Синдром на раздразненото черво

• 417 680
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Бургас
Не знам дали е вариант, ама пробвала ли си да спреш всички лекарства за месец и да си направиш изследвания?
Не е вариант.
Нямам щитовидна жлеза вече.Трвбва да пия Л Тироксин,който я замества.
С него имам проблеми...
Какви изследвания трябват?

# 2 371
Търси читав ендокринолог.
Витамин Д е в основата на освояването на калция, а той имаше роля в контракциите на мускулите. Кофти нива на калций, кофти работа на мускулите (червата).
Преди 2 години имах повишен калций серум в кръвта и бях изчел много, за него.
Абе, всичко е навързано като "свински черва".

ПП: не си ли изследваш всички хормоните периодично.

ПП2 предполагам ги знаеш тези неща но ето нещо за вит. Д може да е от полза на някой.
https://ramuslab.com/zabolyavaniya-koito-sa-svarzani-s-deficit-na-vitamin-d/

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 16:24 от IvanGeorgiew

# 2 372
Иван, кажи за калция, моя винаги е над граница

# 2 373
  • Бургас
"Читав" ендокринолог ме докара дотук.
Препоръча операция на жлезата,нямах рак...Само Базедова болест.
Наплаши ме,че ще ми "изгърми" сърцето.
Обяснявах,че не мога да понасям много лекарства,той ме уверяваше,че не е възможно лекарството Л Тироксин,което е всъщност синтетичен хормон,да не се усвои,нямало странични ефекти,не било опасно, нулево било дразненето на стомаха и червата...
Да бе...
Диарии с първите дози,ТСХ стигна до 92,горна граница 4 и нещо.
С 92 спокойно може да изпаднеш в микседем.
Сега са по-добре нещата,но повечето лекарства пия,за да се тушират малко страничните ефекти на Л Тироксин.
И естествено,че при операцията ще ми засегнат нерв и ще ми се парализира едната гласна връзка...
Направо нямам думи колко съм добре,благодарение на ендокринолога сутрин съм така:

# 2 374
Иван, кажи за калция, моя винаги е над граница
Не съм ендокринолог и каквото се сетих го написах.
Витамин Д май се усвоява от червата. Предполагам и това е общото между стреса и СРДЧ, щитовидната жлеза която контролира калция.
Преди 2 г. ми беше висок серума, но малко над максимума, не в пъти и гастрото тогава не каза нищо. Ама аз се зачетох тогава и се вкарах във филм.
Това лято общия калции беше ОК.

# 2 375
  • Бургас
При мен се гледа йонизирана калций.
Аз имах проблем и с паратхорнона...
Много от хормоните не са по каса,изобщо...
Както и да е.
Вероятно е да имам слаба глутенова непоносимост и това да ме е изтровило яко.
Вече и професорите започнаха:Аз как да Ви лекувам,отидете на гастроентеролог,оттам тръгват нещата,трябва лечение,искам пълна ремисия и ще опитаме да видим какво се случва и с хормоните,без да знам какво се усвоява,как да предпиша доза...
Гастроентеролозите искат добър ендокринолог да вкара хормоните в норма...
Личната крещи в истерия,защото всички накрая ме съветват към нея да се обръщам.Тя е нова и е особено обидена,че съм се записала при нея.Поне 20 преди нея ми отказаха...И на нея връчих ТЕЛКа,прочете всичко.Не съм я лъгала,тя имаше малко пациенти и затова ме взе.

# 2 376
"Читав" ендокринолог ме докара дотук.
Препоръча операция на жлезата,нямах рак...Само Базедова болест.
Наплаши ме,че ще ми "изгърми" сърцето.
Обяснявах,че не мога да понасям много лекарства,той ме уверяваше,че не е възможно лекарството Л Тироксин,което е всъщност синтетичен хормон,да не се усвои,нямало странични ефекти,не било опасно, нулево било дразненето на стомаха и червата...
Да бе...
Диарии с първите дози,ТСХ стигна до 92,горна граница 4 и нещо.
С 92 спокойно може да изпаднеш в микседем.
Сега са по-добре нещата,но повечето лекарства пия,за да се тушират малко страничните ефекти на Л Тироксин.
И естествено,че при операцията ще ми засегнат нерв и ще ми се парализира едната гласна връзка...
Направо нямам думи колко съм добре,благодарение на ендокринолога сутрин съм така:

Много съжалявам, че сте страдала толкова. Винаги ми се свива сърцето като чета такива истории. Как се доверяваме на лекари и те ни осакатяват без да искат. Ужасно...

Извинявам се, че ви питам, но пробвали ли сте еквивалент на Л Тироксин, но на друга компания? Примерно Еутирокс, който е произведен от немския Мерк. Моя близка (която е с оперирана жлеза също) го взима всеки ден и ми сподели, че от него има най-малко странични ефекти.

# 2 377
  • Бургас
С Еутирокс бях по-зле и развих ерозии по стомаха,доста ме болеше и ми се гадеше,чудех се какво се случва...
Това си е нормална реакция организмът да иска да изхвърли това,което не му е ок...Лошото е,че сега трябва да го пия и няма вариант.
Има нова,течна форма.Но съдържа глицерол.Никой лекар обаче не желае да ми изпише ново лекарство.Просто не искат.
Ходих преди година при една кардиологижка,понеже ми поставиха диагноза астма и лекарството никак не пасваше с тази диагноза.
Пропранолол.Не посмя да го смени,наложи се пак да ходя на кардиолог,който 100 пъти пита пила ли съм Конкор и ми го изписа.
Голяма мъка ми е с лекарите,те в повечето случаи отказват...

# 2 378
Мими, за Тирозинт ли става дума, дето е гел?
Тъкмо мислех да се насоча към него, ако има глицерол обаче ще е страшно, започва диария.

# 2 379
  • Бургас
Мими, за Тирозинт ли става дума, дето е гел?
Тъкмо мислех да се насоча към него, ако има глицерол обаче ще е страшно, започва диария.
Трябва да видя това ли беше.
Не,фалшива тревога.Течната форма Аку
 Тирокс е с глицерол.
А Тирозин бил за хора с храносмилателни проблеми...Но не намирам онлайн листовка.Ще се избием с личната,но ще го изпише,ако може да ми облекчи състоянието.

Да,сироп за кашлица и всичко с глицерол,че даже и обикновени пастили с мед за болно гърло ми предизвикват диария.
Как ги правят тези лекарства,в упътването имаше предупреждение.Ами хората,които имат хронични диарии,да мрат ли...
Ужас направо.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 22:08 от mariqivanova799

# 2 380
Бях на преглед, професора като ме чу, аз само дето не ревнах там, заключи за момента, че пак всичко е на психическа основа. Гледа ме с ехограф, каза че може и колоноскопия да направим, но да опитаме десет дни с лекарства. Поуспокои ме, но днес пак ставам мега смачкана. Кога ще почне да действа този ад, ебати.

# 2 381
  • Бургас
Ofortuna,какво изписа?
Не мисля,че имаш нужда от колоноскопия,мъчително преживяване си е. Явно професорът е съвестен човек.
Пусни тумурен маркер и калпротектин,ако се притесняваш много,за да се успокоиш.
А на гинеколог ходила ли си?Да те огледа хубаво с вагинален ехограф?

# 2 382
Да, той каза, че съм удобна мишена за злоупотреби - ненужни прегледи и рамотаване напред назад. Бях на гинеколог - гледа ме и с ехо и колпоскоп. Всичко ок. Лекаря ми изписа едно за мазане отзад с лидокаин, био баланс и еспумизан. Нищо работа общо взето. Факт е, че след прегледа ме поотпусна болката. Но тази ижасяваща мъка дето чувствам не знам кога ще мине. Явно следващия за посещение е психиатър

# 2 383
  • Бургас
Шапка му свалям на този човек.
Прав е, колоноскопията е скъпа клинична пътека.Би ли споделила кой е,на лични също може.

# 2 384
И аз се интересувам от този гастроентеролог, ще споделиш ли кой е и къде преглежда ? И аз мисля, че при теб психиката много засилва нещата, пусни един калпротектин и се успокой.

Общи условия

Активация на акаунт