Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 675
  • 850
  •   1
Отговори
# 180
Аз също, към 2 метра за начало. Мисля спедиция да правя.

# 181
Плуване се учи на плиткото и в спокойна вода, а не в студените вълни, докато кораба потъва под краката ти.
 Намери си работа. Когато си спокойна  "за сметките на края на месеца", чак тогава мисли за собствен бизнес.

Принципно този подход според мен е губещия  Peace

Мда  Peace
На плитко и спокойно ти е винаги плитко и спокойно  Mr. Green
Когато нямаш правиш всичко възможно да имаш - не дай Боже да не се получи доплуваш до плиткото и спокойното....отново.... Това реших след 2дневно умуване - хвърлям се в дълбокото.
То заради това спасителите дето са се учили да плуват в басейните, се оправят сносно с "мъртвото вълнение", а самоуките от "дълбокото" се давят един след друг. Като си притиснат (нямаш пари или много бързо се топят) си принуден да избираш и действаш по интуиция, ама често нямаш опит дето да настрои правилно интуицията (защото изведнъж си минал от другата страна на барикадата обаче нямаш реален опит) и се влиза в едни губещи решения, щото нямаш време да се огледаш и да изчакаш, да потърсиш изгодна оферта другаде, да се допиташ...
Единствено ако ще почваш собствен бизнес с клиентите на бившият шеф, може да ти се получи някак "веднага в дълбокото", ама ... това вече си го плувал в отбора дето си го напуснал/уволнили.
Ето прясно в последните теми, всички инстинктивно се хвърлят към Втората употреба, не защото са "плували по разни състезания из басейните на едро" като Пуканка и знаят кое-как и кога, ами защото са пазарували в такива магазини ... и им  изглежда лесно и приятно.

# 182
Записи и от мен към темата! Здравейте дами ! Имам много да чета докато стигна до тази тема, но виждам много полезни съвети, градивна критика и отрезвяване което си е нужно в днешни дни! И аз съм се замислила да стартирам нещо свое, но началото си е плашещо Sad Успех на всички и пожелание за реализиране на целите и плановете ви!

# 183
Аз също, към 2 метра за начало. Мисля спедиция да правя.
Какво ще рече спедиция?

# 184
Спедиция, логистика, транспорт- чужбина и България.

# 185
  • В голямото море...Живот
гост22, аз от временна заетост ще премина към постоянна такава в дейността, развивана от половин-а вече 3та година  Wink Няма да ми е много дълбоко, непознато и странно. Пък и се надявам така нещата да започват да се случват по-бързо  Peace
А и ако Aktuell  заработи бързо ще помага с доставките ни до чужбина  Mr. Green

# 186
Това ми звучи като много амбициозна задача.Още повече, че се занимавам с това и знам колко много средства изисква.Предполагам ти също си в тази сфера, иначе нямаше да искаш да правиш спедиция.

# 187
Много хубава тема, записвам се да Ви чета.  Simple Smile

# 188
Нито е до плитко, нито е до дълбоко, а е само и едиствено до вълнението вътре в главата.
Мога да пиша до утре, но е излишно.
Винаги е било и ще бъде до вътрешната нагласа и до трезва преценка на ситуацията.

# 189
Много правилно.

гост 22, според теб значи човек не може да захване собствен бизнес без предварително да е работил в същата област? Слагаш страховити граници.

За плиткото и дълбокото, всичко, което си изписал, може да се сложи на първа страница като антитеза на темата ни.

# 190
гост 22, според теб значи човек не може да захване собствен бизнес без предварително да е работил в същата област?

Не, че не може, но не бива. Поне според мен рискът не е оправдан. Различно е, ако вече имаш бизнес, екип и опит, да се пробваш в някоя различна сфера. Но да оставиш семейният бюджет да понесе удара от експеримента или да се забиеш с кредити, не го приемам за разумно.

# 191
Пишете ме в графата на неразумните.
Много ограничения поставихте.

Ако се сложи една анкета в началото на темата "Какъв процент от приходите ви се формират от собствен бизнес" дали ще има трима-четирима, които да отговорят "100%"?
Все по-скучно става тук, за съжаление.

Имам няколко примера за хора, опитали се да "откраднат" клиенти на фирмата си. Провалът беше жесток.

В момента до нас текат назначения в софтуерна фирма. Служителите са осигурени с всякакви глезотии. Какво, вратата ли да гледат? Бих си гледала работата всеотдайно.

И още: "Преди няколко месеца напуснах работата си в областта на маркетинга окончателно и започнах да създавам това място."

„Хлябът наш насъщен…” – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 23:38 от Люлин

# 192
Имам няколко примера за хора, опитали се да "откраднат" клиенти на фирмата си. Провалът беше жесток.

А пък аз имам няколко примера на продавачки решили да отворят собствени магазини, млади майки скочили в бизнеса с детски дрехи защото "на пазара няма нищо интересно" и няколко кокони, които получиха наготово фризьорски и козметични салони от любовниците си. Те също се провалиха жестоко, но за някои беше лош спомен, а други още връщат кредитите.

Да, темата става все по-тъпа и не е чудно защо.

# 193
Темата с магазините и салоните я прескачам, тя е ясна, това са стотици провали. Говоря за неща в съвсем други мащаби.

П.С. Поръчах си едни прекрасни ръчно изработени неща за подаръци за клиентите ми по Коледа. Авторите се справят блестящо. Когато поставих въпроса дали могат да ми напишат фактура, получих отказ.
Това в дългосрочен план има ли някаво бъдеще, според вас? Ами ако тези изделия се харесат? Ако хората искат да си купят? Аз продавам само продукти родно производство.

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 22:06 от Люлин

# 194
Има и успешни опити с краденето на бизнес. Не знам в момента дали би било удачно, но до преди кризата знам за новосъздадени такива фирми, чийто служители на пуснаха и си направиха собствен бизнес. И в момента оцеляват, в някои случаи се справят по-добре от фирмата- майка, най-малко са по-гъвкави, което им дава предимство за оцеляване. Дейностите са в областта на инженеринговите решения, техника и технология, места за където се изискват високо-специализирани знания и умения.

Общи условия

Активация на акаунт