Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 641
  • 850
  •   1
Отговори
# 165
  Здравейте всички!
 Много ми хареса темата, на номер 3 съм, до 21 има да чета доста. Шефа ме изгони и реших сама да работя. Почти всички жени тук са доста добри! Накрая и аз ще работя сама, още нямам идея. Благодаря на всички дами и късмет!
Плуване се учи на плиткото и в спокойна вода, а не в студените вълни, докато кораба потъва под краката ти.
 Намери си работа. Когато си спокойна  "за сметките на края на месеца", чак тогава мисли за собствен бизнес.

# 166
Ще ми препоръчате ли добра и лесна за използване програма за фактуриране, потдържаща и наличности...

http://www.fts.bg/ Работя от известно време с техен продукт.

# 167
  • София
http://plusminus.com/bg/index.html - ние сме с тази програма. Ползваме я около 10 години, но някак не сме много претенциозни - има склад, има фактуриране, много добър и лесен архив, но не съм много компетентна по счети програмите.

# 168
  Здравейте всички!
 Много ми хареса темата, на номер 3 съм, до 21 има да чета доста. Шефа ме изгони и реших сама да работя. Почти всички жени тук са доста добри! Накрая и аз ще работя сама, още нямам идея. Благодаря на всички дами и късмет!
Плуване се учи на плиткото и в спокойна вода, а не в студените вълни, докато кораба потъва под краката ти.
 Намери си работа. Когато си спокойна  "за сметките на края на месеца", чак тогава мисли за собствен бизнес.
Peace

# 169
  • В голямото море...Живот
Ще ми препоръчате ли добра и лесна за използване програма за фактуриране, потдържаща и наличности...

http://www.fts.bg/ Работя от известно време с техен продукт.

http://plusminus.com/bg/index.html - ние сме с тази програма. Ползваме я около 10 години, но някак не сме много претенциозни - има склад, има фактуриране, много добър и лесен архив, но не съм много компетентна по счети програмите.

И двете ли са платени? Поне така ми изглежда  Blush

И при мен се получи момента с "трябва да се разделим". Сега се чудя дали да си търся нова работа за закърпване на месечните сметки (гост22) или да се гмурна в дълбоките и студени води и да си пробвам плуването  newsm78

# 170
Dorom Actuell и при мен ситуацията е същата само че в моята сфера е доста трудно в момента така че правя паралелно и двете неща - търся си работа и гледам за нещо свое да си направя. Simple Smile

# 171
Здравейте!Имам следния въпрос-какво е необходимо за отваряне на офис за застраховки?И има ли разлика дали в брокерска къща или съм агент само на една-две компании?

В пълно невидение съм.Моля за помощ!Предварително благодаря на всеки,който се отнесе сериозно към въпроса ми!!!

# 172
Здравейте!Имам следния въпрос-какво е необходимо за отваряне на офис за застраховки?И има ли разлика дали в брокерска къща или съм агент само на една-две компании?

В пълно невидение съм.Моля за помощ!Предварително благодаря на всеки,който се отнесе сериозно към въпроса ми!!!
С една две компании нищо няма да направиш.Обикновено най-много работа има декември-януари и ти трябва да си готова да отреагираш с желанията на клиента,а не да казваш тази или тази.....Случвало ми се е идва клиент с вноска по застраховка,която никога не е плащал при мен....трябва да си готова да вземеш на всички паричките.Иначе няма почти никаква инвестиция,но и парите които се вадят не са кой знае колко добри....УСПЕХ!!!

# 173

С една две компании нищо няма да направиш.Обикновено най-много работа има декември-януари и ти трябва да си готова да отреагираш с желанията на клиента,а не да казваш тази или тази.....Случвало ми се е идва клиент с вноска по застраховка,която никога не е плащал при мен....трябва да си готова да вземеш на всички паричките.Иначе няма почти никаква инвестиция,но и парите които се вадят не са кой знае колко добри....УСПЕХ!!!
Предлагат ми да стана брокер към една застрахователна къща,мисълта ми е-трябва ли ми фирма или не?

# 174
НЕ в съда се рег.по ЕГН и накрая на год.си обявяваш доходите.....ако е със здравни  и пенсионни полици  хич не се занимавай.Хората много рядко купуват бъдеще,ако ме разбираш правилно.НО само с една компания не става.

# 175
Или на граждански договор, или като самоосигуряващо се лице на свободна практика.
В първия случай, ГД се прави с фирмата, за която ще работиш във втория случай, регистрация се прави в Агенцията по вписванията, за да се регистрира в регистъра БУЛСТАТ и да получи уникален код (кода ще му е ЕГН-то). Необходими документи за регистрация в регистър БУЛСТАТ:
- оригинал и копие от дипломи или сертификати за професионален курс
- лична карта
- документ за внесена такса за регистрация 15 лева (може да се внесе на място)
- заявление за регистрация 2 броя

След това отива в съответващия на адреса по лична карта офис на НАП, за да декларира, че започва да се осигурява като свободна професия. И след това в НОИ за издаване на осигуротелна книжка, ако нямаш, ако имаш не се ходи.

И в двата случая, следващата година трябва да подаваш данъчна декларация в НАП и в Агенцията по вписванията, където таксата е 50 лв, дори и да не си развивала дейност.

# 176
Благодаря от все сърце!!!Питах къде ли не-само тук ми дадохте отговора.Благодаря  bouquet

# 177
Дором : първата счет. прогр. е платена- евтина е. Аз работя 4 год с нея. Лично аз не харесвам програмата, както и специалистите, които я поддържат, но върши работа. Подробности мога на лични да кажа.

# 178

Принципно този подход според мен е губещия  Peace

# 179
  • В голямото море...Живот

Принципно този подход според мен е губещия  Peace

Мда  Peace
На плитко и спокойно ти е винаги плитко и спокойно  Mr. Green
Когато нямаш правиш всичко възможно да имаш - не дай Боже да не се получи доплуваш до плиткото и спокойното....отново.... Това реших след 2дневно умуване - хвърлям се в дълбокото.

Общи условия

Активация на акаунт