Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 627
  • 850
  •   1
Отговори
# 135

А днес имах обаждане от жена която си купила стока без сертификат за дезинфекция  и искала спешно още днес да й изпратя сертификат за дезинфекция, щото в понеделник щели да й направят акт и видиш ли да я спасявам.  Shocked И накрая ми тръшна телефона, щото не разбира че ако аз издам сертификат за чужди заразени с нещо си дрехи , бизнеса ми пада в канала и ще ми затворят и склада и магазините. Понякога сме големи егоисти и не мислим дали с молбите или действията си няма да навредим на другите.

И как тогава да отида в някой малък магазин за ВУ като разбера, че там се продават дрехи без всякакъв контрол? Crossing Arms

# 136
Тази идея много ми хареса като почерпка за клиенит в следващите месеци.

Скрит текст:

Еха, това много ме зарадва, има ли рецепта да зарадвам семейството за Коледа. Simple Smile

# 137
Е, к'ва рецепта, то е видно, че това са меденки, които просто са умело декорирани и слепени. Темата не са я преместили в Готварския, нали?!

# 138
Това, че темата не е в готварския, не значи, че трябва да си груба, нали?!

# 139
  • ВАРНА
Здравейте момичета, бих искала да се допитам до вас за съвет.Искам да отворя магазин за дрехи втора употреба, насочила съм се към студентски град. Като мисля, магазина да бъда с доста отбрани дрехи, всичко да си бъде по закачалки с етикети и лого на магазина, стоката да бъде съвсем подбрана ( дамско, мъжко и детско), както и визията на магазина.Идеята ми е да взимам само екстра качество, което да подбирам допълнително и да излагам дрехите, които си заслужават единствено, нещо като Sedwick shop, незнам дали ви говори нещо, какво мислите?Бихте ли имали интерес към нещо такова, примерно да си купите дънки за 20-25 лв или риза....? и бих се радвала на всеки един съвет или предложение.Благодаря Ви много!
Подкрепям Пуканка и ще допълня ,че този бизнес не е за хора с едно магазинче.Дрехите трябва да се въртят,а и на теб ще ти идват скъпо(10-15 лв на кг средно за бутик).На доставчиците им идва много по-евтино и могат да издържат на ниски цени.Основния проблем са цените,липсата на размери и това,че ако не измислиш нещо различно няма да си уникална.Даже и в крема не всичко се продава .Как ще впечатлиш красавиците на Студенски град?С хубави дрехи,често зареждане,ниски цени,красиви аксесоари ,отлична визия,красива продавачка,интернет предлагане,идеална локация ,изпрани дрехи..или друго?
Аз бих се фокусирала върху магазин до спортно училище за спортни дрехи,работни и дрехи за лов и риболов .Казвала съм го и преди.
Ако си много красива можеш да снимаш дрехите си с подходящ интериор,бижута и да пускаш в соц.мрежа.Една много ефектна мацка продава така много скъпи така.
Най-хубавия магазин във Варна продава на 10 лв макс на брой и има от пиле мляко.Представям си във София .
Успехи !

# 140
Без да съм компетентна в дрехите ВУ, докато четях изведнъж ми изникна историята за онова момиче, което е в момента в топ 10 милионерките под 30 години /забравих й името и марката/, която продава единствено и само дрехи втора употреба, търси ги, прави стайлинг и последно се дивях на палто /май мис 60ти беше/, което струваше 700 евро втора употреба. Има огромна посещаемост във фейсбук /милиони харесвания/, сайт и вече мини империя...
Какво ли има тя да ви каже по въпроса?
Как се казваше и коя беше марката й?
Красиво момиче, винаги е на снимките с бретон и червено червило.

# 141
  • ВАРНА
Без да съм компетентна в дрехите ВУ, докато четях изведнъж ми изникна историята за онова момиче, което е в момента в топ 10 милионерките под 30 години /забравих й името и марката/, която продава единствено и само дрехи втора употреба, търси ги, прави стайлинг и последно се дивях на палто /май мис 60ти беше/, което струваше 700 евро втора употреба. Има огромна посещаемост във фейсбук /милиони харесвания/, сайт и вече мини империя...
Красиво мо
миче, винаг
и е на снимките с бретон и червено черви
Ерин ,за АМН ПЛЕВЕН се сещам,но тя продава турски дрехи.Продава с външността си.Много други го правят със същите дрехи и по-лоша визия безуспешно.За българка явно не говориш обаче ти

# 142
Красиво момиче, винаги е на снимките с бретон и червено червило.

Обаче е започнала да продава на американския пазар, а не на българския  Wink
И при все, че е имала достъп до макрови дрехи много преди в България да чуем за тези марки.

