Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 377
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Има доста изследвания, които подкрепят нелекуването с антибиотик при хрема, причинена от бактериални инфекции. И до 10-14 дни не се препоръчва антибиотик. Дотогава се смята, че организмът може сам да се справи. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1124786/ -  който иска да чете. Това е първото, което намерих, има още много. Между другото това е въпрос, около който няма единно мнение на лекарите, така че заклеймяването на което и да е за глупост, за мен не е редно.

# 541
Момичета давали ли сте на децата си пчелен прашец?И ако да по какъв начин?Чета че не бива да се стрива и да се разтваря в течности-а единственият начин при нас каточели е да му го слагам в чай или сок newsm78

# 542
Момичета, моля за помощ  Praynig
Смятам да купя бета-глюкан за малкта, в чуденка съм точно коя форма да взема - в сиропчето Имунобор Кидс съдържанието му е 30мг/доза, а при капсулите Бета глюкан - 300мг/капсула. И двете се препоръчват за малки деца, въпросът е, че съдържанието на въпросната съставка драстично се различава при двете  newsm78 Моля за мнение по въпроса.... Hug

# 543
  • в огледалото на живота
Момичета, моля за помощ  Praynig
Смятам да купя бета-глюкан за малкта, в чуденка съм точно коя форма да взема - в сиропчето Имунобор Кидс съдържанието му е 30мг/доза, а при капсулите Бета глюкан - 300мг/капсула. И двете се препоръчват за малки деца, въпросът е, че съдържанието на въпросната съставка драстично се различава при двете  newsm78 Моля за мнение по въпроса.... Hug
Ако детето ти успява да пие таблетки,те са естествено по добрия вариант/с по голям състав на бета глюкан/
Замислям се  обаче дали не би могло да ги стривам и разреждам с вода или сок.
Така има по голям шанс при нас ,ако реша да давам от тях.

# 544
Ами тя, за съжаление, обожава всякакъв вид хапчета и капсулки  ooooh! Та проблем с тях няма да имаме, но ме тревожи дали тази концентрация на БГ (бета глюкан) не е много висока? Изхождам от там, че ако и 30-те мг в сиропа действат мощно на имунитета, както е описано в описанието му, как се предполага, че ще действат 300  Shocked

# 545
  • София - Рим и обратно
Никaк не дейсвa мощно сиропът, не се притеснявaй. При нaс дори никaкъв ефект не се зaбелязa. Докaто от кaпсулите съм доволнa определено, зaсегa. A и в листовкaтa ясно е зaписaно, че стaвaт зa децa нaд 1 годинa.

# 546
  • В две мънички очи...
Аз само да си кажа - в групата на детето има варицела - засега само едно дете и си чакам дали няма да има изненада за рождения ден Sad

# 547
  • София
Аз само да си кажа - в групата на детето има варицела - засега само едно дете и си чакам дали няма да има изненада за рождения ден Sad

Ей това ми е голям страх на мен. Никой в къщи не е карал варицела и си представям какво ще стане, ако я домъкне от градината  Sad
Аз да се оплача - започна да повръща от Изопринозина. Спирам го и сега търся алтернатива за лечение...

# 548
Оф,ние пак ходихме по спешност,че се оплака като стана в 7 без нещо,че я болят ушите,на АБ сме - Аугментин и Отипакс , пък ей сега повърна ,каквато закуска й дадох  ooooh!

# 549
Оф,ние пак ходихме по спешност,че се оплака като стана в 7 без нещо,че я болят ушите,на АБ сме - Аугментин и Отипакс , пък ей сега повърна ,каквато закуска й дадох  ooooh!
Има ли доказана бактерия, за да пие антибиотик?
Симптомите са нормални за грипа който пълзи в момента.

# 550
Ами вчера й правиха изследвания ,днес бяхме при нейната ЛЛ и на УНГ и ЛЛ реши за АБ,според изследванията,повърна ей сега, в момента спи

# 551
  • вече Пловдив
Момичета давали ли сте на децата си пчелен прашец?И ако да по какъв начин?Чета че не бива да се стрива и да се разтваря в течности-а единственият начин при нас каточели е да му го слагам в чай или сок newsm78
Много се бях навила да давам пчелен прашец на дъщеря ми. Консултирах се с пчелар как да давам - 1 пакетче се изсипвало в буркан от 200 гр. мед, престоявало няколко дни и се давало сутрин на гладно по 1 лъжичка. Друг вариант било да се разтваря в кисело мляко, но не запомних дозата на пчелния прашец  Crazy
Засега се въздържам, давам мед с орехи и лимонов сок и засега съм доволна Peace

Варицелата не знам как може да се избегне. Дъщеря ми се разболя точно на 31 декември 2011 г.  Crazy, като първото дете в групата беше се ошарило 10 дни по-рано. Натръшкаха се почти всички деца в групата и бяха под карантина повече от 6 месеца.
Стискам палци да ви подмине "Баба шарка", а ако ви хване, да мине леко и бързо Peace

# 552
  • София
Може да се разтвори с малко кисело мляко.
Аз така се опитвах да дам на каката миналата година. Тя категорично отказа. И затова карам на клеева тинктура - тук поне не ми правят проблеми вече и 2-мата.

# 553
Оф,ние пак ходихме по спешност,че се оплака като стана в 7 без нещо,че я болят ушите,на АБ сме - Аугментин и Отипакс , пък ей сега повърна ,каквато закуска й дадох  ooooh!

Мнооого неприятно това с ушите. Миналата година като направи мойта девойка отит ме посъветваха да повдигна матрачето, както и да правя компреси с нагрята морска сол (загряваш във фурната и слагаш в хавлиена кърпа). Може да ѝ даваш и дъвка да дъвчи ако има задържана течност да се оттегли. За повръщането от антибиотик не мога да съм полезна, може и инцидентно да е било. Не е зле да ви погледне УНГ за ушите, даже е задължително. Ние тогава се лекувахме с 2 вида АБ капки - едни в носа и едни в ушите, въпреки че спешния УНГ лекар ни каза, че нямало никакъв смисъл да се третират ушите, защото са недостъпни за капки, а до тях се стига с капки през носа. УНГ на контролния преглед обаче и изписа АБ капки и за ушите - ходи ги разбери.

Polina82, при усложнения като отит се препоръчва широкоспектърен антибиотик на сляпо, защото за 3 дни, докато излезе МБ, може да се спука тъпънче. Който иска може да рискува и да чака. Но дори и противник на АБ като мен не се замисля.

# 554
И аз няма да се замисля.
Благодаря ти , wild poppy за информацията.
Ще гледам да я закарам на УНГ пак.Това за тъпанчетата не го знаех.
Ще купя морска сол днес да я затоплям.
Тя повърна не от АБ ,а понеже й дадох 1 киндер пингуи преди да приеме АБ да не е на гладно,та него повърна ...

Сложих свещичка за повръщане - вомитус хийл

Общи условия

Активация на акаунт