Синдром на раздразненото черво

• 417 625
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 2 325
А хемороиди имате ли? Вече се чудя дали не е това, че кмам и парене отзад. А всичко започна след доста сериозна криза от запек. Сега нямам такива проблеми. Ама болката си седи. Сега чакам на невролог, записала съм и гинеколог, явно ще ходя и на проктолог.

Допълвам - невролога ми изписа амитриптилин, каза да спра да обикалям лекарите и да се успокоя. Ама чета страничните реакции и ми става лошо

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 14:17 от Ofortuna

# 2 326
И аз съм ходила при много гастроентеролози и то в София и не съм срещнала още някой, който може да помогне както трябва.
Не знам някой лекувал ли се е в чужбина, навсякъде ли е така? Дали просто нашата ужасна система ни държи в този омагьосан кръг?
Някой ден като имам възможност бих отишла при Петко Карагьозов в Токуда. Уж бил много добър и ми е интересно той как лекува СДРЧ. Но  на този етап нямам възможност. Сигурно прегледите при него са много скъпи.

# 2 327
  • Бургас
В Токуда е скъпо лечението.
Амитриптилин ми понася добре.Е,приспива и само вечер мога да го пия.И не дава нито един от страничните ефекти при мен.В групата СРДЧ са доволни от ефекта,но аз продължавам да твърдя,че СРДЧ няма,има причина за това дразнене.Просто трудно се открива,а не им се занимава...

# 2 328
И аз съм ходила при много гастроентеролози и то в София и не съм срещнала още някой, който може да помогне както трябва.
Не знам някой лекувал ли се е в чужбина, навсякъде ли е така? Дали просто нашата ужасна система ни държи в този омагьосан кръг?
Някой ден като имам възможност бих отишла при Петко Карагьозов в Токуда. Уж бил много добър и ми е интересно той как лекува СДРЧ. Но  на този етап нямам възможност. Сигурно прегледите при него са много скъпи.

Преди 5м в темата за жлъчка бях чела,че е добър,но незнам за СРДЧ.Прегледите му бяха тогава 80-100 лв и ,че се чака за час много време.Като се има в предвид, че всички лекари от септември качиха тарифата,мисля,че може да е още повече сега.

# 2 329
Ако колоноскопия, гастроскопия и кръвните са ОК няма да ни обърнат повече внимание.
Аз като бях в криза ходих при позната в Сердика и след лечението вдигна ръце.
Каза ми "колоноскопия и ако няма нищо си живееш така".
Поне ми оправи гастрита за 2 години и пак се почна Simple Smile

# 2 330
Колоноскопията не е лечение. Ние искаме лечение Simple Smile Ама няма за това нещо, а и ако не е някакво сериозно заболяване, въобще не се занимават.

# 2 331
  • Бургас
Ама тя и да не е ок колоноскопията,пак не ми изписват лечение.
Пишат СРДЧ при хистология неспецифичен колит,длъжни да да опишат неспецифичните клетки,ама...не го правят.А хистолози в София правят ревизия на хистология за немислимите 600+,така че не ми е опция да взема и нося пробата на друго място.И да напишат,никой няма да ме лекува,пак ще искат колоноскопия.А това е антилечение,по-зле става след нея.Два пъти вече съм се прибирала от София с памперс...Ужас е,нямаме кола,по влакове се нося...
Калпротектин 1000 и 660(в ИСУЛ опитваха да ме убедят,че е лабораторна грешка и лекарката,която го изследва им се обади,бясна.Тя ни е позната.Пак няма лечение.).
Виждали са много пъти язви по червото ми.Има ли лечение-не...
И кръвните не са ми ок,ама пак няма лечение...

