Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 606
  • 850
  •   1
Отговори
# 75
И аз ви чета и много ви се радвам. Идеята за собствен бизнес ми се върти отдавна, идеи много, но досега не съм ги реализирала. Ще се радвам да обменим опит и идеи, пък може и да се реша на тази стъпка.

Една от идеите е да ръчно правени бонбони и домашни сладка. Видях, че Shamsina е започнала нещо подобно. Ще се радвам ако разкаже повече - знам, че за хранителни продукти трябват специални разрешителни, как се рекламира бизнеса/намират клиенти, какви трудности е срещнала. Предварително благодаря!

Другата ми идея е за интернет магазин. Simple Smile А пък може и да ги съчетая ...

# 76
Някой знае ли какви разходи са да откриеш фото студиоь ателие?

# 77
Ами само 5000 лв. ти трябват за техниката а за самото ателие зависи от размера на помещението и местонахождението.

# 78
Една от идеите е да ръчно правени бонбони и домашни сладка. Видях, че Shamsina е започнала нещо подобно. Ще се радвам ако разкаже повече - знам, че за хранителни продукти трябват специални разрешителни, как се рекламира бизнеса/намират клиенти, какви трудности е срещнала. Предварително благодаря!

Другата ми идея е за интернет магазин. Simple Smile А пък може и да ги съчетая ...

На първо място си определи целта, която искаш да постигнеш, после - с какви възможности разполагаш. След това е многото бачкане Simple Smile))
А междувременно питай - ако мога с нещо конкретно да те насоча - с радост бих го направила.

# 79
Някой знае ли какви разходи са да откриеш фото студиоь ателие?

Зависи дали ще копираш снимки на място или ще ги носиш на друг. Във вторият случай ти трябва добра локация, компютър и оборудване за паспортни снимки. Обаче за мен това е западащ бизнес и лесно можеш да стигнеш до този извод като видиш, че големите доскоро фирми не се развиват, а малките продават какво ли не в опит да се задържат.

# 80
# 81
Само да ви светна че и този който произведа домати и този който ги препродава е бизнесмен. И двамата правят бизнес, ама единич едвам си покрива разходите а другия троши парите. Така че това да си производител не винаги е "бизнес".

# 82
Идеята ми е да продавам ръчно правени бонбони за специални поводи като започна с един или два вида и после евентуално да разширя асоритимента. Засега си го представям като страничен бизнес. Това което ме притеснява е как се намират клиентите и има ли нужди от специални разрешителни, ако да какви?

# 83
Не само че имаш нужда от разрешителни ами ти трябва да регистрираш фирма, да плащаш данъци, да плащаш осигуровки и още хиляди други такива неща. Накрая ще разбереш че и малката печалба която имаш отива в държавната хазна за изхранване на цигани и бежанци. Още малко по късно ще разбереш че и глобите които от ХЕИ са ти наложили, също отиват за изхранване на цигани и бежанци. Тогава си стягаш багажа и емигрираш и разбираш че в другите държави си продаваш сладки и си плащаш патент и това което в България наричаме сивия сектор, всъщност си е нормалния бизнес. По ясен и конкретен смятам че няма как да бъда.  Hug

# 84
  • Варна
Не само че имаш нужда от разрешителни ами ти трябва да регистрираш фирма, да плащаш данъци, да плащаш осигуровки и още хиляди други такива неща. Накрая ще разбереш че и малката печалба която имаш отива в държавната хазна за изхранване на цигани и бежанци. Още малко по късно ще разбереш че и глобите които от ХЕИ са ти наложили, също отиват за изхранване на цигани и бежанци. Тогава си стягаш багажа и емигрираш и разбираш че в другите държави си продаваш сладки и си плащаш патент и това което в България наричаме сивия сектор, всъщност си е нормалния бизнес. По ясен и конкретен смятам че няма как да бъда.  Hug

Peace Много хубаво го написа.За съжаление е истина.

# 85
Тези неща са ми общо взето ясни, заради това и не ми се започва!  Hug Майка ми има фирма - счетоводна /нищо общо/ но може на първо време през нея да минават разни ф-ри, ако реша да действам.

# 86
Съпружка, не случайно по-горе ти писах, че ако знаеш какво искаш, всичко друго е постижимо. Какви бонбони искаш да продаваш? С какъв шоколад? Скъпи и бутикови ли ще или ширпотреба? На едро или в малки количества? В БГ или в чужбина?

# 87
Значи бонбоните, които правя засега вкъщи за семейството са скъпи, защото използвам качествени продукти - натурален белгийски шоколад и т.н като разбира се не са безкрайно скъпи, но все пак себестойността им е по-висока от скъпите бонбони в магазина. По-скоро си представям да продавам за БГ, а относно количество - мисля, че такъв тип бонбони могат да са подходящи за сватби или други други семейни поводи, за което ще са в красива ръчно правена кутия.

# 88
Значи бонбоните, които правя засега вкъщи за семейството са скъпи, защото използвам качествени продукти - натурален белгийски шоколад и т.н като разбира се не са безкрайно скъпи, но все пак себестойността им е по-висока от скъпите бонбони в магазина. По-скоро си представям да продавам за БГ, а относно количество - мисля, че такъв тип бонбони могат да са подходящи за сватби или други други семейни поводи, за което ще са в красива ръчно правена кутия.

Така, всичко по-горе написано важи - за разрешителните и прочие. Като - ръчноправената кутия също трябва да има документ за контакт с храни. Пак казвам, ако си решила сериозно да се занимаваш, изчети си Закона за храните и Наредба 5. Там е голяма част от информацията, която ти трябва. И да - за сватби трябват разрешителни. И още нещо - какъв е капацитета ти? Ако на куп ти дойдат 3 сватби за 15ти ноември ще успееш ли? Примерно казвам - мисли и в тази посока.

Имам усещането, че още ти е доста хаотично и не си си избистрила съвсем концепцията.
Също - проучи си добре конкуренцията - има доста утвърдени фирми вече. Те при всички положения получават суровините на доста по-ниски от твоите цени, най-вече заради обемите.
Намери им слабостите и предложи нещо, което те не прадлагат или нещо, което можеш да правиш по-добре от тях.
Отдели си поне 1 месец време за проучване - на конкуренцията, на потенциалните клиенти, на законите, на доставчиците...
Ако си в София, ще се радвам да се видим - с каквото мога,ще ти помогна.

# 89
Много ти благодаря за информацията и за насоките, и да от София съм! Ще прочета подробно и ще помисля за концепция. Клиентите как се намират,  как се рекламира подобен бизнес?

Общи условия

Активация на акаунт