Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 522
  • 850
  •   1
Отговори
# 60
Бизнеса е жестоко нещо и трябва да сме гадни понякога.

Каквото посееш, такова ще пожънеш.
Нищо не е жестоко, освен ако сами не искаме да си го направим такова.
Да, с времето се налага да вземаш тежки решения, да правиш неща, които на пръв поглед не са добронамерени, много малко хора те разбират, да не кажем никой, виждаш много кал и мръсотия, но да си позволиш да останеш верен на себе си, е това е лукс, за който си заслужава да работиш.

В деня в който се наложи на бъда гадна, благодаря, но ще оставя бизнеса.
Проблемът е, че се взимате много насериозно. Бизнесът е игра, игра с нива, take it easy.
Спрете ли да се притеснявате, всичко се нарежда само. Само не бъдете "гадни", защото всичко, до последната капка се връща, и хубаво и лошо.
Пари се губят и печелят, но загубиш ли себе си, всичките пари са безсмислени.

# 61
  • Пловдив
Ерин Брокович - чудесет пост, свалям ти шапка, все по-рядко се стерщат хора, бизнес хора или само служители в чужд бизнес, които са сложили чистата си съвест пред успехите на работното поприще.

# 62
заблуждаваш се, аз съм доста спорна личност, защото много малко хора могат да издържат на темпото ми, говоря бързо, припряно, не се обяснявам излишно, на много хора им е трудно да следят мисълта ми и често това е бъркано с грубост и надменност
ако четеш книги за самоусъвършенстване или пък която и да е от книгите на Наполеон Хил примерно, ще видиш, че дори Карнеги още е мислел в тази посока
много е изкушаващо да си повярваш и точно тогава Бог/съдбата или кой в каквото вярва те плясва със силен шамар, така че всеки си прави изборите и живее според тях

# 63
  • ВАРНА
Бизнеса е жестоко нещо и трябва да сме гадни понякога.

Каквото посееш, такова ще пожънеш.
Нищо не е жестоко, освен ако сами не искаме да си го направим такова.
Да, с времето се налага да вземаш тежки решения, да правиш неща, които на пръв поглед не са добронамерени, много малко хора те разбират, да не кажем никой, виждаш много кал и мръсотия, но да си позволиш да останеш верен на себе си, е това е лукс, за който си заслужава да работиш.

В деня в който се наложи на бъда гадна, благодаря, но ще оставя бизнеса.
Проблемът е, че се взимате много насериозно. Бизнесът е игра, игра с нива, take it easy.
Спрете ли да се притеснявате, всичко се нарежда само. Само не бъдете "гадни", защото всичко, до последната капка се връща, и хубаво и лошо.
Пари се губят и печелят, но загубиш ли себе си, всичките пари са безсмислени.

Ерин,говориш от друга позиция вече.В началото е трудно (даже ужасно трудно) и особенно когато си без опит  ,а с една единствена  цел да успееш на всяка цена.Не откриваме топлата вода ,а се учим от добрите с идеята да го направим още по-добре.В този бизнес,а сигурно и в този или си никой или пръв.Още помня как първите месеци не можех да вървя от болки в краката ,а ръцете ми бяха скапани и цялата в обриви от препаратите.Сега в последните два месеца се отпуснах леко и оборотите тръгнаха надолу.Нямам право да не се притеснявам.Да не се наричаме гадни,а хитри,мотивирани и успешни.

# 64
ок, това е твоята точка
моята е различна и винаги е била различна
и когато съм започвала и сега работя по 12-14 часа на ден
ако ще си говорим за болки, това което съм причинявала на тялото си вследствие на физическа преумора е учудвало дори и доктори невролози
имало е периоди /последният преди 4 месеца/, в който са ми се събирали 72 часа работа без сън
така че да не си говорим за позиции
хитри, мотивирани, успешни - хубаво, бъдете, но в момента, в който започнете да градите успеха върху неуспеха на друг при това нарочно, благодаря, но вече не е сладко и рано или късно бумерангът се връща
а конкуренцията, тя е навсякъде, абсолютно навсякъде, и не големите изяждат малките, а бързите бавните /това е от диди, която вече не пише тук, но имам прекрасно приятелство благодарение на тази тема отпреди 7 години/

# 65
Бизнесът е игра, игра с нива, take it easy.

Ей така го възприемам и аз, така съм възприемала и работата си Simple Smile

# 66
не големите изяждат малките, а бързите бавните

а с това съм на 200% съгласна!

# 67
Благодаря за новата тема.
Радвам се, че при всички работата върви добре Simple Smile

# 68
А според мен всичко зависи от това, за пари ли работи бизнеса или не.
Когато е за пари това винаги си личи и в един момент наистина се получава "целта оправдава средствата". Тогава може да стане много гадно.

Когато не го правиш за пари, а действително да донесеш радост и да си в услуга на клиента, това също си личи, клиентите го усещат и пак се връщат при теб.

Както казват умните хора, парите са само следствие на това, че правиш правилните неща.

# 69
  • Варна
Подочувам напоследък че бизнеса с гледане на някакви си червеи процъфтява,давали се пари от еврофондове. Laughing Някой запознат ли е, че ми е много любопитно как се печели от червеите и въобще верна ли е информацията.Че имам едни познати дето се опитват с домати да печелят, но конкуренцията е голяма. Ако има хляб в тези червеи поне да им го препоръчам.

# 70
Ние се занимаваме с това, но то е като допълнение към основния бизнес.
Всъщност червеите произвеждат био тор, който е много полезен за растенията. Дори и да не го продават него, могат да си произвеждат за доматите.  Simple Smile

А за това дали има хляб в тая работа, ще отговоря с думите на Ицо Хазарта - "има, но не за всеки".

# 71
Аз четох за червеите от любопитство, далече съм от подобни идеи. Останах с впечатлението, че в началото не е скъпо като инвестиция, но е доста трудоемко и рисково (лесно умирали). После става по-добре обаче не е кой знае рентабилно защото физическия труд (от моята гледна точка) не оправдава финансовия резултат. Пак казвам, че това са личните ми впечатления от прочетеното.  Peace

# 72
  • Варна
И какъв е точно труда? Защото до вилата ни има една такава ферма, червеите са си там, но аз човек рядко виждам да идва да ги обслужва с нещо. И какви пари давали от еврофондовете за тези червеи?

# 73
И какъв е точно труда?

В статията пишеше, че често и обилно трябва да се хранят.

# 74
Здравейте,
От известно време Ви следя  и едва сега се реших да пиша. Надявам се да не объркам нещо, но ако го направя ще изтърпя градивна критика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт