Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 604
  • 850
  •   1
Отговори
# 90
Изчисти си концепцията, според това къде ще се позиционираш - ще избереш и рекламата.
Ако твърдо си решила сватби - най-лесното е да контактуваш със сватбени агенции и сватбени агенти.

# 91
Много ти благодаря за информацията и за насоките, и да от София съм! Ще прочета подробно и ще помисля за концепция. Клиентите как се намират,  как се рекламира подобен бизнес?

Не съм клиент, но това момиче ме радва.
Според мен е много успешев бизнес-модел, но това е нейният си модел.
https://www.facebook.com/vanillakitchenbg

# 92
Много ти благодаря за информацията и за насоките, и да от София съм! Ще прочета подробно и ще помисля за концепция. Клиентите как се намират,  как се рекламира подобен бизнес?

Не съм клиент, но това момиче ме радва.
Според мен е много успешев бизнес-модел, но това е нейният си модел.
https://www.facebook.com/vanillakitchenbg

Като това момиче има още - аз знам поне още 10.
При повечето, за тази дама не знам, нещата започват отзад напред - първо си набират клиентите, продават през познати и блогове, и едва след като им потръгнат, се регистрират и работят на светло. Не казвам, че е лошо, но трябва да умееш да го правиш така Simple Smile

# 93
Точно. Радва ме именно излизането й на "светло".

# 94
Ами според мен, точно това е начинът. Да имаш първо клиентите и покрай тях да развиеш бизнеса.
А не да отвориш нещо, никой да не те знае кой си, от къде идваш и за какво се бориш и да чакаш клиентите да дойдат.

Какъвто и бизнес да правиш, хората трябва да те познават и да ти имат доверие.

# 95
Това, което ми се въртеше в главата е точно да пробвам, чрез познати и такива, чрез които мога да продавам пък ще после евентуално да се разправям с цялата хамалогия. Но за сега само разпитам и мисля.

# 96
shamsina, не следя тортени блогове и теми, но ми се струва, че ваниловата концепция е доста различна, момичето работи с проверени и полезни продукти.Засичала съм постове във ФБ за поръчки на около 7-8 торти на ден. Истински й желая успех. Може и да има още 10 като нея, но не съм  попадала на тях.

Има голям интерес към здравословната храна, и преди сме го коментирали.
Приветствам съфорумката от темата, която вече се включи и в този бизнес, видях във ФБ.

# 97
Ами според мен, точно това е начинът. Да имаш първо клиентите и покрай тях да развиеш бизнеса.
А не да отвориш нещо, никой да не те знае кой си, от къде идваш и за какво се бориш и да чакаш клиентите да дойдат.

Какъвто и бизнес да правиш, хората трябва да те познават и да ти имат доверие.

Това е един от начините - градиш име и после то ти върши работа. Така работят архитекти, счетоводители, обучители...
В другия случай - преди да правиш каквото и да било си правиш проучването, разписваш си бизнес-плана и си поставяш целите.

Люлин, аз също не следя тортени и други теми, просто преди време исках да започна да продавам и други неща - неща, които клиентите търсят. Ами, говорих точно с такива дами, на които евала за красотите, но нито една от тях не можеше да ми осигури сертификат и/или фактура - необходими документи, знаеш Simple Smile Не упреквам, не отричам - свят голям, място има за всеки - всеки е свободен да прави каквото реши за добре и носи глава на раменете си.

Аз мисля да спра с темата до тук. Беше ми много приятно до един момент, но вече влизам в сезон, а и достатъчно писах. Който иска да говорим за шоколад, обучения и бизнеса като цяло, нека пише на лични.

Успех на всички!

# 98
Значи бонбоните, които правя засега вкъщи за семейството са скъпи, защото използвам качествени продукти - натурален белгийски шоколад и т.н като разбира се не са безкрайно скъпи, но все пак себестойността им е по-висока от скъпите бонбони в магазина. По-скоро си представям да продавам за БГ, а относно количество - мисля, че такъв тип бонбони могат да са подходящи за сватби или други други семейни поводи, за което ще са в красива ръчно правена кутия.
Ами прави ги интересни, пакетирай и слагай в каквато си искаш кутия, витрина, магазин, кафене. Важното е да се пакетират при теб в одобрена опаковка. Когато храната е пакетирана, се работи по-лесно, отделно, че срока на годност зависи много от това, дали храната е "гола или облечена". Например една красива, прозрачна опаковка, която е лесна за сваляне, а в бутиковата кутия случайно има подходящо фолио или гнезда за съответният модел бонбон...

# 99
И ако може опаковките все пак да са поне малко екологични. Че изтръпвам вече като видя целофани дори в био-магазините.

# 100
И аз предпочитам мостра. Май ще е най-добре да се заложи като опция преди финализирането на покупката през он-лайн магазин. Така всеки ще може да си направи своя избор и накрая ще се види какви са предпочитанията най-точно.
В нета давай мостри — влизат в неизползваното тегло на пратката, а клиента има нещо материално, което да пипа и да гледа, и което нещо не е наредено на рафта до съответните неща на конкурентите. Дори и да гледа на екрана конкурентни продукти, твоята мостра ще може да се пипне и огледа внимателно.
При стандартен магазин, по-удачно е да правиш отстъпка, ако купи още нещо. Ти правиш допълнителна продажба, а той печели отстъпка и бонуса, че няма да се разхожда два пъти до магазина (така и така е тук, и стоките са му в ръцете).
Все пак си зависи от продукта и от характеристиката на клиентите.

# 101
  • Ню Йорк
Леле, то нова тема имало  Embarassed

# 102
   Здравейте, моля за съвет. Преди се занимавах с частен бизнес, който вървеше добре, но дойде кризата и всичко тръгна назад. Отказах се, търсех си работа по образованието, което имам, но..не намерих. Искаше ми се да имам сигурен доход, почивни дни, но уви нищо на хоризонта.
  И сега се чудя и мая дали пак да не работя за себе си, като знам колко е трудно пробиването на пазара, създаване на име и пълна отдаденост ако искам да спечеля. Имам помещението, намира се на хубаво място в града. Идеята ми е свързана с хобито ми - ръчно правени картички, пликове за пари, опаковка на подаръци, цветя - изкуствени и живи, сувенири и разни други дребни неща. Обичам да се занимавам с пипкави неща, голямо удоволствие изпитвам когато някой си купи нещо направено от мен.
  Градът не е голям 25 000души, има няколко цветарски магазина, които предлагат подобен асортимент и редовни клиенти.
  Какво ще ме посъветвате Вие, да скачам или не.

# 103
Какво ще ме посъветвате Вие, да скачам или не.

Скачай на един крак докато проучваш предлагането и си изчистиш концепцията. А най-добре е скачайки да направиш малко продукция и да видиш ще ти се получи да излагаш направеното в чужди магазини вместо да се забиеш отначало с твой.

# 104
Ако внасяш китайски от alibaba ще ти идват стотинки. Ръчният труд все пак е оскъпява. А братята китайци правят всичко, ти пак можеш да допълваш асортимента с твои бутикови изработки, но за толкова малък град едва ли ще бъдат оценени по достойнство.

Общи условия

Активация на акаунт