Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 188
  • 706
  •   1
Отговори
# 540
Мисля, че всеки (мъж) трябва да има тази подготовка.
Много нахално. И аз искам такава подготовка, безплатна, че и да ме хранят и поят, и заплатата от работата да ми покриват + детегледачка.

# 541
  • Galaxy 13197853088
Две седмици не стигат за подготовка.Всъщност стигат само за да
знаеш как да боравиш с оръжие, но не и да придобиеш навици. А
и никакви трайни знания и умения за бой не може да получиш.

# 542
  • Русе
две седмици на стрелбище и си готов.Защо трябва да си ГУБИШ година от живота по най-малоумния начин -в казарма.
Нямаш минимум идея за какво става въпрос... Какво значи да обучаваш хора, какво значи организация, и какво значи военна организация. Това е все едно да гледаш два филма на английски без субтитри и вече да си преподавател по английски. Може, не казвам че не може, и без това нивото на образованието ни е паднало толкова много, но не бива. От училище ще излизат само миячи на чинии за някое краймагистрално ресторантче около Сан Франциско или Албъкърки.

ПП Като си помисля колко по-малоумни начини има да си губят години от живота част от младежите ....
Мисля, че всеки (мъж) трябва да има тази подготовка.
Много нахално. И аз искам такава подготовка, безплатна, че и да ме хранят и поят, и заплатата от работата да ми покриват + детегледачка.

ПП2 Човече не се сърди човече, не се сърди  Grinning, ш'ти покрият цялата заплата, включително и детегледачката шЪ покрият. Може би все още не са предвидени детегледачки за казармата, ама и това ще стане, с повече нахалство дет' викаш  Laughing.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 10:38 от ramlim

# 543
  ПП2 Човече не се сърди човече, не се сърди  Grinning, ш'ти покрият цялата заплата, включително и детегледачката шЪ покрият. Може би все още не са предвидени детегледачки за казармата, ама и това ще стане, с повече нахалство дет' викаш  Laughing.
Ама за обратния случай са осигурени. Предполага се, че магарето ще опъва на всички фронтове, има ли избор? Моят мъж беше в казарма преди детето, но си представям, ако трябваше да издържам и бебе, и него, и всичко, щото парите, които му даваха там бяха стотинки.
По-добре аз да ида, да са ми осигурени дрехи, обувки, ядене и т.н., пък друг да тегли реалните неща, където всичко това първо трябва да го изкараш, пък тогава да мислиш за другите работи.

Скрит текст:
Не ми обръщай внимание, просто много ми се стреля, но още не съм се организирала да отделя време  Mr. Green затова си мечтая да викат всички да минават на такова обучение, не казарма, защото ми е ясно, че държавата няма как да обезщети заплатите, но поне нещо като курс #Sniper Simple Smile

# 544
  • Русе
 Аз ненавиждам стрелбата, както по мишена, така и по живо същество, особенно се отвръщавам от ловджийските разкази, макар че повечето им "смели" "подвизи" са измислени. Но чувствата са си чуства, в казармата съм получавал награди за добра стрелба  Simple Smile.

# 545
По живо и аз не, но по мишена още от дете ме влече Simple Smile
...Но чувствата са си чуства, в казармата съм получавал награди за добра стрелба  Simple Smile.
Нали?
Майка ми е типичната женствена жена, винаги елегантна, не се вълнува от мъжки неща и т.н., но в далечното минало ги подкараха дружно на някакво обучение от Комсомола и тя взе, че грабна наградата  Joy връща се и я носи, баща ми се шегуваше, че било за готвене  Mr. Green ама не, беше ги сразила всички с точност hahaha

# 546
принципно казармата беше едно извращение .
едни млади и неопитни хора се хвърлят в ръцете на едни дърти и в 90 % от случаите изкукали комплексирани мъже .
като всичко е на страната на дъртаците .
вземат се едни от най хубавите години на младите .
същите се подлагат на унижение многократно надхвърлящи представите ви за нормалност .
късат се връзки между близки приятели приятелки и т.н. насилствено .
защото казармата отнема свободата на човек да разполага свободно със себе си, с времето си , с емоциите си и т.н. и на практика човек се пречупва психически , което е повече лошо от колкото хубаво в едно нормално развито общество , НО в нашето ненормално общество , може да се каже, че е като една тренировка и прелюдие към живота  Grinning просто бг реалността предлага унижения в изобилие .
и плюс реда и дисциплината в казармата действително дават някакво отражение в поведението на мъжа .
мъжа разбира какво значи да ти кажат да направиш това и какво значи да не го направиш , ако ти го е казал някой , който е по старши .
жените това не го разбирате и обикновено не слушате старшията и за това си патите  Mr. Green
освен всичко друго и обучението през което минават войниците, свързано с боравенето с оръжие има голямо значение .. и пак тук предвид размирните времена , които се задават .
но като цяло казармата си е извращение във вида които беше ... можеше много по интелигентно да е организирана . за по малко време по интензивно обучение в по добри условия с по добри инструктори и така ..
най същественото което се случва с мъжа в казармата е счупването на психиката му .
друго всичко е незначително и маловажно .
в казармата се пречупва духа на детето .. ако вече не е бил счупен преди това в семейна среда разбира се .
и това се случва със всички без изключение , просто някой не го осъзнават .

