Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 066
  • 706
  •   1
Отговори
# 210
Армията не участваше във Възродителния процес, Вътрешни войски и милиция - да.
...
Да бе, да. Сума ти народ дето го бяха забравили  го привикаха "запас"... отделно дето отпуските из поделенията бяха отменени. Ама въобще не са имали готовност да включат и армията, ама никак.  Mr. Green

Що да са глупости? Има ли друга официална бойна мисия на БНА (ама без международно учение)? И за къв са три армии с три отделни щаба?

# 211
  • по морето
 Sunglasses

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 23:07 от asg

# 212
Преди всичко възпитанието в първите 7 години от развитието на момчето е много важно.
Определено мисля обаче, че казармата много е помагала на развиващите се мъже.
Моят мъж е карал и казарма и в работи цял живот в БГ армия и виждам огромната разлика от него и мъжете на някои мои приятелки (или по скоро познати), никакво уважение към жена и дом, никаква дисциплина и огромна липса на отговорност. Сега като се замисля най-вече липсва отговорността към каквото и да било, за съжаление много мъже са такива.
Не винаги, разбира се.

# 213
Определено изграждаше. Доста даже, но сега не ми се коментира.

# 214
Казармата  шлифоваше мъжете...определено момчетата се връщаха Мъже!!! Болшинството от тях ставаха читави хора, зе единици не говорим...за инциденти също.../то и на почивки като ходим стават инциденти/...

Имам двама сина и определено искам поне 6-12 месеца да поядат "чужда чорба" ... Peace има какво още да научат  Peace

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 15:13 от маманет

# 215
маманет, родителите са тези, които трябва да ги научат, всичко друго са клишета, които промиваха съзнанието, за да омекотят насилственото вкарване в казарма.

# 216
  • София
Цялата идея да вкараш задължително всички 18 годишни мъже на едно място за 2 години е идиотска! Даже сега като го изписвам ми звучи идиотско!

# 217

Имам двама сина и определено искам поне 6-12 месеца да поядат "чужда чорба" ... Peace има какво още да научат  Peace

Ми прати ги във военно училище. Много хора го правят за да вкарат в пътя момчетата си.
 Няма нужда всички да си губят времето.

# 218
един родител не може да даде всичко на децата си ... пристрастни сме...и обикновенно ги щадим...
малко повече мъжество и гъвкавост в 18год  шикалки никак не е за изпускане... Laughing
-----------
като гледам колко са ангажирани hit 18,19 -20 год.../освен тези дето симулират училище.../ че направо ми иде с "велик е нашия войник"...да ги подбера сите у некоя казарма...

ох мен newsm36 да ме питат...ще боядисват наред и ще копат за разнообразие розите по парковете...и ще викат ура smile3519

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 13:49 от маманет

# 219
Големи глупости.

# 220
маманет, аз и преди писах - мъжете са шарени, както и всички хора, и казармата не ги променяше. Ако го правеше, нямаше да има от лошите разновидности е наборите, които са ходили. А иначе да, най-лесно е да кажем - гледай ги какви са младите, но не сме виновни ние, родителите им, а еди кой си. И да не забравяме, че за всяко поколение, новото е по-зле от него, ние също сме изглеждали така в очите на предното  Laughing

като гледам колко са ангажирани hit 18,19 -20 год.../освен тези дето симулират училище.../ че направо ми иде с "велик е нашия войник"...да ги подбера сите у некоя казарма...

Е, това нали го написахме вече, тези там се научават още по-добре да се скатават, много добре се обучават даже в това отношение  Laughing

# 221
  • София
И като ти го върнат единия със строшен крак и другия с болни бъбреци сигурно пак ще викаш Ура.
Инциденти стават и на почивка да.
Само дето в казармата са ставали едни неща, малко по-често и малко по-тежки.
А не забравяй, че там има луди хора с оръжие.
И някои майки плакаха.
И много случаи се потулваха без съд и присъда.

А да ги изтъпанят нощен караул на турската граница какво ще кажеш?

# 222
най-лесно е да кажем - гледай ги какви са младите, но не сме виновни ние, родителите им, а еди кой си
При някои е вярно това - наистина не са виновни родителите.
L'Agent, все някой трябва да пази границите, а и други дейности да върши Peace

# 223
  • София
най-лесно е да кажем - гледай ги какви са младите, но не сме виновни ние, родителите им, а еди кой си

ОК, поне да е някой, който го прави с пълното съзнание за работа за вършене.

А не уплашен младеж, накаран насила.

# 224

Да събира картофите от полето?

Общи условия

Активация на акаунт