Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 167
  • 706
  •   1
Отговори
# 555
В Швейцария казармата няма нищо общо с нашата тук преди.

"Впрочем, швейцарските подразделения не ходят със строева крачка. "

"През седмиците, които са определени за бойна подготовка, на защитниците на родината им се запазва до 80% от заплатата и самото работно място. Войникът получава от армията  золд (заплата) до 6 долара дневно, офицерът – 8,5 долара."

"За дисциплинарни извращения в швейцарските казарми не са чували. А и младите мъже прекарват в тях не чак толкова много време. Тук не отиват в армията, а идват за няколко седмици и си отиват вкъщи. При това, по време на задължителните учения – съботата и неделята прекарват вкъщи."

https://infobalkani.wordpress.com/2013/02/15/%D0%B5%D0%B4%D0%B8% … 0%BC%D0%B8%D1%8F/

За такава съм съгласна. Бих настоявала и за жени да е задължителна  Peace

# 556
  • София
Според хора, карали казармата си там  Peace

Хи хи то ако вярваш на казармените истории..., 'начи много лесно те лъжат...

# 557
Ами иди в някоя чужда казарма, където въобще ги има, или гледай документални филми и ще видиш, че няма нищо общо с нашенските от едно време.

# 558
Ами иди в някоя чужда казарма, където въобще ги има, или гледай документални филми и ще видиш, че няма нищо общо с нашенските от едно време.

Нали ги видяхме чуждите ,,военнослужещи,, - опипаха и им изнасилиха жените а те се ,,боцкат,, един друг Joy
С ред и дисциплина се гради държава, армия, фирма, семейство а не с курорт като при тях.

# 559
  • Русе
 За съжаление е така и пак за съжаление не се очудвам от това което се случва, или предстои.
Ами иди в някоя чужда казарма ....
А в България май още от сега ако си в армията значи си в чужда армия.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 19:13 от ramlim

# 560
  • Galaxy 13197853088
В американската армия има същите изстъпления
като и в бившата наша.

# 561
Почнаха и "умните" глави да говорят за казарма...Така че споко ...
Скоро ще се насладите всички на удоволствието да боравите с оръжие...

Няма "Не искам"....ТРЯБВА!!!
Щом чичо Сам каже ...От къде ще събере толкова талибани и балами да ги разположи на източния фронт?

https://www.24chasa.bg/Article/5288262
Ето за какво е НФСБ в управлението, за да се използва патриотичния дух на месното население и само да си строши главата ..... Тя и без това вече е излишна част от тялото на месните обитатели.  newsm78

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 13:34 от маманет

# 562
  • Galaxy 13197853088
Някои знаем как се борави с оръжие.
И нямам нищо  против  да ида пак да
пострелям. Да  мислят нежните души
как ще се скатават.

# 563
В американската армия има същите изстъпления
като и в бившата наша.
За задължителната казарма в Швейцария ставаше дума. В Америка задължителна ли е? Не съм наясно.

И нямам нищо  против  да ида пак да
пострелям...
И аз. И да ми е безплатно. Ама няма. Не са по желание тези работи Laughing

# 564
Не се хаби човече....
Ще е загуба да те изгубим...точно на източния фронт!?

С една ИЗРАЕЛСКА стена на юг ...ще опазим малкото останали изчезващи български мохикани...
Ако на някого ще липсваме ...може би... newsm56

# 565
  • София
По-принцип много ме пълнят хора, които изпадат в умиление като еякулирали нерези, когато почнат да си спомнят за казармата. А, аз притихвам, слушам и визуализирам това.

# 566
По твоята логика и в училищата има агресия и подобни кадри...Дай тогава да спрем да се ограмотяваме, защото някой с болна глава допуска такива неща да се случват.

------------------
Нешов, спри да си мечтаеш за такъв купон....  Laughing 

# 567
Той има предвид, че превъзнасянето за полезността на казармата във вида, в който съществуваше, е преувеличено и излишно. Не сме първата, няма и да сме последната страна без задължителна казарма (а даже в тези със задължителната има начин доброволно да откажеш под една или друга форма), излишно е да се повтаря "едно време какво беше", па "какви бяхме" и т.н. Нормално е всяко предишно поколение да гледа новото отвисоко, мислейки си колко е смотано, разюздано и т.н., не е нещо ново, винаги е било така. В действителност нещата са си съвсем прилични.

# 568
Въоръжена Армия има само една полезност в държавата - Да пази границите от външна намеса. 

Народната армия има други полезности за народа, което оправдаваше задължителната и доброволна форма. Излишно е да повтаряме. 

Ако има народи, който държат на името си, то тези народи си имат и армия.
Останалите са мижитурки...  ooooh!

# 569
Ама разбира се Франция, Холандия и т.н., все мижитурки...
Около мен виждам само положителни неща след липсата на казарма, много съм доволна, че я махнаха  Grinning

Народната армия има други полезности за народа, което оправдаваше задължителната и доброволна форма. Излишно е да повтаряме...
Толкова полезности изтичаха от джоба ни и отиваха в нечий друг... Ако сте имали близки на разни постове там ще ви дадат подробна информация за полезността й в пълния си блясък  Peace

А и защо така едностранно гледате на нещата. Да направим казармата като Норвегия, да е задължителна и за жени, аз съм за  Wink
Е, нарича се задължителна, но не е:
"Въпреки наборната служба, Норвегия не привиква всички годни за служба граждани и има механизми за доброволно отказване от казарма."
http://offnews.bg/news/n_1/n_403493.html?utm_source=flip.bg
И тях ще сложа тогава към мижитурките  Naughty

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 13:22 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт