КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 387
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Обетованата земя
Влизам да разкажа нашия случай, ще се радвам на  всякакви мнения и коментари по него.
Скрит текст:
Записах дъщеричката си, която е на 1г3м , на хомеопат. Тя досега е имала само сополи, склонна е да вдига и температури, заради зъби или вирусчета, но това не й пречи, под 39 си играе и е весела. Само миналата зима изпи един АБ, защото нашата педиатърка яко се презастрахова, тъй като масово имаше бронхити и пневмонии, а тя леко се беше разкашляла. И затова исках да се презастраховам и да я запиша при хом, ако се разболее по-сериозно да имам алтернатива на антибиотици и т.н. Още повече че батко й на нейната възраст започна да прави бронхо спазми. И при прегледа, който беше много обстоен, хом. е невероятнен човек, страшно си паснахме, й определи конституцията и каза да я пие три поредни дни сутрин по веднъж (на капки ) по време на здрав период и после евентуално очаквахме най-много хрема. На третия ден вечерта малката взе да кашля. На другия ден текна и сополче. Водих я на преглед-гърди и гърло чисти. На другия ден бяхме в градинката с едно момченце, майка му и баба му и впоследствие разбрах че бабата е била с пневмония (но не знам на какъв етап). На следващия ден следобяд малката взе да диша учестено, водих я на преглед при двама лекари-гърди и гърло ок, втората педиатърка чу съвсеееем лек спазъм, но каза че повечето не биха го чули, изключително лек. Тогава включихме Антим.Т., но следобяд тя вдигна Т, сменихме го на Беладона. Помагаше й известно време, но тя продължи да вдига Т и на другия ден. И така 4-5 дни тя вдигаше за по 12 часа Т, после 12 часа няма, 6 часа има, 6 часа няма, 9 часа има, 9 часа няма, от време на време пак учестено дишане, на прегледи при педиатърката(много добър диагностик е)-нищо не се чува,  гърлото е ок. И в петък през деня нямаше Т и помислихме че си е отишла болестта, но събота и неделя продължи да вдига и да сваля, като градусите в неделя стигнаха 40,5. С нищо не я свалях, освен душчета и неуспешни хомеопатични опити, поддържахме връзка с хом. през цялото време, изключително отдадена на случая беше, прекрасен човек, но не се получаваше. Сменихме Беладоната(тя ни е остро лек-во на конституцията и по принцип) със Сулфур, накрая редувахме и с Ант.Тарт., сменяхме потенции, сваля за известно време и пак вдига. Подробно обсъждахме всички симтоми на детето, връзката беше непрекъсната, за което съм й благодарня. По едно време си говорехме че май е била за Фосфор, тъй като по едно време й се промени гласа, а аз пропуснах да спомена това. Детето вече беше изключително изтощено, макара да имаше апетит и при 40 градуса, беше вече супер отпусната и изтощена. И в понеделник сутрин я водя пак при педи, гърди и гърло-чисти. Започнахме да търсим причината, в устата й беше ужас от избиващи кътници, но това не е причина за такава Т. Пуснахме кръв и урина, урината чиста, но кръвната картина-супер разбъркана, нисък Хмг, високи левкоцити, високо Суе. Усъмниха се за пневмония и на снимка се потвърди пневмония отдясно, долу, с инфилтрат, най-вероятно бактериална. Последваха два силни АБ венозно, през това време хом. каза че няма смисъл да приема хомеопатия, за да не повлияе на лечението в болницата. Малката веднага спря с Т, прекара еднодневния вирус с разстройство и повръщане (сигурна съм че беше вируса, и аз го изкарах там), и от тогава акото й мирише супер остро, явно и от АБ вече и се разбута корема и загуби апетит. Накрая след седмица лечение там не искаха да ни изписват, тъй като сега пък левкоцитите паднали супер много и били на долна граница, явно костния мозък се затруднява. И сега е с ниски левкоцити, податлива при първа среща с вирус или бактерия да прихване. Давам витамини, пробиотик, клеева тинктура, чудя се за други имуностимулатори. Чухме се с хом. и тя ми каза да й давам седмица по веднъж Сулфур, за да помогнем ма черния дроб и да изчистим организма по-лесно. Малката вече има апетит и настроение, малко по малко възвръща силичките си, но сега се чудя изобщо дали да дам този Сулфур пак, страх ме е да не стане по-лошо.  Sad
Мислите ли че хомеопатията има някаква вина в случая? С хом. си говорихме, че при прием на конституцията има известен период на дестабилизация на енергията, възвръщат се стари симтоми и организмът е по-податлив към вируси, и може би заради това тя веднага лепна това, както казах подозирам че се зарази от една жена, но далеч не съм сигурна че това е причината.
Възможно ли е хом.л-во изкуствено да причини пневмония? Не виня нашата хом., тя не знаеше че става нещо надолу, тъй като никой нищо не чу, дори и в болницата признаха че през цялото време нищо не се е чувало.
Можеше ли с хомеопатия да се помогне когато вече разбрахме за какво става въпрос, макар че нямаше да рискувам вече, беше доста зле положението и опасно за живота най-вероятно?
Опасно ли е сега да дам този Сулфур (в ниска потенция), дали няма да причиня наново нещо...
Общо взето се получи така, че детето ми, което досега е имало само хрема и винаги се е справяло много добре с всичко, няколко дни след като започна да се лекува с хом-я получи пневмония.  Sad Много ми е мъчно, че така се случи и все си мисля дали аз не й го причиних с моето огромно желание да я лекувам с хомеопатия.
Много ще съм благодарна на всякакви мнения, може и на лични, ако прецените.  Hug

# 376
  • Пловдив
didi24  Hug Да се оправяте бързо!

Мнение не мога да дам...явно е имало да става.
Но,ако моето дете не боледува често и нямам друга причина не бих го завела на хомеопат.

# 377
  • Обетованата земя
Да, всеки така ми казва, имало е да става, станало е.  Simple Smile
Тя боледува често, всеки месец е със сополи, все пак има батко, който ходи на градина. Но дори не стига до кашлица. Аз я записах просто защото първото интервю отнема време, да е запозната хом. със нея, и при остро състояние да помага. Но тя реши да дадем конституцията, макар да беше здрава и от там започна всичко.  Confused Може би без хомеопатията сценарият да беше същия, но няма как да знам.  Outta Joint

# 378
Didi, ако детето кара всичко на крак и аз бих се въздържала от каквито и да е намеси Peace.
Сополите изобщо не ги броя за проблем. Напротив, покрай баткото така си изгражда имунитет. Какво по-хубаво от това протичането на болестта да е с толкова външен симптом Peace!
На наши приятели второто детенце е така- постоянно е със сополи, но ларингит при нея се изявява в две прокашляния на ден, макар и дрънчащи. Е, как да му дадеш на това дете каквото и да е лекарство?
Възстановявайте се бързо Hug!
Лошото е , че цялата картина е била много замазана, щом толкова време не са чули пневмонията.

# 379
  • Пловдив
Диди, станало е каквото е станало. Няма как да знаеш на 100% дали би станало иначе, ако не бяхте ползвали услугите на хомеопат. Доколко компетентно е действал той, изобщо не мога да кажа. Но аз на твое място вероятно не бих дала следващото предписано от него лекарство.  Peace
Пожелавам ти детенцето бързо да се съвземе и да нямате повече такива неприятни преживявания!  Hug
И моите деца често са със сополи, но аз лично не ги водя често боледуващи. Напротив, за мен дете, което прекарва болестите бързо, само със сополи, без усложнения и без влошаване на настроението или други странности в поведението, по-скоро се адаптира добре като цяло и не бива да бъде бутнато нито от хомеопатия, нито от каквото и да било. Но това си е мое мнение, аз каквото и да е лекарства, било то и хомеопатични, давам в краен случай.  Peace
С което в никакъв случай не искам да те накарам да се чувствам виновна или да кажа, че не си постъпила правилно. Всяка майка си познава децата и преценява според тях, а и според себе си кое е най-доброто за тях!  Hug

# 380
Аз не мога да разбера защо се дава конституция на здраво дете? А в каква потенция беше?
Аз не вярвам да е от лекарството, но дали не е разбутало нещо и не е направило организма по податлив... а и очевидно не е успяла да пресече нещата още в началото.

