Нашите кухни- тема 51

• 87 949
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
  • Балчи-Варна
Здравейте момичета.Дайте ми съвет,какво да сложа под кухненските шкафове ламинат или гранитогрес?Стаята е хол-трапезария-кухня.Аз искам нацяло ламинат.но се притеснявам при теч от миялна,пералня в кухнята.Не искам гранитогрес.Някой имал ли е такъв проблем с ламината,ще ли издържи на течове?Моля ви помагайте с мнения.Ако стане нещо как ли ще го подменям?

# 541
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ламинатът имбибира течности, тоест попива и набъбва, обикновено се изразява в "цъфване" на краищата на дъската. Лошото е, че наводни ли се, течността се плъзга между дъските и отива отдолу, където не може да бъде попита. Като стъпиш отгоре върху ламината и водата излиза през цепнатините. Повърхността отгоре не попива вода, но отстрани и отдолу дъската не е защитена.

Може да сложите гранитогрес под шкафовете, а след това ламинат. Но все пак ламинатът може да издържи едно наводнение, няма да му личи чак толкова.

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 10:33 от gadamer

# 542
  • Нейде из лудите гори...
И ние сме с такава стая, но трапезария-хол за едно стъпало над кухнята и не го мислих много, все пак има някаква нотка разделение. В кухненската част ми е гранитогрес, колкото и да не го харесвам като цяло. В последната квартира всичко беше в 1 помещение и  пак бяха с различни настилки. Има доста видове гранитогрес, приличащи на паркет. Нашите бяха такива и разделени с една лайсна - не твърдя, че това е най-добрия вариант, но споделям опит.  Peace

# 543
И аз съм за гранитогреса, защото паркета се изтърква. Имах преди паркет в кухнята и дълбоко съжалявам, че го сложих...Винаги е на петна и около плота е вече матов като пътечка  hahaha.

Момичета Много благодаря за сайтовете има много идеи Simple Smile Аз очаквам и други включвания Simple Smile и други линкчета с кухни Simple Smile

Някакви мнения за кухни диалог, като цени, качество ..... newsm78

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 11:32 от *Tetida*

# 544
  • Балчи-Варна
Благодаря ви момичета за мненията.

# 545
В стария ни апартамент кухнята беше в ламинат.Да ви кажа не 1-2 пъти е бил наводняван,но за 8 години нито се е обелил,нито се е надигнал.Цвета беше светъл  но не  се е променил през годините.Сега сме на гранитогрес в кухнята.

# 546
  • На брега на реката
Ще ви следя и аз. Вече е решено, ще започваме ремонта на кухнята. Но съм на никъде с идеите. Мислено съм си подредила шкафчетата, искам и остров, че е голяма кухнята и има място. Сегашната ми е от старите СКШ-та, които даже скърцат като се отварят вратичките. Бяха ми писнали и им залепих червено фолио, че мечтаех за червена кухня. Вече 3 години е така, но ми омръзна този цвят. Бялото много ме изкушава, но мм не иска и да чуе.
Последните линкове са с чудни попадения. А кухните, които показахте, са страхотни и удобни. Дано и ние постигнем това  Rolling Eyes

# 547
Мислех да се похваля с нова кухня днес, обаче освен да се оплача друго не мога. Съвсем сериозно се замислям дали да платя остатъка от цената й, при наличен ъглов шкаф, който не знам за какво да го ползвам с така направения ъгъл , за ненаправени изисквания и два горни шкафа, които може да са удобни на някой , но не и на мен...  smile3511 newsm45 smile3515
Ако кажа, че съм бясна ще е малко  #Cussing out Само да ми се появят утре да я довършват...

# 548
  • Някъде на път....
............
Ако кажа, че съм бясна ще е малко  #Cussing out Само да ми се появят утре да я довършват...
Спокойно де, преспи, помисли - ще се намери решение най-вероятно.
Не така с лошо....
Успех!  Hug

# 549
 И у нас е холокухня. В кухненската част e с плочки, в другата част е ламинат. Между двете има  лайсни. Цветовете пасват и изглежда добре.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 22:34 от K.A.G.

# 550
Аз пък нямам гранитогрес или плочки в холо-кухнята. Ползвам я от близо две години и нямам ядове. Не ми се надул или подпухнал ламината, петна и други също няма, а не е като да не пръска вода от мивката и да олива. На няколко пъти протича вода от една от тръбите в шкафа и съответно дъното на шкафа подпухна, но ламината не.

В тази връзка да добавя, че при покупката на ламинирания паркет ми предлагаха някакво импрегниращо лепило, с което да се обмазват снадките - не съм го използвала Peace

# 551
На ламината знам , че се слага някакъв силикон, точно за да уплътни добре частите и да няма ядове с водата...

Аз след като отидох още веднъж до къщата... огледах , огледах.... ще се говорят някои промени с човека, защото иначе единия шкаф е просто НЕфункционален  Crossing Arms има как да се промени, така че няма право да ми откаже  Naughty

# 552
  • София
Е то е ясно, че има различни дебелини и качество ламинирани паркети, както и различно експлоатиране и поддържане!

# 553
Тук спор няма, но аз пък пропуснах да уточня, че нашият не е от най-скъпите - към 20,00 лв беше кв.м на Egger.

# 554
Някакви мнения за кухни диалог, като цени, качество ..... newsm78
Много добро качество. Цените им според мен са справедливи, въпреки че може би са над средното ниво за бранша, но си заслужават. Ползваме една кухня от тях и за 5-ге години употреба не сме имали абсолютно никакъв проблем.  Peace
Недостатъци, според мен, са им сроковете, както и това, че преди да дадеш капаро не можеш да си видиш чартежа и да си коментирате върху визуализацията. Поне в софийския им офис, като си избирах аз кухнята беше така (есента).

Общи условия

Активация на акаунт