Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 606
  • 850
  •   1
Отговори
# 105
А братята китайци правят всичко...

Но пък тяхното качество и кич са разпознаваеми от километри.  Peace

# 106
А братята китайци правят всичко...

Но пък тяхното качество и кич са разпознаваеми от километри.  Peace

Зависи. И там вече има избор на качество. По uk сайтовете също има такива неща.
Тя трябва да си прецени да ще има клиенти за картички и подаръци ръчна изработка, изчислявайки на колко й излизат като себестойност и на колко би ги продавала, и едни съпоставими китайски на пъти по-ниска цена. А и се иска доста стока да изработиш, за да отвориш чак магазин.

# 107
  • Горна Оряховица
Да не ви изпусна Wink

# 108
Много хора правят картички, покани, пликове  в БГ, конкуренцията е голяма, като се има впредвид и печатните картички та стигнем до китайците.За сега продавам в два магазина, купуват се, но не мога да кажа, че вървят и печеля. Капе по-малко. Ясно е, че всеки ден няма да продавам картички по 50бр., ще разчитам и на другото - цветята, дребните неща. Имам време още да мисля дали да се впускам в това или не, какво мога да предложа различно от това което го няма в града. Дайте идеи, Вие като влезете в такъв магазин какво бихте искали да има в него, не само обичайните неща. Благодаря за всеки един коментар.

# 109
В такива магазини влизам само, когато трябва да купя цвете за подарък или да аранжирам такъв. И както казваш има голяма конкуренция. Аз имам два любими такива магазини и то не защото в тях има нещо по-специално, а защото аранжорите там имат нестандартни идеи при декорирането.
Освен с цветя и подаръци правят аранжировка за сватби- букети, коли, бутониери  и т.н.
Иначе лично аз без повод дори няма какво да търся в такъв магазин.

# 110
Много хора правят картички, покани, пликове  в БГ, конкуренцията е голяма, като се има впредвид и печатните картички та стигнем до китайците.За сега продавам в два магазина, купуват се, но не мога да кажа, че вървят и печеля. Капе по-малко. Ясно е, че всеки ден няма да продавам картички по 50бр., ще разчитам и на другото - цветята, дребните неща. Имам време още да мисля дали да се впускам в това или не, какво мога да предложа различно от това което го няма в града. Дайте идеи, Вие като влезете в такъв магазин какво бихте искали да има в него, не само обичайните неща. Благодаря за всеки един коментар.

Цветята са много труден и с тънкости бизнес.
Седни и мисли много добре, ако си творческа натура /каквато задължително трябва да си, за да ти потръгне/, времето и ръцете няма да ти стигнат да насмогнеш
Подаръчни кошници
Букети от бонбони
Аксесоари за моминско парти /кутия на булката, декорирана точилка/
Бутафорни торти /сега като забранени в градините истинските, това е безкрайна ниша/
Коронки за празника на буквите сега
Картонени торти с послания
За детски събирания кутии и фунии за сладки /крокотак е пълен с такива неща/
Персонализирани надписи - примерно за днес изработваме надпис за събиране за новородено бебе - надписът е "Аз съм най-щастливият баща!" - е, няма откъде да се купи готово това
Тематични зареждения - сега свърши Хелоуин, идва св. Валентин, после Баба Марта - може да правиш аксесоари, след като градът е 25 000 човека - супер, нямате Джъмбо, хипермаркети и можеш да си позволиш някоя друга китайска тематична стока
Идеите са безкрайни

Опитвала съм се да предам тези неща на няколко момичета, в почти всичките беше очеизвадна крещящата липса на стил и вкус /въпреки собственото им високо мнение за възможности/. Едно единствено момиче ме разбра и работеше невероятно, като при нея имаше в началото много елегантност и обраност на детайлите, което не се хареса на клиентите, след като я бутнах леко, нещата й се получаваха и клиентите ми се увеличиха лавинообразно. Това го пиша, за да имаш на идея, че освен талант, ти трябва и нюх и много трезва преценка стилът ти как се приема.
И още нещо - от това не се печели много /много е трудоемко и няма кой да плати реалната цена за ръчен труд/, ако не ми беше хоби и не ми помагаше в друг бизнес, отдавна да съм приключила.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 08:51 от Ерин Брокович

# 111
 Ерин Брокович много ти благодаря за коментара. Идеите, които си ги дала също съм решила да ги включа. Не се бях сетила за празника на буквите и персонализираните надписи. Изработвам мартеници от 6-7г. и съм много доволна от тях, макар да има лек спад в продажбите, защото станаха много мартеничарите. Относно цветята искам да изкарам курс по флористика, но това, което намирам е за 3дни курс на цена от 400-600лв в София. Поне седмица да беше. Правех бонбонени букети за един цветарски магазин, харесваха се, но след време те започнаха да си ги правят сами. Имам енергията за сега, винаги съм гледала да си изкарам и нещо странично, а не просто в свободното си време да дрема.Имам идеи и си ги давам на другите и виждам как се реализират и развиват.
Може би ми липсват решителност и донякъде самочувствие, че ще се справя.
Ако предлагаш обучение за флористи би ли споделила.

# 112
не, за съжаление нищо не разбирам от цветя
успех!

# 113
Някой знае ли откъде могат да се зареждат евтини китайски и/или турски дрехи и маратонки? Приятелка отвори магазин и зареди с качествена стока ,българска предимно и и върви сравнително добре. Но сега и предлагат още едно помещение до нейното и иска да го зареди само с евтини неща. Проблема е че складовете откъдето зарежда сега не предлагат такива артикули. Става дума за евтино бельо, блузки по 5, 6 лв, маратонки по 10тина лв. Тя е в района на Бургас, но и да няма там подходящи складове, не е  проблем, може да пътува да зарежда.

# 114
Да си поръча от китайските сайтове. Знам само, че дори и да си на място при избирането после винаги има изненади в "товара". Аз имам няколко приятелки, които пазаруват на място и не мога да помогна с информация за продаване на едро.

# 115
И аз и казах за сайтовете, но тя държи поне първото зареждане да не е от интернет за да може да прецени стоката, точно заради изненадите. Щом при пазаруване директно от Китай има изненади, идва ли при поръчка по интернет ще са по-малко newsm78

# 116
И аз и казах за сайтовете, но тя държи поне първото зареждане да не е от интернет за да може да прецени стоката, точно заради изненадите. Щом при пазаруване директно от Китай има изненади, идва ли при поръчка по интернет ще са по-малко newsm78

В Бургас има складове с китайска стока за зареждане на едро. Как така приятелката ти няма да ги знае, след като е тръгнала да прави магазин?

# 117
Аз мисля че споменах в началото, този магазин който има в момента е с българска предимно и качествена турска стока и цените са си високи . Сега смята да вземе второ помещение и да обхване и хората които търсят евтини неща и се е насочила към китайските стоки. Затова беше и въпроса, ако някой е навътре в материята да помогне с координати или някакви насоки от кои складове е най-изгодно да се намери такава стока.

# 118
Ами да вземе да се разходи до Букурещ да види как са нещата или пък до Илиенци София,

# 119
А някой знае ли как стоят нещата с магазините за модерни дрешки .Аз съм от Русе, тук има 3-4 магазина с много модерни, свежи и по скоро младежки блузи, клинове, дънки........, може би нещо като имитация на HM, Zara, Teranova...../за да ме разберете по точно какви имам предвид/.Откъде ги внасят не знам, но като сам си купувала блузи оттам са без етикети Thinking

Общи условия

Активация на акаунт