Нашите кухни- тема 51

• 88 063
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, днес ще идва фирма у дома да поръчваме кунхята.
Ще ми се отцедника ми за измитите неща да е вграден в долен шкаф. Искам да попитам някой има ли такова чудо? Удобно ли е? Съответно и да препоръчате нещо.
  bouquet
Имам подобен отцедник, но го наричам миялна машина  Wink.

# 346
  • София
  Аз място за миялна не предвидих, но в шкаф не бих сложили сушилката, все си мисля,че ще е влажно и ще замирише на мухъл.Защо ти е  да го вграждаш, като можеш да сложиш и подвижен в шкафа под мивката, като искаш в долен шкаф.

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 12:28 от Тайна

# 347
  • София
А реклама на мелница за отпадъци да направи някой? Какво да гледам като ще купувам?
Като марки знам Тека, Франке, Пирамис, Емерсън.

# 348
  • Нейде из лудите гори...
Да, може и подвижен да е. Не искам да ми е на плота, а на горен шкаф няма как да ми е удобно, тъй като над мивката имам прозорец.. та за това искам да го скрия в долен шкаф. По-късно ще обсъдя и с хората какво предлагат, но определено ще искам да го скатая някъде. Имам позната с такова нещо, но на горен шкаф - не мирише на мухъл.  Peace

# 349
Ето една кухня с бели шкафове и плот от композитен акрил:
http://prikachi.com/images.php?images/927/6788927t.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/960/6788960p.jpg
Все още не е използвана, така че не мога да дам мнение доколко е трудна поддръжката й. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 18:45 от Rose-a

# 350
Имаме бяла кухня гланц, ползвам я от около половин година. Лично за МЕН няма по- добро решение. Чисти се много, ама много лесно, а понеже е бяла, пръстчета почти не личат, само на директно слънце и то ако се вгледаш.
А сушилник имам вграден в горен шкаф, но от миялната излизат сухи нещата, само ги подреждам в шкафа. Много е удобно и прибрано. В предишната ми кухня имаше също, но без миялна. Ами искаше си редовно почистване шкафа.

# 351
  • на Мелмак
 Аз място за миялна не предвидих, но в шкаф не бих сложили сушилката, все си мисля,че ще е влажно и ще замирише на мухъл.Защо ти е  да го вграждаш, като можеш да сложиш и подвижен в шкафа под мивката, като искаш в долен шкаф.

Аз ползвам такова чудо от години - не мирише на мухъл.
Много удобна придобивка , но ако е над мивката .
И миялна имам , но и шкафа ползвам.
И двете са удобни и практични  Hug

# 352

Каква е разликата дали е над или е под мивката?

# 353
  • на Мелмак

Каква е разликата дали е над или е под мивката?

Ами аз си мисля , ако греша - нека ме поправят  Grinning , че по мивката ще е неудобен монтажа??
Ако пък е отстрани на мивката - не знам дали ще е удобно , защото моята миялна се пада встрани от маса / мивка и ми е малко непрактично , но такова ми е мястото и туй то Thinking.
Добре е хора , които ползват долен отцедник да кажат или майсторите в темата.
аз все пак съм лаик. Peace

# 354
Моята идея е да е от ляво на мивката, не под самата мивка, на една ръка разстояние, но се чудя дали няма да правя океани, докато мия чиниите - не сме предвидили миялна машина към момента, само това остава, като се има в предвид, че не правим само кухня, а цяла къща... ще вземе да изчака тази машина Simple Smile Ще се радвам на още мнения по темата, тъй като имам време до довечера да реша какво ще правя точно  Whistling

Същевременно си мисля, че ако отцедника е над мивката ще си мокря ръцете до лактите  Mr. Green

# 355
  • София
А защо пък трябва да имаш вграден отцедник? Аз използвам една тавичка за чиниите, които не слагам в миялната и след това си я прибирам. Има и отцедници, които се сгъват и могат да прибереш след ползване.

# 356
Откажи се от нещо друго, например спести от отцедник и други подобни, но миялна си вземете непременно.

# 357
  • Раковски
Отцедника на плота може да повреди плота. Самия отцедник стои в ъгъла някъде до мивката и ако се използва постоянно тавичката се пълни и прелива, съответно се събира вода като локва и си намира някъде място да пробие и влезе в плота след което следва надуване. Този случай се случи в нас. Моето мнение колкото и да е удобен по-добре да го няма.

# 358
Много благодаря на всички,които дадоха мнение за бяла кухня...Аз прочетох всичко в темите на пред за бяла кухня, но исках мнение от мацки, които вече имат такива....а в темите по- напред пишат, че мислят да слагат или са поръчали. Ако все пак има някой, който има такава кухня нека сподели мнение Simple Smile   bouquet Hug  bouquet
Много усмихнат и снежен ден !

# 359
  • София
Отцедник В шкаф не бих държала, толкова влага и то затворена, НЕ, благодаря!
На същото място почти ще сложиш една малка съдомиялна и ще миеш на ръка само големи съдове за готвене, които забърсваш и веднага прибираш.

Общи условия

Активация на акаунт