Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Момичета, тези които минахте през вторите ваксини, споделете имаше ли реакции при бебетата?
Имаме още 2 седмици до тях, но все са ми в главата Tired

Ние се върнахме преди час от вторите ваксини. За сега не съм забелязала нещо необичайно да и има, но съм дала Панадол за всеки случай. Утре ще пиша как е изкарала нощта. Иначе едната е по-болезнена и наистина след боцването на едното краче сравнително бързо се успокои, но на другото се съдра от рев милото.

# 121
Тя тази вторатае по-гадната ваксина - от нея и крачето боли, и Т се вдига евентуално...

Ние пък днес се разминахме с първата ваксина, понеже аз преди 2 вечери бях вдигнала инцидентно Т. Оправих се през на и нощта и най-вероятно беше настинка, но лекарката не посмя да рискува. Иначе с мерките сме добре +1320 гр (с баткото не съм и сънувала подобно качване, максимумът му беше нямаи 800 гр)  и +3 см, сега вече е 4720гр и 56 см. Нали имам база за сравнение, баткото ми беше толкова на около три месеца  Mr. Greenх
Въпреки това,и аз не съм се отпуснала още що се отнася до кърменето - никога не е късно, особено за кърмачески стачки и кризи на растежа... Пък като почнат да зяпат активно - помня един момент, на около 3-4 месеца, когато можех да го кърмя нормално само на тихо и тъмно, права и подскачаща - кошмарно беше Twisted Evil

Ние днес откарахме повече от 6 часа навън, обаче без крака останах.  И въпреки постоянното движение, се будеше през половин час. Аз обаче упорито бутах количка и слинг не съм слагала - понякога се успиваше и в количката, но в повечето случаи си държеше на гърдата.

# 122
Аз нямам спомен как са минавали ваксините  newsm78. Сестрата все ме караше да го гушкам, аз пък вадех цоци и тя се молеше да не ме захапе. В повечето случаи всичко минаваше без да усети, но при Дани няма да е така.
И той помрънква в количката, но като го погушкам и дам биберон се съгласява да спи  Mr. Green. Жалкото при майка ми е, че няма много къде да се разхождам и движението ми липсва. Но като се приберем във Варна, ще оползотворявам хубавото време ако още го има. Лошото на дългите разходки е липсата на вц и недоброто хранене и пиене, което се отразява и на кърмата, но ще намеря начин. Проблемно ми е свалянето и качването на количкато до 5етаж по стълбите  ooooh!. Това, което ме успокоява, че помага за свалянето на килограми и е превенция срещу остеопороза  hahaha. Мислех да я оставям долу, но ще трябва верига с катинар, че много взеха да крадат вещи, като видят вратата отворена.
Не знам много за кърмаческите стачки, че мойто беше любител на висша степен и не можех да го откъсна от гърдите.

# 123
  • София
Втората ваксина се оказа ужасна. Цял следобед детето плака, направо се дереше. Отказва да яде, в 7 най-после успях да я нахраня и след 15мин. повърна на фонтан. До преди половин час плака, сега най-после се успокои. Моля се да не вдига температура, защото с млякото си повърна и панадола. От сега се притеснявам за следващият месец.

# 124
  • София
Втората ваксина се оказа ужасна. Цял следобед детето плака, направо се дереше. Отказва да яде, в 7 най-после успях да я нахраня и след 15мин. повърна на фонтан. До преди половин час плака, сега най-после се успокои. Моля се да не вдига температура, защото с млякото си повърна и панадола. От сега се притеснявам за следващият месец.

