,имаме си много бактерии,които не са в равновесие за съжаление.
Поне при хора с колити е така.

# 2 317
Андронов си беше много добър специалист.
Нямам представа жив ли е,за съжаление много остаря и не работи вече.
Много често диарията се дължи на бактериален свръхрастеж,имаме си много бактерии,които не са в равновесие за съжаление.
Поне при хора с колити е така.
Да беше добър лекар, но изкуфя доста. Жена му почина наскоро, мисля, че работи още в Света София.

# 2 318
Мария, как сте у дома?

# 2 319
И аз съм оле мале с корема и червата.
От седмица съм с жестока диария и лекарство не помага.
Болки също и се тъпча със спазмалгон ,черва коркорат. Нямам апетит по малко ям предимно супи.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 21:56 от femmi2

# 2 320
  • Бургас
Мария, как сте у дома?
Не знам.Баща ми се върна от болницата уж с подобрение.Май всички излизат от болницата с подобрение.
Правих си снимка,имам белодробен емфизем и бронхит,пия два вида антибиотици,но Ц реактивният ми протеин е пак около 20...Какво да направя,за да падне и защо е толкова завишен...Никой не знае.
Другите са с много по-добри изследвания,синът имаше само 3 дни лека темп и главоболие,дробът му е ок,изследванията са ок,с изключение на ТСХ...
При мен не е гастроентерологично,не е ревматологично...Не и гинекологично,
нищо ми няма на практика,но не съм ок и не са ми ок изследванията...
Не знам вече.
Баща ми ще се оправи надявам се,аз не знам защо при мен са така нещата.
Този белодробен емфизем го нямах преди да вляза в белодробната болница 2019.Защо не ме излекуваха тези хора,направо...Убедена съм,че и тогава карах подобен вирус.
Имам си задух оттогава и са ми поставили диагноза астма.
Ок,но лекарствата са астмата не са ок с другите заболявания (които нямам).
Незнайно защо червата ми изкървиха от Сингулар(имам само СРДЧ според лекарите),страничен ефект,да не го пия.И от много храни така се получава,но може и да си въобразявам...
Вече съм толкова отчаяна,не знам какво да правя.Личната се развика,че съжалявала,че ме записала,аз не искам да я виждам и чувам повече,не може такова отношение.
Ще звъня утре в здравната каса,за да обясня,че имам нужда от лекар,но не виждам смисъл да ходя при лекар,който не иска да се занимава.За едни гъбички,които излязоха още през август в червата(оффф...рядко човек има точно гъбички в червата),не иска да ми изпише лечение.
Към Микомакс и лекарствата,които най-често се изписват, гъбичките показват резистентност.Тя каза да пия Низорал.Ок,пила съм, защото и преди са излизали гъбички...Въпреки всички изпити пробиотици.Но го няма.Тогава Нистатин.Но Нистатин ми дразни стомаха.Да ходя в болница.За гъбички?При положение,че има други препарати,към които не са резистентни,но тя не била изписвала,не можела да ми помогне...И си знае-боница.Така си ходех миналото лято от болница на болница с един документ от гастроентеролог за приемане в отделение и всеки каза,че щом лекарката е преценила,че съм за отделение,да ме вземе в това,в което работи.Ами...никой не ме взе.Не знам какво се случва и защо,просто...Вече и аз не знам.
Да съм ходила при имунолог.Не работят с каса,няма в Бургас...Не виждам как ще стане.Да кажат кое било при мен основното автоимунно (сега вече се сещат,че имам автоимунни заболявания,но иначе нищо ми няма).
Някой намерил изход от такова положение?
Аз просто не издържам вече.

# 2 321
Важното е, че поне короната минава. За другото смени наистина лекарката, намери някоя която да ти обърне внимание и да назначи каквото трябва. Много скапани доктори има навсякъде. Моята примерно тотално ни отбичи като сега мъжа ми беше с корона. Не му изписа нищо, нито отговаряше. Ей това са. Никакво разчитане на никого Sad

# 2 322
  • Бургас
Ами проблемът е,че десетина ми отказаха...Питат имам ли заболявания...
Ами като им дам само ТЕЛКа,който е 0%,но всичко е описано...Ми отказват да ме запишат.Една даже ми каза,че ако подам жалба,ще си плати глобата,но няма да ме запише.Тя ме познава,заместваше предишната лична.
Те само едно знаят"Сменете си личния лекар" "Идете в София" "Не ми е по силите да помогна,мога само да препоръчам пробиотик"
Ама...пробиотик и аз мога да си купя.
Цяло лято се караме,че пробиотиците нямат влияние върху автоимунните процеси,де да имаха...
Ужасни са.
И да,има такива,които не вдигат телефона.
Звънях на личната на сина.Не вдига телефона,а нали не можеше да се пие Нурофен.Искам да попитам така ли е,имаше температура.Телефонът е изключен.Офф...Звъня на Бърза помощ,казват да търся личния лекар.
Обяснявам,че не вдига.
Свързват ме с някаква дежурна лекарка,която не е чувала,че ме може да се взема Нурофен???
Вечерта чак се свързах с личната на сина,каза Парацетамол,аналгин,но не и Нурофен.И ме съветва да комуникирам с Бърза помощ в извънработното ѝ време...
Ужасни са,арогантни са...
Аз в София при кого да ходя?Не мога да обикалям от кабинет на кабинет и да плащам такси.За вземане в болница в София преди човек се записваше,чакаше...
Сега много от отделенията са Ковид,а и на какво основние ще ме вземат...Пак се ходи първо на амбулаторни прегледи.
Колоноскопия повече няма да правя,щом твърдят,че не се виждат язви...Няма как да споря с тях.
ИСУЛ уж не видяха нищо,но препоръчаха Имуран.Никой обаче в Бургас не го изписва,щом съм била в ИСУЛ пак да отида.
Е,колко пъти???Това са сериозни разходи(една упойка е 350 лв,има различни сериозни такси по болниците).

# 2 323
Не знам какво да те посъветвам, дано се намери някой човечен лекар. Нещо по групи, форума, някой да препоръчат?

# 2 324
Навсякъде е едно и също. Иначе джипитата се натискат да записват по 1000 пациенти, за да взимат пари, но когато ти трябва, не лекуват, не вдигат, не помагат. Като цяло е трагично положението и да кажеш на човек, че няма да го запишеш, защото е тежък пациент, е просто безумно. Не знам, просто е възмутително как хората си плащат осигуровките и после никой не ги лекува, затова сме на тоя хал, чудим се защо този вирус ни убива, ами нормално - болна и застаряваща нация сме с липса на адекватна здравна грижа...

Общи условия

Активация на акаунт