Нашите кухни- тема 51

• 87 835
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Искам да питам някой слагал ли е плот от естествен камък и къде могат да се видят?
Мисля си за кварцов плот.
SKV, Stone Center.

# 676
  • На брега на реката
Пак аз  Mr. Green
Какво ви е мнението за шкаф отцедник над мивката. Не искам да държа нищо по плота. Достатъчни ще са бебешките джунджурии и кафе машината. Искам всичко да е скрито по шкафове и чекмеджета. Като гледам табличката на сегашния отцедник колко бързо се захабява и покрива с гадния варовик дори при често почистване, си мисля, че май няма да е кой знае колко практично. Държа да отбележа, че водата в Русе е кошмар.
И друго. Зад фурната си имам метална плоскост, където слагам тенджерите непосредствено след готвене. От фирмата ни обясниха, че нямат какво да ни предложат, щял да си бъде термоустойчивия плот, но не било желателно веднага да се слагат тенджерите отгоре. Вярно ли е? Повреждат ли се? Пак ли да си търся варианта с метал или термостъкло. Свикнах си така и държа на тази практика  Mr. Green

# 677
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тенджерите можеш са си слагаш върху преместваеми метални подложки, дори и върху масата,  имам такива подложки, само че от корк, от ИКЕА. Аз няма да слагам отцедник, защото ще имам миялна, а когато се наложи някои дребни неща да ги измия на ръка, ги избърсвам веднага с кърпа и ги прибирам, много мразя отцедници, заемат и доста място. Ако държиш на отцедник, в единия ни апартамент имам висящ отцедник, доста по-добре стои и не заема място от плота, така че е по-добър вариант.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 10:54 от gadamer

# 678
  • София
И аз съм доволна от висящия отцедник от ИКЕА, също така ползвам и метални подложки за топли съдове също от ИКЕА. Отцедникът е малък, но установих, че е напълно достатъчен, повече прибрани неща навреме в шкафа.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 10:55 от alpha_beta

# 679
Ние имаме шкаф отцедник над мивката. Да ти кажа не е много практичн от гледна точка на съхненето - става бавно, а и много бързо избива и лек мухъл  Confused Аз държах моя шкаф отворен за да съхнат по-бързо, което не е много естетично  Rolling Eyes

Съгласна съм за иноксовите мивки - все има капки  ooooh!
За това сега планирам за новата кухня от керамичните или каквито са там... Нещо което няма да бърша веднага след употреба. То иначе парцала става продължение на ръката  Close

# 680
  • На брега на реката
Сериозно се замислих за отцедника. По принцип не мия на ръка, имам и аз съдомиялна, но до сега вадех съдовете и ги подреждах на външния отцедник. И въпреки, че рядко оплаквах нещо на ръка, пак пожълтя табличката му. А в какъв шкаф подреждате чиниите? Мухълът би ме притеснил, определено. Благодаря ви за отзивите!   bouquet

# 681
Аз също имам миялна и в шкафа-отцедник оставях неща които премивах на ръка. Иначе вадя от миялната сухи чинии и ги прибирам в обикновен шкаф една в друга. Ти за  какъв шкаф питаш, че аз май нещо неразбрах  newsm78 ?

# 682
  • София
И аз имам миялна, но доста неща си мия на ръка. Особено най-неприятните - тенджери и тави, не се измиват добре в миялната и вече не пробвам. Мия ги на ръка и после на сушилника. Грозно е, знам, ще ви следя за някоя идея.

И един въпрос Simple Smile Ще местим кухнята в хола, т.е. ще стане нещо като трапезария с бокс. Чуденката ми е дали куненските шкафове и уреди да вървят по едната стена или да стане като ъгъл. Проблема е че хола ни е преходен, има и тераса, т.е. много врати и няма как да ползвам задната стена. Не знам дали ме разбрахте  Embarassed Как мислите...

# 683
  • София
  Аз най-накрая сложих гръбче, но печката ми е от тези със задно изпаряване, което значи край на готвенето на фурна.Сложих днес едни ребърца да се пекат,завих отворите с алуминиево фолио,но всичко отзад стана веднага мокро, а парата бие в долния ръб на гръбчето.Ми то за два дни ще се съсипе гръбчето.Сега съм издърпала печката в средата на кухнята, докато се изпекат ребърцата. Как да предпазя гръбчето от парата,тя излиза точно под него?

# 684
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз си вадя сухи съдовете от миялната и ги прибирам в нормален шкаф, няма мухъл. А тенджери  итави, които смятам, че няма да се измият добре в миялната, първо ги минавам на ръка, но отгоре, отгоре, на две на три, после вече ги слагам отново в миялната, защото по-добре се измиват на по-висока Т. Само подпомагам преди това по-трудни участъци. И на ръка мога да ги измия, но тогава вече ще се наложи по-сериозно търкане и си го спестявам с миялната.

ToHu_ терасата на хола усвоена ли е или не?

# 685
  • Някъде на път....
Аз си вадя сухи съдовете от миялната и ги прибирам в нормален шкаф, няма мухъл.....
Респективно и аз правя така. Нямам никакъв сушилник, ако не се брои 1 хавлиена кърпа, която ползвам рядко ако мия нещо на ръка.  Peace

# 686
  • София
Терасата не е усвоена. Тя няма и как да се усвои, защото идва странично на хола. Терасата е обща за хола и преходната спалня, явява се продължение на спалнята и може да се усвои към нея, а не към хола.

# 687
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако си го представям правилно, тогава направи кухнята само по едната стена, срещуположната на прозореца, пред нея разположи трапезарната маса, а в другия край на помещението да е холът.

Виж това клипче - http://www.misiamoiatdom.com/391-%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%B0%D0%B2% … D1%85%D0%BD%D1%8F

Има план на обзавеждането и краен вид.

# 688
Здравейте дами, включвам се с мнение за стъклокерамични плотове със сензорно управление. Имаме такъв от седем години, но имаме  и Котарак. Е всичко е много добре, докато Гоце (котето), не се качи да провери какво точно се случва без него. И най-често плотът се разпищява ГРЕШКА и се самозаключва. Друго неудобство - готвя, бързам (както винаги), мокри ръце..., е няма такава гадост - бутоните реагират неадекватно на мокри ръце. Намалявам силата и понеже съм намокрила сензора, той се донамалява(изключва). Нервира ме.....страшно. И преди две седмици си купих индукционен котлон с Копчета. Засега съм доволна. Laughing

# 689
Здравейте дами, включвам се с мнение за стъклокерамични плотове със сензорно управление. Имаме такъв от седем години, но имаме  и Котарак. Е всичко е много добре, докато Гоце (котето), не се качи да провери какво точно се случва без него. И най-често плотът се разпищява ГРЕШКА и се самозаключва. Друго неудобство - готвя, бързам (както винаги), мокри ръце..., е няма такава гадост - бутоните реагират неадекватно на мокри ръце. Намалявам силата и понеже съм намокрила сензора, той се донамалява(изключва). Нервира ме.....страшно. И преди две седмици си купих индукционен котлон с Копчета. Засега съм доволна. Laughing

Това беше полезно да се знае, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт