Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 692
  • 850
  •   1
Отговори
# 225
В днешно време няма нищо сигурно, дори и в голяма фирма на заплата да работиш пак си е риск  Mr. Green Статистиката казва, че всеки четвърти с ипотечен кредит не може да го обслужва.
Лошо .Това е сериозна цифра . Sad
Много се промени живота като цяло . Confused

# 226
В днешно време няма нищо сигурно, дори и в голяма фирма на заплата да работиш пак си е риск  Mr. Green Статистиката казва, че всеки четвърти с ипотечен кредит не може да го обслужва.

Не споря с никого, още по-малко със статистики. Споделих личен опит, защото нещата никога не са само черни или само бели. В моя случай, ако се бях облегнала на статистиките, още щях да съм на 500 лв. заплата и да мисля, че си пилея времето, а можех и да съм безработна.  В същия момент не мисля, че съм хванала Господ за шлифера и работя по 15-16 часа с ясната идея, че утре може и да има застой. Така или иначе, доволна съм от избора си. Peace

# 227
Любопитно ми е пазарувате ли по интернет или предпочитате да видите и пипнете стоката? Купувате ли неща, които не ви трябват само защото са изгодни? Бихте ли платили повече срещу по-добър сервиз?

# 228
А според мен, ако не си поне малко хазартна личност, не бива въобще да се занимаваш със собствен бизнес. Нещата никога не могат да са достатъчно сигурни и рисковете съпътстват бизнеса.

Или пък трябва да си много смел.
Признавам си, не обичам рисковете, бих искала да залагам само на сигурно, но това не е възможно. Затова като малко дете, което се опитва да храни куче, трябва да се стискат очи и бута кокалчето напред. Понякога кучето хапе, понякога не.

Иначе не харесвам сравнението с хазартна личност. Хазартът замъглява съзнанието и се рискува насляпо. Вярвам, че трябва да е точно като детето и кучето, да си премислил много точно, да си знаеш шанса, до каква степен могат да ти бъдат пораженията, какво ще направиш да ги покриеш, и да замижиш и пристъпиш към кучето.

# 229
Любопитно ми е пазарувате ли по интернет или предпочитате да видите и пипнете стоката? Купувате ли неща, които не ви трябват само защото са изгодни? Бихте ли платили повече срещу по-добър сервиз?

Купувам неща, които имат гарантиран оторизиран сервиз и знам, че те си имат своята цена. Не обичам да купувам посредствени стоки, само защото са евтини, особено техника или друго, за което е важно последващото обслужване.

Иначе да, пазарувам по интернет.

# 230
И аз купувам техника с доказан произход и качество,но за сервиз не знам какво да кажа.....скоро ми се наложи да ползвам  гаранционен ТВ на SHARP и от Бургас ме пратиха във Варна,което няма как да стане и си платих в добър сервиз и....си прецаках гаранцията.Моля ви обучавайте си персонала по тези сервизи,че като ме питаха  "какво му има" и отговорих "повръщане и разтройство"...откъде мога да знам на ТВ след като са наясно,че новите не гърмят и пушат ,а си влизат в сервизен режим на работа.....
А относно интернет пазаруването,май последните 2г само от там...липсва ми обаче онлайн хранителен магазин... Joy

# 231
Здравейте!
През последните години се запознах от близо с безработицата и търсих пътища и начини да преборя разни негативни (според мен) явления в обществото, ощетяващи квалифицирани и образовани хора, живеещи в по- малки населени места, защото са минали 50 години , защото.............................................................
Открих пътя.
Кандидатствах по европрограма . Написах проект, той беше одобрен и подписах договор.
Сега го изпълнявам.
Пиша ви с надеждата, че някой може да ми помогне да открия коректен контрагент за изработка на хладилна витрина. Досега съм изпратила 10 покани за оферти, но това което ми предлагат не е "моето" и продължавам да търся. Ако някой може и иска да ми помогне, нека ми пише на лични, за да не нарушаваме правилата. Благодаря предварително.
И още малко инфо за мен: по професия съм биолог, дълги години работих като преподавател по биология и химия, сега искам да разработя био магазин, за да мога да продължа да съм полезна със знанията си на хората, а и да осигуря някаква прехрана на семейството си. Имам двама сина студенти,с които (естествено) се гордея, и които ме подкрепят в начинанието, макар и от далеч.
Ще се радвам, ако ме приемете в групата.

# 232

Аз пазарувам основно по интернет, но в повечето случаи са марки, които познавам. Купувам неща, които не ми трябват в момента, но ще ми потрябват скоро (когато са на добра цена). Примерно: купувам памперси за 6 м. напред защото са били на намаление и така спестявам 120-130 лв.; Поръчала съм обувки за напролет за детето(за 25лв., онзи ден ги видях в магазина намалени на 90 лв?!). До сега да чукна на дърво за техника не ми се е налагало да ползвам сервиз.

# 233
  • София

Пазарувам основно онлайн, защото ми спестява време, но само стоки, които знам какви биха били, когато ги видя и пипна. С две думи, познатите марки, но без разкарването до магазина.
Случвало се е да купувам неща, които са ми привлекли вниманието в момента, но цената не е определяща за такива импулсивни покупки. НЕ бих платила повече за по-добър сервиз, защото първо, не знам дали наистина ще е по-добър, второ, ако стоката е качествена се надяваме да не се наложи. Освен това предпочитам да не си създавам затрудненията с гаранционните сервизи.

# 234
  • София
Малко закъсняло мнение по темата със секънд хенд, но все пак да кажа.
Познавам няколко дами, които държаха магазини тип Седжуик Шоп - подбрани дрехи, добре подредени, добре промотирани... Ами, държаХА.
Има няколко успешни такива "бутика", но и те не знам до колко са успешни - явно успяват да си плащат наемите. Аз в началото на този бум много харесвах и пазарувах от подобните. Но в един момент се подразних много, защото цените станаха по-високи от магазините в моловете. Рокля за 35-45 лв може да се намери дори и без разпродажба, а независимо дали някога е била NOA NOA, примерно, то тя вече е нищо друго, освен рокля втора употреба...

# 235
  • Ню Йорк

Пазарувам предимно по интернет, защото това ми пести време. Избягвам да пазарувам от български сайтове, защото това ми пести много нерви. За съжаление това е горчивата истина.

# 236

Пазарувам предимно по интернет, защото това ми пести време. Избягвам да пазарувам от български сайтове, защото това ми пести много нерви. За съжаление това е горчивата истина.

То не е и изгодно  Tired
Чуждите сайтове предлагат по-ниски цени и безплатна доставка.

# 237
Привет,привет...тръгнах от първата темичка но наистина не подозирах че има още 21 такива Simple Smile Не знам дали сте обсъждали това преди, но някой има ли идея как се случват нещата с интернет магазини с дневни кампании,като например vivre.bg или fashionsupreme.co.uk и какви инвестиции са нужни за това:) Благодаря! Simple Smile

# 238
  • В голямото море...Живот

Някои неща (не от първа необходимост) да, пазарувам. Техника - задължително се интересувам от сервизното обслужване в Бълагрия - тук живея, тук ползвам стоката, тук съм я купила, искам и качествен сервиз ТУК. Кой ще ми гарантира по-добър сервиз, за да платя повече?!?
 Не купувам неща, които не ми трябват (в друга възрастова таргет група сме Wink ). При налични средства обаче бихме купили повече материал (качествен).

# 239
Честита нова тема  Peace
Четох в старата, но не бяха много мненията... някой от вас занимава ли се с дрехи 2-ра ръка  Rolling Eyes
Има ли опция дрехите да се избират (примерно да се ходи до склад или нещо такова) или "каквото дойде". Може ли някой на кратко на синтезира по-важните моменти, тънкости и тн  bowuu Hug
Най-важното е да избереш добър доставчик и съответно да му имаш доверие.Най-добре е близък човек.В този бизнес или си голям или си никой.С един или два магазина няма да забогатееш.Не можеш да избираш,но можеш да отваряш чувалите и да си гледаш стоката.Основния ти проблем ,ако си в голям град е как ще се конкурираш със доставчика си и другите големи,защото ако на него му идва на един лев на теб той продава на три.Това магазина да е минимум 150 кв го знаеш сигурно,а скоро и ще разбереш за въртенето на стока и възможността на връщане на част от стоката(непродадена).Опитай с малък бутиков  магазин около училище с дрехи и маратонки.Аз сега отварям трети.
Всеки избира от кого да се учи,аз обичам успешните хора и виждам ,че тук ги има.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт