Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 562
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Днес бяхме на консултация. Ники е 7650 и 65 см. Биха ни двете ваксини, поплака малко. Деавита го намаля на 3 капки. Попитах я за ортопед и ми каза, че се ходи в 4 месец и да си решим дали на ортопед или на ренген. Според нея на ренген е по-добре, но аз се чудя не е ли вредно, все пак ще го облъчват. Сега спим. Дано понесем и този път леко ваксините без температура.

# 631
Към Елзе
Да отказва я, незнам защо го прави, един път яде от нея на другия не, сменяме гърди, изнервя се. И друго да попитам защо не мога да се изцедя като в началото? Искам да изцедя кърма, нооо не мога, все едно стм пресъхнала Sad

Здравей Anni0422,
В една и съща поза ли кърмиш всеки път? Дали си опитвала да смениш позата и ако си опитвала има ли някаква разлика?
След слизането на преходното мляко, организмът произвежда по-голямо количество кърма отколкото са реалните нужди на бебето. В зависимост от търсенето, с времето това количество се регулира. Много майки установяват, че трудно изцеждат 10-20 мл в последствие, но в същото време бебетата им сучат и наддават добре. Как е организирано кърменето при вас в момента - колко често суче детето?; на поискване ли е или имате режим?; суче ли през нощта?; на едно кърмене от едната или двете гърди суче?; приема ли нещо различно от кърма - вода, чай, АМ, медикаменти или друго, и ако приема колко често и какво количество?; колко напишкани и наакани пелени сменяте за 24 часа? Изцеждането за проверка ли го правиш или искаш да увеличиш количеството на произвежданата кърма?

# 632
Към Else:
Привет! Нещата при нас малко се пооправиха.Като ходихме при лекарката и споделих каза че от мен зависи дали ще си я кърмя и дали ще се отбие.Каза да съм настоятелна и да увелича интервала между храненията на 3ч и половина.Така е по-добре.Явно не огладнява по-рано, а аз съм я тормозила да яде Simple Smile Надявам се да имам кърма , а тя да не се дърпа и да си суче.Ще направя всичко възможно това да е така Simple Smile Поздрави!

# 633
Към Елзе
Да отказва я, незнам защо го прави, един път яде от нея на другия не, сменяме гърди, изнервя се. И друго да попитам защо не мога да се изцедя като в началото? Искам да изцедя кърма, нооо не мога, все едно стм пресъхнала Sad

Здравей Anni0422,
В една и съща поза ли кърмиш всеки път? Дали си опитвала да смениш позата и ако си опитвала има ли някаква разлика?
След слизането на преходното мляко, организмът произвежда по-голямо количество кърма отколкото са реалните нужди на бебето. В зависимост от търсенето, с времето това количество се регулира. Много майки установяват, че трудно изцеждат 10-20 мл в последствие, но в същото време бебетата им сучат и наддават добре. Как е организирано кърменето при вас в момента - колко често суче детето?; на поискване ли е или имате режим?; суче ли през нощта?; на едно кърмене от едната или двете гърди суче?; приема ли нещо различно от кърма - вода, чай, АМ, медикаменти или друго, и ако приема колко често и какво количество?; колко напишкани и наакани пелени сменяте за 24 часа? Изцеждането за проверка ли го правиш или искаш да увеличиш количеството на произвежданата кърма?

кърмим се винаги седнали, защото тя друга поза не обича, така я свикнах и така я караме. Не приемам нищо като лекатства и хранителни добавки. За 1 месец е наддала 550 грама и е пораснала 2 см. Налага ми се да се цядя, защото ходя на изпити и докато съм на изпит я хранят с шише. Незнам почват да ми минават черни мисли, че ми е намаляла кърмата Sad

# 634
Да дам отчет от днешната консултация, само ни мериха и теглиха. Док я нямаше и не правихме ваксини. Вече сме 5800 грама и 61 сме високи. Гърди и главичка 40.

# 635
Здравейте мами, записвам се за тази група  въпреки че дъщеря ми се роди на 25.08.2013г Simple Smile я кажете сега какво знаете за бебето дева? Четох че ще е много подредено и ще държи н храната. Вие какво мислите за зодията на децата дали им влияе от съвсем малки?

# 636
Мъжът ми е дева и е ужасно разхвърлян Simple Smile Баткото също е от разхвърлящите,а и аз съм далеч от подредените. Ах, как ми се иска поне за малкото да е вярно, че да има кой да подрежда вкъщи Simple Smile

# 637
Въобще не го ревнувам и нямам нищо против да му се радват. Един ден на улицата, както го държах на ръце, една циганка мина и му се порадва като му пипна крачето. Стана ми много мило.  Heart Eyes Нека свиква с друго хора. Не искам да стои лепнат за полата ми.

За зодията - имам наблюдения само към възрастни деви и разказите на приятелка за дъщеря й, както и една племенница. Не съм много очарована. Ужасно претенциозни, нерешителни и злояди са. За разхвърлянето - не всички деви са такива, но има не малко педанти сред тях. Така исках да се роди лъвче, ама той друго си избра. Да ми е жив и здрав, пък ще се търпим взаимно.  hahaha

# 638
Здравейте, за да бъда тактична ще кажа, че нямам много наблюдения върху деви  Laughing. Но във форума има една тема "омъжени за деви" и съм се смяла с нея няколко дни, препоръчвам ви я, страхотна е. Та добрата новина от там е, че много обичали майките си  Mr. Green Лулу, и ние се шегуваме у дома, че бебето ни се роди с мисията да ни подреди.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320423.0
На мен много ми липсва темата, жалко е, че всички сте във фейсбук. Удобно ли е да попитам дали sealover е там, тук само намекна за тревоги с бебето и повече не се е включвала.

# 639
Forelle, аз пък вече забравих никовете и за съжаление не мога да кажа дали sealover е във fb. Там е по-удобно на момичетата с телефони.

# 640
Привет , ние сме пораснали доста  Grinning 7.900 63 см и 6.100 62 см
 desislava_1234 по добре да купи нещо отколкото "нищо ама от сърце "Мойта свекърва чака ММ да и каже иначе не се сеща изобщо , и на него не прави подаръци  Crazy Mr. Green От малка смятам ,че дрехата не е подарък или поне не основната част а играчките никога не са излишни . И ние получихме плюшени ,които не са подходящи за бебета ,но ще им ги пазя и ще им се радвам аз . Вчера в Джъмбо ММ пита за мен ли избирам кукла или за Мая  hahaha Ако пък не ми харесва играчката просто бих зарадвала друго детенце  baby_neutral
И аз отдавна не съм засичала sealover ,дано всичко е наред .

# 641
Хи хи значи все пак всяко си е различно...не съм сигурна че искам да е подредена:) само да ходи подире ми и да мрънка че и е разхвърляно:О

# 642
Удобно ли е да попитам дали sealover е там, тук само намекна за тревоги с бебето и повече не се е включвала.

Отдавна не е влизала. Има здравословни проблеми. Иначе Яско е добре и хубаво расте.

tuitito, наваксаха децата, че чак надминаха нашите размери Mr. Green

# 643
Pampers, благодаря за включването. Много неприятно се е получило...

# 644
И аз се надявах на лъвче,ама нейсе...така било писано.И свекървата,и мъжа са деви и нито са подредени,нито са чистотни,нито са оправни,все наполовина се правят нещата вкъщи.За мъж ми мога да кажа,че е страшно разхвърлян,неорганизиран,не умее да си подрежда нещата приоритетно,а да върши две неща накуп абсолютно невъзможно,липсва му перфекционизъм и много се сърди като намирам кусури на всичко,много си държи на роднините и приятелите и винаги първо там огрява,след това неговите задачи.А свекървата понеже е от женски пол, като детето, мога да кажа,че нито е с кариера,нито е добра домакиня,нито има хубав спретнат дом,нито готви,за месене да не говориме,нито плете,нито градинарства.Развила е в себе си само умението да клюкарства и да се меси навсякъде,където не и е работа.Мъж ми наистина много държи на майка си и за съжаление е взел от нейните качества.Силно се надявам моето момиче да се различава от тия характеристики.Все пак не само зодията влияе,има значение възпитанието,примера и средата.

Общи условия

Активация на акаунт