# 143
По повод дрехите втора употреба - аз лично съм си купувала сако за 40 лв. на марка, която струва 400 евро в магазина. Често пазарувам от една мацка, която има магазин на малките пет кьошета. Самата тя е работила в списание Ева преди, има уникален личен стил, може конкретно и детайлно да ти говори за кройката, материата на дрехата, за марката и за самото и съчетание след това. Често ми казва да не купувам нещо от нея, защото не е моята дреха. Не продава на всяка цена така да се каже. Дрехите са минали химическо, повечето са с етикет и по принцип избира топ марки, което според мен си е голямо обикаляне, избиране и дори бой. Дрехите ги снима на закачалка и ги пуска във ФБ, където всеки може да запази дрехата и да отиде в удобно за него време да пробва. В този смисъл има малко дрехи, които можеш да влезеш и да купиш в магазина - повечето са запазени. Често има опашка от чакащи, а изпраща и дрехи по куриер в други градове като Варна и Бургас. Усещането като влезеш в магазина изобщо не е като че ли влизаш в магазин за втора употреба, а вседно влизаш в изискан бутик. Не знам как и излиза финансово сметката като си плати наема и другите сметките, при положение, че не поддържа голямо количество дрехи. Ако имаш отличаваща се концепция според мен може да се успее!

# 144
Това с дрехите дето стрували по 400 евро носи много митове и легенди във ВУ  ooooh!

# 145
  • Балчик
Това с дрехите дето стрували по 400 евро носи много митове и легенди във ВУ  ooooh!

Joy да , да толлкова ми напомня за милата възрастна немкиня , която е карала автомобила , който
ти предлагат така настойчиво да го купиш  Mr. Green

# 146
Далеч съм от идеята да влизам в спорове за цена и качество, а от убеждения нямам нужда. Лично аз предпочитам подбрана стока с висока качество и лично отношение и като гледам как и вървят продажбите има и други като мен. Разбира се, всеки има различни критерии. Не виждам смисъл в стандартен магазин ВУ, конкуренцията от Мания, Ремикс и др. такива е смазваща. Успех!

В случай, че има интерес за повече инфо:

http://www.capital.bg/light/lica/2011/08/11/1137696_dami_kaniat/
http://www.viewsofia.com/article/7821/Eksperimentat-VAZMOJEN-s-Mariia-Liuckanova
http://sheerwhitetee.blogspot.com/

# 147
E, стига де, занимавате се с ВУ, а не си знаете гуруто, сбъдната мечта, Пепеляшката
Разрових се и я намерих, бях забравила името
http://profit.bg/news/Kak-22-godishna-napravi-biznes-za-100-mln- … a/nid-104728.html

Марката й е nasty gal
https://www.facebook.com/#!/NASTYGAL?fref=ts
Точно 1 000 000 фенове във фейсбук

Забравяте основното - Няма невъзможни неща
Това лято се влюбих в едно палто, колкото и снобарски да звучи, беше на Версаче
Най-меката вълна, по-мека от коприна, най-прекрасния син цвят, кройката беше гениална
Струваше 1900 евро
Ако го гледаш от 2 метра, изглежда най-обикновено
Като се доближиш се удивляваш от гениалността
Не съм сноб и не робувам на марките
Но заради това палто бих дала 400 евро и бих влезнала в магазин ВУ
За 1900 все още имам морални скрупули да дам

# 148
Някак си тук веднага ми изплува въпросът- как такова палто може да попадне в магазин ВУ и то в по нашите географски ширини?
Дори и прехвалените маркови дрехи по нашите ВУ са конфекция от широките маси. Ето, в този отговор е разковничето за успеха  Wink

# 149
E, виж, това е ключето явно
Който намери отговора, той ще е следващата София

Това е като имитацията на едва моя идея
Пращат ми един ден снимка на абсолютна имитация на един мой проект
Дори лампичките отгоре, които имитират свещник, където си ги мислех и рисувах, цвета на плоскостите, името с 1 буква разлика и точна имитация на логото, всичко на пъпа на един софийски мол направено
Но стоката, стоката, боклуците от Китай и никаква креативност в готовите продукти, от 100 км личи, че не е същото
Не става само да ми изимитираш свещничето, за тази стока съм проучвала половин година, защо са си помислили, че с едно ходене на Илиенци ще си решат проблема?
Тук ситуацията ми се вижда аналогична.

Общи условия

Активация на акаунт