Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 636
  • 850
  •   1
Отговори
# 150
Възможностите ми се виждат различни.
Тази девойка има достъп до един от най-големите пазари- американския. Тя може да се снабди с дрехи и дрехи. Да не говорим, че когато е започнала е била новатор, по начина по който го е правила, а както пише в учебниците по маркетинг "първият обира каймака". Сравнете нейните дрехи и тези в Ремикс.

# 151

[/quote]
20 лв и посмъртно няма да дам за носени дънки или риза, или каквото и да било носено.
Прочети темата за дрехи втора употреба, ще ти е полезна.
[/quote]

От мола си купувам дънки за 20-25 лева. От време на време влизам в магазини ВУ и смея да си купя нещо от там, само ако е като ново, дори с хартиен етикет и не струва повече 5-7 лева, говоря за дънки, поличка, блузка, ризка, сако. За връхна дреха мога да се отпусна 10-15 лева и то, ако е хубава материя и модерна кройка, а не някой шушляк или поларен анорак.

Колкото и да са хубави и отбрани, говорим за дрехи ВУ. По моловете вече има сравними цени.

Как мислиш да се пребориш с големите вносители, които пускат микс дрехи с падащи цени? Дори в седмицата с най-ниска цена можеш да си намериш нещо супер ново и модерно, което да ти излезе дребни пари.
[/quote]

Здравейте момичета, правите сте, че вече има цени на дънки по 20лв в моловете , както и на тениски по 5лв, но всеки има право да си избере дали да си купи носени дънки Levi's, Abercrombie, Tommy Hilfiger... za 20лв или Caliope i Теранова за 20лв, аз лично бих избрала първият вариант, понеже знам че останалите на няколко пранета и вече са загубили цвета и формата си.Но наистина би било мнг трудно да се наложат тези дрехи, при все че има нови на тези цени.
Относно големите вносители, които пускат микс дрехи, човек трябва да разполага с време за да отиде да рови и понеже 20% oт хората зареждат за магазини е невъзможно да се вредиш за нещо стойностно освен някоя блуза H&M, не всеки може да отиде в определен ден в 9ч и да прекара 2ч ровейки, за да открие това, което търси, а и в дните на зареждане, когато са най-високи цените, има качествени неща, през останалото време са наистина дрехи втора употреба за домашно ползване. Незнам аз поне мисля така, има доста такива бутици за секънд хенд, които оцеляват добре ( Sedwick shop, Ecru, Plisse,Фрида) и всички те подбират стоката си от големите магазини.

# 152
Напълно подкрепям Monday в това, което казва!  Peace

# 153
Хайде да не си дрънкаме глупости защото точно вчера гледах в Амазон чудесни дънки Levi's по 22 паунда. Ако на някого въображението за пазаруване се простират до кварталния мол, това изобщо не означава, че само марки като ТераНова или Калиопе продават евтино. В БГ не сме и сънували намаления каквито се правят от световни марки. Така, че никога не бих дала 20 лв за носени дънки на Томи след като мога да си купя нови за 40 лв.

# 154
Октопод с рокля, подкрепям те напълно.
А то пък с "марковите" и "качествени" ВУ са такива митове и легенди, че ми е много пренавито като чуя някой да ми разправя, че ги предпочитал пред новите. Да не се повтарям, но и по нашите ВУ нещата са доста посредствени и са много далеч от истината за маркови дрехи. Купуват се от там що- годе запазени дрехи, но чак Версаче или Д&Г, че и дънки Левис, някой като си купи искам да ми ги покаже.  
За това твърдя, че при оная мацка София, нещата са доста по-различни.

# 155
Ами нормално разминаване. Вие (Октопод с рокля и  Red_Hot) не сте целевата група, какво толкова му се чудите. Както Вие пазарувате спокойно през интернет, други държат първо да пипнат и да огледат стоката... Аз също купувам определен вид дрехи от ВУ, защото наистина са в пъти над нивото на чисто новите, дето ги предлагат по магазините у нас, а през интернет, удобните ми излизат прескъпо... Въпрос на пазарна ниша.  Hug

# 156
Ами нормално разминаване. Вие (Октопод с рокля и  Red_Hot) не сте целевата група, какво толкова му се чудите. Както Вие пазарувате спокойно през интернет, други държат първо да пипнат и да огледат стоката... Аз също купувам определен вид дрехи от ВУ, защото наистина са в пъти над нивото на чисто новите, дето ги предлагат по магазините у нас, а през интернет, удобните ми излизат прескъпо... Въпрос на пазарна ниша.  Hug

Не е въпросът купуваш/ не купуваш, а колко си склонен да дадеш за едно носено дънки например?
Сако от HM, ново съвсем спокойно можеш да си купиш за 15-20 лв, е тогава защо да давам същите пари за същата марка сако, което при това е стар модел и вече носено? Ако е както каза Ерин Брокович, палто от 1900 евро, човек може да се замисли каква цена би платил във ВУ, но такива дрехи по нашите ВУ не идват.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 00:36 от Red_Hot

# 157
...
Не е въпросът купуваш/ не купуваш, а колко си склонен да дадеш за едно носено дънки например?
Сако от HM, ново съвсем спокойно можеш да си купиш за 15-20 лв, е тогава защо да давам същите пари за същата марка сако, което при това е стар модел и вече носено? Ако е както каза Ерин Брокович, палто от 1900 евро, човек може да се замисли каква цена би платил във ВУ, но такива дрехи по нашите ВУ не идват.