# 381
  • Обетованата земя
Мечка Малинарка беше казала, че и толкова чести сополи може да не са добре, и да се стигне до хронифициране. Иначе и аз й се кефих че така кара всичко. Аз не съм спряла и да я кърмя още, може и това да я пази малко или много. Сега само се моля да не ни повтаря тази пневмония. Искам и АБ да изчистим по някакъв начин, но ме е страх. А и този Сулфур знам че си е сериозно лекарство.
Искам да й увелича естествените защитни сили, но се чудя с какво-коластри, зелени енергии и т.н. проучвам. Естествено в болницата ни изписаха Изопринозин, по думите на лекарката, изпитано и признато лекарство от официалната медицина, но при баткото даже чистихме организма от него, така че няма да го дам. Всъщност защо е вреден?
Сега давам витамини и от днес и Герисан (кръвен здравец), дано успее сама да възстанови предишните си сили.
Конституцията е Калкареа Фосфорика 30. И според хом. е разбутала енергията и е направила в момента организма по-податлив, и явно сме си лепнали вируса, впоследствие стана бактериална инфекция. Чувствам се виновна, и още как, направо ми се реве че може аз да съм го причинила.  Tired

# 382
  • Пловдив
Диди,  Hugспоред мен, ако не са давани преди това много АБ, организмът сам ще се изчисти и стабилизира.  Wink На твое място бих заложила на добра храна, повече разходки при хубаво време, създаване на положителни емоции (поработи върху това да си върнеш спокойствието и увереността, че пак ще имаш здраво и силно дете  Hug) и нещата ще си дойдат на мястото. Лично аз съм против имуностимулаторите, особено за деца под 3 години, били те и естествени продукти като ехинацея, клеева тинктура и други. Всеки агент бута жизнената сила в някаква посока. Нали оказва действие. А ако пък се съчетаят няколко, кой знае какво става. Да не говорим, че някои имунистимулатори може да алергизират. А и имунитет се изгражда точно когато организмът бъде оставен да се справя сам. Нещо като армия, която има нужда от тренировки, за да стане силна.
Естествено е да се чувстваш виновна, но това не помага, така че пребори чувството и продължи напред. Случват се и по-сериозно разболявания, понякога и АБ се налага да се пият. Важното е, че детенцето вече е добре.  Hug
А и кърменето със сигурност ще й помогне в посока към добро здраве!

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 13:35 от yulinga

# 383
  • Пловдив
Диди,не се заблуждамай и не давай никакви коластри,зелени енергии куп други бълвочи .Та детето е още толкова балко! Naughty Това е поредната заблуда!И една камара от тях да дадеш-ефект не вярвам да имаш.Аз така преди купувах и давах какво ли не и резултата беше всеки месец АБ Mr. Green

Та...кърми си детето и ги остави тези стимулатори!Всичко ще се нареди!

п.п. Ти ваксина скоро слагала ли си и?

# 384
  • Обетованата земя
Аз ваксините ги слагах до 6тия месец и после ги отказах. И даже очаквам да чуя от педи или сестрата виждаш ли като не сложи Синфлорикса, защото той нали е против стрептокок пневмоние...  Crazy
Аз се отказах от клеевата тинктура, точно защото е алерген. Герисан ще давам няколко дни, заради ниските левкоцити, а и ми изглежда безобидно билково. За другите имуностимулатори чета, чета и все нещо ме отказва.  Ще давам витамини, силна храна и ще гледам да я пазя, но пък и не искам да я гледам "под похлупак". Дано продължи да си боледува леко, като цяло е по-жилава от батко си, но то това ни е в природата на жените. Mr. Green Миличкото ми с 40,5 Т се държеше. Сега я виждам като спряхме АБ как живна. Дано и коремчето се оправи бързо и изхожданията да станат нормални. Даже по едно време си мислех да няма глисти и от там да е направила пневмония, но ми казаха че протичала по друг начин. Вече при всяка Т ще скачам. До скоро не ме плашеше нито Т, нито сополи, нищо не давах, и сами си минаваха нещата. Е, сополките й се влачат по 2 седмици точно защото нищо не давам, но изобщо не ни пречеха. Сега в болницата за първи път опита парацетамол, както и капки за нос. Досега не знаеше какво е това, добре че на 2я ден отказах капките, а Т имаше само първия.
Явно лошо стечение на обстоятелствата се случи при нас. За мизерията, стреса и лошото отношение в болницата, които допълнително й повлияха негативно изобщо няма да коментирам.