# 2 332
Вече съм в истерия, не знам тук ли да пиша, при паническото разстройство или хипохондриците, но положението при мен се влошава. Освен болките в кръстта имам и парене/болка в ануса. Целодневно. Просто не си намирам място. Не спирам да мисля за това и да ровя. Нямам болка при изхождане, даже след това не ме и боли. Ама час два след се почва и нон стоп. Чакам и антидепресанта дето ми изписаха да помогне, ако си внушавам. Ама съм толкова изплашена, че не знам какво да правя. Взех си две мазила за хемороиди и нещата стават мн по-зле. Спрях ги, все едно. Чудя се сега дали да взема цикратидина супозитории. Постоянно плача и си мисля, че имам рак на ректума. Не съм добре хич. Диагностицираха ме с депресия и то тежка форма. Лекар да търся ли или да чакам хапчетата да подействат? Така съм се фиксирала в болката, че дори и да не ме боли все мисля за нея. Като в някакъв кошмар съм. Много ми е зле.

# 2 333
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Отиди на преглед, не се измъчвай!
15- 20 мин. неудобство и после всичко ще ти е ясно

# 2 334
При нас детето се оказа с глисти и сигурно са от 2-3 месеца. Тестът със скоч лентата не ги хвана и докато не ги видях наживо незнаех, че проблема е такъв. Почнах да се чудя дали нямам и това. Четох, че  причиняват раздразнение на дебелото черво. Ще почвам да се лекувам, макар че не съм сигурна дали имам. Чудя се за лепарацид, дали помага при възрастни? Пише, че се отразява добре на храносмилателната система. Някой вземал ли е таблетките или сиропа?

# 2 335
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
silvi_7878, ако един човек в домакинството има , всички имате
Трябва пране на 90 градуса на цялото бельо, гащи, чаршафи и изключителна хигиена, за да се отървете.

Какво ти каза личната ?

# 2 336
silvi_7878, ако един човек в домакинството има , всички имате
Трябва пране на 90 градуса на цялото бельо, гащи, чаршафи и изключителна хигиена, за да се отървете.

Какво ти каза личната ?

Аз досега съм говорила само с педиатъра и той изписа сиропа Лепарацид. Чудех се за мен какво да правя. На първо време си купих тиквени семки. Дано не дразнят допълнително червата.

# 2 337
  • Бургас
Чувала съм за хора с глисти,които имат сериозна проблеми с червата.
Намерих до д-то на котарака глист и откачих през май месец.Както и да е,водих го пак на вет,три пъти го обезпаразитяваха.
Много ме беше страх да не хвана,но за щастие няма уж вече.
Аз си правих изследвания през август,нямам уж.
Освен с лентата,се прави тест и от фекална проба,оцветяват а някакви препарати и търсят яйцата на гадовете.
Даже мисля да пусна и на котарака.
Не искам пак да му давам лекарство без нужда,горкото много повръща,дриска и плака последния път.

Оfortuna,успокой се.Знам,че никой не се е успокоил от думите"Успокой се",но все пак... Антидепресантите първо даже влошават тревожността.
Това парене съм го имала.И при диария се появява,не е точно хемороидална криза.
Червото е раздразнено.И много чувствително.
Вероятно нямаш рак,не знам колоноскопия ще те успокои ли?Местата,на които правят точна диагностика с колоноскопия,се броят на пръсти.Понякога,хора,с които съм лежала по гастроентерологиите,са имали полип и нищо друго.
Но вероятно и това няма да е.
Синът когато излъже,че не му работи микрофонът и го хванат,сензакотвя в тоалетната и дриска,казва,че му пари...
CRP му е в норма, калпротектин нисък,сума показатели ок...
Когато играе с приятели не получава такива проблеми...
От стрес нещата се влошават.
И при хората с УК и Крон също е така,но има много други проблеми.

# 2 338
Малко се успокоих и болките поотпуснаха. Записала съм час на гинеколог също. След него вече ще ходя сигурно и на проктолог. Искрено се надявам всичко да е от главата.

# 2 339
Може ли да ми кажете къде сте си правили колоноскопия, ако може да не е с прием в болница, а да се ходи само за процедурата. За София става дума. Не мога повече да издържам на този кошмар, болки и ужасни мисли. Ако се вижда нещо, да се вижда и дано да се лекува

Общи условия

Активация на акаунт