Нашите кухни- тема 51

• 88 056
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Вграден сушилник в шкафа над мивката. Не под нея - непрекъснато се навеждаш, а и няма да имаш пълна видимост.
Измитата посуда се подсушава преди да се сложи там, естествено, нито има влага, нито мирише на мухъл.
Какъвто и да е вид сушилник на плота загрозява кухнята - мое мнение.

# 361
  • София
  А къде слагаш мокрите,които си измила,преди да ги подсушиш?

# 362
  • София
Аз съм с бяла кухня и мога да кажа, че я почиствам в пъти по-лесно от предишната ми венге.  Peace

Като ще е сушилник на плота, аз бих си взела една малка евтина миялна да ми стои на плота или в шкаф.

А защо ти е сушилник, като са подсушени чиниите? По-добре в шкафа да ги нареждаш.

# 363
А защо ти е сушилник, като са подсушени чиниите? По-добре в шкафа да ги нареждаш.

Може би има предвид, че използва механизма за сушилник, за да подрежда чиниите в шкафа.

# 364
  • София
Измитите слагам за кратко на плота, или върху кърпа и ги изтривам.
На сушилника държа всичко, което използваме ежедневно. Нямам толкова шкафове, за да ми е прегледно подредено - примерно на един рафт чинии по големина и само да ги взимам, на друг - чаши и т.н.
Виждам, че белите кухни набират скорост, а само преди няколко страници яростно се отричаха. Wink

# 365
Откажи се от нещо друго, например спести от отцедник и други подобни, но миялна си вземете непременно.

Подкрепям с две ръце вземането на съдомиялна за сметка на отцедник или друго подобно  Peace. Няма такова удобство и улеснение, вече ми е сред любимите уреди в кунята (заедно с хлебопекарната)  Peace

# 366
  • София
Аз пък нямам съдомиялна и не искам да имам - за мен по-добре от ръцете нищо друго така хубаво не може да  мие.

# 367
  • София
Аз пък нямам съдомиялна и не искам да имам - за мен по-добре от ръцете нищо друго така хубаво не може да  мие.
И аз нямам, ама като ме беше захапала дисковата херния и едва се придвижвах на 4 крака, а чинии миех ревяща от болка и подпряна на лакти на шкафа, много ми се искаше да имам.Даже съм си харесала една Мидея малка, но не знам къде да я сложа.Ако успее да се събере в шкафа под мивката ще е супер.

# 368

Така си мислиш сега, защото не си ползвала. И аз преди да имам си мислех, че аз търкам с телчето тигана 1 час и не мога да го изтъркам, а тя миялната как без търкане ще измие загоряло и мазно. Но е факт.  Wink Водата в миялната е на 80 градуса и при тази температура всичката мърсотия се разгражда. Водата достига и на места където ти не можеш да го измиеш хубаво / например около дръжките на тенджерата, улеи и др./. Съдовете ми в миялната изглеждат перфектно поддържани. И най-важното натискам копчето и отивам пред телевизора, а не мия 1 час мазни чинии след вечеря и после още половин за подсушаване. Мръсните чинии директно отиват в миялната и плота и мивката винаги са ми чисти, а не с мръсни чинии.

# 369
  • София
Не споря, че е улеснение. Моите прибори, чинии и чаши  също са като нови, а  телчета не ползвам. Всичките ми съдове за готвене са Stoneline - нищо не загаря, не остава следа след употреба, дори само с вода могат да се облеят, което аз не правя, разбира се  Winkр ползвам си и препарат.

# 370
Имайте предвид като купувате миялна, че малките не събират тавите, тиганите и тенджерите, а за мен те са най-трудоемки за миене. Когато аз избирах също мислех за малка, но една приятелка която имаше ме посъветва поне за 9 комплекта да е/ 45см. ширина/ и сега виждам ползата от съвета и. Та ти едва ли ще сложиш толкова много чинии, но една тава заема доста място. А не си заслужава да имаш и пак да миеш на ръка. Голямо предимство е мивката да ти е чиста без гъби на нея. Казвам това от позицията на времето т. като миялна машина я купих преди 7 години за около 270 лв.  и мисля че това ми беше най-добрата покупка. Единствения вариант е ако наистина нямате място. Но аз пак бих предпочела 1 шкаф по-малко и миялна.

# 371
  • София
     Val27, всичко е сглобено вече и се ползва,въпреки,че още няма гръб. Единственото място,което мога да използвам е под мивката или пък да я пратя в мокрото помещение,върху пералнята.

# 372
[Същевременно си мисля, че ако отцедника е над мивката ще си мокря ръцете до лактите  Mr. Green
[/quote]

Явно си мислиш да прибираш мокрите чинии някъде,долу, горе ,все едно защото все ще мухляса шкафа,пък и легенчето на отцедника!

Аз също слагам върху кърпи мокрите чинни и после ги бърша,може и да изсъхнат и сами  Simple Smile !Но след ремонта с миялна! Wink

# 373
  • София
Съдомиялната е удобство. Като бях с едно дете и аз си миех на ръка и се чудех за какво ми е. Сега готвя постоянно за 5 човека и я пускам ежедневно пълна, в събота и неделя дори по 3 пъти.

Аз мия и тави, и тенджери като махна кошничката за вилици и лъжици. Ако мия нещо на ръка, го слагам на кърпа на плота и после го прибирам.

# 374
  • Нейде из лудите гори...
Момичета, до скоро живяхме сами с малката и много държах на съдомиялната, сега не толкова, може би защото мъжа ми мие чиниите  Mr. Green Имам едно малко усещане, че ще ме убие с поглед, докато му я предложа довечера  Laughing
Не искам отцедник на плота защото ми е грозно. Особено факта, че мивката ми ще е посредата на кухнята, този отцедник ще ми вади очите, за това предпочитам да е нещо скатано  Peace

Предложения за не много скъпи съдомиялни ????  Rolling Eyes Дори нямам идея как им вървят цените и за какви характеристики да гледам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт