Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 153
  • 706
  •   1
Отговори
# 570
Според мен въпроса "правеше  ли казармата от мъжете повече мъже" е близък на този дали училището в момента ни учи. Всичко е въпрос на възпитание, мъжете, жените, децата, в момента всичко е резултат от  модерната ни нова държава. Ако даден човек иска да стане човек и без казарма и 5 висши образования , ще е човек. Познавам 'мъже ' били в казарма на 40+ още чакат да ги нахранят и ..., моето дете е повече мъж и кавалер от тези, всичко е въпрос на възпитание и характер

# 571
  • Русе
 Не, сега няма казарма и мъжете са по-мъже от преди, по всичко си личи. Те сега жените тръгнаха да ходят по казармите, че и те станаха повече жени. Та затова Боже опази и едните, и другите  Confused!

# 572
  • София
А ако е вашият син?

СУХАТА СТАТИСТИКА
*  По данни на НОИ  у нас има 5234 военноинвалиди. От тях 655 са пострадали по време на война. Останалите 4579 са военноинвалиди от мирно време.
* Само за периода 1993-2001 г. в редиците на родната казарма са се инвалидизирали 2612 момчета. 270 от тях са загубили над 90% от трудоспособността си.
* Най-много са пострадалите през 1997 г. - 414. Пикови години са и 1993 г. - 398 случая, и 1996 г. - 349. За миналата година военноинвалидите са "едва" 123.
* 24 момчета са излезли от казармата като инвалиди само за първите три месеца на тази година. За същия период смъртните случаи са два.
* По данни от началото на годината 6525 души получават наследствени пенсии. Това са вдовиците, сираците и родителите на загиналите в казармата.
* Няма официално оповестена статистика за броя на смъртните случаи в армията.

ЧЕРНА ХРОНИКА
  Случаите, придобили гласност

През 1992 г. редник Цветан Булиев беше надут от стари войници с компресор. Десет години по-късно Цветан продължава да прекарва повечето време в болничното легло. На 28 години той тежи 50 килограма. Оплаква се, че постоянно сънува кошмари.

Преди 7 години 14 войничета изгоряха в газка край столичния жк „Люлин". През 1999 г. делото за смъртта им беше включено в списъка със 70 мегадела с обществена значимост. Въпреки това то още не е приключило.

През август 2000 г. 19-годишният Орхан Н. от поделение в Момчилград беше прострелян, докато бил на пост и загина. Една от версиите за смъртта му беше, че е застрелян от съседен пост.

На 21 ноември 2000 г. редник Димитър Димитров от Втора лекопехотна бригада в Стара Загора издъхна, след като беше накаран дълго време да тича с противогаз.

През април тази година Сливенският военен съд постанови условна присъда от 7 месеца затвор за майор Светлан Баджев от Бургас. Той бе обвинен, че е блудствал с редник Гюрай Мустафа от сливенското село Желязково. Войникът изпаднал в депресия и на няколко пъти опитвал да се самоубие.

В нощта на 1 срещу 2 юли 2002 г. редник Данаил Иванов беше прегазен от пияния сержант Ангел Ангелов, минал с камиона си през палатка с петима спящи войници. Момчето издъхна след 408 часа кома. Няколко души бяха уволнени

# 573
Не, сега няма казарма и мъжете са по-мъже от преди, по всичко си личи. Те сега жените тръгнаха да ходят по казармите, че и те станаха повече жени. Та затова Боже опази и едните, и другите  Confused!
Винаги е имало страни, в които жените са ходили. Като ще гледаме от другите, да копираме съвсем   Wink
Личи, че няма казарма, да, но в положителна посока  Peace

Според мен въпроса "правеше  ли казармата от мъжете повече мъже" е близък на този дали училището в момента ни учи. Всичко е въпрос на възпитание, мъжете, жените, децата, в момента всичко е резултат от  модерната ни нова държава. Ако даден човек иска да стане човек и без казарма и 5 висши образования , ще е човек. Познавам 'мъже ' били в казарма на 40+ още чакат да ги нахранят и ..., моето дете е повече мъж и кавалер от тези, всичко е въпрос на възпитание и характер
Peace

# 574
  • София
Не се поддавайте на масовата психоза "дайте да връщаме казармата". Обикновено разни чичовци изпадат в умиление по годините, когато пишото е рипало...Наборната казарма е пробита каца в която всяка година ще потъват около 3-4 млрд. лева, 2/3 от които ще бъдат откраднати от "наши хора". В същото време децата на "наши хора" ще учат във Великобритания и САЩ, докато вашите ще загубят 1 или повече години от животът си белейки картофи, миейки под, и запознавайки се с технологии от 50-те и 60-те години. Ако по случайност детето ви оцелее без трайни психически увреждания, увредени трудови навици и сериозни наченки на алкохолизъм, то детето на "наши хора", което не си е губило времето ще бъде шеф на вашето и ще го експлоатира за 500 лв. на месец.
Не се заблуждавайте - връщането на наборната казарма е желание единствено за възможност за узаконени кражби в особено големи размери и за печалби от насилствен безплатен труд от населението.
И пак да спомена, че децата на "наши хора" ще учат в чужбина, докато на вашите насилствено им губят времето.

# 575
Не се поддавайте на масовата психоза "дайте да връщаме казармата". Обикновено разни чичовци изпадат в умиление по годините, когато пишото е рипало...Наборната казарма е пробита каца в която всяка година ще потъват около 3-4 млрд. лева, 2/3 от които ще бъдат откраднати от "наши хора". В същото време децата на "наши хора" ще учат във Великобритания и САЩ, докато вашите ще загубят 1 или повече години от животът си белейки картофи, миейки под, и запознавайки се с технологии от 50-те и 60-те години. Ако по случайност детето ви оцелее без трайни психически увреждания, увредени трудови навици и сериозни наченки на алкохолизъм, то детето на "наши хора", което не си е губило времето ще бъде шеф на вашето и ще го експлоатира за 500 лв. на месец.
Не се заблуждавайте - връщането на наборната казарма е желание единствено за възможност за узаконени кражби в особено големи размери и за печалби от насилствен безплатен труд от населението.
И пак да спомена, че децата на "наши хора" ще учат в чужбина, докато на вашите насилствено им губят времето.

+1111111111111.............

# 576
Нешов... и аз не обичам протежетата... те не са ходили в казарма както тогава, така и сега в "новата ни държава", както каза някой по горе.
Те винаги се скатават....това са мижитурките...
Такива си ги избираме- да ни управляват и бизнеса и държавата- без опит и нужното образование...важното да е "наш човек". smile3502
Абсурдна държава с абсурдни личности и постове!
Затова има и военно инвалиди, трудови инвалиди и въобще...инвалидизирахме се.
А някои си извадиха  и документ за инвалид ...Практично било?!..Я удобно парко-място ще намажеш, я пенсийка - малка но редовно  Sunglasses...много важно! tooth
Шилета и овце без стопанин, пуснати в гората.... сме!!!   
----------------------
А за чуждите мижитурки...Въобще няма да говоря...  Имат си още кралства господарства. Те са толкова заблудени, че  сигурно ще им трябва още 10 века да се освободят от поданичеството... ooooh! За какво им е армия, щом са си братовчеди сите  ooooh! 
За каква демокрация говорим въобще там? Да си пафкат тревичката и вечността е пред тях!

# 577
  • Galaxy 13197853088
На калпави индивиди
казармата им  пречи.

# 578
  • Русе
В казармата ставали алкохолици, абе и аз така ги гледам из парка сополанковци на 15-16, и момчета, и момичета, всичките от казармата идват, всеки с бутилка бира 2л. Това е в добрия случай.... Днес бях свидетел как един подобен индивид, съвсем бял си беше, задигна чантата на една жена и жената рев, ама оня офейка. Че като скочиха едни чичковци и като го настигнаха.... Ами този индивид си е пълен инвалид,  не физически, не е ходил в казармата, и не е само един. Във въздухарските статистики пише ли?

# 579
  • София
Казарамата не социална институция, за да оправя недъзите на обществото! Аз лично вътре не видях някой да се излекува от хомосексуализъм, наркотици /леле повечето вътре станаха завидни наркомани/...при мен бях набутали и еплиптик и момче с порок на сърцето!?! Педераса си излезна от казармата пак педерас, но с огромни психически увреждания, епелиптика и момчето с порока си излезнаха още по-болни. Епелептика след като по невнимание счупи един двигател, началника го би, и после стоя при мен 20 дена да се освести, че беше загубил и говор...

...А междувременно "нашите деца" учиха в чужбина и казарма не видяха...
Бах ти и спомените мрачни!

# 580
В казармата ставали алкохолици, абе и аз така ги гледам из парка сополанковци на 15-16, и момчета, и момичета, всичките от казармата идват, всеки с бутилка бира 2л. Това е в добрия случай.... Днес бях свидетел как един подобен индивид, съвсем бял си беше, задигна чантата на една жена и жената рев, ама оня офейка. Че като скочиха едни чичковци и като го настигнаха.... Ами този индивид си е пълен инвалид,  не физически, не е ходил в казармата, и не е само един. Във въздухарските статистики пише ли?
Искаш да кажеш, че като имаше казарма не е имало крадци?
 Joy
В казармата се учеха да се скатават и да крадът. Колкото си по-нагоре, толкова повече влачиш. Нямате ли познати военни?  Wink

П.П. В Монтана скоро имаше подобен случай, като скочиха 3 момчета, като го настигнаха...
А, ама те не са ходили в казарма. Язък, не мога да й припиша заслугите  Mr. Green
http://dnes.dir.bg/news/mvr-nagrada-vratza-grabezh-montana-21471330

# 581
  • Русе
Казарамата не социална институция, за да оправя недъзите на обществото! Аз лично вътре не видях някой да се излекува от хомосексуализъм, наркотици /леле повечето вътре станаха завидни наркомани/...при мен бях набутали и еплиптик и момче с порок на сърцето!?! Педераса си излезна от казармата пак педерас, но с огромни психически увреждания, епелиптика и момчето с порока си излезнаха още по-болни. Епелептика след като по невнимание счупи един двигател, началника го би, и после стоя при мен 20 дена да се освести, че беше загубил и говор...

...А междувременно "нашите деца" учиха в чужбина и казарма не видяха...
Бах ти и спомените мрачни!
Звучиш ми като човек, чиято възраст не предполага да е възможно да е бил в казармата Grinning!
 Жив и здрав да си!

# 582
  • Русе
Искаш да кажеш, че като имаше казарма не е имало крадци?
 Joy
В казармата се учеха да се скатават и да крадът. Колкото си по-нагоре, толкова повече влачиш. Нямате ли познати военни?  Wink

П.П. В Монтана скоро имаше подобен случай, като скочиха 3 момчета, като го настигнаха...
А, ама те не са ходили в казарма. Язък, не мога да й припиша заслугите  Mr. Green
http://dnes.dir.bg/news/mvr-nagrada-vratza-grabezh-montana-21471330
Хайде стига глупости, споделих нещо което видях днес.
 Не очаквах това от човек, жена, дето жадува да е в казармата  Mr. Green.
 Ставаше въпрос, че от казармата излизали алкохолици, но май важното е да се пише, не да се чете.

# 583
Ами какво мислиш, че се правеше по време на запасите, новобранските, уволненията и отпуските. Пиеше се, разбира се. В казармата, поне в по-новите години също.

Не очаквах това от човек, жена, дето жадува да е в казармата  Mr. Green.
Що да не иска. Хранят те, поят те, дават ти дрехи, обувки, ядене. Някой друг бачка здраво, за да покрива ипотеката в края на месеца, не мислиш как да изкараш пари за покрив над главата, не мислиш как да осигуриш храна на масата, някой друг ти гледа и издържа детето и т.н.

# 584
  • Русе
 Някой друг-това, някой друг-онова, голям кеф Grinning.

Какво се е правело по запасите, уволненията и т.н. вероятно както казваш, пиело се е яко от радост, мъка или при възможност от сутринта  Grinning. Аз личен опит от запас нямам, не са ме викали, а и нямам никакво желание за това.

Общи условия

Активация на акаунт