Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 680
  • 850
  •   1
Отговори
# 195
Много правилно.

гост 22, според теб значи човек не може да захване собствен бизнес без предварително да е работил в същата област? Слагаш страховити граници.

За плиткото и дълбокото, всичко, което си изписал, може да се сложи на първа страница като антитеза на темата ни.
Всеки може да се захване с каквото си иска, където, както и когато си иска, но основното в темата е как да си увеличи шансовете да изплува... защото му е за пръв път. А за антитезата, ако се вгледаш в темата, ще видиш, че е точно "детският басейн" в който се учи плуване, и някои дами-плувкини с опит помагат на "зайците".

# 196
  • София
Относно краденето на клиенти - нас в момента се опитват да ни откраднат. От 10 години си правим рекламните сувенири при една фирма. От 3 години работим с една служителка, която през този сезон напусна. Е, поне 6 пъти ми се обажда да предложи направа в нейната нова и самостоятелна фирма. Не ми е приятно, не ми е приятно, че така краде клиенти.

Изглежда, ако клиента не ти е казал искам да работя с теб, където и да си е доста сложно да се опитваш да го вземеш.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 08:57 от TanyaMG

# 197
  • Балчик
Относно краденето на клиенти - нас в момента се опитват да ни откраднат. От 10 години си правим рекламните сувенири при една фирма. От 3 години работим с една служителка, която през този сезон напусна. Е, поне 6 пъти ми се обажда да предложи направа в нейната нова и самостоятелна фирма. Не ми е приятно, не ми е приятно, че така краде клиенти.
Не ти е приятно , защото тя така се представя - прави го по неприятен начин и веднага те отблъсква,а не би трябвало , като все пак е работила с вашата фирма и ви познава .  Peace

# 198
ДОРОМ: Ти вече го работиш твоя бизнес, така ли?

# 199
  • В голямото море...Живот

Бизнесът е на половинката, аз съм главния помощник  Mr. Green
Да, вече 3та година се бори с начинанието и нещата вървят положително, трудно, но положително.

# 200
Аз искам да променя малко посоката на разговора Simple Smile На някой от вас може да му се стори глупаво, но се надявам че има и много който също мисля по същия въпрос - относно инвестицията  за стартиране на бизнеса! В предишните теми има коментари, но не успях да открия нищо конкретно Simple Smile Та дами идеята ми е какви варианти сте обмисляли за инвестиция? Най вероятно има отговори който някой от нас не са открили и може би ще бъдат в помощ Simple Smile Аз мисля че се насочвам към страничен инвеститор, не банка с кредити с безумни лихви. Има ли и други на това мнение?
Ако спамвам темата с вече обсъден проблем моля да ме извините!!!! Embarassed

# 201
Не ти е приятно , защото тя така се представя - прави го по неприятен начин и веднага те отблъсква,а не би трябвало , като все пак е работила с вашата фирма и ви познава .  Peace

Да, определено не го прави както трябва. Има сектори, в които обслужването от конкретен специалист е от значение и клиентите си държат на него, където и да отиде да работи той. За това понякога работодателят, ако се издъни и не може да задържи такъв кадър, може да е фатално за бизнеса му.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 20:06 от Red_Hot

# 202

Бизнесът е на половинката, аз съм главния помощник  Mr. Green
Да, вече 3та година се бори с начинанието и нещата вървят положително, трудно, но положително.
Три години го развивате, и даваш съвет на прясно съкратени да скачат в дълбокото  Thinking... да не развивате "даване под наем на малки търговски обекти на съкратени мами от форума" и сега да осигуряваш клиенти?  Laughing

# 203
Аз искам да променя малко посоката на разговора Simple Smile На някой от вас може да му се стори глупаво, но се надявам че има и много който също мисля по същия въпрос - относно инвестицията  за стартиране на бизнеса! В предишните теми има коментари, но не успях да открия нищо конкретно Simple Smile Та дами идеята ми е какви варианти сте обмисляли за инвестиция? Най вероятно има отговори който някой от нас не са открили и може би ще бъдат в помощ Simple Smile Аз мисля че се насочвам към страничен инвеститор, не банка с кредити с безумни лихви. Има ли и други на това мнение?
Ако спамвам темата с вече обсъден проблем моля да ме извините!!!! Embarassed
Ако вземаш пари от роднини, гледай да вземеш от много хора по мъничко. Щото ако закъсаш (уцелиш мъртъв период или някаква спънка ти губи от времето), малките суми са лесни за изчакване, ама ако си взела големи суми от малко хора, става тегаво. И първо си провери идеята и стъпките по осъществяването много добре (цени, втори варианти, непредвидени харчове), и парите от заемите само целево — по всяка стъпка, а не "на куп". Уговорената сума да ти я дават на части, колкото е необходимо за точното нещо/етап). Така хората ще са спокойни като виждат къде точно им отиват заемите, а не да си мислят че си взела повече от необходимото и си ги харчиш за друго извън бизнеса.

# 204
Аз съм твърдо против един бизнес да се стартира с кредит, както и да се развива с кредит. Ако е достатъчно переспективен и печеливш той, трябва да може да се развива от собствени средства, всичко друго е балон, който се пука в един момент.

# 205
Моите уважения към възгледите ти, но в по-голяма грешка не може да си.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 10:20 от Ерин Брокович

# 206
Аз съм твърдо против един бизнес да се стартира с кредит, както и да се развива с кредит. Ако е достатъчно переспективен и печеливш той, трябва да може да се развива от собствени средства, всичко друго е балон, който се пука в един момент.
А за старта като как, щото си има разходи, ама приходите още ги няма, а не всеки има достатъчно заделени пари. Повечето се сещат за нещо собствено, едва когато ги съкратят и липсите на време и пари ги притиснат. Е точно те хранят хазаите на малките магазинчета, и идеята е, ако не им потръгне, поне да да не си развалят роднинските отношения, защото точно роднините са тези, на които ще разчитат после.
Иначе сте абсолютно прави, че е най-хубаво, малкият (микро, семейният или собственият кой като го нарича) бизнес да не разчита на заеми. И точно заради това, наблягам постоянно да се започва от по-рано, с по-малки суми и докато имаш друг сигурен доход (просто спокойното и постоянно обмисляне и действия имат по-добри резултати).  

# 207
  • Варна
Във връзка с кредитите искам и аз да изкажа мнение. Когато една фирма започва от нулата или със малко средства, данъчните винаги забелязват това. При една проверка или ревизия започват едни въпроси и обяснения за всеки един лев вложен във фирмата. И ако фирмата ги няма наяве тези пари започва проверка и като физически лица и т.н. и т.н. неща които сега като начинаещи може би не ви интересуват, но в бъдеще ако ви дойде на главата ще ме разберете. Когато се хващате с бизнес е добре да имате зад гърба си доказан произход на средства. А по-добро доказателство от кредитите няма. Няма смисъл да изпадам в подробности но с две думи ще обобщя че ако по документи собственика като физическо лице или фирмата са "богати" неприятностите ви в бъдеще ще са много по-малко. И мислете отрано затова, защото ако след 5 години ви търсят произход на средства за тази година например, ще сте безсилни и ще е прекалено късно. За който ме разбере и се интересува ще подскажа че и доходите от патентна дейност са много добър вариант и си струва веднъж годишно да платим един смешен данък, за да може след години ако изпаднем в ситуация че сме харчили повече отколкото е изкарвала фирмата , или ако сме захранвали фирмата с лични средства или заеми да кажем на данъчните - Ми защо не, ето аз изкарвам всяка година по 40 000 лева от патентна дейност и ще си ги влагам и харча където си искам.  Laughing

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 09:32 от *Pukanka*

# 208
  • София
Във връзка с кредитите искам и аз да изкажа мнение. Когато една фирма започва от нулата или със малко средства, данъчните винаги забелязват това. При една проверка или ревизия започват едни въпроси и обяснения за всеки един лев вложен във фирмата. И ако фирмата ги няма наяве тези пари започва проверка и като физически лица и т.н. и т.н. неща които сега като начинаещи може би не ви интересуват, но в бъдеще ако ви дойде на главата ще ме разберете. Когато се хващате с бизнес е добре да имате зад гърба си доказан произход на средства. А по-добро доказателство от кредитите няма. Няма смисъл да изпадам в подробности но с две думи ще обобщя че ако по документи собственика като физическо лице или фирмата са "богати" неприятностите ви в бъдеще ще са много по-малко. И мислете отрано затова, защото ако след 5 години ви търсят произход на средства за тази година например, ще сте безсилни и ще е прекалено късно. За който ме разбере и се интересува ще подскажа че и доходите от патентна дейност са много добър вариант и си струва веднъж годишно да платим един смешен данък, за да може след години ако изпаднем в ситуация че сме харчили повече отколкото е изкарвала фирмата , или ако сме захранвали фирмата с лични средства или заеми да кажем на данъчните - Ми защо не, ето аз изкарвам всяка година по 40 000 лева от патентна дейност и ще си ги влагам и харча където си искам.  Laughing

+1

Много добър съвет. Все по-затегнат става режима и данъчните не спят, така че наистина е хубаво да се мисли от рано в тази насока.

# 209
Абсолютно съм съгласна с Pukanka.

Общи условия

Активация на акаунт