Сохо, дано не вдигне температура малката душичка и това да е било цялото неразположение Tired

# 125
Сохо  Hug Утре ще е по-спокойна. Дано не вдигне Т Sad И мен ме хваща страх за нашите ваксини Sad

# 126
Здравейте момичета. Надявам се да приемате нови попълнения. Имам момиченце родено на 20 септември, и голяма кака на 4.5 г. Следях темата по време на бременността, но за съжаление нямах възможност да пиша. Сега вече разполагам с повече време и затова се включвам.
Виждам, че се обсъжда основно кърменето. Каката я кърмех до 2 години, но това бяха най-кошмарните ми моменти. То бяха стачка след стачка, имах чувството, че ще умре от глад. Но с много инат от моя страна продължавахме.
Засега дребното е по-добре от кака си, но и тя не е от най-ящните. Честно казано искрено завиждам на тези мами, които бебета не отказват гърда. Готова съм и денонощно да виси там, стига да яде.

Ще използвам темата да задам един въпрос към ЛЛЛ и не само /пуснах отделна тема, но ще го задам и тук/
Имам бебе на 1 м и 2 дена, родено 2950, изписано 2740, в момента тежи около 3900. Бебето е изцяло на кърма, кърмено на поискване, което ще рече около 8-9 пъти на денонощие. Вечер прави 1 4 часова пауза. Пълни пелените си нормално - около 4 обилно наакани и м/у 6 и 7 напишкани.
Проблемът е че преди около 2 седмици при кърмене се появи цъкащ звук, който знам че не трябва да го има. Цъкането се появява във всяка една поза която пробвам, в момента, когато теква по-силна струя и бебето започне да гълта бързо. Имам чувството, че изпуска гърдата. Другият ми проблем е, че не мога да го накарам да си отвори достатъчно широко устата - единствено при прозявка и ако се разплаче. Гърдите ми са много големи и меки и с едната ръка задължително придържам гърдата през цялото време, защото в противен случай натежава и бебето я изпуска, което при мен води до болки с гърба.
Моля за съвет за пози за кърмене от майки с големи гърди и как да се справя с цъкащия звук. Когато се появи цъкане спирам и подавам гърдата отново, но на третия път бебето се изнервя и спира да суче.
Благодаря предварително.

# 127
Включвам се набързо по темата за блистерите - слага се тампонче напоено със разреден с вода спирт(1/3та спирт и 2/3ти вода - ако стане много суха кожата може повече да се разреди) и се стои така до следващото кърмене, преди кърмене гърдата се измива добре. Спиртът изсушава кожата на блистера и много лесно се отлюпва и пада, понякога даже бебето успява да я изсмуче. За ден, два, максимум три се решава проблема, зависи колко е голям блистера. Искрено съчувствам на всички, които преживяват това, при мен болката беше умопомрачаваща.

Lulu25 И моя върви по същия начин с мерките - 1400 за месец, а каката ми беше качила едва 600. Сега е близо 5кг, а каката ми е била толкова на 3 месеца  Mr. Green

Колкото до грижата за второто дете - не бих казала, че е по-лесно. Просто знаеш какво да очакваш. Даже сега като се замисля не знам дали по-трудно ми беше с каката или сега с малкия. Каката ревеше по цял ден от зверски колики, но поне спеше нощем. Малкият не реве ако е на ръце или на цица и не спи изобщо.

Ето на вече трета вечер се приспиваме по 3-4 часа. От 7 вечерта се е запрозявал - дремне 5-10 мин на цица и се ококори и пак се нерви, пак цоца и така докато преяде и почне да повръща, тогава пък явно му е тежко... Сега го връчих на баща му, че миризмата на храна под носа му явно му пречи  Thinking А нощем като почне да ме цоца на 2-2.5 часа... Ей, не се нахрани това дете. Един единствен път само закъсня с яденето и направи почти 4 часа. И като се събуди беше толкова изнервен, че не можах да го преоблека - спешно трябваше да давам цица и така я захапа, все едно умираше от глад  ooooh!

# 128
  • София
Бадемов цвят, ще се изкажа по твоето питане, макар да не съм консултант по кърмене.  Аз имам същия проблем - бебето изпуска вакуума и започва да цъка няколко минути, след като е започнало да суче.  Мислех, че нещо не е наред със захапването и помолих консултантка да дойде да ни види.  Според нея всичко идва от силната струя - бебето просто се опитва да не се "удави" и затова изпуска, за да може да преглъне и да си поеме дъх.  То е като да ти наливат нещо с маркуч директно в гърлото.  Посъветва ме да пробвам различни пози, при които малката може да контролира нещата и гравитацията да е в нейна полза - например биологичната, легнала или всякаква друга, която позволява бебето да е по-нависоко (не знам дали обясних добре). 
Като гледам твоето бебче е качило повече от добре за първия месец и според мен няма за какво да се притесняваш, но нека ЛЛЛ си кажат мнението.

сохо, спокойно, най-вероятно е повърнала, защото е плакала много и едва ли ще се повтори.  Имай си подръка свещички Ефералган за такива случаи, но все пак ти стискам палци да не вдигне Т.

И моето се буди нощем на 2 часа Tired  Не обичам да се оплаквам, ама не знам още колко дълго ще издържа с толкова малко сън...

# 129
Sleeping Beauty благодаря ти за отговора. В интерес на истината в началото, когато кърмата беше по-малко цъкащия звук го нямаше. Ще пробвам и други пози, въпреки че биологичната ми се вижда доста неудобна.

# 130

Здравей nenimira,
Има ли промяна в ситуацията при вас?

Мисля, че обяснението на Шаманката в предната тема би могло да ти помогне да разбереш как точно се произвежда кърмата в организма ни, как да стимулираш лактацията си и да кърмиш бебето си  Peace

Лактацията се пооправи, но бебо суче слабо, научи се с това шише Sad
Надявам се да се оправим, от няколко дни вече е само на цица Simple Smile
Благодаря за помощта

# 131
Здравейте мами и бебета Simple Smile
Днес бяхме доста време навън Simple Smile
Даже го кърмих в парка-за пръв път се храним навън и така си удължихме разходката Simple Smile
Аз да попитам за тоя цъкащ звук -какво значи  newsm78

Иначе Ваньо от 18 ч е на цицата и продължава още да си посуква  Shocked

# 132
  • До морето :)
Добро утро!

Бюти, каката е послушна, като е сама, идеална е с бебето към грижи и внимание, но е голяма побойничка, относно другите деца. За най-малкото нещо и раздава правосъдие.  ooooh!

Сохо, дано Мартина не вдига Т. Пиши как е била снощи и днес.
Не помня Елена как ги понасяше тези ваксини, но тя от бебе търпи на болка. А Калина е по-изнежена. (Елена най-редовно ми се бръскаше в гърдите и нищо. Калина като се блъсне и веднага ревва.) Ние чак на 4.11 сме на консултация и аз пък се моля, да не се разболее някое до тогава, че да ги бият гадните ваксини и да минават малко по малко...

За цъкащия звук - и Калина е така. Не знам от какво е...

Хайде, и малкото се чува от другата стая. Събудиха се и хайде на въртележката.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 08:00 от Лече-Буболече

# 133
И ние се записваме с разходкитр, вчера спа цял ден навън след ваксината, за нас първата Flutter и като се прибрахме продължи да спи, дали е било от ваксината? Прописна ядене нещо необичайно за бебка newsm78
Бадемов цвят и моето се роди на 20 септември, но беше 4 кг и нямаше грам проблем със захапването, въпреки чеи аз съм с огромни гърди, тя се справяше още в родилното с тях. И тя се мъчи със силната струя, о я дъжа по-изправена и се оправя, е дави се понякога , но я изправям веднага и минава.
Сохо, на нас док ни изписа еферелган свещички за следващата имуизация и много ме е страх от нея, дано ни се размине лекичко, как е днес малкото?

# 134
  • София
Аз нали писах малко по-нагоре - "цъкането" се дължи на развалянето на вакуума, който бебето прави с езичето.  Не би трябвало да го има по принцип, показател е за нещо не съвсем точно при сукането.  Е, както се вижда не винаги е такъв проблем, ако по всичко друго личи, че бебето се храни добре.

Общи условия

Активация на акаунт