Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 915
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Lulu25, аз бях на абсолютно същото мнение. Наистина той най-добре си знае когато е гладен, но той наистина е само на гърда. Другите майки излизат с количките на разходка, а ние ако излезем се започва един рев и смучене на ръцете  Sad Докато не се приберем и не го сложа на гърда не спира да реве, ама РЕВЕ  #Crazy   Понякога ме гледат хората и сигурно се чудят какво ли му правя на това дете. А така искам и аз да изляза като другите майки в това хубаво време  SadЕто сега докато си пиша поста той пак цица и ми се усмихва даже. Детето ми е на месец и една седмица , а сме излизали само 4 пъти до сега  Cry Отчайвам се вече. А и по цял ден сама у дома...

И да ви се оплача  Cry Когато бяхме на консултация миналата седмица, аз казах на доки , че бебчо хърка от време на време. Тя ме прати на носен секрет за всеки случай , и сега имаме стафилококи  Cry Сега ни изписаха Бактробан. Докторката каза , че много бебета са така, но на мен ми е супер притеснено Sad Четох в нета , че тези стафилококи са много упорити. Има ли мама , която да се е сблъсквала с това? И от какво може да се е получило, като спазваме идеална хигиена Sad

Бюти, не мога да се отпусна да кърмя на вън Sad И то заради хората в провинцията... Ако зависи от мен - ще кърмя, но хората тук са .. много странни. Представям си колко зяпачи и цъкащи с език ще привлека. Обмислям да купя слинг, така май ще е единствения начин да го накърмя на вън Sad  Понякога се отчайвам.. Ето вчера и днес иска да е на гърда през час .. даже през 40 минути.

Иначе обмислям и един друг вариант, за който много мами може да ме "съдят". Дали да не взимам АМ , за да му давам по време на разходките, а когато сме си у дома да си го кърмя?  newsm78 Embarassed
Има ли вероятност ако му дам АМ , след това да не иска да суче...? Вече не знам какво да измисля , за да излезем в това хубаво време  Cry

# 91
  • Пловдив
Мая, тоз метод го прилагам вече от 1 с-ца вечер. Купих си специални ценителски чаши- 2 на брой, които побират по 500 мл винце и пийвам по 1 чашка/ е, до половината я пълня засега/. Drunk
So^Amazing, златистият стафилокок е навсякъде и е много упорит. Вероятно от болницата си го имате. Виктор/ най-големият/ имаше в нослето. Бактробан и отделно АБ през устата пи 14 дни и го убихме. Не се притеснявай.  Hug А за кърменето не знам какво да ти кажа.  newsm78

# 92
Здравейте и от мен.
Големият ми син беше непрекъснато на гърда и напълно разбирам всички, които се стряскат от това. Беше непрекъснато сучене, от което се стресирах максимално. ТОва не продължи много - около 4-5 месец поспря, че имаше по-интересни неща наоколо. Но пък продължи доста дълго - до 2г и 3 мес. За мен, колкото по-големи стават децата толкова  е  по-лесно  Wink или просто свикваш.

Колкото до стафилококи - ами имаше да. Сега и малкото хърка от време на време, и не знам дали да му пусна изследвания. Но стафилококите са адски упорити. Опитахме всичко, което доки каза, но изобщо не знам дали имаше ефект. Сега пролетта извадихме носната сливица, та се чудя дали не е резултат от стафилококите като бебе  Thinking.

Сега като гушкам Даниел, ми се струва, че никога не съм гушкала толкова малко бебе. И двамата спят при мен - аз съм на гости на майка ми. Единият от ляво, другият от дясно и малкото като се разреве нощем почвам едно друсане и люшкане, за да не събуди голямото  Crazy.

Марти в количка не седеше изобщо - само на ръце  ooooh!. Бях откачила да бутам количка и да нося бебе, та винаги слагах кенгурото. Сега Дани сякаш по-понася ама знам ли, ще видим.

# 93

Големият ми син беше непрекъснато на гърда и напълно разбирам всички, които се стряскат от това. Беше непрекъснато сучене, от което се стресирах максимално. ТОва не продължи много - около 4-5 месец поспря, че имаше по-интересни неща наоколо. Но пък продължи доста дълго - до 2г и 3 мес. За мен, колкото по-големи стават децата толкова  е  по-лесно  Wink или просто свикваш.
....
Марти в количка не седеше изобщо - само на ръце  ooooh!. Бях откачила да бутам количка и да нося бебе, та винаги слагах кенгурото. Сега Дани сякаш по-понася ама знам ли, ще видим.

Същата работа с голямото.
So Amazing,разбирам те прекрасно - големият ми син беше досущ същия. Можех да го сложа в количка само дълбоко заспал и ако се пробудеше, нямаше друг изход, освен гърда отново. Че и беше едно горещо лято, всички навън, само ние с бебето вкъщи затворени... Ако нямаш слинг, вземи си една пелена и се наметни с нея - така и бебето ще е по-сгушено. Избери си маршрут с пейки, ако ревне - сядаш, гушваш го и намяташ пелената. Голямата част от хората даже и няма да разберат какво правиш. И още нещо - с първото и аз се чувствах ужасно като се разврещеше в парка, сега хич не ми и пука. Бебе е - ще реве.  Stop
И аз им дърпах голяма завист на тиямайки дето висят по кафетатата, ама... мойто се оказа такова, с него просто няма висене по кафета.
АМ не съм сигурна, че ще те спаси - той търси гърда, за да се успи отново, а не за да яде  Peace
Отпусни се - с толкова мерак я избирахте тая количка, като си намериш начина да кърмиш и навън, ще е много по-добре. Или пробвай биберон, ако иска - големият понякога (рядко) успявах да го излъжа ако търча с количката, а тойима биберон в устата.

Още една идея - с малкото бебе сега направих организацията на кърменията така, че му сменям гърдата на три часа. Ако се пробуди по средата (а това става и по 10 пъти), му давам същата, поизпразнена гърда. Той глътва 2-3 глътки и се отнася пак. Обикновено след 3 часа вече огладнява сериозно и тогава му давам другата гърда. Тогава го казвам не за друго, а защото така въведох някакъв ред и мога да преценя дали е гладен или му се спи, съответно излизаме след сериозното хранене, за да знам, че е ял.

БютиHug за малката и вече наистина бързо да се оправя!
ema2013,майне трябва да е бяло, освен ако не еяла току-що, да няма някоя гъбичка?

# 94
Петя, на нас антибиотик не ни изписаха , само Бактробан. Доки каза и аз и ММ да се мажем с него.Дано изчезнат гадините, защото и аз четох , че са много упорити. А опасно ли е?

elena_d и при мен се получава нещо такова - бутам количката с едната ръка и нося ревящото бебе в другата.
А както  Lulu25 спомена.. с такъв мерак я избирах тази количка  Rolling Eyes Когато я купих нямах търпение да сложа беб в нея и да си скитаме, а то се оказа мисия невъзможна Sad

# 95
Здравейте и тук Simple Smile
Ние днес ставаме на един месец baby_neutral
Аз вчера бях на изпит и малката стоя при баба си целия ден на замразена кърма и доста добре си е хапнала, но днес е невъзможна целия ден е будна, преди малко така пръцна, че се уплаши и почна да реве със сълзички Confused Горкичкото ми етемце много газове има newsm78 само се чудя от къде

# 96
Sleeping Beauty Така правя ,но боли (доста),но явно и нея мъча ,защото и тя се дърпа от болната гърда.
Miimiiнka И на мен това ми казаха ,преди да каже алергия .Как изглеждат вашите пъпчици ? Ние имаме вече и по тялото много ситен обрив:(
Днес бяхме на разходка newsm68 ,дано и утре бъде така хубаво времето .Желая ви спокойна вечер и да спинкате Simple Smile

# 97
Здравейте Simple Smile
Днес почти целия ден бяхме навън Simple Smile
Прибрах се да го нахраня само и пак скитня Simple Smile
Пък и двете му лели на Ваньо бяха с нас, та те се караха кой да бута количката Simple Smile
Аз мисля, че бих кърмила навън, само да се нормализират нещата с кърменето, че сега  е малка борба Simple Smile

# 98
Sleeping Beauty Така правя ,но боли (доста),но явно и нея мъча ,защото и тя се дърпа от болната гърда.
Miimiiнka И на мен това ми казаха ,преди да каже алергия .Как изглеждат вашите пъпчици ? Ние имаме вече и по тялото много ситен обрив:(
Днес бяхме на разходка newsm68 ,дано и утре бъде така хубаво времето .Желая ви спокойна вечер и да спинкате Simple Smile
Ами същите ситни пъпчици с голямо зачервяване по цялото лице. Даже са тръгнали на долу, към гушката, но по лицето са и със зачервяване.  #Cussing out Sick

# 99
Записвам се в новата тема, въпреки че нямам много време да я следя. Тео е с много силни колики по цял ден. Мъчи се милото, не може изобщо да заспи през деня. Давах Инфакол, но ефекта е нулев и го спрях и сега сме само на чай от копър по малко след хранене. Нямам търпение да премине този етап и се моля следващия - зъбите да ги преживеем по-безболезнено.  Пожелавам ви хубав и спокоен ден момичета и бързо оздравяване на болничките!

# 100
Здравейте мами имам проблем надявам се да ми помогнете.Моето девойче обърна режима спи по цял ден и се събужда в 22,23:00 часа и няма сън до 7,8 сутринта .Вече не издържам пробвах да я будя през деня,дори да я държа гладна за да може да постои 30-40 мин будна ,еми без резултат.Тревожиме  и това,че после не спи по 10-12 часа ,онзи ден стигна до 14.Заведох я на гастроентеролог предполагах,че може да са колики  и заради запека,откриха ни фисура и млечница,но предполагам ,че това безсъние не се дължи на тях

# 101
Здравйте, ние утре сме на имунизация и незнам какво ни очаква, ще реве ли, няма ли newsm78
Днес ходих да подавам документи в социалните, еми не мога да се оплача много бяха приветливи Mr. Green
Juli, трудно ще й обърнеш режима пак, трябва да се измачиш малко и вечер никакви лампи

# 102
So_amazing, спокойно, аз не кърмя и пак не мога да я разхождам с количката. Изобщо не обича да се вози в нея, особено с паветата покрай нас. Така че и ние си седим вкъщи, само дето тооолкова месеци се чудих каква количка да купя! Маймунката и на балкона не обича да седи. Но сега като се събуди, ще я подържа на слънчице - дано не ореве квартала. Вчера се опитах да я сложа в слинг - и това не иска. Явно не го правя като хората. Другият вариант е да не обича тесни дрехи като мен. А слингът я притиска - нормално. Изчезвам, че се пробужда, а ако няма приготвено млякото, става мноого гръмогласна! Хубав ден ви желая!  bouquet

# 103
Забелязвала съм силна струя, но при нея по-скоро се задавяше. Сега даже стискам гърдата, за да суче. Вечер гърдите ми се препълват и тази прави нещо като бучка или твърда пътечка от началото към зърното. При изсукване се оправя.Давам и да се храни и от двете гърди без да и засичам време и да спазвам часове.Храни се на интервали от 2 до 5 часа.Това от силната струя ли е породено?

Здравей desislava_1234,
Описваш твърда пътечка от началото към зърното. Случайно да имаш бяла или жълтеникава точка на самото зърно?
При много майки получаването на необичайна по-голяма пауза води до препълване. Някои майки като започнат да усещат напрежение в гърдите предлагат на бебето да суче. Ако то не е склонно да го направи гърдите могат да се изцедят колкото да се почувства облекчение.
Препълването може да бъде причина за свръх активно потичане на кърмата.
Дали опита кърмене в различна поза и ако си опитала продължава ли да се чува скърцащият звук?

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 15:30 от Else

# 104
Въпрос към ЛЛЛ: Малкият е още с жълтеница на 19 дни е, и с колики, връща(дори и след като го оригна)и хълца много...Съответно доста спи, особено през деня...Понякога се буди сам за ядене, друг път аз го будя...Започва да суче много активно...около 5 мин след това, обикновено се унася, вдигам го, оригва се почти винаги и после пак на гърдата...Вече започах да му давам само от едната на едно хранене. С дясната имам голям проблем още от началото, но сега проблема става още по-голям - не захапва добре. Имам малки топчета около и под зърното(като се изцедя и се подобрява положението, имам и болки). Като се засити и започва да се дърпа назад, захапал гърдата, нерви се плаче...Не знам как да постъпвам...дано съм била ясна  Embarassed

Здравей *Дария*,
Обърнала ли си внимание как засуква бебо? Отваря ли широко устата преди засукване? Тя остава ли в това положение и след като започне да суче? Освен зърното засуква ли и ареолата?

Казваш, че имаш болки. Кога се появяват и къде ги усещаш?

При новородените е важно да имат поне 8-12 кърмения за 24 часа като за денонощието се прави не повече от една 4 часова пауза. Дали си опитвала след като бебo спре да суче активно на гърдата да приложиш компресия? След като спре да гълта с компресията да предложиш втората гърда и с нея да приложиш същото. Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене може да се направи 2-3 пъти тъй като организма започва да произвежда кърма след като гърдата се изпразни.

Тези две статии могат също да ти помогнат - Как се хранят бебетата и Правилно поставяне на бебето на гърдата

Общи условия

Активация на акаунт