Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 621
  • 850
  •   1
Отговори
# 120
Не знам защо някои потребители остават с впечатлението, че темата е за споделяне на търговски тайни. Дори и да знам откъде Гошо зарежда брашно, за да прави хубави баници никога не бих го написала във форум защото най-малкото не е лоялно. После има още куп други морално-етични норми, които бих спазила и чак тогава ще се замисля какво впечатление оставя у мен подобен кандидат-търговец.

# 121
Ама то темата дори и да беше за търговски тайни, повечето потребители са толкова далеч от реализацията, че те на практика не им вършат работа.  Simple Smile

# 122
Не знам какво разбирате под търговски тайни, има си лични за да се обсъждат конкретни неща. На мен една жена ми помогна със страшно много конкретни съвети за нещата които ме интересуваха и съм и много благодарна, а дори не пише в темата, само чете Simple Smile Писаха ми и други, които предложиха помощ. Аз също съм писала на две момичета, които са питали за неща с които съм наясно, доколко съм била от полза те си знаят. Не виждам нищо лошо да помогнеш на някой да се ориентира в дадена сфера, защо всеки трябва да открива топлата вода отново и да минава през същите грешки. Но и всеки си има право на мнение, щом за вас това са търговски тайни, така да е.

# 123
  • Пловдив
Случайно някой да има опит с винопроизводство?

# 124
Няма нищо лошо да помогнеш на някой, но както вече е писано в темата има хора, които влизат тук с идеята да открият на готово отговор на въпроса "С кой бизнес да се захвана?" или "искам да започна еди си кой бизнес, но нямам никаква идея как и от къде"  Tired
Темата не е наръчник на начинаещия бизнесмен, макар че на първа страница има достатъчно материали по въпроса. Някак по-редно ми се вижда всеки да има принос в общата дискусия.

# 125
Ама то темата дори и да беше за търговски тайни, повечето потребители са толкова далеч от реализацията, че те на практика не им вършат работа.  Simple Smile
Това е така, но... не знаеш още кой ще прочете темата...  Thinking

# 126
Здравейте! Simple Smile
Предварително се извинявам, ако се повтарям, но бих искала да проуча нещата за един бизнес от който се интересувам.Накратко-имам идея да отворя магазин, който да продавам детски дрешки и играчки нови и втора употреба внос от Англия.Пазарувайки от Продавалника, виждам че доста мами практикуват това, като основно използват сайта или Фейсбук за да продават.Въпроса ми е-откъде се тръгва и какво следва да се направи, кой вариант е най-удачен?Благодаря ви предварително!

# 127
Продажбите в Продавалника са в сивата икономика. Ако искаш да откриеш физически магазин можеш да прочетеш по-назад в миналите теми. Обаче не става нови и втора употреба, ще трябва да избереш едно от двете.

# 128
Продажбите в Продавалника са в сивата икономика. Ако искаш да откриеш физически магазин можеш да прочетеш по-назад в миналите теми. Обаче не става нови и втора употреба, ще трябва да избереш едно от двете.
Или два съседни магазина. Единият продава нови дрехи с талонче за бонус при "връщане" на дрехата в съседния магазин. А другият магазин (втората употреба), ще дава талонче за отстъпка при пазаруване в съседният магазин (с новите дрехи)... Така де, детските дрехи бързо стават къси (и то доста често са в добър вид), и така или иначе пак ще се купуват по-големи размери, що да се объркват родителите и да ходят при конкурентите от другата улица.

# 129
Здравейте момичета, бих искала да се допитам до вас за съвет.Искам да отворя магазин за дрехи втора употреба, насочила съм се към студентски град. Като мисля, магазина да бъда с доста отбрани дрехи, всичко да си бъде по закачалки с етикети и лого на магазина, стоката да бъде съвсем подбрана ( дамско, мъжко и детско), както и визията на магазина.Идеята ми е да взимам само екстра качество, което да подбирам допълнително и да излагам дрехите, които си заслужават единствено, нещо като Sedwick shop, незнам дали ви говори нещо, какво мислите?Бихте ли имали интерес към нещо такова, примерно да си купите дънки за 20-25 лв или риза....? и бих се радвала на всеки един съвет или предложение.Благодаря Ви много!

# 130
Тази идея много ми хареса като почерпка за клиенит в следващите месеци.

Скрит текст:

# 131
Здравейте момичета, бих искала да се допитам до вас за съвет.Искам да отворя магазин за дрехи втора употреба, насочила съм се към студентски град. Като мисля, магазина да бъда с доста отбрани дрехи, всичко да си бъде по закачалки с етикети и лого на магазина, стоката да бъде съвсем подбрана ( дамско, мъжко и детско), както и визията на магазина.Идеята ми е да взимам само екстра качество, което да подбирам допълнително и да излагам дрехите, които си заслужават единствено, нещо като Sedwick shop, незнам дали ви говори нещо, какво мислите?Бихте ли имали интерес към нещо такова, примерно да си купите дънки за 20-25 лв или риза....? и бих се радвала на всеки един съвет или предложение.Благодаря Ви много!
20 лв и посмъртно няма да дам за носени дънки или риза, или каквото и да било носено.
Прочети темата за дрехи втора употреба, ще ти е полезна.

# 132
20 лв и посмъртно няма да дам за носени дънки или риза, или каквото и да било носено.
Прочети темата за дрехи втора употреба, ще ти е полезна.

От мола си купувам дънки за 20-25 лева. От време на време влизам в магазини ВУ и смея да си купя нещо от там, само ако е като ново, дори с хартиен етикет и не струва повече 5-7 лева, говоря за дънки, поличка, блузка, ризка, сако. За връхна дреха мога да се отпусна 10-15 лева и то, ако е хубава материя и модерна кройка, а не някой шушляк или поларен анорак.

Колкото и да са хубави и отбрани, говорим за дрехи ВУ. По моловете вече има сравними цени.

Как мислиш да се пребориш с големите вносители, които пускат микс дрехи с падащи цени? Дори в седмицата с най-ниска цена можеш да си намериш нещо супер ново и модерно, което да ти излезе дребни пари.

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 19:56 от Red_Hot

# 133
  • Варна
Като човек вече с опит във втората употреба, ще кажа че конкуренцията е жестока. Продават се дрехи на по 1 лев килограма, тоест една дреха излиза примерно 0.20 стотинки. За какви 20 лева на дреха говорите? Това отдавна умря.

А за разговора по-нагоре ще добавя, да, да помогнеш е едно. Но има много нагли потребителки във форума. Примерно аз откакто съм във форума съм получила поне 10 съобщения лични от типа : Бихте ли ми казали кои са ви доставчиците? Бихте ли ми казали колко пари ми трябват за да отворя склад? Бихте ли ми казали на каква ценова схема да работя? 
Еми това са неща на които ние сме се пънали няколко години и не разбирам защо някой си мисли че бих му дала труда си наготово.
А днес имах обаждане от жена която си купила стока без сертификат за дезинфекция  и искала спешно още днес да й изпратя сертификат за дезинфекция, щото в понеделник щели да й направят акт и видиш ли да я спасявам.  Shocked И накрая ми тръшна телефона, щото не разбира че ако аз издам сертификат за чужди заразени с нещо си дрехи , бизнеса ми пада в канала и ще ми затворят и склада и магазините. Понякога сме големи егоисти и не мислим дали с молбите или действията си няма да навредим на другите.

# 134
Благодаря, интересуваше ме главно за детски дрехи ВУ-начини на зареждане, от къде, и т.н...Ако има някой който се занимава с подобна ниша и би могъл да ми даде насоки,ще бъда много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт