ВМ-НВХ, част 66

• 38 899
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Шоки, а какъв витамин Д да взема- има ли различни производители, на капки или хапчета е?  Embarassed Никога не съм взимала и нямам идея как изглежда.

# 406
  • София
Косичке, по аптеките знам че можеш да намериш Вигантол, Сънивит и на Джеймсън някакъв вит.Д, който пак е на капки. Аз лично, бих взела Вигантол от тези трите.

Моят мъж от снощи е с точно същите симптоми. Дадох му ударно 25 000 ед. вит. Д (той не пие по принцип), вит С и разни други щуротии, чувства се по-добре, само болката в гърлото е много силна.

Скорошно оздравяване  Hug

# 407
  • SA
Цитат
Аз само съвсееем деликатно се опитвах да намекна, че плодовете и зърнените не са чак такъв бич Божи, каквито се изкарват в тая тема.

Учудвам се, че си останала с такова впечатление.
Зьрнените храни наистина могат да бьдат "бич Божи" за хора с непоносимост кьм глутен, автоимунни заболявания и др. И тези хора хич не са малко като процент. Но не помня в темата ни някьде да е писано, че те императивно и на всяка цена трябва да се изключат от храната, в случай, че някой много ги харесва и се чувства добре с тях. Аз не ям такива основно защото глутеньт не ми понася. Сьщо и не мисля, че зьрнени храни трябва задьлжително да се консумират сьс сьзнанието, че доставят на организма нещо незаменимо и ценно.
Плодовете - да, и те могат да са бич за хора с диабет и тежьк метаболитен синдром. И както и Рейнчето е цитирала, сьщо могат да се консумират умерено, особено ако човек е вьв фаза на поддьржане на теглото си.
miss piggy , добре дошла! Ти не пишеше ли в темата за Сиофора?

# 408
Жижи, може болката ти да не е била от жлъчката. На мен също ми се случи 1-2 пъти да ме заболи и я заподозрях нея, но реших да пия ранитидин и ми мина, та май не е бил там проблема.

Момичета, а как се чувствате физически след като прегрешите със сладко? Аз като се сетя колко лошо ми стана след изяждането на няколко парчета шоколад, не ми и идва на ум да ям сладко. Днес бяхме на сладкарница, около мен се размятаха торти и всякакви други сладки изкушения но аз стоически си седях и само пих кафе.  Sunglasses

# 409
при мен е въпрос на количество (а за качеството отдавна държа,от времето когато мислех като Краси)
2 лъжици боб или 2-3 хапки торта не ме убиват Wink
не ми е добре,ако хапна повече,което от няколко месеца не се случва
не си налагам воля,просто не ми се яде Mr. Green
но пак повтарям:трябва си време за да стане и при вас,не бързайте Peace
на мен ми отне цяла година Embarassed

# 410
  • Бургас
Lemy,чувстваме се точно както и ти,когато вкараме инсулина в нормални граници благодарение на нашия режим,след хапване на сладко е нормална подобна реакция,другия път ако си от тези,които могат да се контролират и ти се хапва,направи го ,хапни,бавно,за да имаш възможност да спреш
Ако си като мен и до колкото прочетох и като другите дами от темата ,дето без 1 можем ,но само с 1 не,то се възползвай ,че вече не ти се хапва и наистина недей  Hug

# 411
  • София
Мен откровено си ме боли стомах след сладко, когато не е плод или черен шоколад.
След онова последното ми ядене на торта ме боля стомаха чак докато не си легнах, точно за ранитидин си бях. Дори се зарадвах на тази болка, защото преди никога не би ме заболял  Grinning
Хляб и тестени не съм яла не помня от кога, от тях предполагам реакцията ще е същата, но те не ме привличат.

Чудех се дали да ви занимая с нещо, което отдавам само на режима.
Вчера имах наистина страшна мускулна треска на бедрата и едвам мърдах буквално.
Днес сутринта ставам, няма и помен, дори остатъчна болка няма  Shocked просто нищо.
Не мога да си го обясня с друго, освен с храната. 

# 412
Мис Вал, при мен уж е "страх лозе пази", но честно казано по ми е трудно да се удържа да хапна царевица, отколкото сладко. При мен в момента са изкушаващи боб, грах и най-вече царевица и кестени в момента Sad  Не съм вярвала, че така ще се облизвам и слюноотделям над бобена салата например Laughing  smile3516 А днес така тъжно гледах едни печени кестени, следващият път съм решила да си взема.  Sunglasses

# 413
в Новият Аткинс са допустими кестените
поне във френския превод Mr. Greenвсе си мисля,че оригинала е "пригоден" (ако мога така да кажа) с вкуса и традициите на французите
поне в други преводни книги за диети съм го забелязала

# 414
  • Бургас
следващият път съм решила да си взема.  Sunglasses
подкрепям,но като си вземеш и хапваш,до като го правиш,моля те не се обвинявай ,че не си издържала и си хапнала,а се наслади на момента,ако го направиш съм сигурна,че следващия път желанието ти за тези храни няма да е така силно

# 415
Леми, аз хапнах половин купичка боб вчера. Не бях яла не помня откога, ама някъде от пролетта.
Никаква реакция, хем съм на лекарства за стомаха. Принципно нито боб, нито леща са ми влияели по някакъв неблагоприятен начин, въпреки гастрита и проблемите с червата и жлъчката.
Обаче киселото мляко ( хапнах таратор) преди два, три дена, направо ми разказа играта. Бях дежурна в тоалетната. Никога, ама никога не съм си мислела, че може млякото да ми създава проблеми. Винаги съм хапвала мляко, независимо дали съм била болна или здрава.
Преди около 15-20 дена опитах само 1 с.л. кисело мляко на гладно и последва бунт в стомаха, и сега тия дни пак.  И понеже преди млякото е присъствало всекидневно в менюто ми, за всяко подуване, тежест в стомаха, болки в жлъчка или болки заради гастрита, отдавах на яйцата, на зелето, на хляба, на всичко друго, но никога на киселото мляко. Как ли пък не ще е от млякото, та то е толкова полезно! ooooh!

Гледам за сладко си говорите. Аз скоро не съм яла нищо. Не помня последно кога ядох всъщност.
Хляб бял хапвах 2-3 дена, докато се успокои стомаха - препечен. Нямам никакви реакции, все едно всеки ден съм си хапвала бял хляб. Нито болки, нито подувания, нито ми е било лошо. Но не ме е пристрастило да ям повече, отколкото си хапвах от хляба от лимец. 1 филийка за закуска, че сутрин ми е най-бързо да я препека с малко масло и да си пия хапчетата. Аз и без това с голям зор ям.
Относно плодовете, за цял месец да съм изяла 2 ябълки. Не че е похвално, просто не изпитвам нужда.
Лошото е, че и салатите пренебрегвам. Хапвам ама, зор. Притеснявам се казано честно, че много неща спрях да ям и да не ми се отрази зле хормонално или по някакъв друг начин.
Месо иначе ям всеки ден на вечеря.

# 416
  • София
На мен пък напоследък ми се хапват плодове, ям по половин или един грейпфрут понякога, но ми се прияждат всеки ден и трудно се сдържам. А ми се иска да държа ниски въгл.
За салатите и зеленчуците, там съм неудържима, изяждам големи количества, особено ако основното е месце или сирене.

# 417
 ooooh! Уж трябваше да почивам днес, а цял ден се размотавам из града и навъртях 8 км. Взех си витамин д на Sunny Vit - таблетки, по 400 IU едната. Казахте да взема ударна доза от порядъка на 10 000 IU - 25 таблетки ли трябва да изпия ? newsm78 Да не взема нещо да предозирам? Взех си и витамин C - ако ги пия заедно, нали няма да има някаква вредна реакция ?
Започвам да приготвям вечерята, че вече ми се яде  Embarassed Досега ме държа  обядът - тахан + кокосово масло( олио).

Mr. Green Приготвила съм си и чесън - как ми се е приял не е истина. Blush

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 20:01 от Лилава_коса

# 418
Лилава косичке, Съни Вит е със старата препоръчителна доза, която е крайно ниска. Тя дори за редовен прием е крайно ниска, камо ли за ударна доза, каквато ти трябва на теб. Затова по-добре е да ползваш Вигантол. А ако решиш редовно да приемаш вит. Д (или пък да си имаш за такива случаи като този), не е лошо да си вземеш на капсули от минимум 2000 единици.

# 419
я и аз да питам за витамин Д
тук е на ампули,пише 100 000 U.I. и е доза за 1 месец
добре ли е или да я глътвам на 15-20 дни
и е с рецепта #2gunfireто добре за предпазване,но никой не вижда в изследванията ми,че витамин Д е на долната граница,а все гледат (и само) общ холестерол над горна граница ooooh!
притеснението ми е при това положение да не минат край нещо важно,без да го забележат Thinking

Общи условия

Активация на акаунт