Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 906
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Прекрасна тема, благодарности на авторката  bouquet

Камелия също не заспива на гърда, за разлика от кака си... приспиваме се основно на ръце , а понякога заспива и в количката, което повече ме устройва, от колкото разнасянето  Naughty

# 76
Привет момичета,

нямам никакво време за форума, както и за себе си  Tired Понякога ми липсват скучните бременилски дни Simple Smile

Постоянно сме на цица с моя малък мъж   #Crazy  Мислех си , че само ние сме така , но се поуспокоих , като виждам какво споделяте и вие.
Циците са ми постоянно от вън и ядем на 2 часа , максимум 2 и половина. Ако не се храним иска да е на ръце и да обикаляме къщата. Имам синини на едната ръка. Дано този период отмине по-скоро. Заради това хранене не можем и да излизаме нормално Sad
Ох, оплаках се  Tired

Въпрос към ЛЛЛ: Моето бебе иска постоянно да е на гърда  Sad Много често заспива и не знам дали се е нахранил. Ако пък не заспи докато суче, много пъти повръща, което ме навежда на мисълта, че преяжда. Дали да не започна да се изцеждам и да минем само на шише, за да контролирам колко яде?

# 77
Урааа, и аз си имам подарък...повече от 24 часа не беше акъл...сега го напълни, много го притесняваше явно...
Криси също рядко, за разлика от кака си(която заспиваше само така)заспива на гърдата, но иска да е гушнат...което си има предимство, ако има кой друг да го гушне... Mr. GreenИ понеже в началото, кърмата ми явно шурти... малкият тарикат, само си подлага устничките и пие без никакво усилие...когата намалее и дойде хранителното...и стане по трудно започва да ме дърпа и опъва и болиии Cry

Нощие са все така кошмарни...спи 2 часа и после по 3 часа се храним, ревем...

# 78
Момичета явно аз нещо бъркам.Как така сте постоянно на гърда? newsm78 Аз мляко почти нямам ако чакам 3 ч. ще изцедя максимум 60мл. от двете с помпичка. Малката суче лениво и като минат 15-20мин. и дърпам цицата и приключвам.После доизцеждам 10-20мл.които и давам на следващото хранене или и правя 30мл.АМ След 2,5 - 3ч. пак.Бъркам ли някъде?

# 79
Не съм ЛЛЛ, но да кажа аз моите съвети :

So Amazing, абсолютно излишно е да си причиняваш цялата хамалогия с цеденето и шишетата само за да контролираш какво яде - той по-добре знае кога и коло му се яде  Mr. Green . Това постоянно висене е за да се успокоява, а не непременно да се храни. Hug А повръщането също не е непременно от преяждане, някои бебетата (и моето второто, но не и първото) имат рефлукс и връщат, независимо колко са яли. Първите 1-2 месеца повечето бебета са така,използвай времето докато суче/ виси нагърда, за да четеш книга, гледаш телевизия или ровиш в интернет, може да го оползотвориш двойно Simple Smile Няма да е вечно Simple Smile

ema2013. проблемът според мен е именно, че чакаш три часа - ако я оставиш на гърдата, тя ще си суче и ще дърпа произведеното мляко, като в това време стимулира гърдите да произвеждат ново. Нали знаеш, че производството е според търсенето. По-честото слагане е за сметка на дебита,но пък увеличава производството. Тя докато суче стимулира производстовото на още мляко, а иначе три часа това мляко само се отцежда надолу, за да "напълни" гърдата и няма стимулация за повече производство. Ако я слагаш по-често, още сте малки, може да успеетеи добавката да махнете. Hug

Ние нещо хич не спахме тая нощ... всъщност, ной човекът си спа,ама майка му какви дяволия гонеха, та не можеше да заспи. Освен това само пъшка и се размахва и колкото и далеч да го сложа от мен на леглото, след малко го усещам сгушен под мишницата ми... ooooh!

Вчера си направихме страхотна разходка по случай първата му месечинка до Рилския манастир. Само дето не се бяхме сетили, че е денят на Св. Иван Рилски и беше пълно с народ. За щастие, нашата любима пътечка към пещерата беше абсолютно пуста. Сложих Борис в дългия слинг, където той спа удобно, а ние пошетахме из планината. Може би ни се събра около час-час и половина катерене, но сега ме болят всички мускули. Голямо обездвижване след раждането...

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 08:53 от Lulu25

# 80
Привет в новата тема и от мен!
Надявам се всички да са на лице  Wink
На мен явно ми е писано да мина през всички проблеми, свързани с кърменето
След температурата, инфекцията, буците сега ново двайсет при мен - вчера направих блистер на зърното и пак се почнаха родилните мъки... цяла нощ се мъчих и накрая с игла го пробих сама...разтворът със сол не помогна. Тези, които са го имали знаят, че блистерът е адски болезнен, а представлява едно малко мехурче върху зърното... изглежда лесно да го премахнеш, но всъщност не е толкова лесно здрава пришчица, която запушва каналите и става страшно
Ако някой знае някакъв друг начин да се отърва моля да каже, имам чувството че има още малко беличко и пак ще се появи

# 81
Привет мривет мамита  newsm51

Аз си пия кафето, докато дреби кърти в слинга, а каката още спи с тати на спалнята.

Аз да се оплача, че май и номер 2 ще се научи да спи с нас и като нищо ще се наредим като сардини цялото семейство на спалнята... Вчера едни приятели ни бъзикаха - "За какво си го купихте тоя голям апартамент, като на вас една стая ви е достатъчна?"  hahaha  Но какво да се прави, господинчото взе да се глези и в момента, в който уж заспал дълбоко го сложа в кревата, се е оцъклил и почва мрън мрън, докато не го гушнеш. Иначе и той преяжда, но цица нивгаж не отказва... Лакомия! Вече ми писна да съм все оповръщана... Стела изобщо не връщаше и сега ми е адски странно.

Ема 2013
, Лулу ти го е казала - грешката ти е именно, че чакаш 3 часа, че и на 20-тата минута насила отделяш детето. Така сама прекъсваш стимулацията. Дори само гушкането на бебето до гърдите стимулира лактацията. Важно е да суче когато пожелае и по колкото желае, за да ти се регулира кърмата според търсенето. Много ми хареса описанието на кърменето, което наскоро една от консултантките на ЛЛЛ написа - че то е като казанчето на тоалетната чиния - ако не пуснеш водата, няма да се напълни отново. Така че давай по-често и по повече, за да може да изпразва гърдите от мляко и да освобождава място за новото мляко!

Лулу, браво за разходката! Как сте се сетили да хванете и последните хубави дни от есента!

Диадра, аз имах такъв блистер още в болницата на 2-рия ден от кърменето. Една от акушерките, която беше и консултант по кърмене ми каза, че това било запушено каналче и нищо да не правя, не било страшно. Болеше адски, вярно, но не съм пипала и се скри само за около седмица може би. Не съм сигурна дали е трябвало да го пукаш  Thinking Защо не оцветиш въпроса си в червено и да поискаш съвет от ЛЛЛ?

Оставям ви засега, чакаме си дивана днес ура ура!! (досега бяхме с едни скромни кресла... )
 Hug

# 82

Въпрос към консултантите по кърмене:
Момченцето ми е на 40 дни, само на кърма сме, но суче много лакомо и стиска силно,
преди няколко дни ми направи раничка като дупчица под едното зърно и не може да заздравее,
тъкмо се затвори, понеже давам по-често другата гърда, и после той като засуче от нея-пак същото.
Пробвах само да я цедя, като дойде нейния ред, но пак се отваря и предпочитам да му давам той
да суче. Мажа и с гармастан и въздушни бани правя, но уви... Освен това като суче към края започва
да се протяга и силно опъва и двете гърди и стават още по-болезнени, а до сега нямах болка при кърмене, и позите сменям- пак същото. Въпросът ми е - как да облекча кърменето и да не изпитвам болка? Благодаря предварително!

# 83
Да ви се "похваля", нашата мома е с атопичен дерматит.  #Cussing out #2gunfire Миличката, водих ме я на кожен и човека установи, че има дерматит. Сега я мажеме с кво ли не.  #Crazy

# 84
Здравейте, мами!
Новата тема е страхотна, така се радвам, че вече всички си гушкаме сладки бебчета. Simple Smile
Тъкмо намерих малко време да се направя нова лентичка, голям кеф е да избираш бебешка лентичка, колко ги чакахме тези бебчета. Simple Smile
Хубав ден на всички, дано става за разходки, че навън най-добре се спи.

# 85
Здравейте момичета аз имам въпрос към вас :някой ползвал ли е електр.помпа на МЕДЕЛА и има ли по-голям ефект (в количеството мляко )  от другата? Имам разранени зърна ,то от самото начало де ,но сега детето взе да ака черни точици ,казаха че е от кръвта от зърното .Сега не давам тази гърда ,но не мога да я изцедя -стои си корава .Ако имате наблюдения пишете .  bouquet

# 86
  • София
Привет! 

Лече, много интересно наблюдение за разликата във възрастта.  Ама какво точно око имаш, аз нямаше да забележа  Crazy  Само дето пък на мен ми прави впечатление колко са ни различни децата, особено големите, макар да са на еднаква възраст.  От това, което споделяш, Елена ми изглежда както доста послушно и добро дете, пък моето е страшно диване, неконтролируемо направо ooooh!

пиет, бебето най-добре ще изцеди гърдата.  Мажи с крем, прави въздушни бани и предлагай да суче, ако болката е търпима.  Това, че поема и кръв с кърмата не е проблем, ако на теб ти е възможно да изтърпиш.  Иначе със сигурност електирческата помпа ще даде по-добри резултати от ръчната, а от тази на Медела няколко майки вече споделиха добри впечатления.

Миминка, не е ли много рано за такива сериозни диагнози? newsm78  Прави ми впечатление напоследък, че за всеки кожен проблем вече констатират АД, а в много случаи се касае за много по-леки състояния...  Аз бих се консултирала с още някой специалист.

Диадра, аз и преди съм публикувала тази статия, ако не си я чела може да ти е полезна, макар че ти май вече си наясно какво се прави.  Дано не се появява отново Praynig

Лулу, блазе ви за разодката, много добре звучи, а и на снимката се вижда, че е било много хубаво Heart Eyes
Аз си взех слинг с халки...  Ама нещо не мога да сложа бебето като хората Rolling Eyes  Веднъж я сложих и заспа, изглеждаше, че и е супер неудобно, ама спеше...  Но при всеки следващ опит мрънка, изглежда сгърчена и си мисля, че не правя нещо добре.  Ще изчакам на някоя от срещите да ми направите една консултация на живо и да ми покажете как трябва Flutter

При нас нещата не се развиха, както очаквах, и вече малката е на АБ Confused  На контролата вчера се оказа, че гърлото е даже по-червено и не посмях да отлагам повече Confused
А бебката засега ми е добричка и не плаче много, но и тя иска да суче начесто, особено нощем.  Майките, чиито бебета правят по 3-часови паузи нощно време изобщо да не се оплакват от недоспиване.  Моето се буди на 1,5-2 ч. през нощта.  А не мога да я държа да спи при мен, защото каката се нанесе в нашата спалня и раздава страхотни ритници цяла нощ ooooh!

Амейзинг, започвай да се отпускаш да кърмиш навън, че иначе не си е работа да притичваш до вкъщи за всяко хранене.  Иначе 2-2,5 ч. си е нормален интервал, някои бебета през половин-един час си търсят цицата Wink

# 87
  • Пловдив
Добър ден и от мен. Да се похваля, че вчера Коко даже на 2 пъти имаше производство, което даже надхвърли очакванията ми. Mr. Green Вече съм доволна. Обаче си беше рядичко пак и не се е мъчил да ака. Може би няма вече да ака толкова често.
Иначе времето вчера и днес е супер, та след малко ще излизаме. Вчера обиколихме центъра на Пловдив с бабата и дядото. Голям мерак има жената да бута количката. Simple Smile Говорихме за 40 дни какво ще правим, но няма пак шанс да се оттърва от бабите. Така, че в тясен семеен кръг с тях, свекървата и една приятелка. Пък следващите дни на спокойствие вече може да идват приятели. И без това на куп не мога да ги събера. В заведение не искам. Няма да ми е спокойно. А и нали нищо не се изнася и раздава от трапезата. Та такива работи.
Още е жълт. Чудя се дали да ходя да то боцкат да видим билирубина?  newsm78 Или да си чакам да си мине? Не знам.
Отивам да си купя някакви неща за успокоение на нервната система. Хубава и слънчева неделя!

# 88
Здравейте, мамчета!Времето навън е прекрасно за разходки.Стягайте количките и на въздух.За съжаление ние днес чакаме бабата на гости и ще пропуснем  Sad Но другата седмица със сигурност ще се престраша да я изведа. Laughing Нашето езиче е бяло това нормално ли е?Не помня да ми се е случвало.

# 89
Пете, предлагам бутилка червено винце за нервите Simple Smile
 И аз имам нужда. Тази нощ спах 2 часа , а сутринта ревах с бебо.  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт