Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • До морето :)
Или заспива сама, или на гърда и я слагам в кошарата, или а ръце се носим и друсаме...

# 676
Определено го оставям сам да заспи (малко вода, бибата и сам се приспива), в редките случаи, когато не може сам, го галя по нослето, а в особено тежките случаи - гушкане+разхождане+дундуркане  Mr. Green

# 677
  • София
Не заспива сам. Иска си люшкане, най-често в шезлонга.
Много рядко заспива на гърда.
Трудно заспива дълбоко Rolling Eyes

# 678
lkambourova, аз повивам с лека пелена - обикновено се развива сам с по-ефективно мърдане (като се събуди), но дори и да си я метне върху себе си едно, че е лека и няма да се задуши под нея и второ, че ако усети дискомфорт, ще продължи да мята, докато я отметне. Отделно, аз спя при него и ако случайно се е заклещил (това се случва, ако е успял да заметне по-голямата завивка върху себе си) почва да мрънка и го чувам... Не ме е страх от задушаване от самото повиване.

dund1chk4, аз пак да се произнеса преди ЛЛЛ Wink Много е рано да се притесняваш, че ще я научиш на нощно хранене. Някъде около 7-8 месеца едно захранено бебе вече определено няма нужда от нощно хранене, за храна. Това не значи, че непременно ще спре да се буди, защото тогава пък активно никнат зъбки и бебчовците се успокояват на гърда.
Моят батко спря да се буди нощем на година и осем месеца. Като беше на година и седем месеца ми се наложи да пия антибиотик и понеже го взимах вечер, трябваше да му отказвам гърда поне до сутринта. Един месец беше кошмарен, защото пак се будеше и ужасно трудно го приспивах без гърда. После обаче или свикна, или пък съвпадна с изникването на зъбките. При всяко положение обаче не е било глад. Подозирам, че и при твоите познати това с киселото мляко е липса на воля. Бебето така е свикнало, не че е гладно. При всяко положение обаче за такива навици може да става въпрос след годинката. Нашите бебчата са много малки още.

# 679
Към ЛЛЛ:

До кой месец е редно бебето само да премахне нощното хранене и ако до тогава не се премахне, да се залъгва ли с вода?

Елена спи от 21-22 до 6, като се буди най-често в 1 и 4 за нощно ядене. Рядко има само едно в 3 часа. Притеснява ме да не й стане навик и да не мога да я отуча после. Майка ми ми разказа жив пример за нейна позната как до 2 годишнината на детето го е хранила нощем с кисело мляко..така и не се отказало и си търсило ядене по никое време.

П.С. Кърмим се на поискване.
 :
И сестра ми ядеше кисело мляко до 2 год  , а шошковци спят по цяла нощ от има два месеца вече  bowuu Само след ваксините 1-2 нощи се будят ,но последния път толкова бях скапана ,че smile3541 и мина номера от тогава Алекс не се е будил , а Мая трудно заспива ,но заспи ли 10- 12 ч не се буди  Grinning Това обаче се случи откакто наваксаха с килограмите . Сега от 2 дни не спят много през деня и ядат по често и по малко като количество .

# 680
Ние почти винаги се преспиваме на ръце. Ако е изморен си заспива сам в кошарата. Иначе вечер прави един 6 часов сън (от 21 до 3 часа) и след това си става през 3 часа. През деня също прави 5-6 часа сън и прескача ядене.

# 681
Към ЛЛЛ:

До кой месец е редно бебето само да премахне нощното хранене и ако до тогава не се премахне, да се залъгва ли с вода?

Елена спи от 21-22 до 6, като се буди най-често в 1 и 4 за нощно ядене. Рядко има само едно в 3 часа. Притеснява ме да не й стане навик и да не мога да я отуча после. Майка ми ми разказа жив пример за нейна позната как до 2 годишнината на детето го е хранила нощем с кисело мляко..така и не се отказало и си търсило ядене по никое време.

П.С. Кърмим се на поискване.

Здравей Dund1chk4,
Чудесно е, че кърмиш на поискване и посрещаш нуждите на Елена.
Няма конкретна възраст, която да показва, че е дошло време да отпадне нощното кърмене. Всяко бебе е личност със свои нужди. И както има бебета, които не сучат през нощта, така  има такива, които имат нужда да го правят. Кърмата се усвоява бързо от организма и е нормално бебето да огладнее. Обикновено с времето бебетата изменят своя режим и увеличават времето за сън през нощта. Бебето спира да суче нощем когато надрасне нуждата, която задоволява с нощното кърмене.

Даването на вода е временно отлагане. Както и ти го наричаш - то залъгва, но не храни. И както ние големите не се засищаме с вода когато сме гладни, така и бебетата не го правят.

В примера, който споменаваш детето се е хранило с кисело мляко, а не с кърма.

Ако искаш може да погледнеш статията Защо кърмените бебета често са „нощни птици”?. В нея има обяснение за другите причини, които карат бебетата да се будят през нощта.

# 682
Честита нова година мами !  Tada
Преди една година, точно преди новата година казах на ММ , че ще си имаме бебче , а ето то вече е тук и сме толкова щастливи с тази малка душичка...

Пожелавам на всички да сте много здрави и щастливи през новата година, нека да сме все така задружни и да си споделяме хубавите и трудните моменти в израстването на нашите слънца . Благодаря , че ви има  Hug

# 683
4ЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

# 684
Честита нова година на всички!

Тази  година едва ли ще бъде чак толкова емоционална, колкото предишна, когато разбрахме за съществуването на нашите бебчета и ги гледахме как растат, докато стигнем до срещата с тях. Пожелавам ви обаче да бъде здрава, спокойна и щастлива година, в която да се наслаждаваме на невероятния начин, по който бебето се превръща в малко човече.

# 685
Честита Нова Година !  cheers

# 686
Честита нова година на всички мами и на техните малки сърчица.Отмина най-хубавата година до сега в моя живот.След дълго чакане се появи моето съкровище.Пожелавам на всички здраве и много детски усмивки през новата година.

# 687
Искам да попитам нещо всички мами.Чета доста тук из нета но не мога да се ориентирам в многото информация затова да попитам и вас.Моето момче на 3 януари ще стане на 4 месеца и започва петия трябва ли да въведа нещо ново в храненето му през този месец.Как смятате вие.До сега съм го хранила само с АМ Фризолак 1.Благодаря предварително за съветите.

# 688
 Мария, според мен е рано  още. Аз съм ЗА късното захранване.

# 689
Честита Нова година Else и Шаманката!
Нека бъде здрава,успешна и щастлива за вас и да продължавате да бъдете полезни на настоящите и бъдещи мами,така както бяхте полезни и на нас.Говоря от името на всички Септемврийки,на които помогнахте да не се предадат и да кърмят децата си.Аз съм една от тях.Благодарение на насоките и информацията,която ни предоставяхте,а и продължавате,аз не се предадох след трудното начало в родилно отделение.След близо един месец цедене установих кърмене и в момента имам едно прекрасно 7,500 кг дете с пухкави бузки и баджачета за гризкане Simple Smile)) Благодаря ви и бъдете щастливи през новата 2014 година!

Общи условия

Активация на акаунт