в ШЕСТИ клас със замах!

• 42 695
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Пък аз чета абсолютно всичко,по всички предмети.Даже и по английски - език,който не съм учила,но правя аналог с немския и си помагам с интернет.Иначе - няма шанс.Нашият синко не е научен да си учи сам уроците - не знае как.Успокоявам се,че така си опреснявам общата култура - особено по география и история  Rolling Eyes.
П.П.Вие сте много изостанали по ЧП.Ние сме на урока за сила на тежестта  Wink

# 46
  • Пловдив
Не сме изостанали, моята имаше да наваксва, защото беше на турне една седмица.
Вчера решаваше и задачите за сила на тежестта от учебната тетрадка...
А и я насмотах, понеже задаваше тъпи въпроси, та си преговори и предните уроци.
Имам чувството, че запомня нещо на момента и на следващия ден все едно си изтрил паметта й с гумичка. За всяко нещо се вдигат рамене и се казва "Не знам", което ме вади извън кожата ми. Отказва да мисли, не полага усилие за нищо. Как ще я караме догодина в седми клас, направо не ми се мисли.  ooooh!

# 47
  • на майната си
Момичета, кратка беше радостта ми. Днес се обади, че имала 6 по английски и 4-ка на теста по математика.
Преди малко се прибра и се оказа, че 4-ката всъщност е 3.50 Sad. Ядосах се, защото ако си беше решила всички задачи от сборниците щеше наистина да се представи по-добре, а задачите не са чак толкова трудни и в единият сборник има дадени контролни тестове с основните типове.

# 48
  • No Line On The Horizon
Не се ядосвай и при нас шестицата е мираж. До тук има 6 на входящото по География и по ЗИП БЕЛ. Днес отново са имали контролно на степени по ЗИП Математика, уж само два примера не е решила, но няма да се изненадам, ако пак се прибере с 4-ка.

# 49
И аз чакам резултата от степените, не се надявам на чудо а и след тройката на входното той ще е доволен и на 4 защото според него си е направо повишение.Като видях теста на входното не повярвах, че го е писал той, сега кротко чакам.
Сигурна съм, че аз не съм учила толкова, когато аз съм била 6 клас, колкото сега с него, ама и усвоявам пропуснатото  Joy

# 50
Започвам да се чудя дали има смисъл да ходя вече на родителска. Влизат учители, не можели да кажат кой добре се е справил, кой говори, кой не слуша...да сме си видели в бележниците. Ами ние за какво сме дошли на тази родителска???? Да се оплаква учителката по англйиски от претенциозните родители от предишния клас, че и държели сметка, че не напредват с материала, не ги е срам Joy, тя жената им дава цял час думички с a, b, c, да си преписват, да си припомнят азбуката, която дъвчат от 1-ви клас...и всичко това толкова силно, като че ли имаше прародителите пред себе си.
Donsita, и вие ли сте при нея?

# 51
  • Пловдив
При нас математиката е голям зор. По много задачи за 15 мин. fros, и моят дзвер не се е справил с всичко. Пак не й е стигнало времето  Rolling Eyes Уж започна годината добре, ама как ще продължи...
По ЧП госпожата й затрила някъде входното ниво и не знам какво е направила. Днес ще помоли класната да види дали има нанесена оценка в дневника. И по ЗИП БЕЛ нямам обратна информация. Една седмица не е била на училище и все едно я е нямало месец. Още има да наваксва. Вчера направи единия преразказ, остава още един, но кога ще смогне, нямам си представа.

# 52
  • София
Ние се справяме горе-долу добре – тук-таме някоя 5-ца и една 4-ка на теста по природа. И при нас математиката е голям зор. Ходи на неделен комбиниран курс по математика и БЕЛ. На първото занятие след ваканцията беше решила 2 от 10 задачи за определено време.  #Cussing out Много се амбицира от това и се сбръчква от решаване на задачи и вече сме достигнали 7 от 10 задачи. По БЕЛ показва доста по-добри резултати на курса от математиката и даже са я похвалили, че има добра основа.

Имат нови учители по география и история с доста по-високи изиквания от миналогодишните и съответно и там учи доста. Като добавим и два пъти седмично курс по английски......... За сега се старае, полага доста усилия и не роптае, което много ме радва. Но същевременно ми става жал, че в хубавото време през последните дни и се налага да седи плътно в къщи и да учи.

Проблеми със седенето на компютър нямаме. Почти не го поглежда. Има таблет и хубав телефон. Ръчка из интернет през тях, но в рамките на поносимото.

При нас проблемът е много лошата дисциплина в класа. От тази година имат нова класна съвсем младичка, която не успява да ги овладее по никакъв начин. Отделно и при другите учители стават изцепки. Та се наложи да ходим няколко родители да говорим с директорката, защото реално 5-6 човека мътят работата на целия клас. Та ще видим какво ще стане. Проблемът е, че живеем в периферията на София, училището ни е малко, паралелката за техния набор е само една и не мога просто да я преместя в друг клас. Ако се стигне до местене, трябва да е в друго училище, което ще е свързано с пътуване, което аз не искам.

Само един месец реално е изминал от началото на учебната година, а вече се чувствам безкрайно изморена. А вие?

# 53
  • sf
1ви ноември почивен ли е или важи само за първолаците?

# 54
Да се оплача и аз.Моят син като че никога не е ходил на училище гледа в  учебниците с неразбиране. Не разсъждава, отнесен е и грам мисъл не тече в главата му освен този футбол.Какво ли ще правим в седми клас.

# 55
  • Пловдив
1ви ноември почивен ли е или важи само за първолаците?

Това е прословутата есенна ваканция. Почиват всички ученици. Предложиха екскурзия до София, със спане в Боровец. Но този път ще я пропусне.
Днес се отчаях от учебниците и учебните тетрадки по история и география ... на 5 реда информация за тропичните пояси в Африка, трябва да попълнят таблица със сравнение на южния и северния тропичен пояс. А по история - лепнали две снимки на паметници на Паисий и Софроний, едва се вижда какво има на тях, да кажели какво в паметника сочело с каква дейност са извършвали. 
И във всеки урок има по някаква такава дивотия.  ooooh!

# 56
  • Варна
И при нашите май почва да се заформя проблем с дисциплината. Онзи ден вдигали шум и по математика, но там номерът не минава лесно и г-жата им дала допълнително за домашно още 2 теста от по 20-на задачи. Laughing Реши ги детето вчера, ама беше яко мрънкане. Аз си бях доволна, тъкмо имаше нужда да се поупражнява още според мен. Wink Вчера обаче хубостниците отново вдигали врява и г-жата има дала 5-минутка на 1 зад. - казала,че ще пише само 6 и 2. Виктор се е справил, което показва,че доп.работа определено е дала резултат. Та ще ги видим днес дали пак ще говорят, особено ако понапише и двойки г-жата...

# 57
Ден на народните будители 1.ХІ  е за всички ученици неучебен ден.
Много му се радваме - три почивни дни,че и на мен ми се видя един месец-година.
По математика имаше сериозни затруднения,но от две седмици
ходи на частни уроци и се надявам да има резултат.Успях да се срещна и с госпожата
по математика,оплака се,че дисциплината е лоша и яко ги е настъпил пубертета.
Сега за всичко е виновен пубертета,включително и за мързелът !

# 58
  • нейде там, където ....
В нас съм казала, че пубертет е възраст, не диагноза. Не може да служи като оправдание. Има си глава, нека я ползва по предназначение.  Mr. Green

# 59
Вярно,че е възраст,но мързел е диагноза !
Колкото до главата ,не се знае дали има бръмбари или пеперуди./цитирам госпожата по математика/

Общи условия

Активация на акаунт