Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 110 402
  • 850
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Stone flower, да сигнализираш когато  започнете в МОЛа.
Иначе и аз не съм  навита на ел. търговия. Като не го облека да се видя с дрехата нямам смелост да купувам.

# 376
Да,момичета има хляб в дрехите за дебеланки,аз посъветвах мой познат в Пловдив и той вече две години успешно развива бизнеса - но стоката е внос от Турция,

# 377
  • Ню Йорк
Да,момичета има хляб в дрехите за дебеланки,аз посъветвах мой познат в Пловдив и той вече две години успешно развива бизнеса - но стоката е внос от Турция,

Много е важно дрехите да са хубави. Като видя 60 номер панталон с ръб и  Sick 

# 378
Да,на мен лично ми харесват,стоката е подбрана и материите са качествени,а също и стила е по-младежки,Момичета искам да питам - смятате ли,че е удачно в един търговски обект да се съчетаят продажби на едро и на дребно?За моето производство смятам да направя нещо подобно от другата година,но все още го обмислям,С дистрибуторите все по трудно се работи - взимат стоката и забравят да плащат и освено това вече две дами ги хванах да продават на по-високи цени от договорените,

# 379
Да,на мен лично ми харесват,стоката е подбрана и материите са качествени,а също и стила е по-младежки,Момичета искам да питам - смятате ли,че е удачно в един търговски обект да се съчетаят продажби на едро и на дребно?За моето производство смятам да направя нещо подобно от другата година,но все още го обмислям,С дистрибуторите все по трудно се работи - взимат стоката и забравят да плащат и освено това вече две дами ги хванах да продават на по-високи цени от договорените,
Дали ще стане да се лепи един етикет "препоръчителна цена ХХХлв." и става почти невъзможно да се продава над нея. А ако си отвориш собствен магазин на дребно, ще убиеш оборота на дистрибутора в района и може да останеш без дистрибутор. То, не че има много файда от дистрибутори дето не плащат, ама магазинчето си има "твърди" разходи, а и подаваш плашещи сигнали към другите дистрибутори — днес отварям магазинче тук, а утре и при Вас... 
Пак си прецени, дали не е по-удачно да смениш проблемните дистрибутори с други.

# 380
Гост 22,ние продаваме на едро на една цена в цялата страна,От тази цена дистрибутора ползва отстъпка,но на някои не им е достатъчна явно и продават над договорената цена,И така в Пловдив цената е една,във Варна е друга,

# 381
Гост 22,ние продаваме на едро на една цена в цялата страна,От тази цена дистрибутора ползва отстъпка,но на някои не им е достатъчна явно и продават над договорената цена,И така в Пловдив цената е една,във Варна е друга,
Е именно де, с този етикет ще "заковете" крайната цена и няма как дистрибутора да повдига цената, защото този след него (предполагам че модела е дистрибутор, който работи с магазини на дребно) остава без печалба и ще загуби интерес, което ще прецака оборота на дистрибутора. А ако дистрибутора иска по-висока цена, да купи стоката (няма да слагате етикета) и да продава както си ще. Обикновено риска от "затворени пари в стока" действа отрезвяващо... Mr. Green

# 382
Това с етикета не решава проблема...и аз преди ,и на сегашната ми работа режем етикетите и си слагаме наши на магазина Naughty никой не прави безплатна услуга за реклама и да си издава доставчиците

# 383
йови, ти така и не ми прати линк към пижамите. От каква материя са?

Рязане на етикети на производител не е вариант, защото по закон трябва да се знае кой е произвел този артикул, нали така? На нашия пазар има магазин за тениски, на които няма абсолютно никакъв етикет - нито зашит, нито хартиен, нищо! Няма състав, производител, вносител, цена. Закачили са някаква шарена хартийка и толкова. Много се възмущавам.

# 384
йови, ти така и не ми прати линк към пижамите. От каква материя са?

Рязане на етикети на производител не е вариант, защото по закон трябва да се знае кой е произвел този артикул, нали така? На нашия пазар има магазин за тениски, на които няма абсолютно никакъв етикет - нито зашит, нито хартиен, нищо! Няма състав, производител, вносител, цена. Закачили са някаква шарена хартийка и толкова. Много се възмущавам.

Крайният търговец си прави негов етикет и пак си пише състав, производител и т.н както трябва да бъде. Само, че си слага и неговото име, респективно и цена.

# 385
Това с етикета не решава проблема...и аз преди ,и на сегашната ми работа режем етикетите и си слагаме наши на магазина Naughty никой не прави безплатна услуга за реклама и да си издава доставчиците

red_hot, тук става въпрос за съвсем друго. Този пост коментирах.

# 386

Да, и? И аз него коментирам.

# 387

Да, и? И аз него коментирам.
Естествено,че пишем състав,производител..цена и т.н.,но съм имала куриоза да влезне да пробва рокля и от пробната да поръча на интернет магазина им,което е много гадничко.Почти всички производители си имат интернет магазини с по-5-6лв в/у едровата цена,което да ме прощават е неколегиално,но си е факт.Няма магазин,който може да се справи с такава цена Naughty

# 388
Както се казва "Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава". Принципно в добрият маркетинг не е прието производителят или търговецът на едро да продава на крайни клиенти, точно по тази причина, да не влиза в пряка конкуренция с дистрибутора си. Всеки доставчик трябва да се стреми да дава най-добрите условия на своите дистрибутори и респективно да им защитава правата и интересите. Има браншове, в които тези неща се спазват и абсолютно невъзможно да си купиш от завода или склада на едро, ако не си търговец. Или пък си го купуваш, но на висока цена.

# 389
Или се крие от клиента информация, или не.
Както и да е.
Всяко нещо, свързано с рязане на етикети не ми е темата.

stone flower, дайте си ваши ръстови марки на производителите, така от пробната на теб ще звънне Simple Smile
Иначе си права, аз имам проблеми от подобно естество, създадени от "Продавалник" и частни лица, които продават без документи и без никакви разходи. Цената им е дъмпингова.

red_hot, най-луксозният и работещ склад за бельо си направи верига магазини по моловете, виртуални магазини и все още си е и склад.

Общи условия

Активация на акаунт