в ШЕСТИ клас със замах!

• 42 696
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
На контролното по математика донесе петица
двадесет задачи (тоест 4 с няколко под условия) за 40 минути
погледнах го как се е справил и веднага се ядосах
има допуснати грешки в сметките,но пък поне метода е усвоил.
Бясна съм по Бел. само теория и правила без никакви упражнения,
ами тези правила трябва и да могат да ги прилагат децата ,а то даже и без един пример към тях
нямат учебни тетрадки или помагало,даже учебника господина им забранил да ползват
то хубаво ,че всичко им диктува и им смила,ама моя не може да ги прилага тези правила.

# 61
Здравейте!
Интересува ме да ми препоръчате някое хубаво помагало по литература с анализи на изучаваните произведения в 9 клас.
Защото на моето момче нещо му куцат преразказите ,есетата ...нали ме разбирате

# 62
  • Варна
Здравейте!
Интересува ме да ми препоръчате някое хубаво помагало по литература с анализи на изучаваните произведения в 9 клас.
Защото на моето момче нещо му куцат преразказите ,есетата ...нали ме разбирате
Моят ползва помагалото по литература на Донка Кънева, но за 6-ти клас. Мисля,че е добро. Peace

За зад. по математика - и мен ме втриса броя на зад. обикновено, ама явно това е масова практика. newsm78 По мое време/доста отдавна явно/ на контролно и класно/даже и в МГ/ се даваха обикновено 3 зад. Е някоя от тях може и да е с повече от едно подусловие, ама такова чудо 20.зад. не е имало. И така като гледам броя зад. обикновено не води до по-добро владеене на материала. newsm78

# 63
  • Пловдив
Все си мисля, че този брой задачи ги дават, за да се научат да работят по-бързо. На матурата в 7 клас на първи модул се падат горе-долу по 2 мин на задача. Но при нас им дават средно по минута на задача.
От друга страна, щом има деца, които се справят /моята не е от тях/, значи не е непостижимо. Всичко е въпрос на упражнение. За което на теория е съгласна, но на практика не се вижда да го е проумяла.

Анализи на произведения - освен Донка Кънева, бях дала в предната тема още едно - червено
http://www.book.store.bg/p35182/analizi-i-testove-po-literatura- … irina-koseva.html

за преразказите - тази работа става с писане и проверка след това.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 13:13 от dundi73

# 64
Благодаря ви,но всъщност се обърках Simple Smile за темата ,вместо за деветокласниците се върнах в шести.
Успех на всички ученици и на майките. Simple Smile

# 65
  • Варна
Не знам дали преди съм споменавала, колко отговорно и трудолюбиво е моето дете.
Е, напоследък е нон стоп със слушалките и слуша разни групи. Пак учи, но между другото.
Понеже я познавам колко се измъчва, като не се справи в час, чакам да изпие някоя горчива чаша и тогава да се намеся. Да видим колко ще издържа! Но според мен и при нас  сега дойде онзи  момент. Confused Пубертетския, в лошия смисъл.  Confused

# 66
  • TX
Не знам дали преди съм споменавала, колко отговорно и трудолюбиво е моето дете.
Е, напоследък е нон стоп със слушалките и слуша разни групи. Пак учи, но между другото.
Понеже я познавам колко се измъчва, като не се справи в час, чакам да изпие някоя горчива чаша и тогава да се намеся. Да видим колко ще издържа! Но според мен и при нас  сега дойде онзи  момент. Confused Пубертетския, в лошия смисъл.  Confused

1:1 е моят младеж, дадох му първия горчив хап след третата 4-ка този срок, спрях за неограничен период от време футбола, там най го боли ....

# 67
  • София
1:1 е моят младеж, дадох му първия горчив хап след третата 4-ка този срок, спрях за неограничен период от време футбола, там най го боли ....

Дали това е правилното решение  newsm78
Спортът си е спорт все пак. Децата трябва да се движат.

За зад. по математика - и мен ме втриса броя на зад. обикновено, ама явно това е масова практика. newsm78 По мое време/доста отдавна явно/ на контролно и класно/даже и в МГ/ се даваха обикновено 3 зад. Е някоя от тях може и да е с повече от едно подусловие, ама такова чудо 20.зад. не е имало. И така като гледам броя зад. обикновено не води до по-добро владеене на материала. newsm78

Де такъв късмет. Къде са тези учители, които дават такива домашни. И друг път съм се чудила - за през ваканцията например, еди-колко си задачи от еди-кой си сборник...Нито веднъж не се е случило. От тази година са с нова госпожа - надявах се, че ще ги натоварва повече, ама йок. В последно време пък въобще не го виждам да решава - написвал си домашното в час, докато другите решавали останалите задачи. ooooh!

А по БЕЛ отново започнаха  със стажанти и това леко ме изнервя. Миналата година почти целия втори срок им преподаваха студентки, а сега започнаха още началото на учебната година. На опитни зайчета ги превърнаха   Sad

# 68
  • Пловдив
Elfi, и аз навремето съм учила в базово училище и сме имали студенти почти по всички предмети. Не се е случило да закъсваме. Всичко си зависи от учителя. При нашите имат студенти само по рисуване и музика... Ама и аз съм карала стаж в 6 клас и ме следяха изкъсо как и какво преподавам. Какво е било нивото на контролната, която давам, как проверявам, как оценявам. Вярно, че беше преди 15+ години, но все пак.  Peace

# 69
  • София
Elfi, и аз навремето съм учила в базово училище и сме имали студенти почти по всички предмети. Не се е случило да закъсваме. Всичко си зависи от учителя. При нашите имат студенти само по рисуване и музика... Ама и аз съм карала стаж в 6 клас и ме следяха изкъсо как и какво преподавам. Какво е било нивото на контролната, която давам, как проверявам, как оценявам. Вярно, че беше преди 15+ години, но все пак.  Peace

Предполагам, че часовете не минават без контрол от страна на госпожата. Притеснения имам дали материалът се препопадава достатъчно разбираемо и достъпно за децата. Така или иначе нищо не мога да направя. Освен да се надявам девойките да са от по-добрите...

# 70
Кога изписахте цяла тема, че и нова почна  ooooh!
Разбирам от постовете ви, че се развива в норми 6-токласното магаре - разсеяност ... 10 от 10, мрънкане 11 от 10, недоволство от всяко наше решение 9 от 10 ... учене ?! това що за чудо е....
макар че тази година въведохме строг вечерен контрол, какъвто е имал във 2-3 клас. Всяка вечер го препитваме по разказвателните предмети за другият ден и ефект има поне сравнено с миналата година.
С БЕЛ ситуацията е критична  ooooh!
Математиката вече не е в нашите висини, но там засега се справя.
Само с английския и физическото май нямаме особени грижи освен магарията естествено.
Моля се да успея да запазя разсъдък още 2-3 години  Crazy, че пък и 1-ви клас ме чака пак  Mr. Green и те така  Mr. Green

# 71
С момчетата,определено е по сложничко!Тестостерона ги тресе.
Миналата завършихме с грамота,тази ни започна зле.Нещо тези степени ги бърка,мързи ни повече.Отегчен от учене!Дано да ми издържат нервите!
Учителя по история ме ядоса ,че от един ? писал оценка.
Това при нас.
Препоръчайте учител по математика с подход за Варна.

# 72
  • Пловдив
Аз пък нали съм си проклетия и все много гледам вчера хванах учителката ни по ЧП в издънка.
Намери се нашето входно ниво, госпожата писала 62 т. /от 82 възможни/. Започвам аз да броя, точките се оказват 72 т.е. детето е ощетено с 10 т. Ами не е моя работа да броя точките, а нейна...
Съответно на гърба на мястото за подпис на родител съм написала, че точките са с 10 повече.

Шокира ме и скалата за оценяване. Оказва се, че за да имаш 3 трябва да имаш минимум 25 т.,
за да пише 3,50, трябва да имаш 45 т., което си е 20 т. разлика.
Обаче в горната граница, разликата между 5 и 6 е само 6 т.

Не знам дали се разбра нещо от обяснението ми, но едно дете, което по принцип е с по-нисък резултат, за да се докопа до 4, трябва да се пребори за още 20 т., а за да имаш 5,5, а не 5, трябва да имаш 3 т. повече. Абсолютно неадекватно оценяване, за което смятам да я попитам лично при първа възможност.

Взела съм формулата за приравняване на точките в оценки от матурите в 7 клас и съвсем точно и логично мога да й докажа, че при правилно преизчисляване на точките в оценка и правилно броене на точките, резултатът на детето не е 4,50, а 5,47 и че само една точка го дели от отличен.

# 73
и моят момък е рамките на нормалното Wink Написва домашното и веднага хваща я телефона, я компютъра... Вечер се опитвам да го препитам по разказвателните и ако е по уморен, или нищо не е запомнил от четене по диагонал, е няма такова викане, че трябва да си прочете урока още веднъж ooooh! Не му трябвало да знае подробностите, руският за какво му бил Crazy
И понеже го питам, кога ще се олимпиадите, вчера ми казва че по математика била другата или по другата седмица и имало такса от 7лв. Според мен нещо не е разбрал, сигурно е някакво състезание или  newsm78

dundi73, може ли да я покажеш тази формула, не че често ни дават тестовете, ама...

# 74
  • София
На 9ти ноември е Софийският математически турнир. Сигурно за него иде реч.
На дребното в училището ще се провежда,но големия не е споменавал за него и подозирам,че при тях няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт