Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 588
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Ах какъв рев му дръпнах като погледнах темата на бъдещите септемврийски майчета и сега още си подсмърчам Cry...

А ние днес навършваме 3 месеца. Как отлетя това време?!

Ние следващата седмица сме на преглед да видим колко сме пораснали и ще ни сложат и ваксината. Предишната мина без проблем, надявам се и тази да е така.

За групата във ФБ май само аз останах, че нали  късно се включих тук, а и не съм от най-редовно пишещите, но ако ме приемете много ще ми е приятно.

Лека и спокойна нощ на всички!

# 616
  • Пловдив
Nadiva, пиши на Pampers да те добави.

# 617
Минавам да почерпя  newsm38 днес се навършва една година от зачатието на моите съкровища и четири месеца в ръцете ми .
Честито и на всички родени днес   bouquet 
На 17 ще ни слагат поредните ваксини и аз все треперя  Crazy Вече татко е инструктиран да масажира крачето и да държи памука ,че тук не изчакват и после сме сини и с отоци .
От няколко дни стачкуват и ядат съвсем малко , дадох пюре от моркови и чудо Мая спря да повръща и коликите изчезнаха  Mr. Green
Хубав ден от мен ,отивам да правя торта   food002

# 618
  • Бургас
Здравейте отдавна не съм писала в темата, но ви чета:)
Много ми се насъбра,имам чувството ,че моето гардже е най -проклето Cry
Храним се с АБ,но от 10 дена при започване на ядене е като вентилатор с ръцете и краката и надава един рев,при съвет на лекарката смених биберона с такава за 3+ и същото положение.Има хранения които си изпива всичко  има и такива които и оставя млякото.
Моля дайте ми съвет как да я храня, с баткото такова нещо не ми се е случвало.На 5 хранения е , като последното е към 9 и се събужда на сутринта към 7.Спи спокойно.

# 619
И ние сме така , днес пият чай и по малко мляко , и изчаках да озверее от глад сега се наяде коконата и заспа с 300 зора . Не съм сменила биберона защото дърпат нервно и се давят с по голям номер  Crazy Алекс яде и спи ,но и той прави по големи паузи -щура работа . По някога са жадни а не гладни тогава бутат млякото а дам ли чай изпиват цялото шишенце .

# 620

Добро утро, голямо мъртвило тук  Thinking Явно във фейсбук наистина ви е по-интересно - да взема да се включа и аз ли вече...
Да ви кажа в петък излизахме с ММ и беше страхотно. Препоръчвам, който има на кого да остави децата да не се чуди, все пак и ние сме хора , не само мами  Naughty
Малката е слушала - прибирах се един път,  за да я нахраня. Оказа се че се дави от шишето , а е с най-малката биба от тези анатомичните  newsm78
щастливка - мързеливка и ние имахме такъв период (само където сме на кърма и си суче) -  ревеше и се дърпаше от гърдата. Предлагах и упорито , а като не искаше просто я гушках да се успокои и пак предлагах.  Не се притеснявай, щом си спи спокойно най-вероятно не е гладна , те малките няма да се оставят гладни  Mr. Green.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 10:22 от juli.nikolova

# 621
Здравейте и от нас!Момичета как се справяте с вниманието на роднините?Спомням си, че бяхме обсъждали темата преди да се родят бебоците, но след това?Аз явно имам някакъв психологически проблем - много си ревнувам детето направо откачам особенно от роднините на татко й.Нищо не ми правят хората, но аз все имам чуството, че искат да ми я вземат или не се съобразяват с мен за гледането и ставам буреносен облак.Когато се роди синът ми беше същото и докато не се роди племенницата беше кошмар.После вниманието се пораздели и беше по добре, а като се роди сестра му съвсем кротнах някак не усещах така болезнено и натрапчиво вниманието.При вас как са отношенията?

# 622
Здравейте   Flutter
 Ема, имам същия проблем. Все си мислех , че се психясвам, но щом и при теб е така , значи има нещо  Mr. Green Като почнат да ми я мачкат и размятат и ми иде да ги изгоня или да се скрия с бебчо някъде. Много неприятно чувство.
 И ние го имахме този период с реването. Реве, че е гладна, а като дам гърда се дърпа и ме бута и пак рев  ooooh! Бях се видяла в чудо. На няколко пъти ревах и аз с нея. Но ММ измисли как да се справя. Гушкам я близо до гърдата и я успокоявам с биба. И докато не се е усетила дърпам бибата и мушкам зърното. То будаленце - засуква  Laughing  Mr. Green 

# 623
Мая не си далеч от истината, че се психясваме.Това не е много нормално, а и е крайно изнервящо и натоварващо.Направо незнам как ще се справя с проблема лошото е че във времето нещата стават по зле.Само като си помисля като поотрасне и как ще ходи при всеки и ще я залъгват и ми пада пердето  Mr. GreenУжас.
Аз да подхвана и друга тема роднините все питат какво да вземат за празниците, а аз нали съм крайно практична гледам нещо дето ще ни трябва, че реших да е комплект за хранене.Е да ама то меламина бил вреден в пластмасата имало незнам си какво и направо луднах.Някое запознато майче да помага.Ще бъда безкрайно благодарна.Макар че от друга страна каката и баткото ги изгледах с една меламинова чиния, но сега взех да се халосвам май?
Мая нали вие бяхте с проблема с акането.Как се справихте?Ако съм се объркала извинявай, но при нас положението излиза извън контрол и направо незнам какво да я правя?Вече 5ден не е акала, а корема й е мек мнооого ми е странно това.
Момичета така и така съм почнала да питам При мен явно има някакъв проблем след раждането защото още ми цапа.На 7,12 мисля, че ми дойде цикъла но то от раждането не ми е спирало за повече от 2-3дни и немога да разбера.знам, че трябва да отида на лекар, но ме е страх и все си намирам оправдания.
Май стана много дълго, но малко помощ и съвет не са ми излишни. Hug

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 01:17 от ema 2013

# 624
  • Варна
Ние имахме проблем с акането, 5 дена нямаше нищо, обадихме се на педиатърката и ни се скара супер много, каза да направим клизма с термометъра. Така и направихме, имала е запек.

Аз искам да попитам как сте с нощното хранене, вече няколко поредни дена като я нахраня след баня към 10 и става чак в 7 сутринта да яде, преди ставаше към 3-4 сега сама си я е увеличила паузата. Не знам дали не трябва да я будя за хранене, много ми се виждат 9 часа без да яде, иначе през деня си се храни на 3 часа

# 625
Аз искам да попитам как сте с нощното хранене, вече няколко поредни дена като я нахраня след баня към 10 и става чак в 7 сутринта да яде, преди ставаше към 3-4 сега сама си я е увеличила паузата. Не знам дали не трябва да я будя за хранене, много ми се виждат 9 часа без да яде, иначе през деня си се храни на 3 часа
И ние бяхме така за известен период, само че заспиваш към 11 и 30 , не съм се притеснявала ,че е гладна или за кърмата, все пак вече са по-големи. Но от миналата седмица, след ваксините пак започна да се буди в 2 през ноща и после към 6, и ето я сега още спи (вечер пак си заспива към 11 -12 часа).Не знам дали е реакция от ваксините или просто млякото е започнало да не и стига, но се надявам да махне пак едното събуждане , че съм гроги  Crazy ...
За гушкането на бебето от роднини - появява се едно неприятно чувство, но го подтискам. Не ми се иска да е лепната само за мен ...

# 626
ema 2013, вкъщи всички посуда са от стъкло или керамика. Според мен най-здравословно е стъклото и следва керамиката. Пластмасови боклучаци не бих взела вече.

# 627
Здравейте,
Отсъствах и сега видях, че въпросите по-долу са зададени преди седмица. Преди да отговоря искам да попитам Anni0422, LemOn и radito22 дали има промяна в ситуацията или си е актуална?

към ЛЛЛ
Бебето ми отказва от време на време едната гърда и се събират 3 хранения от другата, защо така се получава, акак да избегна този проблеч?

Имам въпрос към ЛЛЛ:
Често имам проблеми със запушване на каналите и втвърдявания, които стигат и до буци. Слагам топли компреси и цедя. Но докато отстраня проблема с едната гърда, давам предимно другата. Така след последния път (преди 10 дни), кърмата и в двете рязко намаля. Наполовина. Лявата ми гърда е само с 2-3 каналчета, като струята е предимно от един. От тогава е и много тънка и бебето почти отказва да яде от там. Изнервен е, че е много слаба струята. Изцеждам я и давам със шише.
Има ли някакъв начин да отпуша и други каналчета на тази гърда освен топли компреси, цедене, компресия при сукане? Вземам и Лецитин, но няма особен резултат. От 10 дни цедя след всяко хранене, за да стимулирам производството.

И аз имама въпрос към ЛЛЛ:
От както станахме на 3м. сучем по доста и след това цедя по мн. малко 30-40мл.Моята лошотийка все ме ангажира не мога и да я оставя да плаче понеже имахме херния на пъпчето и го лепихме няколко пъти.Та спрях да се цедя през деня, а само сутринта след 6ч. храненето.Дали не направих голяма грешка? Иначе наддаваме добре..Като цяло мн трудно взехме да сучим.Дърпа се, нервира се , плаче само до като я доближа до гърда.Според докторката не огладнявала на 3ч. можела и повече време да изтрайва.Е добре от сутринта 9 сега е 2 и 15 и не е яла опитах да я кърмя неще и неще, плака много и накрая и дадох водичка и заспа.Няма как да се цедя и да стига за 1 хранене, за да и давам от шише.Помогнете!Какво да правя?

# 628
Към Елзе
Да отказва я, незнам защо го прави, един път яде от нея на другия не, сменяме гърди, изнервя се. И друго да попитам защо не мога да се изцедя като в началото? Искам да изцедя кърма, нооо не мога, все едно стм пресъхнала Sad

# 629
И аз много си ревнувам детето,но най вече от свекървата,защото откровено не мога да я понасям.Дразня се също и на един-двама по-близки до нея,които като ме видят,след това абсолютно всичко и докладват.Къде съм била,какво съм правила,детето какво е правило,как е било облечено и т.н.Тя като идва ми разказва колко добре е осведомена.Много ми е болна тема свекървата.Нервна криза получавам като чуя за нея.Чак се чудех аз ли съм толко зла,но и странични хора я виждат що за стока е,та се поуспокоявам Simple Smile))
Аз вече имам подарен коледен подарък от свекървата.Естествено абсолютно излишен.Кукла,на която пише 3г+. Много е зле тая жена. Хич не искам от нея никакви подаръци.Каквото ни трябва ще си купиме.За момента дрешките са ни като че ли основна необходимост.С играчки не искам да я отрупвам,и с малко може да се забавлява,както и с повече.

Общи условия

Активация на акаунт