# 385
  • Пловдив
Диди, забравих също да пиша, че и моята малка дъщеря изкара вируса с разстройство и повръщане и после бяха нужни около 2 седмици, за да се нормализира чревната флора и изхожданията да станат нормални (не съм давала никакви лекарства).
Според мен, ако ще даваш нещо, при дадените обстоятелства пробиотик вероятно би се отразил добре. Предвид изпитите АБ и предвид чревния вирус.  Peace

# 386
  • в матрицата
didi24, така добре те разбирам през какво минаваш.... Но, какво да се прави, дали заради нас или въпреки нас родителите, такива неща се случват с дечицата ни.. Въпросът е да си научим урока. . Лошото е, че на гърба на децата ни  Hug Всичко ще мине, детенцето ще се стабилизира, но трябва да решиш как ще процедираш за напред. Би ли се обърнала отново към същия хомеопат, въпреки, че е толкова мила и така сте си паснали... това за съжаление не е достатъчно. Стискам палци да оздравявате бързо!  Hug

# 387
Не се обвинявай. Ако някой нещо е объркал /не съм чела много внимателно, де/, то това няма да си ти.
Аз също съм на мнение, че ако няма оплаквания не трябва да се бърза с хомеопатия.
Няма сериозни и несериозни л-ва. Както няма хубави и лоши лекарства. Има сериозни и несериозни предписания.
Сополите са плод на първичната функция на лигавиците, разрастване и овлажняване следствие на дразнител с цел предпазване. Друг е въпросът за продължителността и изобщо карането на болестта. И всеки месец да ти прави хрема, ако я кара леко, няма проблем. Все пак сега е времето наистина за укрепване на имунитета и сблъскването с какви ли не дразнители и патогени.

/няма значение дали детето е видимо здраво, за да се предпише конституционално л-во, ако хомеопатът е решил по принцип /извън случая в момента/, че дете или човек има нужда от...побутване да го речем. И аз съм здрава физически в момента, нямам хронични заболявания по принцип, емоционално се чувствам общо взето добре, в смисъл няма някакви драми, но пък чувствам застой, което значи, че съм на път да се разболея /на някое ниво/. Имам нужда от конституционално предписание в момента. Като пример. Защото като те побутне някой, че идва влак и ти нищо не направиш, оставаш така. Като те ритне силно, че влакът е близо и ти нищо не направиш, пак нищо няма да ти стане, нали така?...Докато не дойде влакът накрая.../

# 388
  • Пловдив
Мече, а какво имаш предвид под "чувствам застой"? Обясни малко по-подробно, моля, че ми стана интересно... Hug

# 389
  • Обетованата земя
Yulinga, аз давам пробиотик (първо Мултилак бейби, сега минах на Линекс бейби), откакто почнахме АБ. И ще продължа да го давам докато се оправи. Ти кой пробиотик дава?  Hug
Суза, минавам през някакъв кошмар. Първо дните с температурата и лутането между хомеопатични и диагнози. После болницата, оставих си за пръв път другото детенце за толкова време без мен, а и то беше болно. Междувременно изкарахме вирус с Т и другите екстри аз, малката и мъжа ми. Сложиха й абоката на дясната ръка, а тя не може без десния си палец, смуче го, беше някакъв ад, докато не се научи да смучи и левия. Сега на мен пък от нерви явно ми се възпали мъдреца, обикновено завършва с вадене такава ситуация, излязоха ми някакви петънца на гърба, очевидно и на мен ми падна имунитета. Но има къде, къде -лощи неща.
В крайна сметка сега се опитвам просто да анализирам ситуацията и да си дам сметка до каква степен хомеопатията е навредила и дали, освен че не помогна.
Някак си не мога да обвиня хомеопатичката ни, жената направи каквото можа, наистина даде всичко от себе си, но просто не се чу нищо на слушалка през цялото време, а явно беше важно. Не може ли в такива моменти хом-ята да разбере лек-вото само по външните симтоми и белези, без да е необходима слушалка?
Мече, ти ми беше казала че ако се влачат сополите по 2 седмици всеки месец не е добър знак, или аз нещо не съм те разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт