Нашите кухни- тема 51

• 87 899
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Може ли да ви попитам на каква приблизителна цена излизат кухните от ИКЕА? За размер примерно около 2х 1,5м Г-образна? Приблизително 2-3-5 хиляди? Не сме от София и искам само да се ориентирам? Не им искам монтаж, мъжа ми ще се справи с тая част?

И другия ми въпрос е - как съхранявате зеленчуците? Държа картофи и лук в едно малко легенче в един шкаф обаче много бързо се съсипват и изгниват. Едно време имаше едни чекмеджета пластмасови и с много дупки, сега има ли ги в някакъв осъвременен вариант?  newsm78

3000 лв. с всичките механизми и плот, мисля че ще стигнат. Ще се справи мъжът ти, да. Картофи и лук и аз държа в шкафа, но никога не се презапасявам с тях и може би затова не изгниват. В Икеа мисля, че няма подобни чекмеджета, но може да си намерите подобно чело с дупки и да го сложите на икейското чекмедже. Отделен, пластмасов притурък аз не бих сложила.

# 136
  • гр.София
Да покажа и моето решение за капаците на тенджерите  http://mayskie.snimka.bg/daily/kuhnia.779662.31865415

# 137
Екстра е !  Wink

# 138
  • София
Моля специалистите да се произнесат:

Искаме да сменим плота и гърба на кухнята. Ще се справим ли сами и за какво да внимаваме?

# 139
  • Раковски
Може, но внимавайте за ъглите на плотовете и стаената.

# 140
Здравейте,искам да попитам майсторите,пък и който знае какво има зад печката му Wink,печката ни е за вграждане и на упътването пише да се остави 2см вентилационен отвор може би в задната страна на шкафа трябва да е,но печката ще е под плот,който е прилепен до стената та дори да пробием дупка в гърба на шкафа,то пак няма къде да ходи парата,защото ще пречи плота!Какво се прави? Praynig

# 141
  • Раковски
Шкафа се прави без гръб, дъното се прави на 50-52 см  и отзад остава място,  отделно от това между плота и фурната остава около 1 см за място за вентилация. Ся се зачетох пак, парата излиза от фурната когато отвориш вратата, при обикнивенните печки има отвор за нея, при вградените няма нужда от това.

# 142
Shadoman,мерси много за отговора,и друг път си ми помагал със съвет ,но сега нищо не разбрах!?Не може да е без гръб,а печката е за вграждане,а на инструкциите за вграждане са написали да се остави 20мм вентилационен отвор,но аз не мога да си обясня къде ще ходи ако има пара дори да пробием дупка в гърба, защото отгоре ще има плот и ще спира ако има пара наистина,до плота ще има разстояние даже и вградени котлони трябва да се поберат Simple Smile

# 143
  • Раковски
Чай да питам, става въпрос за парата при готвене?

# 144
Ами производителя си знае за каква пара,но предполагам ,че при готвене

# 145
  • Варна
Искам да попитам специалистите, какво може да се направи при обелен гръб-лак? Зад газовите котлони се обели на две места колкото монета 5 ст. Предполагам се е опрял горещ съд, макар че винаги го пазя. Кардиналното решение е смяна на гърба, но е доста работа и в момента се нуждая от по-бързо макар и временно решение.

# 146
  • София
И аз искам да разбера при фурните за вграждане от къде излиза парата?
Не вярвам само през вратата при отваряне, че то ако не я отварям вратат дълго време ще се нагнетява вътре като под налягане ли?

# 147
  • София
И аз искам да разбера при фурните за вграждане от къде излиза парата?
Не вярвам само през вратата при отваряне, че то ако не я отварям вратат дълго време ще се нагнетява вътре като под налягане ли?

Ами масово фурните за вграждане духат парата през отвор над дръжката за отваране, а отзад смучат студен въздух да охлажда вентилатора и затова и трябва шкаф без гръб, а тя си смуче зад целия долен ред шкафове необходимия и въздух.

# 148
  Pokita, ето снимките на кухнята ми. Лед лентите са ми със скрито копченце, светлината ми е предостатъчна и без тази на тавана при готвене Peace

https://plus.google.com/u/0/photos/116446473864134290737/albums/ … ey=CPqSucCopaD8Sw

# 149
  Pokita, ето снимките на кухнята ми. Лед лентите са ми със скрито копченце, светлината ми е предостатъчна и без тази на тавана при готвене Peace

https://plus.google.com/u/0/photos/116446473864134290737/albums/ … ey=CPqSucCopaD8Sw
Кашарел, поздравления !!! Прекрасно се е получило навсякъде, не само кухнята, а цялото обзавеждане   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт