Лондон - 5

• 84 239
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Belgium
Не знам през кой сайт резервираш, но обикновено приемат само кредитни карти. Ние така резервирахме.

Момичета, можете ли да ме ориентирате горе-долу каква сума се очаква да изхарчи човек в бар в центъра на Лондон - основно питиета и ядки, ще сме вечеряли преди това. Някъде около 40 паунда на човек нормално ли е?  Thinking

# 256
  • Къде ли не
Когато аз избирах хотел направо станах разногледа, но не исках да се примиря, че повечето нискобюджетни хотели са в типичния английски стил. Този, в който отседнахме го резервирах за две минути, защото ме грабна с вида, екстрите и отзивите си. Всеки си има бюджет, разбира се, но като се сметне, че закуската е обилна и на много високо ниво, има много добър безжичен интернет и разни неща за хапване и пийване в стаята, излиза, че 100 лири на нощ за двама си струват и направо си е евтино сравнение с другите хотели 4 звезди!
Ние се качихме на тази сграда http://the-shard.com/ вместо на колелото, защото там имаше невероятни опашки, а не ни се чакаше толкова. Гледката от там беше фантастична. Вижда се във всички посоки и си е доста вълнуващо да си на 69-ти етаж на някоя сграда. Цената обаче е доста солена - 30 лири!

# 257
  • София
Влакът е скъп. Ако сте трима, по-малко от 20 паунда на ден не бих залагала, само за влак отиване до Лондон и връщане. А всъщност мисля, че 30 паунда са по-реалната сума. И няма откъде да ги спестиш, освен да се лангъркаш с Овърграунд повече от час.
Не мога да си обясня, защо се пишат толкова неверни неща, без грам да се провери. Картата за седмица 1-6 зона по новите цени ще бъде около 60 лири  за 1 възрастен, което е 8,5 лири на ден с възможност да си пътувам с тези влакове до 6 зона без допълнително заплащане колкото пъти си искам. И нали затова има планиране на маршрут, човек да си погледне колко време ще пътува.

# 258
  • Sf
Влакът е скъп. Ако сте трима, по-малко от 20 паунда на ден не бих залагала, само за влак отиване до Лондон и връщане. А всъщност мисля, че 30 паунда са по-реалната сума. И няма откъде да ги спестиш, освен да се лангъркаш с Овърграунд повече от час.
Не мога да си обясня, защо се пишат толкова неверни неща, без грам да се провери. Картата за седмица 1-6 зона по новите цени ще бъде около 60 лири  за 1 възрастен, което е 8,5 лири на ден с възможност да си пътувам с тези влакове до 6 зона без допълнително заплащане колкото пъти си искам. И нали затова има планиране на маршрут, човек да си погледне колко време ще пътува.

Като се върнеш, сподели колко ти е струвал влакът на ден.

# 259
Утре е boxing day, заслужава ли си блъскането по магазините в Лондон? Някой ако може да сподели!
За пръв път съм в Лондон на този ден и се чудя дали си заслужава да ходя или да изчакам следващите дни?

# 260
На центъра става като в Китай и виждаш само китайски физиономии Simple Smile Аз съм се отказала от шопинг на този ден от години  Peace Има огромни опашки и блъсканицата е ужасна  Rolling Eyes
По добре разгледай онлайн  Peace

# 261
Troy ,викаш не си струва да се блъскането? Аз не смятах да ходя до центъра, в момента съм в Хамърсмит и тук има доста магазини. Само по Оксфорд и става навалица или навсякъде е така?

Весела Коледа!

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 17:49 от monii

# 262
На центъра и по шопинг центровете е лудница Simple Smile по махлянските магазини не е толкова зле .

# 263
Търсиш ли нещо специално, или просто си решила да харчиш пари ? Simple Smile

# 264
Абе, нищо не търся, ама някаква тръпка ме кара да отида, пък може и нещо да купя.
Ако успея да стана на време, ще излеза да видя какво е положението по нашите магазини.

# 265
Да ви споделя какво спретнах за нашето пътуване в края на май - след като ми бръмна главата от търсене на хотели, хем да е евтин, хем да е читав Simple Smile. Намерих един нов хотел, открит септември тази година на Премиер инн - Croydon Town Centre, в Ист Кройдън, от планирането на маршрут и от прочетените мнения - на 5 мин от спирката на влаковете. Има влакове на всеки 15 минути до Виктория и до Лондон бридж, които пътуват съответно 15 и 16 мин. до там. Хотелът ми излезе доста евтин - 365 лири за двама възрастни и дете на 14 год. за 8 нощувки. Надявам се, че пътуването с влак не е опасно и че гарите им не приличат на нашите. Ако някой е запознат, нека каже Simple Smile. Ще бъдем с травел карти за 7 дена, за зони 1-6, така че няма да плащаме допълнително за транспорт. Тази гара е много удобна за пътуващите от и за Гетуик, от там е на 20 мин. с влаковете и са доста евтини билетите - за трите 11 лири в едната посока. Дано да съм направила правилния избор.
http://www.premierinn.com/en/hotel/CROPHI/london-croydon-town-centre#s
Здравейте! Предстои ни пътуване в края на март за 4 дни, група сме от 7 човека. Много благодаря на Mariaroni за находката при търсене на хотел. Цената от 107 лири за стая за 3 нощувки е страхотна, хотелът е хубав, нов, децата до 16 г. нощуват и закусват безплатно, закуската се доплаща около 8 л./човек. Пътуването от 20-30 мин не ни притеснява, пари за транспорт така или иначе ще даваме(пък и повече от 9 лири на ден не може да струва транспортът). От поне двойно спестените пари за хотел мислим да се поохарчим за атракции , като освен задължителната London Eye да посетим The Shard, да се качим отгоре на О2 Арена,  а може и някой мюзикъл.

# 266
  • София
Emоnm, желая ви много хубаво да си изкарате, дано да сме го уцелили хотела. Ще те помоля, да споделиш, когато се върнете. Хубави празници на всички!

# 267
Emоnm, желая ви много хубаво да си изкарате, дано да сме го уцелили хотела. Ще те помоля, да споделиш, когато се върнете. Хубави празници на всички!
След стотина прегледани хотели, клоним 100% към този, но ще резервираме в началото на януари и ще дадем отзиви, живот и здраве като се върнем. Понатрупахме опит в екскурзиите и мисля, че хотелът напълно отговаря на изискванията ни, и най-вече цената! Тричленно семейство от нашата група са си харесали друг хотел от една нелоша верига, давам го за пример като избор:
http://www.travelodge.co.uk/hotels/421/London-Central-Waterloo-hotel
Изказвам благодарности на всички във форума за взаимното подпомагане и ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!

# 268
Моли се само да няма сняг, или силен вятър като миналата седмица, защото ще стигнеш до хотела някой друг ден  Peace 

# 269
Честита Нова  2014 на всичко българи по целия свят.Нека си пожелаем много здраве , щастие и много пътувания! santa2  madnoel  ura

Общи условия

Активация на акаунт