Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 132
  • 706
  •   1
Отговори
# 105
Еййй, в голяма полемика влязохте  Joy
Мъж без военна книжка е като жена без цици.
Тва е истината, ако ще да ви харесва  Mr. Green

И цици си имам, даже повече от необходимото, и мъжът ми е ходил в казарма. Не съм лично засегната. Просто споделям наблюденията си, че (за мое огромно съжаление), казармата не прави от мъжа мъж, прави го възпитанието в семейството му. Мамините синчета и след казармата си остават такива, мъжете си остават мъже, скатавките - скатавки  Peace
Това е моята истина, не на теория, а само от практика. И не е задължително да ти харесва  Simple Smile

# 106
Полемика или не, "скатавките" от казармата и военните инженери с "измислените дипломи" дето нищо не могат да правят сега градят границата за да спират наплива от бежанци. Същата тази граница която МЪЖЕТЕ КОИТО НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМА занемариха. Като имаше наборна служба, пиле не прехвръкваше през границата без да изяде няколко откоса от калашника. Сами си правете изводите.

# 107
# 108
  • Варна
А бе, какво сте взели да спорите с хора, за които всички военни задължително са тъпи. Сякаш, като си пропуснал казармата за компенсация са ти дали акъл.  Laughing
Трещи, ти тъпанари, които не са ходили в казармата не познаваш ли? Party

Ето това е днешна България. Жени се опитват да обясняват на мъже, що е то казармата.  Mr. Green

Дръпни им сега пък ти една лекция за ползите от вагиналното раждане и ще сте квит.  hahaha

# 109
Ето това е днешна България. Жени се опитват да обясняват на мъже, що е то казармата.  Mr. Green

Дръпни им сега пък ти една лекция за ползите от вагиналното раждане и ще сте квит.  hahaha

Направо затвори темата с тоя коментар  Joy Joy Joy

# 110
Предполагам, че да. Малко или много израстват там. Приятеля ми е военен (което разбира се не е същото), но мога да гарантирам, че е мъж на място - отговорен, грижовен, умен, дисциплиниран и още много мога да изреждам, имала съм и връзки с такива, на които тези неща са им толкова чужди, колкото ядрена физика... така че... ще кажа "ЗА" за завръщането на задължителната военна служба  Peace

# 111
Конкретно по темата, според мен ДА казармата правеше от момчетата - мъже в различна степен,  не толкова семейното възпитание е разковничето, колкото "уличния" университет като истинска школа преди това, а след това казармата е просто продължението. Никога след нея, мъжете нямат тази възможност да са на едно такова място с всякакви хора и в най-различни условия. Лично за мен резултата беше положителен, след уволнението си спомнях само забавните и поучителни моменти (не че нямаше и други). Казарма трябва да има, не за такъв период от 18 месеца може би, да не говорим че от военна служба до служба също има огромна разлика.

# 112
  • София
В общия случай казармата беше първото място, на което човек остава да се грижи и разчита на себе си, след като вече е станал пълнолетен.

# 113
Нали си говорехте за чуждестранните казарми...в Швейцария и Австрия наборниците са си строителни войски - където трябва,там работят и междувременно се обучават и на военна техника.Една година.
Какво е срамното да строиш пътища,обновяваш сгради,да си на пост или да миеш чинии?
Мои състуденти и приятели са минали през тези казарми и смея да кажа си им личи - отговорни и спретнати момчета са...(после защо в Швейцария и Австрия нещата вървят,а в България не)
Французите и те горе-долу от по наше време нямат казарма..,а е сменено с денят на родината.Гледат някакво филмче и после попълват тест какво са разбрали.
Няма нищо общо с швейцарците примерно (моят университет е на границата и идват при нас,защото им е по-евтино)
И си личи..дори и с годините,мой роднина е бил в казармата,обаче от ''книжните плъхове'' и до баща ми разликата е много голяма,който е изкарал всичките 18 месеца в поеделние и на важен заслужен пост.

# 114
Ако се направи проучване очевидно повечето мъже ще са ЗА казармата, а повечето жени ПРОТИВ. И после що стават търкали в семействата... Да не дава Господ да ни трябва армия, че както се извъртат нещата в тая страна.....

# 115
 Не мисля, че казармата е правила някого мъж, ако той и преди това не си е бил свестен. Повечето ми познати мъже са на възраст, при която задължително се ходеше в казарма. Общо взето мнението им е, че това е едно място, в което трябва да се подчиняваш на тъпанари, и няма как да ти харесва. Доколкото са ми описвали кокретни ситуции, всичките клонят от трагикомичното до обикновена простотия.
 Разбира се, създали са приятелства, понеже поставен при екстремна обстановка, трябва да си изкараш срока, като се опираш на хора, с които имате що годе нещо общо.
  Общо взето, добре, че я махнаха и оставиха тая работа на хора, които ги влече военната служба. Едва ли на някого му е мъчно за времето, в което е бил затворен две години, вместо да се занимава с нещо свестно.
  Умението да си изпереш чорапите в мивката не изисква две години обучение, обикновено се усвоява от раз.

# 116
Моите познати, ходили в казарма, повечето са с добри спомени. То няма как да е било само хубаво или само лошо. Въпросът е кое ще запомниш и кое ще забравиш. Като започнат да разказват за казармата, ми приличат на жени, които разказват как са родили, могат да говорят с часове без да спрат, преживяванията са толкова много.  Crazy

# 117
Ако се направи проучване очевидно повечето мъже ще са ЗА казармата, а повечето жени ПРОТИВ. И после що стават търкали в семействата... Да не дава Господ да ни трябва армия, че както се извъртат нещата в тая страна.....

Естествено. И аз искам да ида. Безплатно ядене, спане и обучение. Трябва човек да е много луд, че да откаже  Simple Smile

# 118
В общия случай казармата беше първото място, на което човек остава да се грижи и разчита на себе си, след като вече е станал пълнолетен.

Да, а сега това място е, като отиде в университет в чужбина или у нас, или като отиде да работи в друг град, въобще като излезе от дома, което децата  след училище правят.
  За да се научи човек да разчита на себе си и да се справя в най общ смисъл, не е задължително това да става в общо помещение и със старшина на главата за две години.

Ако се направи проучване очевидно повечето мъже ще са ЗА казармата,

Абсурд. Никой не искаше доброволно да ходи в казарма, момчетата си изкарваха какво ли не, по-екстремните даже и жълти книжки, общоприето беше да отидат да учат за да отложат казармата и не знам някой да е отишал от мерак, просто беше задължително.

# 119

Естествено. И аз искам да ида. Безплатно ядене, спане и обучение. Трябва човек да е много луд, че да откаже  Simple Smile

Що ли не ви прибираха за по две години, пък тогава да видя как щяхме да си говорим!!!  tooth

Каквото и да си говорите, имаше и хубави моменти, но простотията взимаше превес... да не говорим че двете откраднати години, никой не може да ни върне.

Общи условия

Активация на акаунт