# 547
мъжа разбира какво значи да ти кажат да направиш това и какво значи да не го направиш , ако ти го е казал някой , който е по старши ...
Лошото е, че след това някои го изкарват на жените и децата си.
Няма старши в семейството, то е едно цяло. Започне ли да се дели на господари и подчинени, отиде коня у ряката.

Относно униженията и т.н., това си го имаше и в училище, и в разни извънкласни дейности, който е ходил. От друга страна няма никаква връзка с военното обучение, и в нормалните страни го няма. Тук всичко беше изкривено и безсмислено.

# 548
  • Русе
мъжа разбира какво значи да ти кажат да направиш това и какво значи да не го направиш , ако ти го е казал някой , който е по старши ...
Лошото е, че след това някои го изкарват на жените и децата си.
Няма старши в семейството, то е едно цяло. Започне ли да се дели на господари и подчинени, отиде коня у ряката.

Относно униженията и т.н., това си го имаше и в училище, и в разни извънкласни дейности, който е ходил. От друга страна няма никаква връзка с военното обучение, и в нормалните страни го няма. Тук всичко беше изкривено и безсмислено.

Добре де, вие виждали ли сте семейство пчели или мравки да отиде в рЯката  Laughing, там си има строги правила и порядки и не се случва нищо подобно. Ако една армия не е организирана така, няма смисъл от нея. А това напълно доброволни нЕма кЪк да станИ.
 А като гледам в семействата как 2 човека дърпат в 5 различни посоки ( 1 за мъжа и 4-те възможни за жената  Laughing), ако ще да  е така....  Сигурно в армията на империята (съвременната най-демократична в историята  на света империя  Wink) всеки прави каквото си иска и когато си иска, така е но по филмите само.

# 549
Говоря за извращенията от войници към войници.
Другото си е нещо, характерно за тази дейност и няма нищо лошо в него, който иска да се занимава по желание. Отношения, в които има нареждания и изпълнение има и във всяка сфера, дори да са м/у клиент и извършващ услуга. Но това са нормални неща, на друго ниво.

Извън темата...
Скрит текст:
Семейството няма как да го включваме в подобни отношения, защото дори един работник на ниско ниво има права и сам взема решенията си. Невъзможно е да очакваме един от двамата в двойката да приеме, че другият сам ще взема решенията, които касаят семейството и общите им деца. Това е по-скоро като фирма с двама съсобственици. Не могат да се вземат самостоятелни решения, ако искат сами да решават - сами си живеят/работят. Или са намират човек, който е склонен да бъде унижен дотам, че да се откаже от правата си да решава какво да се случва в собствения му живот.

# 550
  • Galaxy 13197853088
От друга страна няма никаква връзка с военното обучение, и в нормалните страни го няма. Тук всичко беше изкривено и безсмислено.
Според теб и група руски журналисти.  Laughing

# 551
Според хора, карали казармата си там  Peace

# 552
  • Galaxy 13197853088
Добре, да добавим, и групата на "неразбиращи смисъла".

# 553
Смисъла на извращенията от войник към войник ли?
Всеки нормален човек спада към тази група Simple Smile

# 554
Служил съм 2 години и 3 месеца. И казарма си трябва, особено за сегашните ,,мъже,, дето освен да се сбият помежду си а после да нашляпа жената за друго не стават. А, също да късат салфетки и да блъскат във фитнеса.
Дори Швейцария има 9-месечна служба. Идеята на казармата не е да се научиш да стреляш, това може и на стрелбището да го направиш а на ред и дисциплина, йерархия, изпълняване на заповеди. За неизпълнение на заповед отиваш в ареста, може и в дисципа да попаднеш. В офиса ако не изпълниш заповед може да се наложи да си търсиш друга работа. Отделен въпрос е дали старшината/шефа са дали правилна или неправилна заповед. За да са по-старши явно имат повече опит и им е гласувано повече доверие. А шефа си е шеф, фирмата си е негова. За да работи тая фирма явно знае по-добре как да я управлява. Който не е съгласен напуска и си прави фирма, 2 лв струва едно ЕООД. След това в семейството пак (колкото и да не ми се искаше да го напиша баш в женски форум) си трябва йерархия. Иначе чета как масово жените се оплакват ,,какъв мъж е, едно решение не може да вземе,,. Значи все пак жените очакват мъжа да каже как ще се случи нещо.
Затова трябва да се върне казармата, за каляване на волята, за изграждане на характера.

Общи условия

Активация на акаунт