Както ти написах, поради поне десет причини. Търговията на дребно, очи в очи с клиента, зависи изключително много от емоциите. Като ти каже някой:
— Трябва да го пипна, да го видя.
... до тук с покупките през интернет. Щом са склонни да плащат за да "видят и пипнат", вие защо ги разубеждавате? Вас как никой не Ви кара да купувате "на живо от магазина"? Точно това е идеята на пазара — търсене и предлагане. Щом има търсене за ВУ дънки и сака, ще се намери кой да предложи — това си е пазарна ниша и ако си струва ще бъде заета. Това е прекрасно. А освен дънки и сака, има много други видове дрехи, които с правилното отсяване и предлагане на правилните клиенти, също може да образуват пазарна ниша.

Ето един подарък от темата:
...
 човек трябва да разполага с време за да отиде да рови и понеже 20% oт хората зареждат за магазини е невъзможно да се вредиш за нещо стойностно освен някоя блуза H&M, не всеки може да отиде в определен ден в 9ч и да прекара 2ч ровейки, за да открие това, което търси
...

# 158
  • София
До колкото рабирам темата тръгна точно от там какъв би бил таргета на въпросния магазин ВУ в Студентски град. Така че всички мнения са важни и полезни.

Иначе според мен разцвета на магазините ВУ в България се дължи на това, че сме бедни, а не че сме търсачи на маркови съкровища  Mr. Green С прости думи, магазините ВУ трябва да се стремят да продават евтино, а не да продават уникати на цени като за нова дреха.

Лично аз имам задръжки относно пазаруването на дрехи, които някой непознат е носил. Не съм таргет така да се каже Wink

# 159
Лично аз имам задръжки относно пазаруването на дрехи, които някой непознат е носил.

Ето в това е работата. Има хора, които винаги ще пазаруват он-лайн, оф-лайн, ВУ или реплики. Това е лично предпочитание и в повечето случаи няма лутане между различните опции. Всеки е избрал своя начин и си го следва почти неотлъчно. За търговеца остава да си уцели таргета, асортимента и начина на предлагане. Не смятам, че има "по-вървежни" и по-невървежни" варианти.

# 160
  • Варна

Иначе според мен разцвета на магазините ВУ в България се дължи на това, че сме бедни, а не че сме търсачи на маркови съкровища  Mr. Green С прости думи, магазините ВУ трябва да се стремят да продават евтино, а не да продават уникати на цени като за нова дреха.

Много си права и аз много пъти съм повтаряла че затова оцеляват големите магазини с боклуци, а на малките с подбрана стока им е много трудно. 90 % от клиентите влизат за да си намерят нещо ефтино за в къщи, за работа, за вилата и т.н. Но все пак  в 30 % от стоката поне в магазините са нещата ,които въпросните малки магазинчета дебнат всеки ден, правят заговори с продавачки и какви ли не гимнастики, за да ги купят, и сложат после на дебела фиксирана цена. Ще ви дам пример от вчера. Пуснала бях в един от магазините ни около 40 кожени палта с косъм, модерни и без дефекти. Свършиха още първите 10 минути , като прекупвачите понеже не можем да ги разпознаем най-вероятно са се уредили с нахалство и блъскане и са ги купили на по 10 лева палтото.След това същите палта отиват в техния магазин на цени от 300 до 1000 лева.
И не се учудвайте че се хвърлят такива неща в чужбина и идват тук. Това си е факт, както е факт че намираме постоянно оставени заплати в джобовете, златни пръстени,скъпи часовници и т.н.

# 161
Това си е факт, както е факт че намираме постоянно оставени заплати в джобовете, златни пръстени,скъпи часовници и т.н.

Ако е постоянно, този бизнес вие е достатъчен  Mr. Green

# 162
  • София
Да се запиша в темата, не съм го правила сигурно от година Simple Smile

Стана ми интересно за бизнеса с домашните храни. В последните месеци ми се появи една нова идея - да правя сладкиши с намалено калорийно съдържание. Вече имам 2-3 много добри рецепти. И се чудя дали и как да я реализирам по натам. Не знам как да си легализирам малка работилничка за тази цел.

Понеже имаше и други такива питания за промоции и намиране на клиенти - доколкото съм чела след първата стъпка най-близките да ги харесат, се преминава към дегустация от по-широк кръг от хора. Дали сега по Нова година ще има някъде базар на нещо като занаятчии, където да почерпя хората Simple Smile

Иначе ние имаме основен бизнес в областта на информационите технологии. На човека, който питаше за компютърната подръжка - в началото може да се започне със сервиз, не знам hot line дали би била успешно. Трябва много опит и бързи решения. Като цяло, ако човек има образование в тази област големите фирми от рода на HP не са лош вариант, или кариера като системен администратор.

# 163
  • Варна
Ще ми препоръчате ли добра и лесна за използване програма за фактуриране, потдържаща и наличности, че изобщо не съм доволна от Микроинвест. Постоянно дава дефекти,дори загубих цяла база данни с клиенти заради тях. Отказва постоянно и да фактурира, и ми писна да се разправям с потдръжката.

# 164
  Здравейте всички!
 Много ми хареса темата, на номер 3 съм, до 21 има да чета доста. Шефа ме изгони и реших сама да работя. Почти всички жени тук са доста добри! Накрая и аз ще работя сама, още нямам идея. Благодаря на всички дами и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт